Борисов за машините: Това е "Кодгейт", да си носят отговорност, ние нищо не сме направили

Борисов за машините: Това е "Кодгейт", да си носят отговорност, ние нищо не сме направили

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов закрива кампанията на ГЕРБ под знака на скандала с кодовете на машините за гласуване.

Няколко минути преди 18 часа, в зала 6 влезе лидерът на партията Бойко Борисов. Той беше придружаван от Десислава Атанасова.

"Нашият председател е бил днес, сега ми разказва какво се е случило така, че по-добре да пиете вода от извора", заяви Борисов пред чакащите го журналисти.

"На втория съвет изслушахме г-жа Габриел, която изпълнява длъжността на премиер. Министърът на електронното управление Йоловски каза нещо много интересно - че г-н Кирил Петков и Божидар Божанов, са му оказвали натиск за поръчки за 600 млн. лв. Ние бяхме повече от 15 човека в тази зала, цялата ЦИК, всички председатели, с изключение на ППДБ. Всички ще сме готови да сме свидетели. Това е нечуван скандал - мандатоносителят да му оказва натиск“, обясни Десислава Атанасова.

Няма да коментираме какво е вярно и какво не, не е наша работа, аз не разбирам от кодове. Искам да попитам - как щяхте да коментирате, ако бяхте снимали Томислав Дончев да снима и сваля кодове, към демократичните медии се обръщам. Оставам на вас и вашата съвест да го коментирате, допълни Борисов.

"Каквото решение вземе ЦИК, ние се съобразяваме с тях. И аз призовавам да оставят ЦИК и ДАНС да си вършат работата“, призова Борисов.

Никой не го е карал да ходи да снима и да ни обвиняват нас. Ние не сме снимали, ние нямаме кодовете, каза още той.

"Ясно е как ставаме трети. В един запис се говореше за ала-бала, как удрят проекта на Слави и това ни кара да бъдем осторожни и мнителни. И аз се обръщам към хората да отидат и да гласуват, защото това е единственият начин да възтържествува правдата“, заяви Бойко Борисов.

Нямам спомен този министър да съм го виждал някога, нито заместник-министъра, призна лидерът на ГЕРБ.

"Това е “Кодгейт“, как кореспондира той с ГЕРБ и ДПС? За всичко, което сгрешат, почват да се оправдават с ГЕРБ. Като знам записа и как ме арестуваха без никаква свян, може и да има истина. Не мога да разбера с какво ги предизвиках. Водим си кампания с факти, в рамките на реда, с нахъсване на хората“, продължи Борисов.

"Те ако не кажат Борисов, значи нищо не се е случило през този ден. Аз не съм бил, не съм съучастник в нито едно от тези неща и ако министърът е натискан, не виждам защо жертвата трябва да бъде наказана. А другият, дето е ходил да снима, да обясни какво е правил“, изтъкна бившият премиер.

"Нека да видим решението на ЦИК. ЦИК е създаден по времето на Мая Манолова в 45-ото Народно събрание, да не кажат после ЦИК на Борисов. Нямаме нищо общо с ЦИК“, отсече Бойко Борисов.

"Каква ротация? Тук въпросът е как да се реши въпроса със земеделците, енергетиците, как да си приберем парите от "Лукойл“. Те продължават да си смятат ДДС-то като платен данък, но то им се възстановява. Има толкова много неща да се вършат. Довчера вие ме упреквахте, че едва ли не сме подарили София, днес знаят класирането, че сме трети. Не мога да ги разбера каква е тая жажда за власт, мотивите им не мога да разбера, след като сме им дали цялата власт“, завърши Бойко Борисов изявлението си пред журналистите и влезе в препълнената зала 6, която го посрещна с аплодисменти.

"След два дни има избори. Местните избори са дори по-важни от националните. Кметът живее до хората и решава проблемите. Нашите кметове, нашите общински съветници, са корените на партията. Ние имаме много здрави корени. Дърво със здрави корени, не може да го събори силният вятър", с тези думи Томислав Дончев откри събитието.

Той си пожела след два дни българското общество ще се събуди от хипнозата. По думите му, то е било хипнотизирано и му се е обяснявало как идва промяната, която носи благоденствие и щастие. След това Дончев покани на трибуната кандидата за кмет Антон Хекимян.

"Две години и половина държавата буксува. Две години управляват хора, които спират и разделят. Ние не сме от тях. Така не може да се управлява нито държава, нито град“, започна словото си Антон Хекимян.

Той сподели, че от кампанията му станало ясно, че тези хора, визирайки кампанията на Васил Терзиев, мислили, че тя ще мине в говорене за три плочки и няколко бордюра.

Той попита защо са спирали парите за София, за метрото, за канализацията на северните райони, защо не са дали пари за детските градини. "Аз питах всички тези въпроси спонсора на "Промяната“. Отговор не получих“, заяви Хекимян.

"Промяната“ не искаха да носят отговорност и доказаха, че не могат да управляват, отсече Антон Хекимян.

"Софиянци не заслужават сглобка и няма да я получат“, обеща той. И още - припомни, че в столицата има райони, които 8 години са управляни от хора на т.нар. демократична общост и резултатите там да видими и усещани от жителите там.

"Избираме кмет и екип, които могат да работят, да носят отговорност, а не да показват картинки и да крещят в телевизионните студиа“, завърши Антон Хекимян.

"Отново изправени пред избори, надявам се с хартиена бюлетина, ние говорим за това кой какво е постигнал в областните градове, в столицата. Започвам с поздравления към екипа на г-жа Фандъкова и на целия екип от общински съветници на ГЕРБ-СДС. Работа, работа, работа, е не просто слоган", обърна се към залата Десислава Атанасова - председател на парлманентарната група на ГЕРБ-СДС.

"В днешния ден това е темата - кой се намесва в изборния процес. Преди дни се е намесил преди друг член на кабинета - заместник-министърът на електронното управление. Сега, понеже, някои твърдят, че тези машини са просто принтери, искам да напомня, че нашата група преживя ИК за една нощ, влязъл в сила преди да е обнародван, ако помните, на Разпети петък", коментира темата на деня Атанасова.

Източници: epicenter.bg, "Труд", dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Баце е ..., абе, баце си е баце!

    27 Окт 2023 18:59ч.

    И на калъп да го хванат вика - "ти на мене ли вярваш или на очите си"? И, нека си помислят тези, които биха подкрепили "сглобката", кого и какво всъщност подкрепят? И, умната! А "сглобката" - време е за "разглобка", че бактън от налудни, лишени и от грам мозъчец, люде! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    27 Окт 2023 19:01ч.

    На Баце няма да му стигне куража да свали сглобката въпреки скандала. Галя няма да му позволи. Иначе се прави на голям мъж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    27 Окт 2023 19:03ч.

    "Не мога да ги разбера каква е тая жажда за власт, мотивите им не мога да разбера" -- бацю е чутовен! нема такова дебелоочие... или има?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    27 Окт 2023 19:04ч.

    Чисто технитески кодът трябва да е отворен и достъпен за одит от всеки. Не и мрежата. Друга тема е, че чисто технически, машината е просто принтер. Пак дава авантаж за "честно гласуване" щото няма как комисия(Рик) да обяви бюлетина за невалидна и ли да се ползва техниката "индианска нишка" или "показалци". ..но това не е машинно гласуване. При условие че още ръсим магистралите със захар ми е ясно ч няма смисъл да се хабя да обяснявам ква простотия се забърка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахой

    27 Окт 2023 19:06ч.

    То е ясно-при машинен вот печели КИКИКОРЧО,а при хартиен- БОХОТИХВАТА.А защо е така е ясно на всеки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой пусна

    27 Окт 2023 19:12ч.

    мухата всъщност?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    27 Окт 2023 19:23ч.

    ГЕРБ, БСП,ДПС вече направиха квота можаха да прецакат Машината и да върнат хартията. Всъщност дори Митник става легенда предимно с техники, които днес определяме като Социално Инженерство. Популярно+ало измама. Не машината атакуващ, а митълуера. Хората, опериращи с нея. Но при все че 99 процента от гласуващите още ги е страх че "токът бие" е нормално представителната ни демокрация да е стъпила на масови заблуди, предразсъдъци, , обикновена простотия и суеверия. Толкоз за съвършенството на системата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукер

    27 Окт 2023 20:26ч.

    Не мога да не взема отношение към коментара на Отвратен! Това е най-правилното , хубаво и точно нещо, което може да се каже за този мръсник гнусен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    27 Окт 2023 21:11ч.

    Ако върви с лапуа Магнум баш сега е момента за реклама

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бандитски-Магнитски

    27 Окт 2023 21:32ч.

    Баце е уверил Мортен че ще бъде за "пример"/ах, Магнитски, ах !/ и заслужава N-то завръщане на бял кон ! Мортън е махнал небрежно с ръка. Предстои разваляне на сглобката и правене на нова сглобка. Която всъщност е по-старата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • соф

    27 Окт 2023 22:28ч.

    Не разбрахте ли ,че тези прав....ят само кинти,но не са ти нужни за дълго....Ал .Бож.."Валяка"...Краус,,,дълъг списък.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    27 Окт 2023 23:04ч.

    Бааааси плашип..арника! Какво като ги плюеш и хулиш бе, прислуго посолска, щом ги подкрепяш политически и ги крепиш на власт? Носиш пълна отговорност заедно с чалмите от ДПС за всичко, което ППДБ правят във властта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гост

    28 Окт 2023 7:41ч.

    Ама разбира че вие нищо не правите освен пачки евра и слитъци златце барабар с барцелонагейт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    28 Окт 2023 9:32ч.

    Защо точно сега и какво не разделиха? Колко избори минаха по този начин, а преди това през последните, да речем 15-20 години?! Жестока подигравка с българите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    28 Окт 2023 10:00ч.

    А най-елементарното което може да се приеме задължително преброяване на разпечатките от машините не се приема. Защо ли? Защото едните са отработили фалшификациите с бюлетини а другите фалшифицират кодовете. Това е положението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    28 Окт 2023 11:33ч.

    Този до кога ще се прави на светец?! Основополагаща функция на държавата е да организира изборите, държавата е притежател и монополист на нормите и контрола върху изборите. Тази функция на държавата е директно свързана с гаранциите по реда и спокойствието на гражданите. Вместо това някои си позволиха да приватизират изборите и да се гаврят с българския народ! В коя нормална държава тези някои щяха да са на свобода след това, което се случва?! СЪД И ЗАТВОР за наглеците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи