Бойко Борисов: Нашите мерки срещу пандемията са най-либералните в света

Бойко Борисов: Нашите мерки срещу пандемията са най-либералните в света
Нашите мерки са най-либералните в света и параметрите ни позволяват учениците да тръгнат на училище, да отворим и моловете и фитнесите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в предприятие за сладкарски изделия в жк. „Люлин“ в София. С него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

 

"Най-голямата радост за нас е, че такива големи предприятия с огромно име с света продължават да инвестират. Те не си тръгват, а продължават да строят, да правят нови мощности. Това отговаря на всички въпроси относно инвестициите. Това са ни любимите производства. Това са много работни места, работи се и за износ. Изключително доволни сме. Това, че инвестираме в инфраструктурата, помага на предприятията, защото всичката продукция отива в другите страни по автомагистралите“, заяви той. По думите му се правят огромни инвестиции в малките и средните предприятия в страната.

„Нашите мерки относно пандемията са най-либералните в света. В сравнение в Франция, за момент хората да си представят, че в 18.00 часа трябва да са си по домовете. Обикновено взимаме само лошото и пропускаме това, в което сме по-напред. Само мога да се радвам. Пазете хората. Опитваме се и работните места да пазим, както и психическото здраве на хората. Всяка държава сама решава какви мерки да сложи, но нашите параметри са такива, че ни позволяват учениците да тръгнат на училище, да отворим и моловете и фитнесите. Дай Боже така да продължим. Ваксинираме много усилено“, заяви той. 

Според министър Лъчезар Борисов по време на пандемия предприятията показват, че в България има добър бизнес климат. Той посочи, че инвестицията в завода на "Нестле България" е 25 млн. лв за модерна линия на производство. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Мильо Лудия

    03 Фев 2021 11:49ч.

    Което е верно е верно. Останалите три държава, които имат най-либерални мерки са Португалия, Украйна и Швеция. Резултатите ги знаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bg-to

    03 Фев 2021 12:07ч.

    Във Франция училищата не са затваряли, за разлика от българските. Умря циганката да го фали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срам за България

    03 Фев 2021 12:17ч.

    Толкоз! Дано се отървем от некадърници и простаци! Хората, които управляват дори и най-малката фирма, да не говорим пък за държавните институции, трябва да са ОБРАЗОВАНИ И ПОЧТЕНИ! ДА СПАСИМ РОДИНАТА, НА ГРАНИЦАТА СМЕ! КОЙТО НЕ ГО РАЗБИРА, Е НЕНОРМАЛЕН)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти заеби

    03 Фев 2021 12:17ч.

    Ние чакаме нова порция видео и снимки за 67 милиона. Имам вече и нова фурничка за пуканки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОПГ ГЕРБ“ Гангстери за Ефективно Разграбване на Булгаристан“

    03 Фев 2021 12:25ч.

    Може ли някой да ни обясни, какво точно инспектира Тиквата в частна фирма? Няма ли работа за вършене като премиер и министър? Докога ще харчи народната пара за предизборен пиар и нищоправене? Любими производства за любими хора. Чакаме производството на съда, за любимеца на народа !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    03 Фев 2021 12:28ч.

    Във всяко отношение сте най-най в света ! Най-прости , най-крадливи, най-нагли , най-некадърни , най-продажни, най-отвратителни , най-лъжливи !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гергана

    03 Фев 2021 12:46ч.

    Обаче и с най-голямо самочувствие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    03 Фев 2021 12:50ч.

    Най-либералните мерки за момента са в Италия и Русия. Въобще не ми се спори по въпроса , просто е така. Работи почти всичко - кръчми , магазини , маските навън не са задължителни. Редица курорти в Италия са отворени , пълно е с англичани , избягали от островния терор... Французите, верни на своето лицимерие и театралност се правят на строги , но в действителност е доста разхайтено. Магазините са отворени до 18 ч. През деня се пътува съвсем свободно из цяла Франция. След 18 пак се пътува но с атестация за причините. Проверките са силно редуцирани, цели департаманти полицията дефакто е дала "свободно" ! Демонстративно не спират и не глобяват , в други департаменти полицаите официално стачкуват. Маски по улиците официално се изискват в населени места над 2500 човека (селата просто няма кой да ги контролира). На практика в градовете маски се носят само по големите улици , където минават патрулки. В малките улици , квартали, и по тъмно масово небават. Има градове чиито квартали "банлиа" са отделни общини , и ако са под 2500 население, кметовете обявяват свободно от маски на открито. На една улица теоретично могат да те глобят , а след 50 метра в друга община нямат право. В дълбоките провинции , в забутани села , хижи , ферми и т.н. младите вихрят диви купони. Платени срещу 10 евро и обилно поляти с алкохол и канабис. Наркобизнес процъфтява. По всяка улица пушачите ходят със свалени маски , без маска ако спортуваш !Училищата са отворени три дни в седмица. !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, бе, да

    03 Фев 2021 14:00ч.

    И Вашите болни са най-здравите болни, и Вашите умрели са най-неумрелите мъртъвци. Гиди мушморок с мушморока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гърч голям

    04 Фев 2021 23:10ч.

    Нещата много се наМангърчиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЗО

    06 Фев 2021 15:22ч.

    Швеция, Швейцария, Аржентина, Нова Зеландия, Норвегия, Финландия, Австралия, Франция, даже Беларус и Русия са с много по либерални мерки и по успешни. Даже и ваксини имат, а не ги чакат като Ганьо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ;-)

    06 Фев 2021 19:40ч.

    Какво е определението за МЕРЗАВЕЦ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи