Бойко Борисов: Управление е възможно само чрез национално съгласие, ГЕРБ сме готови на всякакви компромиси

Бойко Борисов: Управление е възможно само чрез национално съгласие, ГЕРБ сме готови на всякакви компромиси

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В името на държавата сме готови на всякакви компромиси, но това трябва да бъде осъзнато и от другите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. Той отново призова всички политически сили за компромис в името на това да има стабилност у нас през предстоящите кризисни месеци. 

По думите му, "Продължаваме промяната" използват едни и същи похвати, за да избегнат въпроса как ще се управлява.

"Отричайки възможността за какъвто и да е диалог, дори среща между контактните групи, няма смисъл да се говори за първи, втори или трети мандат. Не е честно да се губи време ние да предлагаме правителство на малцинството, което няма да бъде подкрепено. След това втората партия да прави, което, видно, също няма да бъде подкрепено. После да чакаме на трета партия, заяви Борисов.

Според лидера на ГЕРБ, нито партията му, нито ПП могат сами да управляват.

"Съчетайте младост и мъдрост, опитайте се. Докажете, че съединението прави силата и че по-умният отстъпва", призова бившият премиер.

Той беше категоричен, че разговорите за правителство трябва да минат през разговор за финансите.

"Моето предложение е да се приеме закон, който да удължи действието на бюджета. Това е единственият избор. Ако отидем на избори, служебното правителство трябва да има пари. Ако гласуваме нов бюджет, ГЕРБ ще предложи 30% увеличение на пенсиите, щом така ще си играем. Като удрят всички, да ударим и ние. Откъде ще ги вземем? Откъдето и Асен Василев", ироничен беше Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и изказването на Кирил Ананиев пред БНТ, в което бившият финансов министър заявява, че партията би подкрепила правителство с мандат на "Продължаваме промяната" при определени условия.

"Кирил Ананиев вика: "Ей така днес ми дойде да подкрепим втория мандат...на определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат. Представи си Бойко Рашков и Асен Василев в кабинет и ти ги подкрепяш?! Затова, при този антагонизъм, да се излъчат представители и да минем през зимата. Ако това ти е било на акъла - добре. Ако не - мерете си повече приказките, щото след това става какофония. В името на държавата сме готови на всякакви компромиси, но това трябва да е осъзнато и от другите.", заяви Борисов. 

"Вместо да се продължава с тази агония е по-добре отново да се отиде на избори. Ананиев така му дошло да каже днес, че ще подкрепим правителство на ПП. България изглежда неуправляваема с тази партийна система", така лидерът на ГЕРБ коментира изказването на Кирил Ананиев, който заяви, че партията може да подкрепи правителство на "Продължаваме промяната", но няма да участва в него.

 

"Вчера отидохме добронамерено на среща с БСП и само слушахме какво ще се предлага безплатно. Европейската комисия ограничава потреблението на тока, а ние искаме да го разхищаваме. Не е правилно", коментира още Борисов. 

"Разговорите за правителство трябва да минат през разговор за финансите. Моето предложение е да се приеме закон, който да удължи действието на бюджета. Това е единственият избор. Ако отидем на избори, служебното правителство трябва да има пари. Ако гласуваме нов бюджет, ГЕРБ ще предложи 30% увеличение на пенсиите, щом така ще си играем", каза той. 

"Нито ГЕРБ, нито ПП могат сами да управляват. Съчетайте младост и мъдрост, опитайте се. Докажете, че съединението прави силата и че по-умният отстъпва“.

"Партиите продължават да се държат като в предизборна кампания. Хората се объркват и мислят, че това което им се говори от неговите ръководители, е вярно", каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Днес за пореден път България излиза на финансовите пазари. Лихвата от 4,70 днес е 5,65 на дълг от 180 млн.. А са ни необходими над 5 милиарда. Това е дъгова спирала. 18,7% е инфлацията. Хората усещат над 100%. Финансовият министър е изпуснал всичките тези параметри. И тя няма нищо общо с войната", поясни Борисов.

"Как ще правите бюджет, който няма кой да го изпълни. 2 г. ние не сме в управлението. Лети всичко надолу. Те използват една и съща хватка, за да избягат от разговор как може да се управлява. Дефицитът е по-голям със 106%. Или това е 126,6% по-висок от мастърстките критерии. Затова те казват ГЕРБ да си направи правителство. Ние казахме, че в такава коалиция можем да влизаме само, ако има национално съгласие за излизане от кризата. Накъде водите държавата. Няма смисъл да се говори за първи, втори и трети мандат. Това не е честно към народа, да се губи време. Няма да е честно ние да правим правителство на малцинството. Да правим с втория мандат, който също няма да е подкрепен. След това да се залъгваме с третия мандат. Ако преди връчване на мандата не успеете да договорите, няма смисъл. Вместо да се продължава с тази агония, да отиваме на избори", поясни Борисов. 

"На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпуска. Днес Ананиев казал, че трябва да подкрепим втория мандат. Така му дошло. Мерете си приказките. Когато говорите нещо, обяснявайте защо го правите", разгневи се Борисов. 

"Ние в такава коалиция можем да влезем само, за да потърсим начини да се излезе от кризата", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг пред медиите.

"Две години не сме в управлението. Къде са им парите, къде им е брутният вътрешен продукт. "Продължаваме промяната" използват едни и същи похвати, за да избегнат въпроса как ще се управлява", каза още Борисов. 

 

Източници: "24 часа", epicenter.bg, dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Името

    18 Окт 2022 16:18ч.

    "В името на държавата сме готови на всякакви компромиси, но това трябва да е осъзнато и от другите". Само не каза в името на коя държава става въпрос?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Държавата на мафията"; а както е казал един: държавата това съм аз.

    18 Окт 2022 16:27ч.

    И в държавната и в местната власт преобладават гербери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    18 Окт 2022 17:05ч.

    В името на синергията с интересите на САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • клин

    18 Окт 2022 16:21ч.

    Банкянският е готов на всякакви компромиси... А гешеф готов ли е да му сложи белезници?! Не, нали?! Докато тези партии не изрекат, че сащ е агресор, че сащ е терористична държава, докато не заклеймят, че евроатлантичеството е античовешко, никога няма да биват избирани от нормалните българи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма какво да се добави!

    18 Окт 2022 16:50ч.

    Подкрепям!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избрани-неизбрани - сега ЕП ни гласува "доверие" и

    18 Окт 2022 16:56ч.

    ХОДАТАЙСТВА България и Румъния да бъдат приети спешно в Шенгенското пространство, а нашите пенсии и заплати да бъдат съкратени два пъти, при сегашните цени (в евро?!) Защо не се занимават с националните валути на Унгария, Полша и Чехия? М?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    18 Окт 2022 20:41ч.

    Не спазваме “мастърстките критерии“, обаче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Окт 2022 16:21ч.

    По 6 пъти на ден излизаш с неква информацийка... не разбра ли, че си ортак на ерджолан и няма да те сложат в правителството? Като ина кукувичка си ? простите и те няма да управляват, защото са идиотчета на БСП - остана онзи натовеца пробит чорап ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от банкя

    18 Окт 2022 16:35ч.

    стига си дрънкал глупости ,кажи кой ти даде кюлчетата злато и коя е мата космата която я лашкаше с жълтия презерватив,после говори за Бъгария че е гадно и просташко такъв човек да говори за доброто на народа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха, ха

    18 Окт 2022 16:35ч.

    Ами тя работата на 50% готова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен

    18 Окт 2022 16:40ч.

    Май е получил вече инструкциите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ст. Л. Костов

    18 Окт 2022 16:50ч.

    Анусът от Банкя! Ама разбира се, как иначе да се отблагодари за "експертизите" на ония снимки...срам за децата на всички идиоти, дето са гласували за тоя отпадък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    18 Окт 2022 16:54ч.

    Пълно изтрещяване! Щом намери начин да обвърже дори драмата на Родината с пикаенето и ерекцията, значи дошло е време за въдворяване. Д-р Гълъбова да го прибира! Поради медицински причини не носи отговорност за действита си. Забравете за пачките и кюлчетата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    18 Окт 2022 16:55ч.

    Давайте усвоените милиарди в бюджета и влизайте доброволно при бай Ставри заедно с кирчо и други "приятели" на България. Щом сте готови така да се каже на всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    18 Окт 2022 17:00ч.

    Национално съгласие с партии, работещи за чужди национални интереси, няма как да има. Всякакви компромиси за създаване на правитерлство с тези играчи е национално предателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Окт 2022 17:13ч.

    Пък и се опитва да го играе голям финансист, с визионерски качества! Боже, опази! Нов закон предлагал?! Боже, опази! Конституцията, респективно Законът за Държавния бюджет решава този въпрос бе, БХ! Ананиев, обясни на този окаяник, защото вече видимо е напълно скъсал с действителността! Възможни са ситуации да няма НС, да не може да се реши! Тогава се постъпва по определен, описан начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Окт 2022 17:23ч.

    Цялото това нахално безумие е насочено към очевидния стремеж да се забравят гадостите гепсови! Пък ако може и индулгенция да се получи?! Ей, каквъв живот ни чака само! Ама не индулгенция от козяк, там никога не са се интересували от гадостите на "кучите им синове", стига да не засягат тяхното. БХ е обичлив, тщеславен, той има нужда от любов, обожание! Кауза пердута, БХ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    18 Окт 2022 17:41ч.

    "На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпуска. " - Б. Борисов, десет години министър-председател на злощастна България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаехме си,

    18 Окт 2022 17:50ч.

    че така ще кажеш. Просто брояхме времето, в което това ТРЯБВА да се случи: да забравиш, че няма да седнеш дори на една маса с хората, които са ти устроили незаконния арест и прочие шитове. Имаше все пак назлъндисване от приличие, ама така да се каже, кандиса най–сетне на полду роду, разбираш ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова е прозрачен,

    18 Окт 2022 18:51ч.

    а се прави на Кашпировски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • идулгенции, а, мутро мазна

    18 Окт 2022 18:13ч.

    А кюлчетата, кюлчетата? Ало, Ваньо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тцъ

    18 Окт 2022 19:52ч.

    Вярата в кюлчетата за психо-претенциозните сноби е като сламката за удавника: как иначе ще оправдаят некадърността си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    18 Окт 2022 19:00ч.

    Нищо подобно! Управление е възможно само, ако тиквата и шайката му бъдат съдени и вкарани в затвора! който го нарпави, ще управлява дълги години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЕРБ сме готови на всякакви компромиси

    18 Окт 2022 19:09ч.

    Добре, нека да започнем от тука: ББ в затвора е едно добро начало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BIG5 АКТУАЛНО Зеленски издава книга с речите си

    18 Окт 2022 19:16ч.

    Очаква се изданието да излезе на книжния пазар на 6 декември А Мутрата от СИК какво чака?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бонжуар

    18 Окт 2022 19:53ч.

    Интересно какво ли си мисли, че е казал, предлагайки "закон, който да удължи действието на бюджета". Ами то, ако няма нов бюджет, приет от НС, автоматично си се прилага старият. Излиза, че иска служебното правителство да продължи да управява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    18 Окт 2022 20:24ч.

    Портиерът на американското посолство е заповядал на слугата си румен мустафа радев да връчи третия мандат за съставяне на колониалната администрация на Херо Мустафа. https://afera.bg/wp-content/uploads/2022/10/HERO885.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутренското управление е управление на ЗАКРИВАНЕТО:

    18 Окт 2022 21:11ч.

    1000 училища са закрити през последните 11 години, 27 болници са закрити само през последните три години, но пък са построени повече от 400 нови джамии…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи