Бойко Борисов: Ако се стигне до трети мандат, ще настояваме Габровски да е премиер

Бойко Борисов: Ако се стигне до трети мандат, ще настояваме Габровски да е премиер

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"В момента в София проф. Габровски сам си подбира екип, който да е максимално отдалечен от всички партии. За мен това е единственият работещ вариант да се направи правителство с кратък живот, за да се вземат неотложни решения, които са важни за хората, защото всичко е спряло". Това каза пред журналисти в Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него проф. Габровски е бил натоварен с изключително тежка и патриотична задача. Но е уверен, че ще бъде подбран добър екип, който по-най бързия начин трябва да влезе за гласуване в Народното събрание. Той отбеляза, че това не е кабинет на ГЕРБ, а само е подкрепен от партията.

Борисов бе категоричен, че няма шанс за реализиране на втория мандат за съставяне на кабинет, защото "с корупцията никой не иска да се сдружи". Той заяви, че партията му няма да прави повече крачки назад и ако се стигне до трети мандат, от ГЕРБ ще настояват да бъде предложено това правителство, което ще избере проф. Габровски. Няма да влизаме в никакви съглашателства повече, да угаждаме на когото и да било, направихме не една, не две, а три крачки назад, само и само държавата да се стабилизира, посочи Борисов.

При този кандидат за премиер да ми предлагат Петков и Василев няма как да стане. А да става премиер някой от малка партия не е сериозно, допълни още Борисов.

С ген. Атанасов бяхме заедно години наред, когато беше част от Реформаторския блок. Той е известен с това, че неговите твърдения не са истина, коментира Борисов.

На мен ми е интересно какво мисли за Gemcorp. На мен ми е интересно какво мисли за декларацията на ГЕРБ за украинската православна църква. Щеше да ми е интересно да го чуя, защо не приеха горивото да се продава с 1 лв. по-евтино. Това са проблемите на хората.

Видях вчера президента Радев да говори по две много важни теми. Миграционният проблем може да бъде спрян само със съдействието на Турция. Това, което години правим и когато дойдоха Атанасов и подобни разградиха България и тя се превърна в основен дом на трафикантите. Затова загубихме уважението на много страни в Европа. Преди години нулева миграция при ГЕРБ и при мен, сега виждате какъв хаос. Всеки ден полицаи задържат каналджии, посочи Борисов.

"Най-ясно поканихме всички партии на преговори за правителство. Ние имаме ясна програма как да управляваме, както народът очаква. Една безспорна кандидатура на проф. Габровски да имаме преговарящ премиер, получил мандата от президента Радев, оторизиран от парламентарната група. Повече крачки назад не можем да правим, отбеляза Борисов.

Според него няма шанс за реализиране на втория мандат, защото „с корупцията никой не иска да се сдружи“.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че всеки ден се готвят за избори. Структурите на партията са в готовност за избори, за да „не ни се извиват ръцете и някой да си мисли, че сме се изплашили”, коментира той.

Според лидера на ГЕРБ миграционният проблем може да бъде спрян само със съдействието на Турция. По думите му в последните месеци България се е превърнала в основен дом на трафикантите. "Затова загубихме уважението на много страни в Европа. Преди години нулева миграция при ГЕРБ и при мен, сега виждате какъв хаос. Всеки ден полицаи задържат каналджии", посочи Борисов.

 

Източник: dnes.dir.bg, epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • ПРАВЯТ СЕ, ЧЕ ТОКУ-ЩО ГО ИЗМИСЛЯТ:-)

    10 Дек 2022 15:09ч.

    След няколкодневно посещение в хотел на реката Потомък генерала беше подробно инструктиран и първото, което чухме като се върна, е че много харесва хирурга за премиер. Унизително отношение към "тълпата" българи, както изглеждаме в очите на хаитяните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    10 Дек 2022 15:14ч.

    Този варварин премина за първи път през конституционната процедура по формиране на правителство през далечната 2009 г. После му се случи многократно. Направи всичко по силите си да разруши институциите и нормалната и модерна, държавна подредба в страната. Не е ли вече крайно време да е научил как функционира системата. Доколкото и сред четящите има незнаещи (напълно са извинени), ще систематизирам кратко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    10 Дек 2022 15:26ч.

    При първите два мандата има еднообразие. Първата, рсп. втората парламентарни групи се събират н а заседание според правилника за работата им. Гласуват решение за номиниране на кандидат за премиер. Президентът връчва мандата на посочения от групите кандидат-премиер, който в седемдневен срок е длъжен да го реализира. Третият мандат е различен. Получава го НЕ КАНДИДАТ ЗА ПРЕМИЕР, а избрана еднолично от президента ПАРЛ. ГРУПА. Тази парл. група започва да търси решение по номиниране на кандидат премиер. Сроковете са различни. Това ще е група различна от геппсовете, респ. варваринът няма никакво право - особено сега, отдалече, че и авансово, да се опитва да прави внушения или да предопределя развитието на процеси. Представете си в какво положение поставя тази напълно независима от него група. Ако поради случайно стечение на обстоятелствата, те въпреки всичко решат (на отделно основание) да номинират това лице, то тогава излиза принудено, че той ги командва дистанционно. Това е отвратително, невъзпитано, глупово, варварско деяние. По отношение на деситата и томиславовците може и да върви, но към председател на партия би било грубиянско и безпардонно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    10 Дек 2022 15:42ч.

    А сега ще чуете и един напълно различен прочит на ситуацията, за който големите журналисти - гръмовержците на българския гилдиен Олимп, ще се сетят едва като ме прочетат :)). Очевидно е, че ако Радев връчи третия мандат на парл. групи на БСП, ДБ, ПП, Възраждане, то воплите на БХ ще предизвикат само снизходителна усмивка, противопоставяне и отхвърляне. Няма как да им се внуши, да се изиска от тях да номинират кандидата на БХ. Абсурд! За някои от тях няма да е чак така абсурдно, но ще бъде твърде унизително. Съвсем различно стоят нещата, при условие че мандатът бъде връчен на групата на БВ. Янев многократно излъчва сигнали за съглашателство и всеядност. Готов е на всякакъв опортюнизъм, само да затвърди прозвището си - г-н ОТАН. Очевидно днешното идиотско проявление на БХ се цели уж случайно, но точно в посока неназования конкретно Янев и групата му! Посоката разбрахме. Кой е целта? Очевидно е, че прицелът е насочен към Радев. Той дава мандатите, той еднолично решава за третия! Очевидно е, че козяк вече е направил баницата и се готви да я бутне в печката, а сега чрез устата на БХ говори на Радев: Копеле, Внимавай?! Запомнете това и следете Радев. Много неща ще се прояснят дефинитивно. До този момент Раден днес е така, утре обратно, а на третия ден застава на кестерме. Омръзна ни, искаме яснота! Аз персонално съчувствам, защото чрез привидно дебелашките си и несъобразителни приказки, БХ те насажда буквално на "пачи яйца". Ако свършиш заръката му, Радев, за мнозина ти ще се превърнеш в нещо много подозрително, много неприятно! Да видим! Изненадай ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    10 Дек 2022 16:48ч.

    Кoе е е тъмноочилатото човече, стоящон във видеото вдясно от Негово Високотиквие? Прилича на доцент от в СБАЛАГ Майчин дом. Апропо, възхитен съм и от евродепутатина , пременен с оранжева блузка - прилича на добруджански тракторист, но за съжаление не е .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПИСНА НИ ОТ ПСЕВДОПОЛИТИЦИ

    10 Дек 2022 21:11ч.

    ГЕРБ, ДПС, БСП, ДБ ,ПП И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МИМИКРИЧНИ ''ПАРТИИ'' БОРЕЩИ СЕ ЗА ЛИЧНИ ПОЛЗИ И ОБЛАГИ, НЕ ПРОУМЯХТЕ ЛИ, ЧЕ НАРОДА НЕ ВИ ИСКА В ПОЛИТИКАТА?????????????????????? МАРШ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ХОРИЗОНТ НА БОНИЩЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПИСНА НИ ОТ ПСЕВДОПОЛИТИЦИ

    10 Дек 2022 21:11ч.

    НА БУНИЩЕТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи