Бойко Борисов победи Ицо Хазарта по преференции в София

Бойко Борисов победи Ицо Хазарта по преференции в София

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов успя да вземе първото място от Ицо Хазарта в 25-ти МИР и го води с над 300 лични гласа.

В столицата пренареждане на листи ще има само в 23-ти МИР. Божидар Божанов е единственият, който ще пренареди тази на ПП-ДБ. Той удря рекордните 8562 преференции, с което е първенец в района. След водача Кирил Петков, който има 11 728, но той не участва в разместването. 

Бившата правосъдна министърка Надежда Йорданова също е играла за разместване и има 4218 лични гласа, но заради високия резултат на коалицията, този път те няма да я преместят напред. Така трети ще е ген. Атанас Атанасов, а след него са Настимир Ананиев и Васил Пандов.

2351 има за последния в листата на ГЕРБ Томислав Дончев. Макар и отличник за преференции, зам.-председателят на партията не успява да размести подреждането. Водачът на листата, лидерът на СДС Румен Христов пък се е отчел с 3485 лични гласа.

Журналистът Велизар Енчев има шанс за нов депутатски мандат от левицата, тъй като с 1200 преференции минава от трета на втора позиция пред социалиста Еньо Савов. 1140 лични гласа има водачът на БСП тук Христо Проданов, като още в деня на вота стана ясно, че председателката на БСП Корнелия Нинова пуска преференция за него, след като камера на една от телевизиите показа гласуването й.

При "Възраждане" всички кандидати са далеч са от възможността за разместване, но пък водачът Николай Дренчев има 2230 преференции.

Мика Зайкова, която бе почетен председател на 46-ото Народно събрание, би могла да размести листата на ИТН. Нейните лични 466 гласа с малко надхвърлят лимита от 7%, но заради едва 6 533-те гласа на ИТН шансът й за влизане в НС е нулев.

121 преференции биха стигнали на кандидат от ДПС да размести листата в 23 МИР заради слабия резултат на движението. Така шестата в листата Глория-Никол Емилова Найденова би успяла да е втора, но това също няма да помогне за влизането й в парламента.

Около 1300 преференции не стигат на д-р Таня Андреева от ДБ да пренареди листата в 24 МИР. Промени тук няма да има - най-добрият личен резултат, който би предизвикал разместване е на Лена Бориславова. С 5319 лични гласа би могла да го направи, но тя така или иначе е втора. Повече има единствено водачът Христо Иванов - 7827.

Водачът на ГЕРБ Тома Биков има 4370 преференции, най-добър личен резултат е постигнал бившият енергиен министър Делян Добрев, който победи Асен Василев в Хасково, а заедно с мястото си в София има 1016 преференции.

При БСП никой не размества, водачът Георги Свиленски е събрал 1349 лични гласа, което е най-доброто представяне за социалистите. Подобна е и ситуацията при "Възраждане" като тук най-добре с преференциите е водачът - юристът Петър Петров, който е събрал 1681.

Почти 2800 лични гласа трябват в листата на ГЕРБ в 25-ти МИР за промяна на позиция, което никой от кандидатите им не е постигнал. За сметка на това в лидерската битка за 25 МИР Бойко Борисов събира 9504 гласа, което е най-добрият личен резултат във всичките три столични района. В първата позиция по любов на избирателите се бе прицелил Христо Петров - Ицо Хазарта, който водеше за ПП-ДБ и вече бе отличник по преференции. Той обаче изостава от лидера на ГЕРБ с малко повече от 300 гласа и има 9175 преференции. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се е отчел с 5087, в неговата партия, а и при БСП размествания няма. Соцлидерката Корнелия Нинова има 2005 преференции.

Най-близо до разместване на листа отново е отличничката на ДБ по преференции Елисавета Белобрадова с 2988, но за тази цел не й достигат около 200 лични гласа.

 

 

Коментари

  • old_beggar

    03 Апр 2023 18:01ч.

    правилото, което се прилага у нас: на власт се допускат само хора, които са в релация / поединично или съвкупно / с някое от трите П – Престъпник, Психопат, Педераст…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • допускат се и

    03 Апр 2023 18:36ч.

    Потресаващо Прости

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нов

    03 Апр 2023 18:27ч.

    Какви глупости пишете. С преференции може да победи само в собствената си листа. ПП с водач Хазарта води на ГЕРБ с водач Тиквун с 5-6%. Другото е преписана статия от сайта ПИК. Излагате се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Татяна

    03 Апр 2023 19:15ч.

    Не се учудвайте, след снощното участие на Явор Дачков в живото предаване на Карбовски стана ясно, че той за пореден път е сменил посоката и сега негов любимец е Бойко Борисов. Засрамих се, че отново повярвах и четях само неговия сайт; снощи злобно говореше за Ицо Хазарта и днес това е отразено тук. Хамелеонщината в бг журналистиката е най-отвратителното поведение, благодарение на което ние сме на това положение Изпитах жал и към Карбовски, тъжни родни картинки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "снощи злобно говореше за Ицо Хазарта"

    03 Апр 2023 20:34ч.

    Татяноооо, да ти имах симпатиите към Ицо хазарта, сигурно щях да се чувствам нормално в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гъзарта водач на листа ли е бил?

    03 Апр 2023 20:37ч.

    ??????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой го е еня

    03 Апр 2023 18:34ч.

    Боко, ако иска, може да го бие и по рапиране!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    03 Апр 2023 18:49ч.

    Е хубава работа, това им беше малката радост и "победа" на либерастите на Сорос... Между другото това са сектанти в чиста форма! Въпросният кретен хазарта, няма никакво образование, един наркоман хванат от улицата и предполагам на метадон и други медикаменти, защото мозъкът му е тотално бракуван, да не кажа опържен! Очите му са блуждаещи, като на човек от психиатрията(който редовно си пие лекарствата)! А творчеството, по една песновка на две години... Изпитвам срам като го слушам да говори, повреден мозък, като ходеща реклама против наркотиците, а те го развяват като знаме в парламента... Хазарта дори няма висше образование, не че е нещо особено, ама за парламента е срамота, при условие, че иска да се занимава с деца и образование като политически каузи! Бих му казал хазарт, разказвай на децата колко са вредни наркотиците с личен пример и няма да сбъркаш, но в парламента място нямаш, та ти си по тъп дори от Кики!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    03 Апр 2023 19:09ч.

    Каква "победа"! Над Ицо Хазарта и някой си минжем, който видяхме какво може! Боже, пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    03 Апр 2023 19:24ч.

    Тук просто имаме класически случай на удари единия да падне другия....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    03 Апр 2023 20:02ч.

    Штт, това е елитът (Или ако щете цветът) на нацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветът на нацията тази път е добре описан с имена и адреси

    03 Апр 2023 21:08ч.

    Да благодарим на усилията на знайни и незнайни НПО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    03 Апр 2023 20:02ч.

    Любопитен ми е мотивът на гласувалите с преференция за кака Лена... Защо ли 5 000 души биха гласували изрично за таз "непорочница"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото работят из западни фирми и фондации

    03 Апр 2023 20:35ч.

    бином Ньютона

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    03 Апр 2023 20:44ч.

    А, добрутро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    03 Апр 2023 20:34ч.

    И тиквуний и ицето са страшна тиня ... морални деграданти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави

    03 Апр 2023 23:27ч.

    Нали затова беше борбата да върнат хартиените бюлетини за да могат да си върнат тъпите герберски далавери. Повръща ми се от тези гербери. Вижте им резултатите, като беше само машинно гласуване и ще ви стане ясно. Смрадта е задушлива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи