Борисов за Македония: Следващите поколения няма да ни простят, ако не намерим компромис

Борисов за Македония: Следващите поколения няма да ни простят, ако не намерим компромис
„Винаги съм считал, че на масата на преговорите може да се намерят решения. Сегашните и следващите поколения няма да простят нито на България, нито на Северна Македония това, че не сме намерили компромис, който да даде перспектива“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си със специалния пратеник на правителството на Северна Македония за България Владо Бучковски.

Премиерът се срещна със специалния пратеник на съседката ни Владо Бучковски

 

За да бъде намерено устойчиво и дълготрайно решение на оставащите отворени въпроси в двустранните отношения, според премиера е необходим прагматичен, откровен и добронамерен подход, изразяващ се в конкретни действия.

Борисов изтъкна, че за отношенията на взаимно доверие е важно връщането към стриктно и необратимо изпълнение на всички поети ангажименти от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, подписан през 2017 г.

„България винаги е изповядвала евроатлантическите ценности. Затова и по време на нашето председателство на Съвета на ЕС поставихме темата за европейската перспектива на Западни Балкани на първо място“, посочи Борисов.

Той бе категоричен, че България до този момент е положила всички усилия страните от Западните Балкани да бъдат приобщени към НАТО и ЕС.

В този контекст Борисов припомни, че именно в резултат на подкрепата на България за европейското бъдеще на Северна Македония бе подписан Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Helleborus

    10 Дек 2020 15:03ч.

    С една от свещените заповеди, "почитай майка си и баща си", който направи компромис, няма как да има бъдеще. Заповедта е - "Почитай баща си и майка си, (за да ти бъде добре и) за да живееш дълго на земята, която Господ, Бог твой, ти дава." Не може да ти бъде добре и да живееш дълго на земята, без да изпълниш това и бъдещите поколения, ако се сърдят на настоящите, то ще е за оскверняването паметта и уважението към отците на богарския народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загрижен

    10 Дек 2020 15:05ч.

    Следващите поколения няма да ти простят ако клекнеш сега пред македонските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булгар Баши (ББ)

    10 Дек 2020 15:30ч.

    "Богар, богар" (BG) - заудрял се в гърдите сред една виенска баня един баш новоевропеец, зовящ се Бай Ганьо Балкански.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До от историята на 10.12.2020 в 15:31

    10 Дек 2020 15:39ч.

    Нима не сте наясно,че усилието да се самоунищожи България е Национален спорт на тази територия . Колко национални катастрофи. Сега при последната обаче Ганев ще бъде сам ,напълно сам и ще си получи това което заслужава. И без това се топи с ускорени темпове,просто въпрос на време !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха

    10 Дек 2020 15:40ч.

    Нищо не му разбира банкянската глава от македонския въпрос Че и има наглостта да обвинява Македония че не спазва договора за приятелство България с мутренските номера не спазва договора Е..ем ти приятелите които ти казват как да се наричаш С такива приятели врагове не ти трябват ... А между другото що така цивилизовано изглеждат македонските политици а българските с тези сланини и валчести глави те карат да извърнеш поглед с отвращение Нали уж един народ пък природата нещо друго крещи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    10 Дек 2020 16:17ч.

    България да покаже с пример как се отказва от българските малцинства и тогава да говори Скопие не подкрепя македонците в България това е факт Но те съществуват и техните права ще бъдат защитени от Брюксел защото това е международно право Някой да му обясни на тъпунгера от Банкя че няма право да репресира хора въз основа на етнос защото ще му спрат паричките и вече не фашизъм та да асимилираш хора с танкове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    10 Дек 2020 16:39ч.

    на 10.12.2020 в 16:17 Македонците и българите са един етнос, с различно гражданство. За етнически малцинства говорим, когато има друг етнос, с други бащи, език и традиция. Да говориш за македонско малцинство е все едно да говориш за старозагорско, варненско или русенско малцинство в България. Смешно е. А за троловете е жалко, че са посветили живота си на това да разпространяват манипулации, да сеят раздори. Изключително долно поприще, понеже те обединяват престъпленията на всички престъпници, взети накуп и крадци и измамници и убийци. Но на по-високо равнище, духовно, където се краде история, култура, убива се самосъзнание и т.н. Тролът е най-злотворният престъпник на нашия век, атомната бомба на 21 век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    10 Дек 2020 16:50ч.

    Няма да направят нищо до изборите, разбрал се е със зайко байко да изчакат изборите и чак тогава да направи каквото искат от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сръбски четници "изтребяват" българите в Македония

    10 Дек 2020 17:26ч.

    Сръбски четници "изтребяват" българите в Македония Дата 09.12.2020 3327 Христо Георгиев https://pogled.info/avtorski/Hristo-Georgiev/srabski-chetnitsi-iztrebyavat-balgarite-v-makedoniya.123659

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Македонците пишещи и тук

    10 Дек 2020 17:53ч.

    Я първо си върнете българските паспорти, и у дома си. Там може всичко да правите, но без келепира. П П, колегжката/гата, ха ха ха на 10.12.2020 в 16:50, точно го е казал. Пак ще ни предаде, българите, "Светиня му". За N-ти път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • северомакедонец

    10 Дек 2020 18:05ч.

    Македонците от СРМ и българите вече не са един етнос. Някога може да станат пак. Едва ли. Но става въпрос за интегритета на България. Учудва ме тъпоглавието на нашите лидери, които вместо да се съсредоточат върху актовете на вандализъм, на неприкрити фалшификации, на погазване на авторско право и научната етика в СРМ се ограничават с дипломатически формулировки и без конкретика. С шумадийците и простите им прокситата им край Вардаро е като с мутрите - просто и хард. Те от друго не разбират. И европейците също, между другото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещастният

    10 Дек 2020 18:14ч.

    Какви поколения, Бойко? Там две поколения "българи" се научиха да ни мразят по титовски образец ! Трябват ни още две поколения грансмутирали "македонци" за да се понасяме, поне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делници

    10 Дек 2020 18:56ч.

    https://eurocom.bg/show/delnici/9625 Румен Петков, председател на ПП АБВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    10 Дек 2020 19:25ч.

    Какъв "компромис" със загиналите ни деди по фронтовете в Македония бре, Тиквуне? В ада да гориш с простотиите си, ще те вкараме в затвора след март 2021!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ala_Bala

    10 Дек 2020 21:13ч.

    Като дойдат официално на власт Байдановците в Амкерика, много бързо бати ни Бойко ше намери компромиса. Дано не прекалено видимо унижението, което ще понесе България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen robot

    10 Дек 2020 21:57ч.

    Пристига някой си от някаква си държавица за да негошиира компромис от българска страна без да предлага нищо в замяна. И за какво нашите велики дипломати и държавни глАви се срещат с него? За какъв компромис става дума? И въобще тоя наясно ли е със значението на думата и приложимостта и в случая? Ако ще е компромис - то се очаква да бъде само от българска страна. Нима това не е абсурд?! И на какъв компромис България трябва да се съгласи за да удовлетвори македонските мераци за влизане там където нямат място? Ако България ще прави компромис, то тогава за какво е цялата патаклама? македонците не се нуждаят от компромис, а да забравят арогантността си, да се покаят за да получат българска прошка! И да вървят на майната си! Всичко друго е бомба със закъснител!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи