Бойко Борисов към депутатите от ГЕРБ: Не бързайте с Изборния кодекс, ние зор за хартиена бюлетина нямаме

Бойко Борисов към депутатите от ГЕРБ: Не бързайте с Изборния кодекс, ние зор за хартиена бюлетина нямаме

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова парламентарната група ГЕРБ-СДС да не бърза с изборното законодателство и да търси консенсус за пълно гарантиране сигурността на машинното гласуване.

Борисов призова да се запази Общественият съвет към Централната избирателна комисия, да не отпада изборен район "Чужбина" и да остане реда за 40 заявления при разкриване на секция.

На живо във Фейсбук от централата на ГЕРБ Борисов коментира, че с декларации срещу връщането на хартията като право на избор при упражняване на вота "Продължаваме промяната" се опитват да изместят общественото внимание от последиците от тяхното управление.

"Понеже изобличихме ги в огромните далавери в газа, огромни далавери в петрола, и за удара, който нанесоха и на енергетиката със закриването на централите в Маришкия басейн. Те нямат друго, освен това да говорят. Ние сме ги били по техните правила.

"Ние победихме на тези избори по техния Избирателен кодекс, с техните машини, с техните правила, с техните вътрешни министри. И по никакъв начин Избирателния кодекс не ни е проблем. Нещо повече. Услужливо се опитват да забравят, че промените в Избирателния кодекс бяха внесени от коалиционния партньор на ПП - БСП", каза Бойко Борисов на пресконференция на ГЕРБ.

"Някои се опитват да ни привързват като хартиена коалиция. Извинявайте господа, толкова много прави този парламент и аз за последните 30 години не си спомням по-добре работещ парламент. Но ако не беше избран председател, той нямаше да работи. Сиреч, този избор, този жест тогава на БСП ние го оценихме и затова влязохме в разговор, а и ние сме обещали на нашите избиратели да върнем и възможността за хартиена бюлетина. Защото - пороците на ", заяви лидерът на ГЕРБ.

„Ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Ние искаме справедливост и честност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм. Общественият съвет не само че не трябва да бъде закрит, а напротив - удвоете го“, каза Борисов.

"Предлагам да говорите с колегите, много разумно да направите всичко възможно да гарантирате 100% честността на тези машини. Ние искаме честност и справедливост. Оставете го район чужбина. Когато го вкараха, те не знаеха какво правят. Да видим какво ни е по-важно - българите, които живеят тук, или тези в чужбина. Оставете 40 човека. Не им давайте повод да говорят. Бихме ги по техните правила и пак ще ги бием. Разкрихме далаверите им с газа, с петрола, сега и с въглищните централи. Говорете с другите партньори - оставете района, оставете 40 човека, нека всички, които са в чужбина, да имат право да гласуват. Намери го и Христо Иванов и го питай дали дава гаранции за машините - ако дават, да го докажат. А не да говорят, че сме хартиена коалиция - дрън, дрън. Това е предложение на БСП и ние сме го обещали това и на нашите избиратели - тези, които се притесняват от машините. Ясни са ми колегите от ПП какво целят. Говорете с колегите от ДБ, те са системна партия", добави още Борисов.

"Проблемът им е че трябва да избягат от затварянето на Маришкия басейн, от горивата. Ясно ми е какво целят "Продължаваме промяната", заяви Борисов.

 

Източници: "24 часа", "Труд", БНР

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Cicero

    17 Ное 2022 11:11ч.

    Фалшификациите и старите далавери с хартиените бюлетини са единствената надежда на мухлясалата мутренска партия ГРОБ. Това е пределно ясно колкото и тиквата да се прави на умряла лисица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо са първи и без хартиени, бе умнико

    17 Ное 2022 13:20ч.

    защото са поели правилните ангажименти към големия брат, а онези вторите за чеп не стават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИЕ зор нямаме

    17 Ное 2022 11:12ч.

    КОИ са "ние", бе гражданино Борисов !? Освен това, гражданино Борисов, народните представители на ПП"ГЕРБ" и на останалите партии се заклеха пред народа, а не пред Вас. Второто четене мина хубаво-лошо, а ВИЕ опитвате да сложите кръст на демократично институционално решение!? Ако успеете с това, моля с Вашите свръхконституционни способности да отмените и решението на нар.събрание за влизането във войната и за новите златни самолетни чертежи. Народът ще Ви бъде признателен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • потънала гемия

    17 Ное 2022 12:15ч.

    ББ трябва да спре да се изказва. Вреди на партията си, вреди на България. Още малко и нищо няма да спаси ГЕРБ от провал на следващите избори. С тези приказки ББ отписа голяма част от избирателите си. Отвратителен страхливец и лизач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    17 Ное 2022 12:44ч.

    опа, борисов се уплаши от протестите, ДПС пък щели да изкарат хора срещу протестиращите, това още повече ще нажежи обстановката, от всичко това печели само ДПС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи