Борисов за списъка “Магнитски”: Всеки да си носи отговорност, ние не сме взели стотинка

Борисов за списъка “Магнитски”: Всеки да си носи отговорност, ние не сме взели стотинка

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра актива на партията в Стара Загора. Още в началото на словото си той засегна темата "Магнитски" и присъствието в новия списък на Владислав Горанов, бивш финансов министър в правителства на ГЕРБ.

Не сме получили и лев от "въпросния Божков". Владислав Горанов не е министър, не е депутат.

“Ако някъде някой е получавал - да си носи отговорност”, бе категоричен Борисов. “Аз и партията не сме получили стотинка”, отсече той. 

“Искам да напомня на тези, които злорадстват, че още тогава той беше освободен като министър и депутат и оттогава не участва в нито една листа на партията. Ние до толкова можем като партия да се разграничим. Ако има доказателства - органите да разследват”, обясни по темата за присъствието на Горанов в списъка Борисов. 

"Съжалявам за децата на Горанов, защото ние, големите, можем да понесем всичко, но децата - те не могат. Надявам се Горанов да докаже, че е невинен, и аз съм убеден в неговата невинност", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Две години кадърните, умните и красивите не можаха да направят План за възстановяване, а ние им го оставихме готов. Това са фактите!", отсече той.

"Маришкия басейн, благодарение на нас, благодарение на нашите депутати в парламента успяхме да спрем това безумие в Плана за възстановяване", допълни Борисов. 

"Години, кадърните, умните и красивите не можаха да направят План за възстановяване, единствените в ЕС. А ние им оставихме готов план. Това са фактите", каза лидерът на ГЕРБ. 

И се върна на темата "Магнитски":
"Ние сме се разграничили от Горанов - той не е на никаква длъжност. Дълбоко вярвам, че той не е виновен. Надявам се да докаже, че е невинен. Тия хубостници (Асен Василев и Кирил Петков - б.р.) се мотаят из Вашингон да намерят с някой да се снимат, а не бяха в залата за "Джемкорп", за Ф 16, за ядрените реактори. В първия ден на Народното събрание ние ще подкрепим закона на Крум Зарков. Следващия път ще вляза в парламента. Киро, Асен и Христо ги няма в парламента за тяхната реформа. Но истината е, че голям капан ни щракнаха", добави Борисов.

"Ще дойде ден и ние ще пишем постове за корупция", добави Борисов, коментирайки публикациите във Фейсбук от страна на привърженици на ДБ и ПП, насочени срещу ГЕРБ.

На изборите на 2 април ГЕРБ ще е първа политическа сила, категоричен е Борисов, “защото хората виждат направеното от ГЕРБ, виждат какво стана с инфлацията, с цените, когато я няма ГЕРБ. Нека ни сравняват”.

"Днес трябва да си отговорим на няколко важни въпроса. Санирахме блокове, булеварди... Две години - нищо. Забелязвам и журналистите спряха да питат кога ще се направи четирилентовия път. Живко Тодоров ще бъде нашият кандидат за кмет на Стара Загора. И както един войвода е казал: И сакам отговорът да биде "Да", заяви в началото на речта си Борисов.

На събранието пръв думата взе домакинът - кметът на Стара Загора Живко Тодоров. "Вместо заедно да мислим как да върнем доверието в политическата система и да преодолеем проблемите в държавата ,занимаваме се с това да определяме кои са добрите и лошити сили в държавата. Как може да говорим за това, приположение, че 70 процента от българите не излязоха да гласуват на последните избори?", попита той. 

"Кому е нужно да се явяваме за пети път на избори и да похарчим стотици милиони, вместо да се построи нещо с тях? В парламента се появиха хора, които започнаха да чертаят не бъдещето на България, а разделителни линии, червени линии, чегъртане и всичко това, което видяхме през последните години. Резултатът не е добър за никой от нас. Трябва да направим така, че в следващия парламент да има раздумни хора, които разбират, че политиката е разбирателство и консенсус. Особено в трудни времена, в които се намираме в момента", продължи Тодоров. 

Той е доволен, че в парламента се постигна консенсус за ТЕЦ-Марица Изток. "ТЕЦ-ът е от изключителна важност и за региона, и аз държавата. И върху него не бива да се правят експерименти, както бяха заложили "Промяната" в ПВУ. Доволен съм, че сега той ще бъде предоговорен", каза още от трибуната Тодоров.

 

 

Коментари

  • йосарян

    11 Фев 2023 11:46ч.

    "а не бяха в залата за "Джемкорп", за Ф 16, за ядрените реактори" - за индулгенцията си говори... за своята. за цената, която ще плати територията за Неговата "невинност".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Ако някъде някой е получавал - да си носи отговорност”, бе категоричен Борисов. “Аз и партията не сме получили стотинка”, отсече той.

    11 Фев 2023 11:53ч.

    Хупца?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    11 Фев 2023 12:15ч.

    "Човеко" право казва.. /В тоя случай/...Стотинки не вземат..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъката на бацила USA

    11 Фев 2023 12:14ч.

    Според Буда Амфетаминов Бухалков, Горанов е чист и прост си, като къпан полицай !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    11 Фев 2023 12:21ч.

    ти са видиш: на боко "барселоната" - празна му торбичката (пардон, чекмеджето)...??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    11 Фев 2023 12:22ч.

    Боисов е напълно прав за стотинките. Виж за хиляди и милиони левове е друг въпрос! Той не е чак толкова глупав да се занимава със стотинки! За него е важно американците да не се захванат с него, тогава ще загуби милиарди! Затова им се подлага така упорито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Ние не сме взели и стотинка”

    11 Фев 2023 12:39ч.

    Той 67 милиона от Черепа, даже за стотинки ги няма. Стотики не сте взели, само милиарди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не сме получили стотинка

    11 Фев 2023 12:46ч.

    Бацко не е по стотинките. Той взима само кюлчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Привидности и реалности

    11 Фев 2023 12:51ч.

    Медикаментите, използвани за лечение на повръщането, се наричат антиеметици. Ползвателите на това място имат необходимост от огромно количество антиеметици. Абсурдните, нелепи, идиотски, лъжовни словестни извержения на това лице, но и на негови платени трубадури, ненормалщините и безумните им лакърдии, настойчиво намират място тук. Понякога те предизвикват само ирония и насмешка, но не престават да играят страховита пропагандна и деструктивна роля, ерозирайки съзнанието на бедните духом. Нанесеният от либералната и соросоидна пасмина мръсен удар, по никакъв начин НЕ прави бойковците, сараевците и ниновистите ПРИЕМЛИВИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Привидности и реалности

    11 Фев 2023 13:04ч.

    "АЗ дълбоко вярвам в неговата невинност", но "НИЕ сме се разграничили от него"! И как точно се случват тези странни актове в тази подобна на глутница ТОТАЛНО ВЕРТИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ. А пък и доколкото може да си спомни човек (поправката е възможно), Горанов напусна министерския пост, пък и депутатското място след лична оставка. Нещо тук не се връзва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    11 Фев 2023 13:17ч.

    Горанов си тръгна лично и отвратен, никой не е снемал доверие от него! Относно борбата между котка и мишки, винаги печели котката, най-много в капана да се хване и някой по-тлъст плъх. Виж, нещата се променят, ако се намеси някоя по-голяма котка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво стотиники!

    11 Фев 2023 13:23ч.

    В офшорките валутата е друга!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    11 Фев 2023 13:51ч.

    Лицето на неподкупния евроатлантизъм, преди посредствен, сега - истински отдаден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    11 Фев 2023 13:56ч.

    Сега пък да не се окаже, че Влади не се е отчел пред партията. Или за Баце това са дребни суми и му е дал възможност да заработи нещо само за себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    11 Фев 2023 14:54ч.

    Така е. Вие не сте взели и стотинка, а ма ти, бе, ПръстОВЕТЕ, ти бая милиона прибра. Не, ли ?! Влади, кажи си, бе, дееб@ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасов

    11 Фев 2023 15:17ч.

    Кои сте вие и кои сме ние? Борисов е безидеен както винаги и уплашен. Тук не става просто въпрос за корупция. Манипулирането на законодателството е само върха на айсберга. А обществените поръчки? Ледовете се топят бързо и историите с дедо ми и внуците отдавна не предизвикват внимание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо сериозно застрашава

    11 Фев 2023 16:35ч.

    Толупа. Кахърна физиономия, играещи смутени очички. Брътвежи (не са нещо ново) съвсем хаотични, противоречащи си. И най- интересно - за първи път показно се изоставя човек на ГРОБ и то от най- популярните имена. Спомняте си, как защитаваха Д. Добрев. Всички бяха на амбразурата. До сега патентът на очерняне и отхвърляне на съперници беше на БСП-то. Какви ли сериозно ще ни сполетят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешка

    11 Фев 2023 16:37ч.

    Какви ли още смешки ще ни сполетят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето една

    11 Фев 2023 23:24ч.

    Десислава Трифонова за "Магнитски": Горанов няма нищо общо с ГЕРБ от 2 години. Ма той майче никога не е имал нещо общо с полудевствените в геп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разкриване на картите

    11 Фев 2023 17:24ч.

    Няма да ви обиждам с обяснения относно смисъла и значението на сигналите, които идват от посока на козяк. 50 дни преди изборите - всичко е толкова съдбовно и драматично, че не можеше да се изчака и един час повече!!! Избраните обекти, срещу които са насочени ударите?! Плъхове, стягайте багажа и си опичайте акъла! И да не вземете после да разправяте, че не сте били предупредени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    11 Фев 2023 18:02ч.

    горанов затова го засегнаха санкциите, защото в момента не е действащ политик, не се подлагат на санкции по закона магнитски политици които участват във властта или са лидери на партии, защото се смята за намеса във вътрешните работи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • NIE

    11 Фев 2023 18:38ч.

    ГЕРБ не е взел и стотинка, кой е луд да раздава на сулю и пулю.А Бойко? 60 милиона а?И Менда дето врътна закончето.А Мендичка защо го направи? Магнитски ли Затворски ли,не се знае кой ще разследва кой взе парите и ощети хората с 600млн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    11 Фев 2023 20:04ч.

    Американците за пореден път бият по самара за да се сеща магарето! А магаретата са доста много у нас и всички те с "трудови спестявания" в западни банки! Как да не треперят а? След тези действия на Козяк борбата за "евроатлантически ценности" ще се ожесточи още повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Егати клоуна

    11 Фев 2023 21:33ч.

    ААААААХАХАХАХАХАХАХАХАХ ЕГАТИ ЯКИЯ ВИЦ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако има доказателства - органите да разследват.

    11 Фев 2023 22:29ч.

    Ще, ще разследват, споко – на закуска стават чудеса. Ама първо тулупа трябва да предаде Родината – това е една от целите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи