Бойко Борисов: Декември месец няма да има пари за пенсии

Бойко Борисов: Декември месец няма да има пари за пенсии

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Аз съм човек с опит, правил съм много бюджети, но такова чудо не съм видял. От няколко месеца, стана година, ние алармираме, че всяка седмица се теглеше по половин милиард, половин милиард, с лихви, лихви лихви, все по-високи и по-високи. Миналата седмица изтеглиха 5 милиард на огромна лихва. Само преди няколко дни - 200 милиона с огромна лихва. Вчера, на 26-ти, международните пазари вече не ни и искат. Нашите, българските банки, държавните ценни книжа, при положение, че държавата иска 200 милиона, те им дават само 150 и то на лихва 4,13%, което е пет пъти по-високо отколкото когато ГЕРБ теглеше заеми в ковид кризата. Изводът е категоричен - повече в България доверие няма.  Това каза по време на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Имаме драстичен срив в преките чуждестранни инвестиции, втора нулева година по публични инвестиции, които допълнително усилва негативните ефекти", заяви Томислав Дончев.

„Завещанието, което остави предишният кабинет е с дефицит от милиарди, който ще бъде изплащан от нашите деца и внуци. Следващият парламент трябва да се обедини на разумно ниво, не популистко и да обезпечи социалните плащания, здравеопазването. Това преминава и през мерките за подпомагане на бизнеса и гражданите", каза Александър Иванов.

"На този етап ГЕРБ е единствената, която застава зад интересите на работещите хора, която  предлага мерки, свързани с пазара на труда, с повишаване конкурентоспособността, с пазара на труда и възможностите за квалификация и преквалификация в кризата", отбеляза Деница Сачева.

"Добрата новина е, че ако не беше свалено правителството на Четворната коалиция, икономическата катастрофа щеше да бъде още по-катастрофална", заяви Тома Биков.

"Лихвите вече са милиарди. Какви  капиталови програми?! Гледам - РЗИ стачкуват за пари. Това да влезеш на такива лихви... А искам да ви предупредя, няма едно нещо, което да съм казал и да не се е случило. Ноември-декември ще влезем в такава дългова спирала... Това показва тотален крах на финансовата ни система. Виждате, в пъти паднаха инвестициите при Кирил и Асен заради корупцията", коментира Бойко Борисов.

"Това, което направиха Кирил и Асен, как ще купувате газ танкер по танкер? За това трябва да има много голяма консолидация. Ако народът не осъзнае, че трябва да действа масирано, заедно. И че трябва да се понесе отговорността от всички, вкарали ни в тази криза. В Ямбол, Хасково, Стралджа има бедствено положение заради нелегалните мигранти. Докато Рашков се занимаваше с измислици, мигрантските центрове се препълниха, говорим за десетки хиляди мигранти. Преди пет години за подобно явление щеше да има бунт. А сега се случват още и още кошмарни неща“ добави още лидерът на ГЕРБ.

"Няма тема, по която мога да ви говоря за оптимистичен сценарий. Така че като поемете ангажимента, вие ще чуете само думата "Дайте". Само че при 10% данък и при тази чудовищна инфлация, при това положение на международните пазари, този, който поеме отговорността за управлението, трябва да знае, че след два-три месеца, ако няма разбирането на народа и подкрепата на политическата класа, декември месец няма да има пари за пенсии", заяви Борисов.

"Представяте ли си, до това да сме довели ние? Да нямаме план за излизане от икономическата криза?!... Желая ви да сте по-ведри, не като мене. Но повярвайте, десетки бюджети съм правил, но как да вържеш два къси края?!", каза Бойко Борисов.

 

Коментари

  • СМЕХХХ

    27 Sep 2022 13:31ч.

    Хайде стига глупости! Не си правил нито един бюджет, нито някога ще правиш, защото изобщо не разбираш от финанси! То бива, бива толкова наглост и простотия, ама тоя минава всякакви граници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    27 Sep 2022 15:20ч.

    Ни думай ва, умник! И тиквата ли ще те оправи, като е прав ? Ще те оправи с 200 отзад, както досега те е орпавял! Аман от олигофрени, които си мислят, че са големи умници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    27 Sep 2022 13:38ч.

    Тиквата била правила много бюджети т.е. много чекмеджета е напълнила. Голям опит има, няма що.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно

    27 Sep 2022 13:53ч.

    Бюджетът на чекмеджето винаги му излиза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zaho47

    27 Sep 2022 13:59ч.

    Другарю, Борисов! Няма да има пари за пенсии, но има златни кюлчета и евро по 500 номинал! От какво се плашиш! Всички пенсионери разчитаме на твоята милост. И най-вече на партия ГРОБ, която се надяваме да спечели изборите с пълно болшинство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баш мафиот

    27 Sep 2022 14:01ч.

    айде бе! досега ни плаши с трупове, сега и с грабежи ще ни плаши. аман от тоя и от всички!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    27 Sep 2022 15:01ч.

    Така се говори преди избори! Поука да вземат останалите от един лъжец, от един простак, защото изговори много простотии през годините. Не ги ли е срам онези, които гласуват за него. Между тях има свестни хора. Споменавам не за тези, които влизат в парламена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геофизик

    27 Sep 2022 14:21ч.

    Борисов, я пак опитай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    27 Sep 2022 14:27ч.

    А кюлчетата, Буци, нали много ни обичаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма страшно

    27 Sep 2022 14:31ч.

    Хората в зоните на референдумите, живеят без пенсии от 3.2022 и карат на корени, а ти си тръгнал да ни плашиш с изгнили евроанлантически корени ! Ама глад трябва, мизерия, студ и ...... за приземяване, както казваше бай Тошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    27 Sep 2022 14:32ч.

    Лъжа и пак лъжа. Лъжа до лъжа, мила моя майно льо! Номерът на БХ - Викаш МинФин, нареждаш: Смачкай приходите в бюджета, преизпълнете, че като дойде декември да мога АЗ ДА СИ ХАРЧА! За парлама пишете по едно ПМСъвет, че де е колективна (без)отговорността! Ще харчим за неща, където парите по-лесно се вадят в чували - магистралите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    27 Sep 2022 14:35ч.

    Ама, шефе! То няма проекти, дори процедури няма! Млък, да не съм чул такива неща, казал БХ. Как иначе ще извадите парите оттам в такива размери?! Не може да се купува софтуер, който указва как се държи лопата, а парите за акъла се превеждат по островите. Вадят се в чувалите, оттам директно в чекмеджето на шкафчето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ся е момента

    27 Sep 2022 14:38ч.

    отново да почнем да сечем златни левове..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    27 Sep 2022 14:39ч.

    Огромна била лихвата! Лъжа! Лихвата е според пазара и според риска. Естествено, че след като тръгнаха да те реанимират, рискът в Бг скача до небето. Нима мислиш, че банките не следят и не знаят какво става. В докладите им директно пише - премиери стават само патологични лъжци и крадци. Хърватска взе на по-добра лихва, макар и по-нов член на ЕС. Рискът е по-нисък, какво има тук да не се разбира?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    27 Sep 2022 14:42ч.

    Паднали били инвестиции при Киро. Дори и откровенният идиот и чужд агент киро не беше в състояние да се похвали, че е убил инвестициите. 7 месеца, война и ковид. Чуждите инвестиции в Бг се сринаха при гепп, защото те много добре разбраха, че в тази страна няма ред и закон и се краде безобразно. Лично герм. бизнесмен ми е казвал, че е бил посъветван от банката си да избягва Бг. Преди ковида точно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    27 Sep 2022 14:47ч.

    За света, за кризите, за инфлацията и лихвите, за неплащане на пенсии през декември! Моля ви махнете този човек, скрийте го някъде и не му разрешавайте да цапа общественото пространство с думи, за които и хабер си няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    27 Sep 2022 14:56ч.

    Снощи засякох някъде из ТВ относ. нов филм на Е.Нортън "Тъмната страна на Бруклин", оригинално "Motherless Brooklyn". Ще кажете: и ти се смахна, нерде Бруклин, нерде БХ. Може и да сте прави, но ... Брилянтна роля прави А.Болдуйн - магнат, политик и зам.кмет на НЙ. С схеми и маш-ии, без арх. проекти, прокарваше планове за сриване на цели квартали, строеж на паркове и ... магистрали (изненадка).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Атанасов

    27 Sep 2022 21:13ч.

    The Big Short Bombshell Dark Waters Black Mass

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ятак

    27 Sep 2022 15:00ч.

    чкшшшш, магаре шугаво

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    27 Sep 2022 15:02ч.

    В апогея героят имаше велик монолог! Властта е нещо неописуемо, несравнимо изживяване, искаш нещо и просто го правиш! Въобще не мислиш - може ли, редно ли е! Огромната власт слива личността с безкрайността! И правиш. Не ги разбирам тези неща, но това е изкуство! Има неща и от истинския живот. При разпита на Тото Рийна, мафия бос, проверете си го, се стигнало до самопризнания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    27 Sep 2022 15:06ч.

    Следователят с изненада гледнал Тото и по едно време го питал: Защо правеше тези неща?! Ти си вярващ! Отговорът бил в смисъл: заради властта, тя те докарва до неописуемо състояние на възторг и екстаз. Най-хубавото изживяване, въобще не може да се сравнява с чукането! Много по интензивно и въздействащо е. Тогава си спомних за нашия БХ. Сега вие, колеги, разбирате ли го поне малко по-добре?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Властта привлича психически неустойчивите

    27 Sep 2022 15:22ч.

    така както пламъкът на свещта привлича молеца

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    27 Sep 2022 15:30ч.

    Тиквата не прочетох да е споменал, че по-високите лихви се дължат и на увеличаване на лихвения процент от Централните банки по цял свят, включително ЕЦБ, в опит да гасят пожара, който сами създадоха с печатането на трилиони в последните 12-13 години. Бюджети бил правил - прави разходната част от прозореца на джипката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    27 Sep 2022 16:42ч.

    Ти ли се правиш на загрижен бе, а като спреш всякакви връзки с Русия, няма и ток да има... къде ще се криеш после те не знам ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трън

    27 Sep 2022 16:46ч.

    Тъпунгера наследи дълг под 5млрд. от Станишев и го направи около 16млрд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бръчет, пуглеж колку

    27 Sep 2022 17:16ч.

    са увиличи БВП при Тирана и тугаз пиши дивутии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Sep 2022 21:23ч.

    Какво ли е искал да напише неграмотният троЛ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бръчет, кът кат дъ ти убясна

    28 Sep 2022 1:59ч.

    чи дълг ни са мери ъпсилутну, ми кът суутнушении. дъ ричем с БВП. ма то ни трън ни нъблудатил сфаштът за ко иди реч

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    27 Sep 2022 18:34ч.

    Синергистите с Чичо Сам създават масова психоза. Не гасувайте за тези партии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    27 Sep 2022 18:42ч.

    Нали на война ще ни пращаш. За какво изобщо ни трябва бюджет. Ще пазаруваме с кюлчетата от зайчарника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    27 Sep 2022 21:09ч.

    Мутрата Едно (2009 -2012 г.) напълно замрази пенсиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако някой си мисли

    27 Sep 2022 21:27ч.

    Че ПП проекта на Радев с искали да сменят модела Борисов, се заблуждава. Те вероятно са искали да усвоят модела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи