Бойко Борисов и Гари Каспаров: Войната в Украйна трябва да спре

Бойко Борисов и Гари Каспаров: Войната в Украйна трябва да спре

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

Знам, че скоро имате избори и се надявам, че хората ще видят ясно, че ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои на правилната страна на историята", заяви световният шампион по шахмат

За край на войната в Украйна се обявиха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и световният шахматен шампион Гари Каспаров. Двамата обсъдиха отношенията между Русия и Украйна, както и последиците от конфликта в централата на партията.


"За сметка на политиката в тази ситуация няма сиво. Като в шаха - всичко е бяло или черно, и е важно да заемете правилната позиция, коментира световният шампион във връзка с напрежението в Украйна.
Според него повечето европейски страни са в правилната позиция, макар да има и такива като Унгария, но е изключително важно всички европейски държави като България да заемат категорична позиция, която да не води до негативи за държавата.

"Представлявам руската опозиция извън страната. Имаме 3 изисквания - пълна украинска победа, пълно изплащане на репарациите и военните престъпници да понесат своите наказания", заяви световният шампион. Той подчерта, че със съмишлениците му работят успешно с приятели и от двете страни на Атлантическия океан.

"Използвам случая винаги да подкрепя партии и партньори, които мислят като нас, както в случая ГЕРБ.
Знам, че скоро имате избори и се надявам че хората ще видят ясно че ГЕРБ е единствената политическа сила, която стои на правилната страна на историята", заяви Каспаров.

Бойко Борисов подчерта, че посещението е резултат от действията на ГЕРБ. " Това е партията която внесе закон да дадем оръжие на Украйна. Първи сложихме украинското знаме, и до днес то седи в централата. Първи казахме, че това е агресия и това трябва да спре", посочи бившият премиер във връзка с действията на Русия в украинските територии. И подчерта, че цялата европейска общност, ЕС и НАТО, трябва да се опълчат на тези действия.

"Нашата партия обяви 100%, пълна диверсификация от "Газпром", ядреното гориво, и младежите събраха 50 хил. лв. и ги изпратиха на техните украински колеги", изброи лидерът на ГЕРБ. Без да шумят, преди няколко дни от партията са осигурили почивка на Слънчев бряг за 44 деца с шестима ръководители. "Изкараха прекрасна ваканция - музеи, изложби, развлечения. Отърваха се за седмица от войната, с наш превоз. Докато другите говорят, ние действаме", подчерта експремиерът.

Варненският кандидат за депутат, шахматистът Руслан Тошев предложил на Борисов да играе шах с Каспаров, тъй като нямал възможност. "Няма да стигнем до там, знаем си възможностите. Да разделим фигурите на бели и черни - знаем. ГЕРБ и СДС ще отстояваме и след изборите твърдата си позиция", увери лидерът на ГЕРБ.

"Русия ще я има, руският народ не ни е противник и се надяваме един ден и тя да бъде в световната демократична общност. Войната в Украйна трябва да спре, агресията да престане и да се възстанови териториалната цялост. Ние сме уязвими от подобни действия на Балканите - те са прекроявани с граници няколко пъти. Затова днес позицията трябва да е повече от ясна и благодаря, че на Запад са я чули", заяви Бойко Борисов.    


Източник: "24 часа"

 

                    

Коментари

  • Половин евреин, половин арменец, половин човек

    20 Sep 2022 18:54ч.

    Сам определя себе си като руснак, но плюе Русия без да се спира. Нито Русия, нито Азербайджан, дето се е родил, го искат. След опити за гражданство в много държави, хърватите го приютиха, въпреки, че живее в САЩ. Предател. Дори фамилията си е предал - Вайнщайн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двама предатели на народите си и на човечеството се изходили по някаква тема

    20 Sep 2022 18:59ч.

    Защо е нужно да ни занимавате с тия двете тук?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    21 Sep 2022 3:22ч.

    Крайно време е борисов да бъде тикнат зад решетките задържавна измяна- 4млрд. подари на сащ , да не го закачат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    20 Sep 2022 19:39ч.

    До какво падение може да стигне човек за пари?Ярък пример за професионалист в една област и пълен профан в друга! Отлично знае че е плод на СССР шахматна школа.Дори шампионската си титла дължи пряко на Ботвеник.Без акъла на Ботвеник ,Карпов го беше смазал първия мач.А да станеш ортак на Борисов?Е нема кауза дето го оправдава.Освен парите!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    20 Sep 2022 19:59ч.

    Ще спре, когато кажете на САЩ да си стоят в Западното полукъбо на Земята и престанете да се кланяте на джендърите и троцкистите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    20 Sep 2022 20:00ч.

    Жалък човечец си беше Мухобойко, страхлив, безгръбначен, като такъв отново се представя тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов с поредната яка атлантическа заявка.

    20 Sep 2022 20:18ч.

    Само не знам кого ще подкрепи US4BG - Боеко (техният си "стар кучи син"), или подкреплението от ЕС Сергей Станишев, командирован с в БГ с поръчение да ускори приемането на еврото (до края на тази година, 2022), и прегръщането на джендъризЪма... Или това са си 2 отделни варианта на борбата с т.н. "Копейкин".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • яко са е мобилизирал кабалът за нашите решителни избори на 2 октомври

    21 Sep 2022 6:17ч.

    до скоро считах, че само на нас ни изглеждат съдбоносни, но ето свидетелство от прочутият уебсайт DuranDuran, https://www.bitchute.com/video/RwmY7eavplI/ въпрос от Деница за България, @30:02 минута и бъдещето на ЕС... Чак Станишко е тук с поръчение...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-смрадлива мърша не намери ли Боко да прегръща,

    20 Sep 2022 20:49ч.

    за да демонстрира, че е вярно куче на САЩ? Но те не се лъжат така лесно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Представлявам руската опозиция извън страната.

    20 Sep 2022 20:54ч.

    А аз представлявам Галактическата агенция за неоткрити елементи. Кой кого ще спонсорира сега? На планета Y2DIE можем да клонираме Боко и Гарито в клетки от отрязан гем и да ви доставим по 1 милион боковчета и гаренца

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей браво

    20 Sep 2022 22:42ч.

    Нямат мира злите сили, искали край на войната, а пък я спонсорират. И са платили на пр-лица да говорят за заблуда обратното на това което искат и правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това видео описва доста ясно как се правят нещата там, зад блестящите витрини...

    21 Sep 2022 6:05ч.

    с якото участие на ма$медиите! https://www.youtube.com/watch?v=dRJge_3edIc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    20 Sep 2022 23:25ч.

    Ще спре ,когато нато се изтегли ! Само тогава ! Иначе този път Русия ням да позволи да бъде жертва. Този път е редно подпалвачите на войни да изчезнат за дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    20 Sep 2022 23:37ч.

    Щом баце е казАл, значи требе. Иначе ше прати сикаджиите да им напраат главите меки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гари Вайнщайн - хазар от арменка

    21 Sep 2022 0:31ч.

    Велик шахматист, но слуга на дявола. Боко палачинката от Банкя, за влизането си в гей клуба на любимците на дявола, с цел запазване на откраднатите пачки и кюлчета от Божия български народ не заслужава коментар. Целта е господството на сатанинската секта на талмуд и кабала над цялото поробено човечество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Борисов и Гари Каспаров: Войната в Украйна трябва да спре

    21 Sep 2022 2:30ч.

    Щом тези двамата са се разбрали, значи войната спира. А Слънцето може ли да продължи да свети?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврова

    21 Sep 2022 5:39ч.

    Тя сега започва,айде двамцата на фронта.Вземете и Слави с бастуна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи