Ботевградски социалисти към НС на БСП: Не уронвайте името на Нинова и спрете да използвате партията за частни интереси!

Ботевградски социалисти към НС на БСП: Не уронвайте името на Нинова и спрете да използвате партията за частни интереси!
246 социалисти от Ботевград се подписаха под декларация, в която остро се осъждат противоречията в Националния съвет на БСП. Според подписалите се това е най-висшият орган на партията и той трябва да създава условия за обединяване на членовете и привличане на избиратели.

 

„За съжаление през последните две години сме свидетели на противоречия и конформизъм както вътре в Националния съвет, така и при активните публични изяви, които целят уронване името на председателя и се отразяват изключително негативно на авторитета на БСП като цяло“, пише в декларацията.

 

Тя е приета на нарочно заседание на Общинския съвет на БСП в Ботевград, а повод е наблюдението на местните социалисти върху работата на Националния съвет, която „започва да разочарова членовете и все по-често се споделя мнението, че властолюбието започва да доминира над мисълта за идеята, която ни е обединила. За пореден път наблюдаваме опити за използване на партията за обслужване на частни интереси“.

 

В декларацията се констатира още, че с противоречията във висшия орган се увеличават шансовете на политическите опоненти да печелят дивиденти в обществен план, а в същото време БСП да губи позиции.  

 

Ботевградските социалисти призовават всички свои съпартийци да работят за доброто име и градивна политика на БСП. Те настояват още левите редици да се обърнат към поуките от историята на столетната партия.

 

Декларацията е изпратена в края на миналата седмица до членовете на Националния съвет на БСП.

 

Източник: big5.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • В ОЧАКВАНЕ НА ГОДО

    05 Авг 2020 13:14ч.

    БСП са предатели на Димитър Благоев. БСП са широки социалисти. Буржоазни социалисти, консервативен социализъм. Нинова си мисли: "-уф, пак червени бабички, бълнуват за национализация и по-хубави пенсии, луди баби, но ще лицемеря, лудите ни трябват, ще си отдъхна в Акапулко, имам милиони" СОЦИАЛ ДЕМОКРАЦИЯ? Маркс: Консервативният, или буржоазният, социализъм? Известна част от буржоазията желае да излекува социалните недъзи, за да осигури съществуването на буржоазното общество. Тук спадат икономисти, филантропи, хуманисти, дейци за подобряване положението на трудещите се класи, организатори на благотворителността, членове на дружествата за закрила на животните, основатели на въздържателни дружества, всевъзможни реформатори на дребно. Този буржоазен социализъм е разработен дори в цели системи. Като пример ще приведем „Философия на нищетата“ от Прудон. Буржоата социалисти искат да запазят условията на живот на съвременното общество, но без борбите и опасностите, които неизбежно произтичат от тях. Те искат да запазят съществуващото общество, но без онези елементи, които го революционизират и разлагат. Те искат да има буржоазия без пролетариат. Буржоазията си представя света, в който тя господства, естествено, като най-добрия свят. Буржоазният социализъм разработва тая утешителна представа в повече или по-малко цялостна система. Като призовава пролетариата да осъществи неговата система и да влезе в новия Ерусалим, той всъщност иска само пролетариатът да си остане в сегашното общество, но да се откаже от своята враждебна представа за това общество. Друга, по-малко системна, но по-практическа форма на този социализъм се стремеше да отвърне работническата класа от всяко революционно движение, като доказваше, че полезно за нея може да бъде не едно или друго политическо преобразование, а само изменението на материалните условия на живот, на икономическите отношения. Но под изменение на материалните условия на живот този социализъм съвсем не разбира премахване на буржоазните производствени отношения, което е възможно само по революционен път, а административни подобрения, които се извършват върху почвата на тези производствени отношения, значи с нищо не изменят отношенията между капитал и наемен труд, а в най-добрия случай само намаляват за буржоазията разходите по нейното господство и опростяват нейното държавно стопанство. Своя най-подходящ израз буржоазният социализъм намира едва когато се превръща в чисто ораторска фраза. Свободна търговия! — в интерес на работническата класа; покровителствени мита! — в интерес на работническата класа; затвори с отделни килии! — в интерес на работническата класа: това е последната, единствената сериозно казана дума на буржоазния социализъм. Социализмът на буржоазията се състои именно в твърдението, че буржоата са буржоа — в интереса на работническата класа. Манифест от 1848 г https://chitanka.info/text/26841/17 ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дончев,Русе

    05 Авг 2020 13:28ч.

    Поредната лъжа на кръжеца около Нинова.Може да има такава декларация от Ботевград но тя не е изпратена и не е получена от членовете на НС.Това е положението другарки и другари.Това е Ниновиският стил и метод на работа.Взаимстван от Живковисткият такъв ......И до под кривата круша в Крушовица няма да стигнем така.А,за победа на изборите може само да сънуваме....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Борисов

    05 Авг 2020 13:45ч.

    Маркс има две грешки, първата е "капитализмът, и все повече капитализъм, буржоазна диктатура, ще увеличат напрежението и ще избухне революция", втората грешка е - че партиите са полезни. Партиите винаги са една мафия, далеч от демокрацията и социализмът - лявото. А първото никога не се осъществи, а само голям катаклизъм, война и глад, променя системата, след като елитът на диктатурата стане слаб. Маркс не е предвидил и - че партията е новият чорбаджия - новата буржоазия, която ще иска да стане и паричен елит в пазарна система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маркс не е предвидил и

    05 Авг 2020 13:48ч.

    Маркс не е достатъчно умен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помпео

    05 Авг 2020 15:08ч.

    “На 13 юни предложих на Националния съвет национална подписка за искане оставката на това правителство. Тогава нямаше очаквания за тези протести, но анализирайки различни параметри видях, че протести ще има”, каза лидерът на БСП. Тя уточни, че е искала предварително да предложи на колегите си в Националния съвет още през юни да се започне всенародна подписка в цялата страна за оставка на кабинета и през есента да се внесе вот на недоверие. “Това беше правилно предложение- сега щяхме да имаме не само четирите години зад себе си, в които постоянно настояваме този модел да бъде прекратен, но щяхме да имаме и силата на тази подписка, на стотици хиляди хора от страната, към които сме подали ръка и сме дали сила и кураж. Тогава така наречената вътрешна опозиция в БСП отхвърли това мое предложение. Дори предложиха да правим кръгла маса с ГЕРБ. След като 4 години се борим срещу тази мафия, накрая, когато виждаме, че си отиват, да седнем на една маса, за мен това е неприемливо и морално невъзможно. Ако ме бяха послушали тогава, сега щяхме да имаме друга легитимност. И сега ходим на протестите, но не сме инициаторите” Корнелия Нинова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Бойко Борисов на 05.08.2020 в 13:45

    05 Авг 2020 15:11ч.

    Тъпако, не осквернявай името на мислителя на хилядолетието! Мястото на дебелочревния екскремент е в канализацията, а не във форума на ГЛАСОВЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова цяла партия съсипа

    05 Авг 2020 17:24ч.

    Ние слугински декларации ще четем в нейна подкрепа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаете ли че

    05 Авг 2020 17:28ч.

    Когато оценяваме значението на Благоев за лявото движение у нас и на Маркс за света, нека не забравяме, че Благоев е убеден русофоб, а Маркс дори смята славяните за непълноценни, далеч преди един друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи