Борисов: Задържаха ме, за да се хвали Петков в задаващата се предизборна кампания

Борисов: Задържаха ме, за да се хвали Петков в задаващата се предизборна кампания

Борисов: Не съм имал златни кюлчета, Горанов не ми е носил пари. Заклевам се във внуците си!

 

 

Някой от коалиционните партньори на „Продължаваме промяната“ е казал на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е арестуван, за да може Кирил Петков да се хвали с това в предизборна кампания, каквато скоро ще има. Това каза самият Борисов на брифинг на ГЕРБ по повод задържането му за 24 часа на 17 март. По думите му при претърсването в дома му не са открити нито пари, нито кюлчета злато. Притеснявал се е да не му подхвърлят нещо.  

 

„След като нищо не е констатирано, кое е  неотложността, за да разкарвате като панаирджийска мечка. Да, след пуснали по-рано прессъобщение да започнат да се събират хора. Обградиха къща. Аз го ударих на молба, да пуснат колата да излезе, за да ме арестуват. Да не стане бой в демократичната държава“, обяви Борисов.

 

Бившият премиер подозира също, че арестът може да е свързан с подкрепата, която ГЕРБ е обещала на Украйна по формата на военна помощ, ако се гласува от парламента. „Нашата евроатлантическа линия е ясна, точна и непоколебима. За разлика от тази на Христовци разни, Атанасовци, които подкрепят коалиция, разбиват правовата държава, разбиват основните системи“, подчерта лидерът на ГЕРБ.



Борисов заяви, че „в момента имаме Хитлер“ и че ситуацията прилича на тази в Русия с Путин и Навални: „Важно е да им обясняваме защо са взели нови заеми. Важно е да обясняваме защо крадат газ. Важно е да им попречим да окрадат от житото… а, като си в ареста, това не можеш да го правиш“.

 

Според него целта на коалицията е „да се налапа“ и затова „на Христо Иванов се сцепи партията“. Според него Любомир Каримански (ИТН) и Андрей Гюров (БНБ) са неподходящи за гуверньори на БНБ: „Кой от кой по не става“ и трябва на официална среща да се дебатират качествата им, тъй като към момента за нито един от тях няма достатъчно подкрепа в пленарна зала. Борисов твърдо отказа да коментира твърденията на Васил Божков, като обясни, че му е забранено от неговия адвокат.

 

Но все пак заяви: Никога не съм имал златни кюлчета, никога Горанов не ми е носил пари. Заклевам се във внуците си и отрече всички твърдения на Васил Божков, който час преди това на видеопресконференция заяви, че е давал всеки месец 20% от печалбата на бизнеса си на Горанов, а на Севда - пари за друго. Всички пари отивали при Борисов. Стотинка от Божков не съм получил, закле се повторно Борисов.

 

 

След миналия четвъртък, в България всеки може да арестува всеки като каже, че е свидетел на нещо, на което не е свидетел, продължи Борисов. И припомни: "Във вторник тук беше посланикът на Украйна и ние им дадохме пълна подкрепа. Казахме, че, ако правителството внесе искане в парламента, ние ще го подкрепим. В сряда ние потвърдихме позицията си пред Порошенко. А в четвъртък ме арестуваха. Но може да сме обидени, ние ще подкрепим, ако влезе такова решение в парламента б.р. - за Украйна). За разлика от Христовци и Атанасовци, които разбиват основните системи в правовата държава. Какво би станало, ако аз бях арестувал Станишев? Отидох в съда и свидетелствах на Станишев, че не може да не се сгреши при толкова много подписки и документи, които минават пред един премиер. А тук премиерът става свидетел на човек по Магнитски. Сегашният премиер е свидетелят срещу нас."



"Всички видяха, че това правителство не става. Откраднаха газа, чудят се как да откраднат зърното, вдигнаха цените на тока, на хляба, олиото е в пъти по-скъпо, заплашиха младежите от ГЕРБ. Значи тези хора не се шегуват. Асен Василев ги заплаши от студиото на националната телевизия. А те ли предизвикаха опашките за олио в Белград, Скопие, Брюксел? Това ли ви е промяната, питам ви? Чух, че обвиняват за неуспеха си редовите служители", подчерта Бирисов.

 

И продължи разказа си за веречта на ареста. "Тъй като тече разследване, няма да казвам подробности. Но те ме свариха на масата, с децата ми. Беше толкова изненадващо. Претършуваха абсолютно всичко - като почнаха от кухнята, дивани, чинии, тенджери, всичко. Оттам по двора, всичко пред детето се случва. Оттам където спя - дрехи, чорапи, всичко долу. И върви един и снима, белким да намерят нещо, злато и пари. Никога не съм имал златни кюлчета, никога. И няма и как да намерят, като нямам. 

 

Никога Горанов не ми е донасял пари, никога! Оттам, просто хронологията - пак през двора, в по-високата къща - от гаражи, мазета, по етажите, до таванското, от таванското надолу, пак в двора, и не могат да намерят нещо да покажат. Тефтери, всичко", разказа Борисов. И посочи, че това е цялата хронология "как ме налетяха в къщи, мен."

 

"Накрая подписват протокол за изземване и претърсване. И пишат - не се намират, не се намират, подписвам го и мисля, че си тръгват, а те ми казват, че трябва да ме арестуват. 20 души, всичко живо тършуват. Взели курсанти, поемни лица от Симеоново. Аз треперех да не ми подхвърлят нещо. Едно златно синджирче, 15 грама, като каратист го имам... и ги питам кое е неотложността да ме арестуват. И аз го ударих на молба да пуснат колата да изляза да ме арестуват, за да не стане бой в демократичната държава", припомня Борисов. Приемам, че изпълняват заповеди, но пред детето не трябваше да правят такива работи, отсече той.

 

В какво им беше неотложността. 24 часа никой не ни разпита, посочи бившият премиер. Целият план е Петков да каже, че ме е арестувал, защото ще се ходи на избори, отсече Борисов. Мисията на двамата евродепутати не е за приятелско посещение. Европейската практика е, че един човек трябва да е видял с очите си. Мина една година, откакто не сме в управлението. Къде са милиардите, които щяха да съберат управляващите? Но от Европейския съюз дойдоха, изслушаха ни и на базата на това, което са научили от нас, от главния прокурор, от премиера, от финансовия министър, те отидоха и запознаха групата на ЕНП. Относно европейски прокурори, никога не съм се намесвал, каза Борисов.

 

Аз ще взема да се запечатам в една стая, за да не ми подхвърлят нещо - от тези хора всичко може да се очаква. Налетяха ме вкъщи мене. Севда ви е колежка, разпитайте я нея. С кое са ме предупредили, как? Те не са си предупредили главния секретар и коалиционните партньори, ще ме предупредят мене, отсече той.

 

Борисов потвърди, че очакват още арести. Тези, коалицията, докато не се накрадат, няма да се спрат, отсече експремиерът.

 

Чу се за доклад за незаконните действия срещу нас, чу се и за доклад за нередности с европейските фондове, каза в началото на брифинга на ГЕРБ Владислав Горанов.

 

На 12 декември насочвам доклад към Държавната финасова инспекция за проверка как се упражнява закона за хазарта. По-късно се установява, че хазартните оператори са отчели по-малки такси за организиране на хазартни игри. Тогава имаше и брифинг на държавната финансова инспекция и имаше доклад за това през 2020 г. За втория доклад - липсата на доверие в агенцията за финансова инспекция, Асен Василев нарежда нова проверка. Но едва ли тези две години са достатъчни за основание - действия по неотложност. Опитът на членове на изпълнителната власт по незаконен начин да се саморазправят с опозицията, не е промяната на българското правосъдие, която се очактва от българското общество. Ще помоля г-н Дончев да коментира този доклад, който се посочва като основание за нахлуване по тъмни доби, посочи Горанов.

 

Ако арест на лидера на опозицията, разпореден и по свидетелски показания на министър-председателя, безспорно издава авторитарен указ, основанията за подобен арест показват тотална институционална неграмотност, бе категоричен Томислав Дончев.

 

Из медиите циркулират показанията на Петков. Докладът на агенцията по финансов надзор се смесва с някакъв друг доклад, който не се знае дали съществува. Безкрайно неуместно е АДФИ да проверява пари от Европа. Ако има пропуск в работата на българските одитори, това го констатират одиторите от европейската комисия и това води до блокиране, обяви Дончев.

 

Ако съществуа такъв доклад, нека видим какво се твърди в него. Част от твъдренията на г-н Петков, не отговарят на истината, вкл. за това, че поръчки имало с един кандидат. Сигурно такива процедури са 1-2 процента. Т.е. един доклад се смесва с друг и се арестува представител на опозицията. Но тук има друга щета - министър-председателят да коментира собствената си контролна система носи щета. Не бих се учудил, само на база думите на г.н Петков да се стигне и до блокиране на европейските средства, щом българският министър-председател твърди, че контролната система не работи, отсече Дончев.

 

Очаквах след седмия ден на незаконния адрес по софийските улици да има тълпи от недоволни хора. В правова държгава не може рашковото МВР в 9 ч вечерта да обяви, че е в ход операция и че са задържани Борисов, Горанов, Стоянова и Арнаудова. Голяма част от вас знаят в колко часа са извръшени действия и това съдът отказа да го признае, защото е извършено от некопметентен орган. Рашковото МВР да рампростпранява някакви прессъобщения, без Европейската прокуратура да е намесена, без да става въпрос за 120 случая, без да става въпрос за задържани лица към този момент. Единственото вярно е имената на Борисов, Горанов, Стоянова и Арнаудова. Апропо, Менда Стоянова нито е била задържана....нито нищо, защото иначе щеше да е към задържаните. Очевидно Асен Василев участва с цялата стъкмистика, заяви Десислава Атанасова.

 

В кашата сякаш се размива един много очевиден факт и очевидностите не винаги са видими. Просто и ясно е какво се случи в четвъртък. По разпореждане на премиера, министърът на вътрешните работи, без доказазателства и в нарушение на всякакви защкони, арестува лидера на опозицията. Кой ще поеме отговорност за тази акция? Дължи се отговор на всички, на ЕК, на ЕП. Поставя се под въпрос правова държава ли е България. В този смисъл арестът на лидера на опозицията, той е удар срещу европейската перспектива на България, коментира Тома Биков.

 

Борисов потвърди, че е извикан на разпит в прокуратурата в понеделни в 15.00 часа.

 

 

Източници: бТВ, epicenter.bg, NOVA TV

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • чой бал сан

    24 Март 2022 14:31ч.

    бойче последно ,заради Украйна ,заради Петков да се хвали ,или че сте апаши ,аре уточни се мой ,че нещо мнооо се обърка та да помогним бе .....този

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CeliaDuell

    24 Март 2022 16:09ч.

    <a href="http://8308.adminka.cc/">http://8308.adminka.cc/</a>

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Txzyec

    10 Май 2022 15:21ч.

    augmentin without prescription - <a href="https://flagylgn.store/">cialis super active</a> cialis tablets

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Usvagv

    11 Юни 2022 12:39ч.

    ventolin us - <a href="https://albuterola.store/">ventolin inhalator cost</a> dapoxetine 60mg brand

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rfowpd

    19 Юни 2022 12:30ч.

    cenforce order online - <a href="https://xdomperidone.com/">buy domperidone 10mg for sale</a> buy motilium 10mg for sale

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Puhuxj

    25 Юни 2022 21:22ч.

    cyclobenzaprine oral - <a href="https://rcyclobenzapri.com/">order cyclobenzaprine 15mg pills</a> inderal 10mg price

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Iiayzq

    19 Юли 2022 12:11ч.

    websites for essay writing <a href="https://essaypre.com/">write my essay help</a> buy desloratadine for sale

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Nwousx

    12 Авг 2022 17:07ч.

    cefuroxime 250mg us <a href="https://rtadalafilpl.com/">cialis 10mg pill</a> cialis 10mg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Март 2022 14:33ч.

    азъ се правя на луд ну вие г-н борисов го правите по добре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дунав

    24 Март 2022 14:37ч.

    И аз не съм получавал от Горанов, и аз мога да се закълна в децата си! Виж, от Божков, това е друга баня!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съветник

    24 Март 2022 15:11ч.

    Бойче, мълчи и се прави на болен. По-успешна тактика е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    24 Март 2022 15:51ч.

    стига с твоите простотии внуците ти трябва да свикват с подобни сцени и да се гордеят с дядо си никои не е над закона рано или късно ще се наложи да се плаща затова смяна на властта на 4 години

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    24 Март 2022 15:51ч.

    Кое е най-важното от този арест? То е, че след като могат да арестуват имащ имунитет депутат, какво остава за обикновените българи? Диктатурата е установена. Българи, внимавайте и се пазете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ESP_Easy2

    24 Март 2022 16:13ч.

    Задържахате защото си крадец,ама са тъпци и не могат да реазберът ,че докато не махнат Гешев и тебе не могат да осъдят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • таро карта колесницата

    24 Март 2022 18:24ч.

    Това е най-големия християнин в държавата! Лъже като олимпийски отбор дърти цигани! Защо? Защото истината не е открита, както пише в старите книги, и защото няма абсолютна истина, както каза проф. Вълчев. Ял от дървото на живота! Дачков, гледай и се учи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А професор Вучков

    24 Март 2022 19:52ч.

    лека му пръст, какво каза за истината, че забравих?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    24 Март 2022 20:16ч.

    Тоя успешно закрива Герб, нека стои колкото може по-дълго на тоя пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко, чети glasove.com

    25 Март 2022 1:27ч.

    и по-специално: https://glasove.com/novini/radev-okazva-se-che-iztrebitelite-ot-sasht-shte-gi-chakame-pone-10-godini-tarsim-optsii-da-kupim-drugi-f-16-vtora-raka-na-lizing Ще ти светне ЗАЩО е време да спреш да хленчиш и да се сприятелиш с митичния Бай Ставри, СЦЗ. Животът е пълен с изненади Боцко, и братиньовците ти от ЕНП едва ли ще ти бъдат от полза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи