Бойко Борисов: След щетите, които нанесе "Промяната", не допускам коалиция с тях

Бойко Борисов: След щетите, които нанесе "Промяната", не допускам коалиция с тях

"След щетите, които нанесоха "Продължаваме промяната" на държавата, не допускам, че може да се коалираме с тях. Не мога да говоря за коалиции преди да минат изборите", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Рилския манастир. 

Преди да влезе той направи коментар по актуалните политически теми.

"Не могат да завършат стотина километра по гръцката връзка. България притежава 80 км., сега ако те малко от малко разбираха, мина година и половина време, двата терминала са на Турция, затова направих този байпас от 19 км. Ремонтирахме старите газопроводи. Как ще ме сравнят с Кирил Петков?“, попита Борисов. 

„Не, просто, те, мой приятел Мартин, тъй като навремето много си другаруваше с мен, от "Да, България" знае, че през 2009 г. първото нещо, които направихме, е да премахнем посредниците за газа. За първи път връзка с Гърция започнах да правя аз. Що Иван Костов не я направи, като бяха те? Когато изплатихме пенсиите, които Станишиев вдигна, преди да си тръгне, тогава пристъпихме и към това. Така, че всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои, да си продължат за няколко месеца доставките и да сключат дългосрочни договори“, каза Борисов. 

"Ето, като карате, горивото е едно и също. Остава третият вариант - целта е да фалират "Булгаргаз". Те крадяха през посредниците и Чирен, докато вие ги излъчвахте. Не казвам за вас, местните", допълни още Борисов пред медиите. 

Той отново припомни, че "Газпром" са ни изпратили на арбитраж. "Сега ни чака същата съдба и някое правителство, след това, ще плати 1,6 млрд. Арбитражът им ще бъде много тежък. Пази Боже ние да сме в управлението. Същите задължения се трупат в ЕРП-тата, в "Булгаргаз". Слушах внимателно Пеканов, той е подготвен човек. Ами всъщност ние нямаме План за възстановяване. Българите се лишиха от парите след ковид кризата, намаляха им с 1,3 млрд., сега и фонд "Земеделие" е назад. Експериментът "Петков-Василев" донесе милиарди щети", каза Борисов. 

"Токът при мен беше 80 лв. Токът за утре е по-висок с 60%“, съобщи той. 

"Тази кражба, която е била през последните шест месеца, ще отврати много народа и резултатите от изборите ще бъдат различни. Освен това, сега като го няма Бойко Рашков, съм сигурен, че и машините няма да бъдат така манипулирани. Стотици машини разнасяха по складове", допълни той.

В отговор на въпрос има ли реваншизъм, Борисов отговори, че на бившия премиер Петков и партията му се е случило това, което се е случило на ГЕРБ. "Само че ние държахме 12 години, а те 6 месеца", добави лидерът на ГЕРБ.

Той каза още, че е обиден от президента Радев, който го е сравнил с Кирил Петков.

"Президентът Румен Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл. Ако иска може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме. Направих така, че България да притежава 80 км от компресорните станции на целите Балкани. Също ново строителство с най-съвременните американски компресори. И ако те малко от малко разбираха, двата терминала са на Турция. Затова направих тези 19 км байпас преди няколко години за 34 милиарда кубически метра. Освен това ремонтирахме старите газопроводи и направихме България страната с най-развита газопреносна система на Балканите", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

По думите на Борисов в момента посредниците при газовите сделки крадат над 120-130 милиона на месец.

"Ние, когато имахме възможност, тогава се заехме с връзката с Гърция. Така че всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои, да си продължат за няколко месеца доставките. През това време да сключат дългосрочни договори с американска или египетска или катарска компания, за да може бизнесът да знае цената. Или другият модел - освобождаваш пазара само за посредници. Но за нашия малък пазар този модел означава веднага монопол. Остава третият вариант - целта е била да се фалира "Булгаргаз" и заграбиха стотици милиони от народа. Убеден съм, че техните избиратели като разберат колко пари са похарчили и погубили ще ги изоставят. Огромният риск сега е форсмажорът с "Газпром" да ни прати на арбитраж. И някое правителство към 1,6 милиарда ще плати", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Броят на катастрофите се вдигна значително по времето на Бойко Рашков. Година и половина пътищата не са пипнати, нито мантинели, нито асфалт, нищо", коментира Борисов по повод скорошните тежки катастрофи и проблеми около довършването на АМ "Струма". 

Той се обърна към Бойко Рашков и попита къде са чувалите с пари от строителството на "Хемус", както и къде са изядените хора. 

"Еконта ще си направи пристанище на Русе, направи четири магистрали, пет моста, летище... шегувам се. Този експеримент, с тези хора, донесе невероятни щети. Катастрофа във всяка една сфера. Затова и Радев, неговото правителство, казаха: "Катастрофа“. В какво сме силни през последната година?“, заяви Борисов. 

"Нашите избиратели не допускат да се коалираме с тях. Аз не мога да говоря за другите партии преди да минат изборите. Надявам се, че всеки ден, тая зверска кражба, която беше през тези 6 месеца, стотици машини разнасяха по складове, хилядите подслушвания...

Година и половина, тук, сега като казват, че Радев има реваншизъм. Реваншизъм към кой? Трима министри им направи, това ли е реваншизъм? Господ е всемогъщ. Той може да забави, но никога не забравя.

На Кирил Петков за шест месеца му е случи на неговата партия това, което на нас за 10 години. Отиват си богати хора, много богати. Аз съм си в Банкя. И оттам няма да изляза. Всичките им лъжи една по една блеснаха. А имаха и година и половина време, нали така? Година и половина какво ли не ни правиха", завърши Бойко Борисов. 

Борисов запали свещи за здраве и благоденствие в храма и се поклони пред мощите на свети Йоан Рилски. Игуменът му показа пречиствателната станция на манастира.

"Този път ще бъдем без маски", посрещна го игумен Евлогий. Той го запозна и докъде и стигнала реставрацията на манастирския храм. 

"И за Атон ще се направи последното крило. Вярата е всичко", каза Бойко Борисов на игумена. 

"Не знам какво да кажа. Ние действаме, други... Ще ви покажем, купили сме почти всичкото оборудване, преди цените да започнат да се покачват. Желязо взехме, тръбите“, каза епископ Евлогий. 

А Борисов заключи: "Не могат да боядисат това, което сме построили за 10 години“.

 

 

 

Коментари

  • Зайчарка

    08 Авг 2022 10:19ч.

    Айде да критикуваме ПП без да ползваме мутрата, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    08 Авг 2022 10:25ч.

    Бацко, след изборите ще ти бият чембери от Козяк и така ще се съберете с ПП и ДБ, че хоро ще играете. В името на евроатлантическите ценности, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Авг 2022 10:27ч.

    получавате мандата и веднага го връщате коалиция с герб никои не иска 12 години стигат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    08 Авг 2022 11:05ч.

    Напротив...целият народ си къса косите и си вика къде му е бил акъла, че е гласувал за идиотите от промяната...и е слушал дебили като теби бабке

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ехаа

    08 Авг 2022 13:29ч.

    Ти народът ли си???Аз искам, не говори от мое име.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    08 Авг 2022 10:30ч.

    Американцие обаче допускат, така-че никой не те пита!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, нека да чуе какво ще поиска г-н Нед Прайс

    09 Авг 2022 4:44ч.

    преди да се зарича... https://glasove.com/novini/ned-prays-sasht-nasarchavat-dialoga-za-formirane-na-pravitelstvo-v-balgariya ... Бистришкият тигър пак си е бъркал в носа докато говори учителят....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    08 Авг 2022 10:46ч.

    Абе мизерник, теб не те пускат в селото, а ти за попската къща питаш. Който се докосне до ГЕРБ и ДПС все е умрял и затова никой нормален няма да се коалира с тях, освен ако не е техен проект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    08 Авг 2022 11:06ч.

    Напоследък забелязвам, че във форума е пълно с невъзвръщенци, които с охота раздават акъл на нас българите....айсиктиридис ве..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    08 Авг 2022 11:19ч.

    В пробита кофа вода наливаш ли?Прав си Христо. 10% от решения от напреднали общества да се приложат ще стигат БГ да почне да изплува.Не искат българите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    08 Авг 2022 13:01ч.

    Само напоследък ли ? Щото според мен това е от доста отдавна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    08 Авг 2022 11:15ч.

    Обожавам словоредът на г-н Борисов (не е нужно прякори или обиди).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов като Кума Лиса

    08 Авг 2022 11:21ч.

    Разбрала лисицата, че не може да стигне гроздето, и казала, че е кисело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клише

    08 Авг 2022 13:31ч.

    Ще стигне гроздето, той го стига няколко пъти, ама му го крадат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    08 Авг 2022 11:33ч.

    Не желая да коментирам Борисов. Бих му задала само един въпрос - как се чувстваше като ръководител на България през последните 15 години на последно място по стандарт и на първо по болести, след като е била на едно от приличните.... и защо не може едно кафе да си викне при австриеца!)? Що , бе Борисов, Вучич и Еди Рама, съседи от Балканите, праскат здраво английски и руски без грешка....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петков знае езици

    08 Авг 2022 13:33ч.

    Тези с езиците не ги искам, ти си гласувай за тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знае той... грънци. Ние ги знаемЕ по-добре....

    09 Авг 2022 5:31ч.

    Функционира и на двата, факт. Но нито български е научил до 13-тата си година (преди да емигрира), нито английският му е академичен, (за претенциозния му MBA сертификат. Не диплома). Освен ако говорът му не е Петковския вариант на "Аз съм прост и вие сте прости, затова..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Не мога да говоря за коалиции преди да минат изборите"

    08 Авг 2022 12:03ч.

    Ето къде е заровено кучето. Надявате се да влезете в НС без проблем. И ПП се надяват. Но ... нито ГЕРБ нито ПП ще могат да съставят правителство без да се обединят. След нахлуване на полицаи в дома му, политиката на ББ не се отличава от тази на ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Батко всеки ден пее различна песен. Нещо на брюксел не му върви партийния инженеринг. Пълен провал. Ми с кого сега батето ще върти далаверите?

    08 Авг 2022 12:28ч.

    Май няма да я бъде и това ново правителство. АМи на да се убедят, че трябва да си идат до един. Няма да стане тая работа с лъжата и кражбата на държавата по евроатлантически. Ние пък ще си ядем яйцата по панагюрски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като голямата перачница която хам. си устроиха в Украйна

    09 Авг 2022 5:51ч.

    и българската 'пералня' си работеше безотказно през цялото "лидиране" на Борисов. е, в малко по-дребен мащаб. Хамер. ни благодетели изпращат 'помощ', от хамер. данъкоплатци (бюджет), която отива в ръчичките на българския Z., част от нея се връща в джобовете на когото трябва оттатък локвата... Това е схемата... Да живей АзБ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васил Петев БЕЛИ РОБИ. НА ЗАПЛАТА. ЕНИЧАРИ.

    08 Авг 2022 12:37ч.

    Долнопробници, които си мислят, че да си слуга на САЩ е престижно. https://afera.bg/wp-content/uploads/2022/08/eni90.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Не мога да говоря за коалиции преди да минат изборите"

    08 Авг 2022 12:39ч.

    Портиерът на КОЗЯК не е обадил на Мутрата от СИК за алгоритъма на машините за гласуване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се притеснявайте, и това ще стане като му дойде времето.

    09 Авг 2022 6:01ч.

    Важното е, че Мутрата осигури правилните машини, след като дисквалифицира българските табулатори по проект на БАН, които гарантират правилен сбор и не позволяват шашмалогии в процеса на гласуване, като ЦИК ги елиминира от участие заради документация... Платихме 142 милиона за "SmartMatic" технологията, ще се "справят" и с употребата и когато е нужно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутрата през 2014 г.: На Балканите единствено Македония е с по-малка армия от нашата.

    08 Авг 2022 12:52ч.

    Според нея и министерско постановление на кабинета „Борисов“ №333/29.12.2010 г. до края на 2014 г. войската ни ще остане с 80 танка, 280 бронирани машини, 16 изтребителя, 22 вертолета и 6 бойни кораба. Това са основните оръжия, които трябва да пазят 111 000 кв. км. българска земя. Дали са достатъчно, никой не казва, защото е конфиденциална информация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а колко в. поделения из цялата страна

    09 Авг 2022 6:05ч.

    бяха напълно разрушени и терените им разпродадени за ж. стотинки... Непоправими са щетите. Така са поразени, че възстановяването им да е невъзможно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владислав Наков

    08 Авг 2022 12:59ч.

    Аз препоръчвам да изгоним идиотите от властта!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    08 Авг 2022 13:03ч.

    Както винаги - нагло и безочливо по борисовски. Той ще ми говори за щети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обичам си го другарят ни Борисоф,Методиев,

    08 Авг 2022 13:16ч.

    всички го плюят а не забелязват какъв интелект струи от всяка нова негова логорея!Особено кога се ядоса на всите какво кресчендо извива накрая на всяко едно гневно изречение….,някой да го е забелязал това?Тц а напразно,това кресчендо е квитесенцията на неговия умствен мат’реал и демонстрира неговата епохална същност за милото ни отечество!Sieg heil!Vivat Duche!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав си.

    09 Авг 2022 6:11ч.

    той си е streetsmart. Проблемът е, че ЦЕЛИЯТ му потенцал е зает в ... престъпни схеми за лично обогатяване - къде да щипне, от къде да изкрънка комисионна, и при това - див стремеж и кметът да е доволен, и попът да е сит... Има си таланти човекът....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поглед

    08 Авг 2022 13:51ч.

    АЕЦ Белене и Южен поток отидоха в Турция. Тези 2 проекта осигуряваха на булгаристан ПЪЛНА независимост. Само заради това предателство ДОЖИВОТ при бай Ставри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АХА!

    08 Авг 2022 15:15ч.

    Получин нови указания!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гръмнете го бе

    08 Авг 2022 22:28ч.

    Ей, няма оттърване от този мизерник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колело

    08 Авг 2022 22:40ч.

    Аааа, допускаше, допускаше, но някой те светна какъв ще ти е изборния резултат. Толкова е прост този, че е по-прост от самия себе си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    08 Авг 2022 22:53ч.

    Довчеар допускаше, а като нищо ще се изметне пак по изборите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи