Борисов за Петков в Брюксел: Ходи и срами държавата. Радва се, че го хвали диктатор

Борисов за Петков в Брюксел: Ходи и срами държавата. Радва се, че го хвали диктатор
Ще подкрепим правителството за ДДС-то и за отбраната, заяви на пресконференция в Разград лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

 

"Дойдоха такива, които правят всеки ден гаф след гаф", обърнаха се симпатизантите на ГЕРБ към бившия премиер. Те уточниха, че цялата държава била на плещите на Борисов по време на управлението му. 

"Вие, г-н Борисов, сте прекалено човечен. А вече трябва да внимаваме на кого да подаваме ръка, защото те може да я захапят. Толкова ли тези новите не можаха да намерят някой друговерец, някой турчин да сложат в правителството. Ние сме обречени да живеем заедно", каза Гюнай Хюсмен, областен управител на Разград. 

"Днес Кирил Петков, министър-председател, надявам се за кратко, се среща със спорни лидери, за които международни медии казват, че е диктатор", каза Десислава Атанасова за срещата на премиера с Пол Кагаме от Руанда. "Забрави ли, той, че ние сме в Европа. Ситуацията е безпрецедентна в цялата държава - няма приет държавен бюджет. Да, промяна има, но тя не е положителна, не е за добро. Докато правителството на ГЕРБ беше подкрепяно от Европа, сега този кабинет има подкрепата само на африкански лидери. Единственото са медийните балони, които се пукат ден след ден, на Бойко Рашков. Оказа се, че подслушвания не е имало. Кирил Петков излъга, че плана за възстановяване и развитие е изпратен в Брюксел. ЕК го опроверга", уточни пред актива на ГЕРБ Атанасова. 

"Днешният ден е много особен. Овен, че е тъжен, е и празничен, защото заветите на Васил Левски остават завинаги. Особено важно е за тези райони, в които живеят християни и мюсюлмани, да има етническа толерантност. От това съм се водил. С ужас чувам, че от джамията са взети пари. За черква. Тя ще стане готова, а джамията ще продължи да се руши. Това разделя. 2,5 млн. лв. отпуснахме за булеварди и сега ви е прекрасно. А не, че Борисов минава с джипката и хвърля пари. За какво - за булеварди, за храмове. Ето ги парите къде се слагат и всичките са в полза на хората от Разград и съседните населени места. Тези, сегашните, не слизат от джипките. Ако тогава е било грешно, 11 месеца Радев и Кирил Петков не слизат от тях", каза Бойко Борисов. 

"Хемус" няма да стане никога, ако не се върне ГЕРБ, заяви Борисов. 

"Те всеки ден бълват нови и нови "новини", които не могат да не се коментират. Вчерашните "новини" за подслушванията вече са стари. Когато си в криза, световна пандемия, и мрат хора има нужда от подпомагане с 50 лв. Те се подведоха от популизма, направиха ги 120 лв. Но приходите са от ДДС. Искаше ми днес да кажа: "Не се подвеждайте по популизма, ще счупите държавата". Пари няма, икономиката не ги извъртя. И така всеки месец започнаха да взимат по половин милиард заеми. Искаше ми се вие да сте здравата сила в парламента. В момента нафтата отива на 3 лв. Горивата ги държахме на най-ниската ставка. И предложихме да направим 9% ДДС върху горивата, докато цените в света се нормализират. Да направим и 9% ДДС на основните храни. И следобед Радев призова правителството спешно да разгледа цените на хляб и цени и да отмени ставката на ДДС на 9%. Това е твоя кабинет, Радев. Асен Василев попари очакванията на бранша за намаляване на ДДС", каза Борисов. 

"Да ходиш и да си срамиш държавата, не е политика. 11 пъти ЕК гласуват, че България е изпълнила изискванията за Шенген. За кое сме излъгали? А за това да те похвали диктатор, избил журналисти, граждани и опозицията, какво е. И си го представят българските независими медии, как седи диктаторът вечер, гледа българска телевизия без превод. Освен нашия, дали друг се е видял с него. Тая новина ще е днес, утре ще сътвори нещо друго. 1 г. вече ГЕРБ го няма, те анализират - засекретиха енергийната комисия, защото свои хора за по 3 секунди станаха милионери. Каква национална сигурност е застрашена да се каже, че са изтъргувани количества газ?! Не изчакаха един ден, а ги назначиха новите още същия ден. Кой им се обади и им каза да я направят засекретена", попита гневно Бойко Борисов. 

Той коментира и кризата с "Украйна. "Аз съм много притеснен от това, което се случва. Слушах президента Байдън, взривеният газопровод, евакуацията на жени и деца. Единственият шанс България да е защитена е да сме много лоялен член на НАТО", поясни той. 

"Няма една сфера, в която те да се по-добри от нас", отсече Борисов. 

"Убеден съм, че Радев ще се опита да се откачи публично. Всеки ден трябва да му се напомня, че това е така заради него. Мисля си дали не е правилно ние да се върнем или да се подведем по всеобщата лудост, когато се обещава като на сватба. Ние нямаме бюджет, такова нещо не се случвало. Представяте ли си ГЕРБ да прави такова нещо. Или месеци наред при наше управление България да е на първо място по смъртност в света. Винаги съм се съобразявал с гласа на народа", каза Бойко Борисов.

 

 

 

 

Коментари

 • старецът и реката

  19 Фев 2022 13:53ч.

  Майтап на голо, този който излагаше България, да критикува и то с право харвадски възпитаник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  19 Фев 2022 16:46ч.

  Хахх, ма тая панаирджийска мечка още ли е в политиката ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  19 Фев 2022 17:56ч.

  мчи прав е Борисов...това днешното недоразумение чеп за зеле не става, а и прави простоия след простотия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  19 Фев 2022 18:03ч.

  Присмял се хърбел на щърбел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  19 Фев 2022 19:30ч.

  абе вие троловете сте лесни, не ви мислим...Хамерика печата долари, а Пасолството раздава...ма и вие Видовден ще видите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чоки лошия

  19 Фев 2022 20:09ч.

  хахо ,"чеп за зеле".....това пък от къде го измисли бе може би ако си извадиш чепа изотзадзе това да е въпросния чеп..... знам ли

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи