Борисов за далаверите на Лорер и Асен Василев: Грешно освободих Цветанов, ако знаех, че така ще неглижирате проблема

Борисов за далаверите на Лорер и Асен Василев: Грешно освободих Цветанов, ако знаех, че така ще неглижирате проблема

"Грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми, защо щях да си причинявам това на партията, дето се вика - дясната си ръка да освободя".

С тази аналогия с поведението на медиите около скандала по апартамента на тогавашния зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира Бойко Борисов в петък казуса с продажбата на имоти на столичната улица "Чаталджа" от Асен Василев и Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

"Надявам се многоуважаемите медии, все пак гледам телевизия и се информирам от нея, в подобни проблематики - то бяха живи, умрели, през експерти, по имоти, па снимки, па асансьори, с часове и седмици. Сега вашият въпрос увисва във въздуха, защото това не съм го видял никъде. След като за всички тези национални медии това не е тема... Помните ли тези живи връзки от имота на Цветанов с колко струва, как струва, експерти. Аз ги помня, защото грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще  неглижирате подобни проблеми, защо щях да си причинявам това на партията, дето се вика -  дясната си ръка да освободя", коментира Борисов.

"След като разбирам, че това не е никакъв проблем, се чудя кой в тази държава - наслушах се на паралелна държава, еди каква си държава, кой задава тона, кое е важно за медийната среда, за да бъде едното с часове и дни държано в медийното пространство, когато е срещу нас, а примерно една видна корупционна схема в министерството на спорта - десетки хиляди левове рушвети, няма нито един коментар за това министерство, няма никакъв отговор на министъра,  коментира още Борисов. Преди една седмица им дадох възможност и на колегите от ПП да кажат и за чистачката ли са били тези десетки хиляди левове или за зам.-министър и министър, но това не е тема за вас. Да изброя ли още теми, които не са теми за вас", попита лидерът на ГЕРБ. 

По повод искането на Делян Пеевски за спешна промяна на правилника на НС, за да не е ротационен председателят на комисията по спецслужбите, Борисов обясни, че шефът й от "Възраждане" е бил избран и с подкрепата на ПП-ДБ.  Вчера комисията за контрол на службите имаше кворум благодарение на тях и този председател беше избран, каза Пеевски. И се надявам да кажат защо са постъпили така вчера.

"Иначе съм на мнение, че това трябва да стане постоянна комисия и да се направи нов избор", коментира лидерът на ГЕРБ. 

"И съдия Белазелков, и Десислава Атанасова са достатъчно добри юристи, познават политиката в България. Малко ме учуди дебатът, защото особено от страна на БСП излизаше от реалностите", обясни Борисов.

Той напомни, че партия ГЕРБ била създадена, за да извади БСП от властта. "И досега народът в над 20 избора го потвърждава. За кой модел говори Нинова, нима ни е победила на избори, че да има право да дава такива оценки - за паралелна държава, попита Борисов. И обясни, че когато са имали над 100 депутати, тогава са управлявали. Три години бяхме опозиция, три години тази паралелна държава в тяхно лице правеше глупостите", допълни той.

"Откакто се помня, Янаки Стоилов, имам прекрасни отношения с него, прекрасен професионалист, но е от БСП, коментира още лидерът на ГЕРБ. И попита през кои очи се казва, че ГЕРБ не може да предлага Атанасова за КС, напомняйки и за бившия син премиер Филип Димитров. Той не е бил преподавател. Аз съм бил преподавател, завеждащ катедра, да се кандидатирам аз тогава", попита риторично Борисов.

"Дебатът на момента мина границите на приличието. Когато бяхме млади, ходехме в залите, тренирахме, биехме се, дърпахме се, това беше спорт. А в парламента би трябвало хората да правят политики, а не да се правят на бабаити и да се опитват да създадат такова напрежение, за да се стигне до бой накрая. С времето хората трябва да знаят, че когато си млад, ходиш и се риташ по залите, ставаш треньор и шампион", допълни Борисов.

По повод промяната на мандата на 9 г. Борисов обясни: "Защото знаем, че изборът е за 9 г. Ако има решение на КС, ще падне, ще се прегласува".

На въпрос дали президентът Румен Радев може да бойкотира клетвата на Атанасова и Белазелков, Борисов обяви: "Надявам се, че това няма да се случи, все пак има разделение на властите. Никой не оспорва неговите кандидати".

По повод коментарите на Божков, че са хунта, Борисов каза: "Всички минаха на избори вече много пъти и ето колко са... Корнелия Нинова и Божков, като няма какво да кажат, казват Бойко Борисов, това е вече нахалство".

 

Коментари

  • Крадецът Бойко Българоубиец вика "дръжте крадеца"

    19 Яну 2024 14:15ч.

    Новата тройна коалиция е в пъти по-крадлива от първата. ДПС тук надминава себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    19 Яну 2024 14:43ч.

    На. Този. Малоумник. Мястото. Му. Е. Във. Панделата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калиев хлорид

    19 Яну 2024 14:51ч.

    Така е, но се съмнявам да го оставят да стигне до процес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    19 Яну 2024 15:18ч.

    В ИНТЕРВЮ ЦВСТАНОВ КАЗА.... Б.Б. ГО ДЪРЖАТ НА ТРУПЧЕТА С ДЕЛА,ЗАТОВА ИЗПЪЛНЯВА ВСИЧКО. АМИ СЕТЕСЕ ЗАЩО ЗАЩИТАВА ЦВЕТАНОВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    19 Яну 2024 18:25ч.

    Чекмеджанчо Барселонов Еврозлатокюлчев, ми щом ги дрънкаш тез простотии, ми върни в престъпната си групировка, пардон партия ГЕРБ, вирни го Цецо Шестапартаментов, върни го като твоя "дясна" ръка. Той с огромен КЕФ ще се завърне, ще стане собственик на седмия си, дори осмия си апартамент, а след време, понеже и той, като кухата лейка от Дулово е учил нЕкво "право" в УНСС, може съвместно с дебелата свиня от ДПС и ПП Де Бъ ( ПП ДБ - ,,Поредните пазители на Дебелия и Боко" ) да го инсталирате в Конституционния съд. Щом селската пръчка и юрист на лудница става за съдия в КС, Цецо още повече става. Както е тръгнало, КС ще се превърне във филиал на психиатрично отделение, където "закономерно" баш пазителя на конституционния ред в държавата ще е ........ юристконсулта на лудницата. Не искам да богохулствам, ама май и Господ е вдигнал ръце от територията българска. Боже, прости ми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    19 Яну 2024 19:29ч.

    Ех бойче еднокнижнико когато преди години ти писахме повече да четеш и помалко да крадеш ти само броеше и събираше, в същото време хранеше тези мисирки при нас им казваме ФИТКИ сега изсраха ли ти се на главата. ама акъла ако беше краставица щяхме да ти го набием.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Крадецът Бойко Българоубиец вика "дръжте крадеца"

    19 Яну 2024 20:36ч.

    Сега остава да изперат и изтупат цц, и фидоската, и всичко си идва на мястото както си беше през първия мандат. Там му беше най-добре. Мнозинство имаше и си правеше каквото си искаше, а и кафе пи със сокола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    19 Яну 2024 14:31ч.

    Тези преценки трябваше да ги правиш, когато договаряше тройната коалиция по манастирите. Сега и да се правиш на много принципен е безсмислено. Не си и селските ти шмекерии отдавна дори не са и интересни. Тройната коалиция в която ти лично си йес мен, съсипа и унищожи България. Стомничката вече се е счупила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    19 Яну 2024 19:51ч.

    Боко го е яд, че други бързо са се ориентирали по негов образец да правят кинти .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    19 Яну 2024 14:33ч.

    Баце що се тюхкаш? То е лесно. Асеня го изхвърляте от кабинета при ротацията и съвестта ти е чиста. Или не ви стиска че ще звънне Галя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветанов

    19 Яну 2024 14:42ч.

    Не случих на време, кога да бъда министър, ей. Ако беше сега, щях да си седя спокойно. Ето, дори Бойко съжали, че в друго време станаха тия работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    19 Яну 2024 14:48ч.

    Цялата. Сглобка. Във. Звора. Бойко. Продажник. Долен. Толкова. Не. Можели. Да. Научиш. Нешо. От. Тодор. Живков. Един. Във. Парламента. Няма. Акъла. На. Баи. Тошо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой

    19 Яну 2024 14:55ч.

    Какъв лисунгер е Борисов, хем критикува, пък после подкрепя! Най- големият виновник за днешното ни дередже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    19 Яну 2024 15:01ч.

    Ох, бях забравил, какъв тулуп наистина е Урко БорисOFF!... А пък изобщо не съм знаел, че е бил и преподавател, та дори завеждащ катедра, Еднокнижният!! Къде, кога, в коя паралелна вселена?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бобо

    19 Яну 2024 15:28ч.

    Плещи глупост, вместо да е в затвора. Ние сме си виновни. Той е главният виновник за сегашното състояние на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, прости!

    19 Яну 2024 15:35ч.

    Събра кураж и му отпусна края на ... простотиите и лакърдиите! Дано поне не се появят сега Калина и Хелеборусна с някой нов хвалебствен тропар! И по какво е завеждал? Нещо стратегическо сигур е било, нещо геостратегическо! Боже, с какво чак толкова сме грешни?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    19 Яну 2024 15:36ч.

    Бибитко отново занимава обществото с неговите шменти-капели? Абе къде е Мата Хари? Нима не знаят коя е? Тя е снимала Толупа с чекмеджетата. А мис Бикини с отрочето? Нима не знаят от кой е? На народа всичко е ясно и трябва да се вземе в ръце и да събори тая Сглобка "Интимна връзка"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    19 Яну 2024 16:05ч.

    "Аз съм бил преподавател, завеждащ катедра, да се кандидатирам аз тогава" -- бацко е бил преподавател по развиване на пожарникарски маркум по неравен терен, доколкото си сповням.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    19 Яну 2024 16:06ч.

    Цвъки цвичката: -Баце, земи ме пак, няма да крада безочливо и да парадирам с това, поне не като онези шарлатани, обещавам, моля!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сборище на анонимните крадци от шайката ГЕРБ

    19 Яну 2024 16:13ч.

    "- Здравейте! Казвам се Боко Тиквата и не съм крал от две години."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В името на задоволяването на половия нагон на Боко Тиквата, лейтенант от ОПГ СИК,

    19 Яну 2024 16:15ч.

    едната "секретарка" на Боко Тиквата стана конституционен съдия, другата "секретарка" на Боко Тиквата ще става премиер...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще има Видов ден ...

    19 Яну 2024 16:33ч.

    Всички мошеници и подлеци които грабиха и унищожиха тази държава от 1989 година до сега, няма да избегнат съдбата на своите роднини от 1946 година, съдени от Народния съд ! Някои от тях ще успеят да избягат при своите ментори в чужбина, но по-голямата част ще бъдат хванати в България ! Като болшенството от тях ще бъдат изпратени в Колима (до живот) с руски товарни вагони, за да правят компания на чифутина Навални , който е осъден за присвоявания в . . . особенно големи размери

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елена Гунчева-Гривова

    19 Яну 2024 16:34ч.

    Помните Костов, Филип Димитров, Доган, Тройната коалиция, къщата в Барселона, Цацаров, Пацо Терасата, Живко Суджука и т.н. Е, и? Пак повтарям - е,и? Без значение каква информация е излязла за тях, в един момент всичко се замита, а ако случайно под обществен или международен натиск има разследване, то установява, че това са примерни, почтени граждани, които с пот на чело са си изкарали милионите и имотите и които са чисти като детска сълзица и целите в бяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    19 Яну 2024 16:39ч.

    Г-жо Елена Гунчева-Гривова, умишлено ли пропуснахте моето име?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    19 Яну 2024 16:57ч.

    Зажали Тиквата за Цвъки..... крадци нагли.Тикво проста и ти и Цвъки и новите ви крадливи приятели от ПП ДБ и ДПС сте за разстрел.Ебахте майката на тая държава.Долни мошенници и педерасти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    19 Яну 2024 17:00ч.

    Този е проклятието на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    19 Яну 2024 18:04ч.

    Така ще остане в историята на България / докато я има тази четвърта цивилизация /, Бойко - Българоубиец. Никога не вярвайте на "човече" яло филии със свинска мас. По следващият му апетит, ще е пагубен! Като "Иванко, Убиецът на Асеня"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рудолф Иванович

    19 Яну 2024 18:11ч.

    Поредната простотия изречена от един омразен престъпник . Този като че ли е сключил сделка с дявола ,каквито и злини на България да причинява и колкото и да е долен ,и нагъл ,поне аз лично не съм видял нещо лошо да му се е случило . Ей така за справедливодт и равновесие в природата .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WzWz

    19 Яну 2024 18:30ч.

    Има ли Български политик за който чуждо посолство да има 2000 страници доноси за корупционните му дела??? Такъв Политик не е ли заплаха за независимоста на Страната Ни??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    19 Яну 2024 18:42ч.

    Дами и господа - няма, да се уморя да натяквам - истинският цирей в нашата най-нова история се казва ДПС. Всички други битови отпадъци са след него в класацията...И днес пак крепят измамата и престъпността!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    19 Яну 2024 18:50ч.

    ДПС го създаде не кДС, а КГБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любопитен

    19 Яну 2024 20:59ч.

    Пуснах сълза ! Как можа да махнеш дясната си ръка , как бащице ? Този гений на оперативните разработки срещу доктори убийци как ?Но имаш достойна смяна лорел, простото ,феномена най големия малък дженерал и ицо морския пехотинец опа щях да забравя финото момче мирчев ! Все отявлени евроатлантически настроени и пак щях да забравя и тагаренко безкористно верен на България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    19 Яну 2024 21:17ч.

    тикво, лошо е че все още има лумпени, които да ти вързват на лъжите и номерата! За затвора си!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е грешно освободил Цветанов, трябва да бъдат уволнени Кирчо и Асен

    20 Яну 2024 8:28ч.

    Цветанов се уреди със 7 апартамента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи