Бойко Борисов: България загуби своя духовен баща

Бойко Борисов: България загуби своя духовен баща

"Бог да прости Негово Светейшество патриарх Неофит! България загуби своя духовен баща". Това написа във Фейсбук профила си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на кончината на Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски. 

"Той ръководеше Българската православна църква с благост, търпение и мъдрост. Отиде си един истински и достоен свещеник, добър човек и благочестив българин! Поклон пред паметта му!", пише още Борисов. 

"Бог да прости Патриарх Неофит! Дълбок поклон пред паметта му". Това заяви Делян Пеевски, съпредседател на ДПС, по повод на кончината на Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски, съобщиха от пресцентъра на партията на своята Фейсбук страница. „Дълбоко скърбим  от загубата на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит!“, посочва Пеевски. „Неговата доброта, милосърдие и призивите му за човеколюбие няма да бъдат забравени от миряните. Изказваме  дълбоки съболезнования към  неговото семейството и близки, както и на всички християни“, заявява още той. 

"Бог да прости Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски! Той беше изключителна духовна личност". Това написа във фейсбук профила си лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод на кончината на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. „От погледа му струеше доброта и благородство. Беше обединител и стожер. Нека почива в мир!“, пише Нинова. 

С дълбока скръб изпращаме в небесния му път Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски. Ще остане в спомените ни като мъдър и благ духовен водач, който даваше вяра и сили на миряните, дори когато той самият беше физически слаб. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в публикация на фейсбук страницата на Министерския съвет, по повод кончината на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. „Светъл да е пътят му!“, пише още Денков. 

Негово Светейшество Неофит беше сред малцината обединяващи духовни фигури. Това написа във фейсбук профила си съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков по повод кончината на Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски. „България загуби един от малкото, които търсеха обединение, а не разединение. Бог да го прости!“, пише още в публикацията си Кирил Петков. 

Коментари

  • рукола Z

    14 Март 2024 8:23ч.

    Само него не успя да корумпираш! Всички други ги вкара в джоба си! Преди да дойдеш събираха пари от миряните за камбани, за художници, за ремонти, хората се чувстваха част от всичко духовно и с радост помагаха, а ти какво направи - всяка седмица по 5000 лв джоб пара.!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    14 Март 2024 8:58ч.

    Освен Борисов, друг никой не става за Патриарх !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодилски сълзи, масово се леят

    14 Март 2024 8:37ч.

    от заможните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    14 Март 2024 8:51ч.

    Потрес!Тоя Боклук се прави на вярващ и богобоязлив...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи