Бойко Борисов: Имаме слаб земеделски министър, а Денков е млад премиер и грешката му е в квалификациите

Бойко Борисов: Имаме слаб земеделски министър, а Денков е млад премиер и грешката му е в квалификациите

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини министрите на земеделието и на икономиката Кирил Вътев и Богдан Богданов за започващите следващата седмица протести на земеделци и зърнопроизводители. 

"Акад. Денков е млад премиер. На никой премиер протестите не са му приятното нещо, но с времето се научаваш, че само с диалог се решават проблемите. Бих искал да призова и двете страни да спрат с такива тежки квалификации. От времето, когато аз съм бил премиер, този бранш е получил над 30 млрд. лева. Когато си получил такива пари от Европейската комисия, не може да говориш, че ще събориш държавата и си фалирал. Да седнат на масата и да говорим. Тук е тяхната грешка. Грешката на Денков е в квалификациите. Моят съвет към тях е да забравят лошите думи, да седнат на масата, ще им помогнем. Но тук, за съжаление, имаме слаб земеделски министър, до този момент не съм видял и икономически. Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари", това заяви по повод протестите на зърнопроизводителите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Албена, където открива форум на Европейската народна партия. 

"Във всяка държава почти имаме търговски представители, които взимат държавна заплата. Цялата верига на доставки да се проследи. Да може да се увеличи износа за трети страни през тези именно търговски аташета, които са там. Министрите да се развъртят - да помогнем да се изнесе жито, царевица, слънчоглед. Да се помисли за тавани, които да не се надвишават. Но това се сядаме на преговори на маса, не с трактори отвън, не с изострено отношение. Сядаме, разбираме се, помагаме, след това се прегръщаме. Ние сме правителство. Призовавам да седнат да решат въпросите. Парламентът направи това, което вчера направи и ЕК". 

"Използвам момента да благодаря на колегите Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, Атанасов, Асен Василев, че с цялото законодателство, което приехме вчера ЕК свали мониторинга над България", заяви той. 

"Кандидатът за кмет на Варна ще е Иван Портних. За Добрич ще е Красимир Николов", обяви Борисов и отказа да съобщи името на този за София. 

"Вътрешният министър трябва незабавно или да стъпи здраво на границата, ако трябва и с кадрови смени. Но въпросът за Шенген без нулева толерантност на границата няма да стане", категоричен бе той.

На въпрос кога ГЕРБ ще обяви кандидатурата за столичен кмет, той отговори: "Когато си поискам". 

В петък Борисов заяви, че ще обяви кандидата, когато свърши ретроградният Меркурий. 

Двама от спряганите за кандидати за кмет, Росен Желязков и Кристиян Шкварек, отрекоха спекулациите. 

“Не знам откъде ви хрумват такива новини или може би на колегите народни представители, които си правят сказки от парламентарната трибуна. Не, не съм аз кандидатът за кмет”, каза Желязков от столицата на Албания, където беше на официална визита в петък. 

"С мен такива разговори не са водени. Съжалявам, че ще попаря ентусиазма ви. Не съм аз. Успокоявам ви", заяви в събота Кристиян Шкварек.

Източници: "24 часа", dnes.dir.bg, dariknews.bg

 

 

 

 

Коментари

  • old_beggar

    16 Sep 2023 17:46ч.

    ей, ха-хо! да унищожиш собствената си икономика със собствените си ръце, разчитайки на приказките, че „Брюксел ще помогне“ е прекалено голям лукс...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Sep 2023 21:40ч.

    След кончината на " ТРАКТОРА " идва с нова сила вършачката на Боко !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каруцарска вакханалия

    17 Sep 2023 3:17ч.

    След ликвидацията на ТРАКТОРА се появява ДЖИПКАТА на ТИКВАТА, следва БАГЕРА на Цецо, дето ги копал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    16 Sep 2023 18:09ч.

    Ще се краде до последно! А след тях и потоп! Ашколсун, ефенди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    16 Sep 2023 18:10ч.

    Този отново се изживява като съдник от последна инстанция! Този, който подари изборното си превъзходство на измислена промяна в името на собственото си оцеляване. Хайде да се спре, че ни идва в повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поглед

    16 Sep 2023 18:48ч.

    Боко си изпуска нервите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    16 Sep 2023 21:02ч.

    Този е по-луд за връзване от цялата "сглобка", взети заедно. Такива като този отпускат питбулската захапка и замлъкват само по метода на Трактора... Навремето партизаните точно такива "профилактираха" по техния си партизански начин.. Днес партизани за съжаление няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    16 Sep 2023 18:18ч.

    Какъв млад премиер е? Та то и годините му май са колкото твоите, пък и ти си само генерал, а той е вече Хакадемик! Защо тогава си се съгласил с ПОСОЛСТВОТО да го туриш за премиер, като смяташ, че е МЛАД?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дърто магаре

    16 Sep 2023 18:45ч.

    е той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    16 Sep 2023 18:19ч.

    Мебелистът като мъдрец. А ние стоим и гледаме като овце, как истински престъпници - ДПС, ГЕРБ, ППДБ направо се гаврят с нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-вредният политик

    16 Sep 2023 18:26ч.

    Най-видният корупционер и най-вреден политик, който иска да не влезе в Мгнитски и поради това върши поредица от национални предателства, заедно с ПП-ДБ и ДПС, защо не поиска оставката му веднага, както ПП-ДБ направиха за Вежди Рашидов, въпреки, че там беше частен разговор? Риторичен въпрос, защото Галя от посолствоТО му е разпоредила да подкрепя решението за вдигане забраната за украинското зърно, иначе Магнитски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В историята на България няма по-вреден за нея човек от Методиев Борисов

    16 Sep 2023 18:54ч.

    Пред него и Стамболов и Фердинанд и наследника му бледнеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно

    20 Sep 2023 1:34ч.

    Вярно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиквата:

    16 Sep 2023 18:40ч.

    Имаме слаб земеделски министър... Е, ама къде-къде по-силен министър на войната и още по-силен премиер! А пък, ех, ако бях аз...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И унгарците имат силен министър на отбраната, който заяви подкрепа и съдействие на Грузия за НАТО

    16 Sep 2023 20:18ч.

    Унгарският министър на отбраната Кристоф Салай-Бобровницки потвърди подкрепата на Унгария за евроатлантическата интеграция на Грузия в НАТО! Унгария ще има шанс да насърчи стремежите на Грузия към западна интеграция, когато поеме председателството на Съвета на Европейския съюз през втората половина на следващата година, добави Шалай-Бобровницки. Министърът също така подчерта, че след посещението му в Тбилиси по-рано това лято петъчната среща е била възможност за по-нататъшно засилване на сътрудничеството между двете нации. Той подчерта, че културните прилики между Унгария и Грузия улесняват двустранния диалог. И двете нации говорят уникален език, имат „затворена култура“, отдадени са на ценностите на християнството, отбеляза той. Салай-Бобровницки също информира пресата за конкретните въпроси, които той и грузинският министър на отбраната са обсъдили, включително войната в Украйна. По думите на министъра те са се съгласили, че това е проточен кървав конфликт, който носи риск от ескалация. (Така де, крайно време е НАТО-вските държави да ускорят с небходимото военно-въздушно въоръжение ВВС на Украйна да довърши изгонването и утилизацията на рашистите от своята суверенна територия) >>> https://www.hungarianconservative.com/articles/current/hungary_backs_georgian_western_integration_szijjarto_burchuladze/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Sep 2023 18:48ч.

    Не, имаме адски скапан премиер и още по-скапано правителство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Sep 2023 18:55ч.

    ''Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари" . Хм. сега си имаме пазари, нали? Защо трябва да ги унищожаваме, за да търсим нови? Това е политиката на всичките досега - кажат ли им да пръднат, те се насират. Кога ще търсиш пазари, кога ще правиш нови логистични вериги, кога ще дойдат парите от продажбата... Само и само Украйна (смятай собствениците на украинската земя) да изместят всички от утвърдените пазари. Правителството е ДЛЪЖНО да пази пазарите на българските фирми, защото те носят парите в бюджета, а не Украйна. Украйна, разбирай собствениците на украинската земя, само взема. Стига с тази солидарност.: "Другари, дайте да дадете. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тотално си объркаха ролите

    16 Sep 2023 18:57ч.

    Денков е лошото, а Борисов - доброто ченге. Ужас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    16 Sep 2023 19:42ч.

    Аа г-н Борисов, не с баданарката да замазвате зависимостите на правителството. Фермерите първо НАТИСК, после преговори. Фермерите са основа на хранителната верига на държавата! Молеца Денков да подава ОСТАВКА !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    16 Sep 2023 19:53ч.

    Как пък земеделският министър щял да е слаб? Та той е БОРЕЦ СВОБОДЕН СТИЛ! Я иди да се пребориш с нега, та да видим кой е слабият!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъра дъра

    16 Sep 2023 20:04ч.

    Сигурно защото Денков е 3 години по-млад от Борисов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    16 Sep 2023 20:37ч.

    Това е един ЖАЛЪК, напълно зависим от американците човек!!!! Няма никаккъв смисъл, освен медийната зависимост, да ни натрапвате неговото мнение!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гадно!

    16 Sep 2023 20:38ч.

    Много станахте за разстрел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    16 Sep 2023 20:50ч.

    Е, пляскат с ръце и се прегръщат, хубаво като в приказките, НО кой ще го яде този хляб, който не става за ядене, а за лепила и т.н.?? Какво ще правим, ще строим нови фабрики за лепила и т.н.? Но пък какво ще ги правим тези фабрики, като няма толкова много неща за лепене...Затова умните управници биха казали, че който си е произвеждал житото, да си му бере хатъра, страната ни не е вълшебница да прави чудеса. Но умните управници в страната ни вече станаха кът, а и в ЕС май също...И баданарката тука няма да помогне, както е свикнал досега г. Борисов, работата май стана доста напечена с многото години...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се чете

    16 Sep 2023 21:04ч.

    по-горе вм. хатъра, КАХЪРА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За "младия премиер"…

    16 Sep 2023 21:08ч.

    се изказа стария мафиот - доброжелателно, като за съучастник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натка Михайлова

    16 Sep 2023 21:12ч.

    Нахранете зърнарите! Както нахранихте мисирките!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То това

    16 Sep 2023 22:00ч.

    е най-лесното, да се "нахранят" зърнарите, но не е толкова просто! А какво ще правим скапаната пшеница? И за кокошките не става, защото и кокошките после се ядат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извод

    16 Sep 2023 22:05ч.

    Скапаните правителства внасят скапана пшеница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май

    16 Sep 2023 22:21ч.

    или оставяме фермерите да протестират и отказваме пшеницата, за да се оправдаем пред Галя, или Дянков подава оставка, което по му харесва... В краен случай ако не мине и двете, и двете...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хареса ми

    16 Sep 2023 22:39ч.

    как Тиквата се постави в суперпозиция, като благодари на Простото и компания за приетото закондателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • незнайко

    17 Sep 2023 15:41ч.

    Ми той и главния прокурор младежки обърка квалификациите, ама го шитнахте Айде сега и Денков

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи