Бойко Атанасов е кандидатът на "Възраждане" за шеф на КПКОНПИ

Бойко Атанасов е кандидатът на "Възраждане" за шеф на КПКОНПИ

Бойко Атанасов е кандидатът на "Възраждане" за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Той беше представен от председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов на пресконференция в Народното събрание, съобщава БТА.

Костадинов отбеляза, че към корупцията в държавата трябва да има нулева толерантност, особено когато говорим за политическа корупция. Г-н Атанасов е човек, който през годините е доказал не с думи, а с дела, и със собствената си професионална биография, че е човек, който не прави компромиси и има определено хъса, мъжеството и познанията "да смачка гръбнака" на корупцията, заяви лидерът на "Възраждане". Той добави, че е сигурен, че Атанасов няма да направи компромиси и с "Възраждане", ако види дори намек за политическа корупция. Ще разчитаме и ще настояваме на Атанасов ние да бъдем два пъти по-стриктно наблюдавани, отколкото всички останали, допълни Костадинов.

Причината да приема тази номинация е, че към мен не са отправяни никакви условия, заяви, от своя страна, Бойко Атанасов. По думите му в момента не се провежда никаква борба с корупцията по високите етажи на властта. Според Атанасов при едно сполучливо ново ръководство на КПКОНПИ може да се промени с обратен показател всичко онова, което се случва.  

Според Костадин Костадинов не е редно министър-председател да номинира председател на тази комисия. Да номинираш председател на комисия, която трябва да разследва теб самия, не е редно, допълни той. Бойко Рашков е много добър министър, оценката на "Възраждане" е изключително висока, за нас той е единственият добър министър в това управление, но няма как да бъде предложен от същото това управление за председател на тази изключително важна комисия. Човекът трябва да е равно отдалечен от абсолютно всички политически лобита, а не представител на управляващите, смята лидерът на "Възраждане".

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • рукола Z

    10 Юни 2022 13:47ч.

    ВЪЗРАЖДАНЕ май са решили да оправят кочината най-накрая... избират все спешъл кадри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи