Борисов в Ловеч: Всеки, който разединява, трябва да получи шамар от народа

Борисов в Ловеч: Всеки, който разединява, трябва да получи шамар от народа

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Днес тук щяхме да дойдем по магистрала „Хемус“. Тя щеше да е готова“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с партийния актив в Ловеч. 

„Днес служебният министър Шишков, който не ми любимец, казал, че спирането на „Хемус“ е идиотия. Идиотия може да се извърши от идиоти. Това е идиотия – да не направиш „Хемус“, да не направиш пътя Търново - Русе, тунела под Шипка и тогава чак магистрала „Черно море“. Тя трябва да е последна, за да може да развием още пристанищата“, разясни той инфраструктурната стратегия на страната.

„Година-две се наслушахме на лъжи, а „Хемус“ я няма. По трасето виждате мостовете, огромен труд, 2 г. в този хаус всичко е в застой. От Белокопитово- Търговище е готова, не я пускат, защото трябва и нас да ни поканят. Държат готови неща да не ги пуснат, да не кажат, че ние сме ги направили“, твърди  бившият премиер.

"Никоя друга партия не е била толкова близко до нас през годините, колкото ПП. Това е парадокс. Те бяха на моя етаж - съветници, пътуваха по чужбина с нас. И сега твърдят, че сме си били близки с "Възраждане", със Стефан Янев, едва ли не с президента Радев работим заедно. Нищо не се е променило, но търсим път за единение на нацията и излизане от кризата. Сърбия и Косово непрестанно са в конфликт, в Украйна военни действия с пълна сила и ние сме в средата. Народът трябва да е единен. И всеки, който си позволи да разединява, трябва да получи шамар от народа. И той ще го получи на изборите. Както ни наредите, така ще се управлява", коментира още Борисов.         

А  по адрес на атаките от вече бившите управляващи каза: "Те много обичат да заплашват. Българският народ има много поговорки - който нож вади, от нож умира, който гроб копае другиму сам пада в него... Мога още 10 да изкарам ".            

Искам качествено разседване, и по темата за нереално високи цени за бензин, и по темата с газа, и по всички техни корупционни седелки, котио те провеждаха през последната година. Това обяви водачът на листата Николай Нанков в началото на срещата. Той нотбеляза, че препълнената читалищна зала е социологията на ГЕРБ  добави, че за първи път му се е наложило да отказва на симпатизанти и членове да идват, тъй като няма място.

"Едва ли някой е очаквал в европейска България да се чудим как ще изкараме измата и ще има ли ток, как ще си платим сметките. Че "харвардци" ще докарат подобна разруха, инфлация и застой, невиждан повече от 20 г.", възмути се бившият регионален министър пред погледа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и ексшефката на ПГ на партията Десислава Атанасова.

Нанков се възмути от спирането на инфраструктурни проекти като магистрала "Хемус" и пътните ремонти. Това, което започна да се прави, отново е по нашите договори, по договори, за които търдяха, че са лоши, заяви той. Според него нищоправенето се дължи на това, че бившите управляващи не са успели да си намерят "концсионерите и посредниците като при достаките на газ".

С ръкопляскания и викове "Победа" бе псорещнат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за изказването си. Той също акцентира на спряното строителство на магистрала "Хемус" и посочи, че ако ГЕРБ все още бяха на власт, сега щеше да е дошъл по нея. "Днес служебният министър Шишков, който не ми любим, казал, че спирането на "Хемус е идиотия. Идиотия може да се извърши от идиоти. Това е идиотия - да не направиш хемус, да не направиш пътя Търново - Русе, тунела под Шипка и тогава чак магистрала "Черно море" . Тя трябва да е последна, за да може да развием още пристанищата. Година и половина - две се наслушахме на лъжи, а Хемус я няма. По трасето виждате мостовете, огромен труд, 2 г. в този хаус всичко е в застой. От Белокопитово- Търговище е готова, не я пускат, защото трябва и нас да ни поканят. Държат готови неща да не ги пуснат, да не кажат, че ние сме ги направили", разгневи се бившият премиер. И добави, че народ, който се управлява от идиоти и продължи и да го прави и след втори октомври, всичко си е за наша сметка. 

Борисов отново показа графики за цените на горивата по време на неговото управление и след това.

"Виждате ли промяната къде ви заведе - във висините. И сега, като се махнаха, пак започна да падат цените", посочи лидерът на ГЕРБ. И поръча на своите да направят схема и на растежа на дълга. Той посочи, че едновременно страдат и обедняват както симпатизантите на ГЕРБ, така и тези на ПП. "И в техните зали стоят хора, и те страдат. Ние показваме схеми - какво е било преди, какво е сега. Любимата апртия на ПП е БСП, а основният финансит там е Румен Гечев - световен щампион по фалиране на банки. 25-26 банки е афалирал. Той им прави финансите, до къде да ни доведе?", посочи експремиерът.

Според него имаме дългова спирала, чадър над нелегалната миграция от мининистър Рашков, няма дърва, има височки цени на тока и газа...

Асен Василев, понеже е цар на схемите, не може да му отрече - щом се е оправи с Лукойл и Газпром, с посредниците, значи е много добър, добави още Борисов. Според него допреди Василев България винаги е имала разумни финансови министри, не само тези на ГЕРБ, но и Орешарски, и Милен Велчев. "Все хора, които са се съобразявали и с международните партньори, и с фискалния резерв. Последният бастион и там падна", смята Борисов. Според него всеки разумен министър е щял да изтегли заем, защото е видно, че нищо, освен военната индустрия, не ни работи, а разходите растат. "Щеше да го изтегли и лихвите щхха да са 1,5. Аз предупреждавах, че Асен Василев ще постави капан на служебното правителство", коментира той забавения според него нов държавен дълг. 

"Всеки трябва да понесе отговорност за това, което е направил и казал, включително и онези двама анимационни геори - Киро и Асен", включи се и водачката в Разград. "Ако институциите се притеснят да разследват тази шайка, ние ще сезираме европейските институции и нашите европейски партньори. Ние сме сигурни, че българските институции работят - така както доказаха, че шайката Киро, Асен, Рашков и компания незаконо арестуваха Борико Борисов и колегите ни", заяви тя.

 

 

Коментари

  • На стара коза яре

    18 Sep 2022 13:35ч.

    А крадците?А крупните измамници заради които милиони ще връщат милиарди?ТиквОоооооо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пак ли

    18 Sep 2022 18:38ч.

    Аре стига опорки, отвори си очите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

    18 Sep 2022 13:36ч.

    Само идиоти може да харесват изтърсаците на Козяк и Сорос боковците, кировците, бойкикевците и яневците. И техните безпринципни съюзници корнеловците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само бг комунисти

    18 Sep 2022 18:57ч.

    Харесват Матушката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    18 Sep 2022 13:48ч.

    Политиците в края на краищата ще успеят да обединят народа... в братска могила...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поглед

    18 Sep 2022 13:54ч.

    А ти освен шамари по бузите заслужаш и РИТНИК

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 13:59ч.

    Ако парафразираме стария рефрен: Да знаеш да мразиш, да можеш да мразиш, това е Простотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    18 Sep 2022 14:10ч.

    Ако обещаеш и изпълниш, диверсификация от ЕС, може и да избегнеш шамарите от народа, това важи и за всички други полит. малоумници. Но едва ли, дума дупка не прави, а нама топки, още повече железни !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дааа, ето го обединителят

    18 Sep 2022 16:37ч.

    Той какво предлага? Хайде да крадем заедно! Това ли е? Имам новина за вас: не е останало вече нищо за крадене. Каквото е имало е по нощните шкафчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво ли

    18 Sep 2022 18:41ч.

    Ми предлага да се стегнем и да върнем нивото от преди 2 години! Това няма да е никак лесно! И само боко може да го направи! Не знам дали краде, но никой нищо не доказа! Така че той ни устройва за сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдателен наблюдател

    18 Sep 2022 18:53ч.

    "Здравейте! Казвам се Бойко и не съм краднал от 20 месеца." Среща на анонимните крадци от ОПГ ГЕРБ в Ловеч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    18 Sep 2022 16:56ч.

    Ти затова получи ШУТ бе крадлив некадърник!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пусти глад

    18 Sep 2022 18:43ч.

    Шута го получихме всички от промяната! На някои май ви хареса!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подай

    18 Sep 2022 19:21ч.

    Молба за руско гражданство. Там Путин ще те нахрани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо Христов

    18 Sep 2022 18:50ч.

    Никой досега – в годините на Третата Българска Държава, не е унищожавал до такава степен държавността, както го стори Борисов, а след него Петков. Никой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2/3 от оборота

    18 Sep 2022 18:56ч.

    На италианската мафия е от строеж на пътища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофан

    18 Sep 2022 19:12ч.

    Кодекс на сектата 'Сноб Български Комплексиран': Я не сакам да строиме магистрали, оти Вуте мое да открадне некой лев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коя фирма

    18 Sep 2022 19:22ч.

    Строи Хемус, бе Мунчо, даже и мутрата не знае коя е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    18 Sep 2022 19:55ч.

    Мутрата e издънка на отрицателна селекция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    18 Sep 2022 20:25ч.

    Разедениха го, заваллъ, от кюлчета, джипки отряд 28 , евролидери и курветини разни.. Абе да го каже кратко, както каза Доктор Амет Доан: ЗАЕДНОСТ!! ЗАЕДНОСТ!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро най-простия канадец и най-тъпия американски агент в България

    18 Sep 2022 20:37ч.

    "Гласове", твърде много внимание отделяте на словесната диария на банкянския простак. Не падайте до нивото на простите, с които тоя се разбира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емо

    18 Sep 2022 21:57ч.

    Защо никой не си спомня изявленията на Борисов за Белокопитово - Търговище! През 2020 каза, че октомври връзват Търговище, после стана за Коледа, после беше за февруари. И за трите "пуска" той си беше на власт....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българската държава страда от тежко автоимунно заболяване

    19 Sep 2022 11:10ч.

    Политическата ни класа се явява тежка форма на множествена склероза...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи