Бойко Борисов: Ясно е, че взривът за Кримския мост не е натоварен тук. Камионът е минал през пет държави

Бойко Борисов: Ясно е, че взривът за Кримския мост не е натоварен тук. Камионът е минал през пет държави

Последвайте "Гласове" в Телеграм.

Според лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не може да се говори за българска следа по случая с камиона, който предизвика взрива на Кримския мост.

"Имам лош привкус от думата "българска следа", защото и при атентата за папата се говореше за българска следа и самият той каза после, че това не е вярно. По време на война всеки гледа да изхвърли напрежението някъде навън. Камионът е минал през пет държави. Ясно е, че взривът не е натоварен тук, защото иначе нямаше как да мине границата, можеше и да се взриви", коментира Бойко Борисов, съобщава БНТ.

По думите му, заради политическата ситуация у нас България е в изолация и изглежда грозна и нестабилна отвън.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ЦИК да осигури достъп на компютърни специалисти от всички партии да проверят сигурността на вота. Той изрази съмнения, че има намеса в машините за гласуване.

"Машините са пипани 100% и се надявам днес ЦИК да ме опровергае като ме чуе и да разрешат на компютърните специалисти от всяка партия да проверят – да им предоставят кода в присъствието на ЦИК да отворят и да погледнат. 70 000 души да идат до урните, само за да натиснат копчето „Не подкрепям никого“, не може да е това.

Въпреки обвинението от ГЕРБ няма да подават сигнал до прокуратурата, защото по думите на Борисов тя "не е инструмент на политическите партии".

С голямо уважение ние се отнасяме към „Възраждане“, но проблемът там е идеологически – те са за излизане от НАТО и от ЕС, да не се влиза в еврозоната и да не се преговаря за помощ за Украйна. Затова с „Възраждане“ трудно можем да направим правителство, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора, цитиран от Нова телевизия.

Той призова всички политически сили да се смирят, така както от ГЕРБ са се смирили след резултатите от изборите. Според Борисов хората са „обезверени, уплашени от войната, която става все по-жестока и все по-страшна“.

Лидерът на ГЕРБ изброи първите точки от програмата на партията – евроатлантическа ориентация, подкрепа за Украйна, влизане в еврозоната. Именно по тези точки той очаква да намерят общ език с „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Затова е излъчил за водещи на контактните групи Росен Плевнелиев и Соломон Паси – хора, по думите му, с безупречна евроатлантическа ориентация и неутрални фигури. От ДПС той очаква също подкрепа по ключови приоритети. 

Малко да се кротнем всички и да кажем какво можем да направим, призова Борисов останалите политически сили.

 

Източник: БНТ, Нова телевизия

 

 

 

 

Коментари

  • CMEXXX

    10 Окт 2022 11:24ч.

    Едно е повече от ясно и сигурно - че си продажна тиква! Хайде в затвора с цялата престъпна шайка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПростоРублев ти ли си?

    10 Окт 2022 12:03ч.

    Първо просторублевските перестройки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    10 Окт 2022 11:25ч.

    Прочете ли Баце, излязлата информация и осмисли ли я, или дрънкаш пак старата мантра за невъзможната българска следа ?! Камионът, натаварен тук с рула фолио, може да е минал не 5, а 10 граници и не е хванат на скенерите на граничните пунктове, щото експлозивът е бил поставен в рулата ,тук, иначе щеше да се хване на поне едно КПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх, ти сериозно ли

    10 Окт 2022 12:06ч.

    През нашите ГКПП-та може да мине всичко с правилните пари на правилните хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смех

    10 Окт 2022 11:27ч.

    Мъничкото крадливо човече си каза тежката дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре е да си мълчиш

    10 Окт 2022 11:31ч.

    Никой не знае какво става в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Градски Либераст

    10 Окт 2022 11:35ч.

    Президент Пастирка и Монини Кастрата го натовариха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-вредният

    10 Окт 2022 11:48ч.

    Това е най-вредният политик на България, защото притиснат от американците върши неща, които са против националния интерес на България. Първият пример беше националното предателство спрямо Северна Македония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    10 Окт 2022 12:26ч.

    Зелен потник, като не щеш мира, на ти секира. Така е казал един наш хан! Ти наркоманино къде беше когато се фашизираше цяла Украйна! Никои нормален не желае фашизма! Само управниците на Западна Европа и САЩ го харесват и затова ви помпат с оръжие, за да убивате и руснаци и укри /пак руснаци/! Такава държава не тябва да съществува. Марш в Ада проклетнико!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Борисова следа

    10 Окт 2022 13:28ч.

    Борисов е леко стресиран.Камионът с взрива е ползвал фериботната линия на Цветалинка.Тя тая линия не е за домати и краставици.Но тоя път по сигурен канал е минал взрив!Такова нещо не се прощава.Руснаците без да говорят много държат персонална отговорност.Обикновено отговорните за атентати срещу Русия и руски граждани преживяват до година две.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-току що

    10 Окт 2022 13:32ч.

    Путин обвини Украйна за терористични атаки срещу Курската АЕЦ,Запорожката АЕЦ,Турски поток и Кримския мост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, Боже!!

    10 Окт 2022 14:00ч.

    Нали оръжия щяхме да даваме на украйна, а само при недоказана съпричастност към взрива на кримският мост пълним памперса! Не бой се всички знаят колко си страхлив!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи