Бойко Борисов: Искам да направя правителство с ПП-ДБ

Бойко Борисов: Искам да направя правителство с ПП-ДБ

Искам да направя правителство с ПП-ДБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. По думите му, това е най-добре за България.

Имаме много ясни задачи - правителство между тези две партии, правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов. Днес ще направим 2 комисии от двете групи - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - правна и финансово-бюджетна, за да разгледаме бюджетна програма. Нашият основен приоритет е правителство между ГЕРБ и ПП. Готови сме на много компромиси, заяви Бойко Борисов.

Между толкова враждуващи лидери и поддръжници, забавянето на избор на председател е много важно, за да може тези комисии да поработят и да намерим общи неща между нас, допълни лидерът на ГЕРБ.

След срещата си с председателя на БСП Корнелия Нинова Бойко Борисов каза, че са били обсъждани основни приоритети, свързани с бюджета и социалната политика. Той добави, че според Нинова ГЕРБ и ПП са самодостатъчни и затова няма да ги подкрепят в избора на Росен Желязков за председател на 49-ото Народно събрание. Според Борисов забавянето на избора на председател на парламента само е от полза за преговорите, които се водят между двете най-големи коалиции в 49-ото НС - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Той съобщи, че днес ще бъдат направени две работни групи – правна и бюджетна, от двете формации само, за да бъде разгледан въпросът какъв бюджет би бил устойчив за държавата и всички закони, за които да се потърси голямо мнозинство. 

„Нашият основен приоритет е правителство между двете партии“, подчерта Бойко Борисов. 

Ние сме готови на много компромиси, но това не е компромис, каза Борисов в отговор на въпрос за предложението председателят на парламента да се избира на ротационен принцип. 

В Румъния има компромис да се ротират премиерите, има различни практики и затова и вчера толкова търпеливо, толкова внимателно формулирахме, че между толкова враждуващи не само лидери,  но и поддръжници, трябва време, затова и забавянето на избора на председател е много полезно, за да може да се спечели време, добави Борисов. По думите му така работните групи ще имат време, за да намерят още много общи неща между тях, които да са от полза за държавата.  

Аз искам да направя правителство с „Продължаваме промяната – Демократична България“, защото това е най-доброто за България, заяви Борисов. 

Източник: БНТ, БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Първи коментар

    13 Апр 2023 10:16ч.

    Искай си, на никой не му пречи какво си искаш. Ако пък на някой му се ходи на политическа смърт (примери бол) със сигурност ще се прегърнат и цункат с теб, още днес. Горчиво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Офффф

    13 Апр 2023 14:48ч.

    Е защо се хаби да правим избори, като после всичко е въпрос на задкулисни договорки? Излъгани са всички, гласували за Герб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    14 Апр 2023 0:37ч.

    Баце здраво са го стиснали за топките след като пристава на тези които го аоестуваха. Баце що се предаваш на Киро и Асен. За да спасиш чекмеджето? За нищо вече не ставате. Хващайте пушките и бегом в Украйна. Ама не ми се вярва че го можете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    13 Апр 2023 10:17ч.

    Обаче аз не искам! Това, което искам е всичките боклуци като теб, просто киро и останалите да изчезнат от живота ми заедно с цялата ви крадлива, лъжлива, нагла и самозабравила се котерия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    13 Апр 2023 10:18ч.

    "Готови сме на много компромиси" -- това ние го знаем много добре, вашата е ясна. само и само да се доберете до кокала. другите също са ясни - няма къде да мърдат, грантовете трябва да се връщат под някаква форма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе, аз искам друго да направя с вас, с пепетата и сички седесари.

    13 Апр 2023 10:21ч.

    Само въжето остана да купя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запознат

    13 Апр 2023 10:21ч.

    Уникално мекотело.Хората се гнусят от него а той се натиска....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, бате Бойко,

    13 Апр 2023 10:24ч.

    истински мъжкар си! Забравяш детинските насмешки на ППДБ, в името на Европейската цел! Така бих те гушнала....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Снощен

    13 Апр 2023 10:26ч.

    Имало е нощни совалки и нервни телефонни разговори. Който се докосне до теб, покрива челото си с вечен срам и позор, ще изгори на политическата клада. Дано огънят да лумне буйно и да ви отнесе всичките! А междувременно ще пратя хабер на ген. Атанасов и ще му припомня, какво сме си говорили в Орловград за шайката и алфа хиената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще пратя хабер на ген. Атанасов и ще му припомня, какво сме си говорили

    13 Апр 2023 10:57ч.

    Какво ще припомниш, нарязали се бяхте като...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това не е демокрация и парламентаризъм, а гавра с България

    13 Апр 2023 10:27ч.

    Нито ти искаш, нито те искат. Ама от посолството така са ви заповядали и вие изпълнявате. Такива ще са ви и законовите "приоритети" - писани в посолството - Истанбулска конвенция, помощ за украйна, ликвидиране на суверенитета, нови войски у нас, превръщането ни във фронтова държава. Сега само циркове се разиграват за пред хората - ротации, въртележки, парапети-кмети /софийски/. Ще си направите правителство, та стой, та гледай. Уж ДБ-ПП ще предложат министрите, както казва Атанасов, уж вие ще се съгласите и готово. Всеки ще лъже електората си, че той е победител и той управлява, за да си го запази. А иначе реално ще управлява посолството, вие ще сте пионките, а жертвата ще е целия български народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магнитски

    13 Апр 2023 10:30ч.

    На Козяк 16 не пасем кози, тарикат ! Няма да ни преметнеш с евтини финтове (празни декларации), тези финтове минават при "Бистришките тигри"... Или лягаш под Кирето, или олекваш с 2 милиарда ! И с 50 кила живо тегло, защото в щатските затвори не хранят както в ЦСЗ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин

    13 Апр 2023 10:36ч.

    Предател Бойко, няма дъно за тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    13 Апр 2023 10:39ч.

    Партиите на войната и на "обеднения уран" се кандърдисват кой да ни вкара в месорубката! На 23.04.2023г. заедно народът ще каже: "НАТО вън!" Дано някой го чуе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе ти

    13 Апр 2023 10:41ч.

    достойнство нямаш ли бе? Явно не. Прощаваш им, така ли, празни приказки... Мислех те за мъжкар, при всички твои грешки, но си ку*ва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петрова

    13 Апр 2023 10:51ч.

    А бе ДБ акъл имат ли. Щели да благоволят да приемат покана за правителство, щото видите ли, целият свят ги кани - ама те да си сложат своите министри. Атанасов е загубил ума си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    13 Апр 2023 10:55ч.

    Ясно е, че накрая ще "плеснете с ръце и ще се прегърнете", за доброто на дътжавата, разбира се, но не защото ти така искаш, а защото началниците така са наредили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хееее хе хе хе не можете да понесете мъжката постъпка на Генерала!

    13 Апр 2023 10:58ч.

    Браво Бойко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yyyyyyyy

    14 Апр 2023 8:31ч.

    Мангуров, ти ли си бе? Само ти остана фен на ББ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама той Гномът

    13 Апр 2023 11:11ч.

    поставил условие те да изберат министрите. Явно се напълни с мними генерали, дето едно посолство ги стиска за т@пките. Жалки продажници, страхливци безгръбначни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратена

    13 Апр 2023 11:13ч.

    Ама верно си тулуп и то спукан! Няма такъв страх да не ти вземат мангизките хамериканците, долен продажник! Нали уж се боиш от Бог! Само лъжи, лъжи и крадене! Ненаял се крадец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богобоязлив...

    13 Апр 2023 12:47ч.

    Поне да бяха негови тези скатани мангизи, а те - откраднати. От нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Залог

    13 Апр 2023 11:26ч.

    Пълна гнусотия! Разпрата за Вътрешното министерство ще е епохална! Заредете се с пуканки и можем да направим залози, кой кого ще арестува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЕ, Не и НЕ на коалиция с ПП и ДБ

    13 Апр 2023 11:58ч.

    Защо се правиш на вчерашен политик? Не знаеш ли, че правителство с ДБ-ПП значи те да поставят условията, а ти само да ги подкрепяш и да им гласуваш желанията. Правиш фатална грешка. Като не искат да те подкрепят, защото такива са ПРАВИЛАТА в целия свят, ги остави да се оправят сами. ДБ имат 8% подкрепа, а ти искаш да предоставиш цялата власт в ръцете им. ГЕРБ само ще операт пешкира. Това е позор. Всяка друга партия има повече от тях правото да управлява. Не подчинявай цялата страна на тази гномска сган. Нито един избирател на ГЕРБ няма да ти прости, нито един - ако подкрепиш техен втори мандат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    13 Апр 2023 11:59ч.

    Всичко опира до изпращане на живо месо в месомелачката за каузата на Глобохомолгбт+. Другото е пунта мара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    13 Апр 2023 11:59ч.

    борисов бил вярваш непрекъснато се кръсти а ще прави правителство с парапета и грешния ъгъл това е позор днес се разпуснаха отиват да се тъпчат с агн месо и чак в сряда са на работа позор от всякъде избори до дупка докато случим

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • големия Мук с вълшебните обуфки 2

    13 Апр 2023 12:00ч.

    Утре, на Разпети петък!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Памет за Антон Тодоров

    13 Апр 2023 12:06ч.

    Гърбавите бяха построили тотална схема за топване на гагата във всеки лев обществен ресурс, който тръгва в посока "на полза роду". Бях смаян от един разказ и изчисления за откраднатите пари само по линия на т.н екарисажи. А гражданството практически често дори не подозира за съществуването на тази част от живота и за огромните трансформации, които са се реализирали там - с благородни помисли, разибра се! Имате ли поне приблизителна представа, колко такива дискретни области има нашият социален живот, че все пак обществото да функционира. Десетки, стотици, а като се вземе и местната власт - стават хиляди. И се крадеше като за световно първенство! ПП също имаха основно велики намерения и планове в тази посока (усвояването), но бяха усетени бързо и завистливо свалени. Типично за тях - тръгнаха модерно, тръгнаха наедро. Да бяха крали масирано и по малко, но от всичко, както предшествениците си! Не са капо и те, де! След като дори и обикновените граждани знаят много по тази тема - като се почне от публикации в медиите, та се стигне до неофициални канали, където всеки се справя както може, можете да си представите, каква обемиста информация имат разните служби в страната. Още по-обилна информация имат шпионски централи и финансово разузнаване извън България. Най-интересното е, че всяка от страните реално знае всичко за другата, понякога подкрепено с документи, понякога само аналитична и свидетелска информация. Само си представете, как ще се съберат на преговори и как ще се погледнат в очите! Още по-интересно става, при съобразяване че Радев ще връчи на бх мандат. Физически по-скоро там ще се яви някакъв сламен човек, но същността не се променя. Радев също има достъп до докладите на службите и знае с доста голямо приближение истината, колко пари са откраднали бойко и глутницата. А това от своя страна, отваря въпрос за потенциално съществуваща завера, като в нея освен него неизбежно вътре са и шефовете на служби. Дали има нещо вярно в това?? Ако не е вярно, защо мълчат всички тези хора?! Има ли реалистична хипотеза, че те мълчат само и единствено, защото разпространяването на тази информация, ще погребе държавата. Ерго, водени са все пак от благородни подбуди? Нима не се чувстват неудобно, че сал един бойко вероятно има повече пари от цялата "политическа класа" на Република България кумулативно?! Хора, размерът има значение. Човешкият исторически опит е доказал, че всеки гледа да си общува с човеци, който "тежат" приблизително колкото него. Известно неудобство поражда обстоятелството, че теглото (реалното) напоследък се определя трудно. Такива пари се инвестират проблематично - корпоративната баница и акционерният капитал отдавна са наместени. Няма да влизаме в подробности на това, що е инфлация и как либералните, учени глави ни баламосват за същността и размера на това явление, но голяма част от засвоени, сухи пари сублимираха във въздуха. Те бяха родени от разреден въздух (както обичат да казват финансистите) и отидоха пак във въздуха. Голямата драма е, че в пътьом те можеха да свършат маса полезни неща в българската беднотия, но изтеглиха късата клечка и заминаха в канала! На пътя им се изпречи ШАЙКАТА! Какво стана с онзи автор, който пръв ги именува шайката - Антон Тодоров ли беше?!. По едно време го бяха взели под крилото си, после изчезна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако са останали разследващи журналисти

    13 Апр 2023 13:08ч.

    нека да направят проучване в следващите дни КОЛКО БЪЛГАРСКИ ПОЛИТЕЦИ, ЛУДЕРИ И ПРЕЦИДЕНТИ ще посетят лично български православен храм (не аудиенция при Патриарх, Митрополит или папа, а именно в осветен храм), прекръстят се правилно и целунат икони. Да не говорим, че съгласно Конституцията и историческия си дълг, следва да знаят наизуст Символът на вярата и да го изговорят наглас през време на литургията. Резултатите от разследването биха били потресаващи !!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой бе аркадаш

    13 Апр 2023 13:53ч.

    Мемиш Мемиш и Даниел Лорер ли да четат Верую.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    13 Апр 2023 13:16ч.

    Преговори, контактни групи, бъра, бъра, а днес стояха в парламента само няколко минути, но гушнаха поне по 400 лв. надник, а не са свършили работа и за 5 стотинки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кахър

    13 Апр 2023 16:05ч.

    Без избран председател, не може да се свика редовно заседание и да се приеме дневен ред. От друга страна са се заклели и са народни представители., на които се дължи възнаграждение. За разлика от миналия път, сего дори не правят привидни опити за избор. Извършват се някакви странни действия, но в рамките на първото заседание, което се ръководи от най-възрастния нп, а самото заседание се води прекъснато, но вероятно "незакрито". Гадости на ръба на Закона и Конституцията, дори вероятно отвъд този ръб. На фона на всемирната гадост, че отвратяги като пп и гепс са в НС, дори заедно имат мнозинство, "дребните процедурни хватки" са бял кахър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    13 Апр 2023 17:36ч.

    Исках...ама нямах желание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жалък и вреден

    13 Апр 2023 22:54ч.

    кирчо и кокорчо са жалки по презумция. Този е жалък, гнусен, вреден. Липсват епитетите. До такава степен амер. му инфилтрираха мозъка, че предизвиква само погнуса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искам да направя правителство с ПП-ДБ

    13 Апр 2023 23:56ч.

    А не искаш ли ПП-ДБ да те арестуват пак, но този път да те вкарат в затвора „невинен“? Ще бъде интересно и най-добре за България със сигурност. 100% това е целта на ПП-ДБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи