Бойко Борисов: Ще предложим експертно правителство без политически лица

Бойко Борисов: Ще предложим експертно правителство без политически лица

Следвайте "Гласове" в Телеграм

“Те не са разчели защо изгубиха само за шест месеца управлението. Ще размразим преговорите, ако видим истинско желание в тях за експертно правителство за кратък мандат“, каза Бойко Борисов на пресконференция след заседание на Изпълнителната комисия на партията в събота.

ГЕРБ и ПП-ДБ стигнаха до съгласие за кабинет с ротационен премиер, но от ПП бяха категорични, че те ще изберат министрите с изключение на Мария Габриел. От ДБ казаха, че няма да имат представител в такъв кабинет, но от ПП не се отказаха от партийни назначения.

Сега Бойко Борисов ясно отправи сигнал, че вече не е склонен да приеме подобно развитие, и заплаши с нови предсрочни избори:

"Трети мандат не виждам как ще стане и тогава изборите са много по честен вариант към хората".

„След като победихме два пъти подред, с машини и без, ще направим предложение парламентът да вземе решение, за да стане незабавно и бързо, поради важността да провеждаме честни избори, да купим същите машини, които са в САЩ - приемаме, че там е най-голямата демокрация. С тях да избегнем далаверата с машинния вот – „ала-балата”, каза Борисов.

"Нито веднъж не е бил поставян въпроса за моя имунитет. Това е абсолютна лъжа", каза Борисов по повод твърденията в записа, че лидерът на ГЕРБ го е страх да остане без защита от наказателно преследване. Напомни, че е нямал такъв 2 години и отбеляза, че за 2 седмици са приети редица закони. Посочи, че сега на дневен ред е въпросът за държавния бюджет.

"Това е "Уотъргейт". Да записваш централата на една политическа партия е най-тежкото нарушение. Само че се оказа, че това не е така", продължи Борисов и добави, че планът бил да се махнат стотици кадри на службите. Даде пример с "Гранична полиция", в която ако няма хора, не е виновен нейният ръководител. "Но ти да идваш и да кажеш, че ще смениш 500 директори на училищата. Да кажеш, че ще махнеш цялата администрация, ще сложиш там партийни лидери", ядоса се Борисов.

"Срещат ме хора и ме питат защо унижавам партията. Аз обяснявам, че това е добре за държавата, да приемем бюджет. Заговорихме за конституционно мнозинство. Въпросът не е за извинение или какво си говорят там. Въпросът е в начина, по който мислят, че се управлява държавата. Ние за две години нямаме хора в службите. Не се натискаме да ставаме министри. Затова говорим за експертно правителство. Чухте какво говорят за местните избори – с техен вътрешен министър да се проведат“, посочи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференцията след обсъждането на политическата ситуация и преговорите с ПП-ДБ за правителство.

Бил съм главен секретар и 3 пъти премиер. Няма случай да дойде чужденец, евреин и да каже "за тая служба искам Иван Иванов", посочи още Борисов по повод твърденията във записите, че новите шефове в службите са съгласувани с "посолството". 

"Няма практика посолствата да идват и да дават кадрови решения. Категоричен съм, че абсолютно никога чужди посолства не са се месили. Те могат да одобрят едно назначение, но никога не са се бъркали и не са предлагали кадри. Това ще ни навреди много в Европа. Ще стигнем до момента да не ни вдигне никой телефона в Европа и да не ни напише един имейл. Това направиха тези хора, които се опитват да изнудват цялата държава и вместо да обединим усилията, всичко отива по дяволите, продължи Борисов.

„Да, всяка партия може да има амбиции, но ние на срещите за такива неща не сме говорили. Говорили сме за пет приоритета, които изпълняваме. Да, аз предложих Асен Василев, защото ако не беше той, после щеше да казва – „Аз щях да предложа 3% дефицит“. Аз имам тежък проблем с моите колеги, които не са били на преговорите. Това ни дойде като гръм от ясно небе. Аз помислих, че някакви мерзавци са ги подслушвали. Това надали е краят. Тук не става въпрос да се извинят на Мария, нито за мъжа ѝ. С бащата на Кирил Петков съм се срещал преди 30 години. Може да си спомняме младежките години. Партията в момента бушува – отиваме честно и с приоритети“, каза още председателят на ГЕРБ.

На разговорите досега тези хора бяха добри, не съм си помислил, че зад гърба ни те си говорят как ще управляват държавата в техен интерес, посочи още Борисов. Според него "Демократична България" е трудно да приеме тезите, изнесени в записите. Има много въпросителни и обиди и към други политически субекти.

Разговорите ще бъдат размразени, ако видим желание, каквото и „Да, България“ заяви – за експертно правителство“, подчерта Бойко Борисов.

Източник: fakti.bg, epicenter.bg, mediapool.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • ВЕСЕЛИНА ТОМОВА С НAЗНАЧЕНА ОХРАНА ОТ ГД НАЦИОНАЛНА ОХРАНА.БОЙКО ТРЕПЕРИ И НЯМА ДА ОСТАВИ И ЕДИН, КОЙТО ЗНАЕ ИСТИНА ЗА НЕГО

    27 Май 2023 21:10ч.

    На Веселина Томова е назначена охрана от Главна дирекция национална охрана. Близки до ГЕРБ споделят, че Борисов е, меко казано, в паника и като плъх, опрян в стената, е готов на всичко, за да си спаси кожата. Планът му прозира – разчитайки на старите си работодатели, сега приятели, от ъндерграунда, Борисов е решен да разчисти всеки един. Първо Гешев с бомбата до колата му. Вчера – Къро. Радостин Василев – той измежду големите опоненти изгоря също. Вие, г-жо Томова – също. По всяка вероятност Бойко се страхува от това да не бъде изобличен, но най-големият му страх са други хора и много скоро ще се чуе за показни акции по заличаване на истината. Опит в това Бойко има – първо като част от българския ъндърграунд, а след това като главен секретар на МВР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Ларжа

    27 Май 2023 22:55ч.

    Свикнал е да му се разминава, но колко кожи и животи изхаби, а и младежкият чар прецъфтя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайо Байо

    27 Май 2023 21:13ч.

    Аве, ти му казваш не ти искаме правителството, то вика ще предложим експертно. Баце, тия експерти кой ще ги движи, а? Пак посолството нали? Аре, изчезнете като дим, душмани народни, пиявици продажни!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поради важността да провеждаме честни избори, да купим същите машини, които са в САЩ - приемаме, че там е най-голямата демокрация. С тях да избегнем далаверата с машинния вот – „ала-балата”

    27 Май 2023 21:14ч.

    Боко Тиквата не знае, че при Господаря изборите се фалшифицират, както и в нашата подмандатна територия? Хайде де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • български американец

    27 Май 2023 21:51ч.

    Не е баш така.. Тук за демократите Умрелите масово гласуват "по пощата".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище!

    27 Май 2023 21:19ч.

    Откровение от САЩ: Топ американски политик Рон Де Сантис призна, че ще пращаме войски в Украйна! https://www.youtube.com/watch?v=HmvHkxWW6H4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    27 Май 2023 21:32ч.

    ББ се представя пред публиката като един наивник на средна възраст. ;) Тези "добри хора", ''не съм си помислял...''. Кого заблуждавате?! За ненамесата на чуждите посолства - тези приказки да ги разправя на внуците си, сигурно ще му повярват. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Май 2023 21:56ч.

    Не мисля, че ще му повярват внуците, защото сигурно до сега са го разбрали що за мъртва лисица е! Българския народ има една поговорка за случая: Ти го гониш през вратата, той напира да влезе през прозореца!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Тиква като тая има и една фраза на хан Крум

    27 Май 2023 23:06ч.

    но да не я цитираме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сашо

    27 Май 2023 22:03ч.

    И като какъв ще правиш правителство? Твоят мандат мина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имунитетът

    27 Май 2023 22:30ч.

    Нито един журналист не си позволи, да попита Борисов, ако Гешев му поиска имунитета, ще го даде ли доброволно или ще се приложи схемата на Хр. Иванов за защита на Борисов чрез шестмесечно протакане в комисия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво ще предлагаш, ве?

    27 Май 2023 22:30ч.

    Нали върнахте мандата. Президентът сега ще го дава на ПП-то. Те ще решават. Ти само можеш да подкрепиш, или да не подкрепиш. Дори и експертно да предложат ПП, експертите ще са техни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    27 Май 2023 22:38ч.

    Борисов знае - важното е да бъдеш капо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ машини, които са в САЩ - приемаме, че там е най-голямата демокрация”

    27 Май 2023 22:55ч.

    Смешник, а и неграмотен. В САЩ ползват венецуелските машини САМО за локални гласувания и то не навсякъде. За държавните гласувания машини НЕ СЕ ползват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С кои ТЯХ?

    28 Май 2023 0:29ч.

    А и Вие кои сте! Или вече си мерим степента на мискинлика! Ей, да беше баба ми жива, какви цветущи щеше да ги нареди! ..... Мискини с мискини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши

    28 Май 2023 1:07ч.

    Б@це има кошм@ри - ранна утрин, спалня, мъже в униформи, стрелба.. Х@итянинът не си поплюва. Правителство е нужно на всяка цена, но не на гражданите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Май 2023 1:35ч.

    Ти си върна мандата, ще предлагаш в шестък… акде байгън от теб вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    28 Май 2023 11:32ч.

    Абе Борисов, що не ни поканиш от този форум, повече работа ще свършим от твоите "експерти", които упорито не изпускат ПОСЛЕДНОТО МЯСТО В ЕВРОПА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пробита е най-важният елемент на Националната сигурност - здравеопазването! Без живи българи няма България!

    28 Май 2023 11:55ч.

    И основната главната отговорност за живота и здравето на българския народ е на най-дълго управлявалият г-н Борисов и той отлично знае това като 3 пъти премиер за над 12 години! Излезе статистиката за 2022 г. от НСИ - хора, братя българи ДЕТСКАТА СМЪРТНОСТ се е увеличила 2 пъти! Днес в 2023 г. българското здравеопазване допуска смърт на деца и тя се увеличава! Десетки млади БРЕМЕННИ българки умират или са спасени на ръба на смъртта. Кой управлява милиардите за здравеопазване, кой контролира парите на държавата за ЗДРАВЕТО на БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ?! Най-бързо умиращият народ на планетата, кажете г-н Борисов, непобедим победител на избори в последните 15 години, кой носи отговорност за този най-жизнено важен елемент на Националната ни сигурност здравето - за да има българска нация?! Навсякъде се разширяват гробищните паркове, а г-н Борисов иска да праща оръжие за Украйна, да влизаме в Шенген (това значи вкарване на "бежанци", вижте Гърция, Италия, Франция...!) и все по-вероятно пращане на български войници в Украйна особено след изявление на Рон Десантис, републиканец американец казал, че е против разширяване на войната в Източна Европа?! Мошениците под лъскавата маркетингова опаковка са безценен партньор ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обикновено сравнение

    28 Май 2023 12:30ч.

    Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист и демократ, ще ни разкаже ли колко лоша е била системата СЕМАШКО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекар с 37 год стаж

    28 Май 2023 14:01ч.

    Това, което се върши в България, не е здравеопазване. Системата прави колегите рекетьори (тия, които не са си родени такива де).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи