Бойко Борисов: Инфлацията расте като великденски козунак, ще обеднеем жестоко (видео)

Бойко Борисов: Инфлацията расте като великденски козунак, ще обеднеем жестоко (видео)

И да ме бутате за вот на недоверие и да правим нови избори - не участвам, посочи Борисов

Инфлацията расте като великденски козунак. Между 0% и 3% трите ни правителства са я държали. Сега ще махнат ДДС, но мога да се обзаложа, че цената на хляба няма да се промени, защото за житото - нафтата поскъпна, торовете, химикалите. С всяка мярка сега на правителството се увеличава инфлацията. Ще обеднеем жестоко. Това заяви Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Шумен.

Ние всичко плащахме напред на общините, за да може да стане. Какво стана със зърното? Нали тук е житницата ни. Къде са тези милиарди и 200. Всички си подписаха договорите с "Газпром", взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са "такива герои", каза още той.

И викате "оставка" и ГЕРБ да се връща. На този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник. Управляващите ви лъжат безсрамно и правят невъзможно връщането на нормалния живот, който имаше при нас. И да ме бутате за вот на недоверие и да правим нови избори - не участвам, обърна се лидерът на ГЕРБ към симпатизантите.

Вече 1 година ГЕРБ ги няма. Каква е борбата с корупцията? За 1 година какво разкриха, какво видяха?, коментира Борисов.

Тази ярост и злоба идва от паника, която усещат. Жегата, която усещат, не от нас - от народа. И понеже са поели ангажименти, които не могат да изпълнят, се чудят как да се скрият зад Радев или не знам къде. Страшна еуфория - много добри били служебните министри, каза още той.

Тази лъжа, че на година сме крали 8-10 млрд. - за година трябваше да са спестили за магистралите. А те са взели 9 млрд. заеми. От началото на годината досега 2 млрд. Тези не само са неопитни, а и лоши хора. Явно крадат три пъти повече, заяви Борисов по адрес на управляващите.

Фалшив герой е управлението днес, каза депутатът от ГЕРБ и бивш образователен министър Красимир Вълчев.

Бившият социален министър Деница Сачева от своя страна отбеляза, че не е вярно, че управляващите ще вдигнат пенсиите с 20%.

Ако въобще това мине в парламента, реално ще се качат с реални 4%. Добавката от 50 лв. се дава още от времето на ГЕРБ, а другите 6% са планирани и договорени от преди това. А те искат да изкарат нещата така, че сякаш с 20% ще вдигнат, обясни тя.

Те са много добри във взимането на заеми. Взимат по половин милиард на седмица и дори не обясняват. И не вярвайте на Кирил Петков, като ви казва, че тези пенсиите ще се плащат с парите от спрени кражби. Нямало е кражби, за да се плащат с такива пари. Пенсиите ще се плащат със заеми. Решението за нас е само едно - оставка на това правителство, избори и победа на ГЕРБ, посочи още Сачева.

Страх ги е, че ние, ако решим, можем да ги пометем истински. С всеки изминал ден виждаме как държавата започва да заприличва на пробито корито. Правителство, в което участва БСП, не може да е прозападно, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Всеки ден обедняваме. Тази инфлация всеки ден прави парите ни по-малко. 1000 лева вече са половината от това, което бяха. Поне така се усеща, като отидем в магазина. Такава инфлация не е имало от 1970 г. На хранителните продукти в момента тя е 20.7%, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • баба мара

    21 Май 2022 12:31ч.

    вие от герб няма да обеднеете така че изчезваи и не се показваи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поредната тъпотия

    21 Май 2022 12:31ч.

    борисов, ние друго били ли сме някога? с такива прости тикви ние бял ден не сме видяли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще “обеднеем”

    21 Май 2022 12:34ч.

    Що бе Бацка, кюлчетата на привършване ли са вече? Толкова скоро?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Непоправимия мечтател

    21 Май 2022 13:08ч.

    Той сам си го каза: ''Явно крадат три пъти повече, заяви Борисов по адрес на управляващите.'' Не е трудно да се досетим, от кого ''крадат три пъти повече''.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиквата не иска на обран бостан

    21 Май 2022 13:17ч.

    да го слагат, той е тесен специалист на имането в държавата, не на нямането, това още от 2009 г. когато имаше много пари от какво ли не. С какво да санира сега? Виж, ако паднат пари за строителство на противоатомни скривалища може да се заинтересува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Насам народе на евтинията

    21 Май 2022 14:00ч.

    Хляб "Добруджа" в Лидл-1.95 лв.....моркови грозни-2.29 лв!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    21 Май 2022 14:14ч.

    Дори не ми се коментира този индивид!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новият стар народен любимец

    21 Май 2022 14:40ч.

    Чекмеджето трябва да се пълни, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    21 Май 2022 16:21ч.

    Колко ли от петте милиарда лева, откраднати от Мутрата. ще "изяде" инфлацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов призна, че и те са крали, но три пъти по-малко

    21 Май 2022 16:26ч.

    Скромен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    21 Май 2022 16:42ч.

    Ние, вие или само ние?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • питащ

    21 Май 2022 22:03ч.

    На тоя няма ли да спрат да му дават трибуна и въобще да не го публикуват, въобще няма да ни липсва. От неговите уста само небивалици могат да се чуят, нищо смислено. И, да прав е. Не са крали по 10 милиарда, а по 20. И да не иска да ни убеди, че под неговото управление българите са живели по-добре? Не не са живели по-добре, нито по-свободни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи