Борисов: Трябва да има правителство, ако не искаме да си извършим самоубийствен атентат като народ

Борисов: Трябва да има правителство, ако не искаме да си извършим самоубийствен атентат като народ

Днес е лесно, от утре става трудно, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след като пусна хартиена бюлетина в 78-о Средно училище „Христо Смирненски“ в Банкя. По-трудно ще бъде утре и вдругиден при тази галопираща инфлация, цени, огромни дългове, обясни той.

„Очаквам по-висока избирателна активност, защото това е демократичният начин народът да покаже как иска да бъде управлявана една страна. Но от това, което виждам, ще трябва да много мъдрост от политиците. Пети път се събираме тука, за да говорим едно и също. При тази ужасна война в Украйна, при това преразпределяне на света, на цялата верига от доставки, трябва да стоим в демократичния избор”, обясни Борисов и допълни, че явяването ни на шести избори за съставяне на редовен кабинет биха били самоубийствен атентат.

„Винаги съм демонстрирал компромиси. Колко голям компромис ще направя, зависи от резултатите”, каза Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е убеден, че трябва да има правителство, "ако не искаме да си извършим самоубийствен атентат като народ“.

По думите му, за държавата ще е катастрофа, ако не може да се формира управляващо мнозинство. Затова той е готов на компромиси.

Според лидера на ГЕРБ първо трябва да се състави здрава коалиция. Преди да се направи правителство не може да се говори по никакви приоритети, допълни той. 

Борисов потвърди, че ще бъде депутат, докато се водят преговори за кабинет.

 

Източник: БТА, Нова тв

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Viguvjcufyfycy

    02 Апр 2023 10:24ч.

    А аз си мисля, че всички които участват на изборите са напълно продажни и несъстоятелни като този на снимката, така че колкото по-дълго сме без правителство, толкова по-добре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • може и без правителство

    02 Апр 2023 13:39ч.

    Единственото, което трябва е Борисов да е във затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо бе, защо?

    02 Апр 2023 19:14ч.

    Защо Борисов не е затворник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно затова не бива да има правителство

    02 Апр 2023 10:26ч.

    Нито този път нито още поне две години

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    02 Апр 2023 10:40ч.

    Подкрепям

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • политически цирк под натоффска окупация

    02 Апр 2023 10:29ч.

    Това изказване беше достатъчно, за да ни стане ясно, че резултатите от т.нар. избори са не само предрешени, но и нагласени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българите искат мир

    02 Апр 2023 10:42ч.

    няма да има правителство .България не трябва да влиза във война

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    02 Апр 2023 10:45ч.

    Боко и соросоидите!!! това си е живо даубиване на народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Апр 2023 10:47ч.

    Днес едно дядо ме попита ГРОБ с коя бюлетина била... 3 беше, нали? ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    02 Апр 2023 10:50ч.

    И аз така с една баба като мен ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • TaTa

    02 Апр 2023 11:13ч.

    Ако гласувам за Герб това значи Борисов отново да чука в Бояна.Мене какво ме грее това.Да чука в Банкя не може ли?Ако гласувам за ПП Киро да чука в Солун? Какво ме грее мене това?Да чука в София не може ли? Аз Искам скенер за магистралите и питам къде е асфалта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mango

    02 Апр 2023 11:15ч.

    Боко ни готви за правителство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и ти

    02 Апр 2023 11:24ч.

    Лъже и той като дърт циганин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    02 Апр 2023 11:27ч.

    Буцата лой как вие.Истински мъж стиснат за кесията от американците.Всички които гласуват за тоя са също толкова жалки и отвратителни,заслужаващи съдбата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    02 Апр 2023 11:40ч.

    докато не бъде затворен в карлуковската лудница, психопатът "буда" ще продължава да прави бели на страната и на народа ! дори и на средно интелигентните хора е ясно, че мутрата е наследствено обременен с болестта шизофрения /това дори е изписано на лицето му/, но олигарси, престъпници, чалгии и пр. измети продължават да му се кланят като на "краля-слънце"... какво падение, какво опростачване / по вина най-вече на лишените от срам и съвест програмни директори в ТВ / стана с преобладаващата част от населението, че се стигна до там да крещят от френетичен възторг, когато зърнат палача си. и подготвят "мат'ряла" за „Борисов-4“. но безмозъчната мутрa, дори ЦИК при нови избори да му "осигури на тепсия" 150 мандата, няма пак да управлява, защото читавите хора ще се вдигнат и ще го прогонят с камъни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    02 Апр 2023 11:43ч.

    Това е типичен пример до къде води корупцията. Правиш безобразия и крадеш докато не дойде часа да си плащаш. И, когато това стане за да оцелееш, продаваш народа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    02 Апр 2023 11:45ч.

    Мутрата от СИК в нова роля - тази на говорител на Портиера на КОЗЯК. Отива МУ! Напомня ми за незабреаимата Джени Jennifer Rene «Jen» Psaki.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Joker

    02 Апр 2023 12:07ч.

    Как да отида да гласувам след като все още виждам Банкярския хайдук, да дава интервюта по телевизията и обграден със скъпоплатена частна охрана и услужливи продажни журналисти. Вместо този престъпник да лежи в затвора за множеството кражби и зулуми, които е направил в държавата. В това число и няколко убийства . . .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    02 Апр 2023 16:52ч.

    Излезте и ГЛАСУВАЙТЕ, а не си търсете оправдание, защото и 4ма души (Боко, Кирчо, Кокрчи и Ристьо) да гласуват (за себе си), изборите ще са легитимни и валидни! Иначе купените и фанатиците ще изберат вместо негласувалите и техните избраници ще решават съдбата на всички ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    02 Апр 2023 12:23ч.

    Г-н Борисов, стига сте плашили хората с правителството което вие ще правите, защото само не забравяйте до този момент кой направи ситуацията непоносима,точно вие и вашата кохорта доразвита само за няколко месеца от ПП.Крадеца вика дръжте крадеца. Ако си мислете че представлявате Българските граждани нещо сте се объркали. С 22-24%,от правото да гласуват ,а те са само 34-36%, какво ви дава моралното право да ги представлявате.Какво ще обясните на тези 500 000 граждани които или няма гласуват или няма да подкрепят никого.Това няма как да го обясните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    02 Апр 2023 12:33ч.

    Бандита и разбойника и фашиста Бойко Борисов и със дявола ще се съюзи ,само и само да направи правителство за давкара Българеия във войната срещу Русия КОЙ СЪЗДАДЕ ЧУДОВИЩЕТО ГЕРБ? (и видео) Получихме на редакционната поща писмо на българин към фондация «Ханс Зайдел», финансирала създаването на ПП ГЕРБ в България. Публикуваме писмото без редакторска намеса Кой е Ханс Зайдел Ханс Зайдел е роден на 12.10.1901 г. в Швайнхайм бай Ашафенбург. След матурата той следва право, германистика и икономика в университетите Вюрцбург, Фрайбург и Йена. През 1929 г. Зайдел получава докторска титла по право и се установява като адвокат в Ашафенбург. През 1932 г. той става член на Баварската народна партия (БНП) и една година по-късно се кандидатира на изборите за градски съвет в Ашафенбург. След поемането на властта от Националсоциалистическата работническа партия в Германия (партията на АДОЛФ ХИТЛЕР) е задържан на поста. От 1940 до 1945 г. Зайдел служи във Вермахта и се бие срещу СССР на Източния фронт по времето на Втората световна война, уволнява като лейтенант от запаса на една танкова дивизия. Американското военно правителство обявява политически Ханс Зайдел за областен управител на Ашафенбург, а за партията Християнсоциален съюз той се кандидатира успешно през 1946 г. за учредителното събрание и за баварския парламент. През септември 1947 г. министър-председателят Ханс Ехард назначава експерта Ханс Зайдел за баварски министър на икономиката…. pan.bg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    02 Апр 2023 12:36ч.

    Пет века англичани , французи ,алемани и австриици дружиха с падишаха.Не друг а дядо Иван тури край на теглото ни .Руските ни братя проляха кръвта си заедно с нас ,за да живей България.Има я държавата защото я имаше Русия,а държавниците ни срещу Русия.От мен е да знаете те не само Русия, а България ще продадат и от народа си ще се отрекат.Забравиха кой проля кръвта си заради тях ,та побързаха да се поклонят на онези който предпочитаха дружбата с агаряните нежели свободата на раята . Капитан Петко Воивода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    02 Апр 2023 12:39ч.

    Партиите на войната са виновни за плавно ескалиращия противонароден преврат, под егидата на поредно пръкналото се НС-еднодневка! Хайде, вие първи на фронта, като мироопазници, а не като миропомазници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много тъпо е да си тъп

    02 Апр 2023 13:48ч.

    Честни и почтени избори в американска колония? Де сте видели такова чудо? След като в самата Митрополия натвориха такива простотии, че шапката да ти падне. Тръмп се опита да реагира, но му подгониха адвоката Руди Джулияни, човекът, който се разправи с нюйоркската мафия като кмет на града. Сега е подсъдим, защото е адвокат на "престъпника" Тръмп. Щему го върнат и за мафията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    02 Апр 2023 13:59ч.

    в момента имаме правителство, не ви искаме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    02 Апр 2023 14:43ч.

    Нали ще бийм пак - с малко, но завинаги?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    02 Апр 2023 14:47ч.

    Не знам дали си проЗт или го правиш за стотинки, но даже на теб не пожелавам (нито на близките ти) да отидете на фронте! Няма готина война! Това не е шоу! Това е качестено нови, изродски постановки в цялата схема на обществото. И много мъка и страдание, случайнико.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    02 Апр 2023 15:26ч.

    Забрави да добавиш, и като пратим военен контигент в помощ на Украйна! Добър слуга на Империята на злото! Забравяш, че рано или късно Империята ще посегне на парите ти. Те не пропускат никога когато става въпрос за пари! Особено когато вече не си им нужен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се безпокой, Борисов - ще има,

    02 Апр 2023 15:59ч.

    било с избори, било без избори, било с гласували, било без гласували. Все пак е важно да има кой да подписва на "държавно ниво" погубващите населението договори и неизплатимите и заробващи лихварски заеми от изрисувани банкови хартийки без стойност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анализатор

    02 Апр 2023 16:20ч.

    Тридесет години,този ходи с охрана. Защо бе кучи син? Да окрадеш народа си после да му искаш да гласува за теб,означава да си абсолютен дебил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    02 Апр 2023 16:55ч.

    Бойко не е гласувал за себе си, а за "прекрасния" Лорер, тъй като от Козяк са му наредили да "загуби" изборите за сметка на ПеПе-расите, та после да им служи за патерица... срещу процент от краденото, естествено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала имоти и сметки на Георги Йовчев - баща на Борислава Йовчева - бивша "Мис Бикини", за която се твърди, че има дете от Бойко Борисов и която обитаваше т.нар. къща в Барселона.

    02 Апр 2023 17:44ч.

    https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/03/31/4467249_prihodnata_agenciia_e_zaporirala_imoti_i_smetki_na/ Година по-рано в испанския "Ел Периодико" се появи публикация за разследване на испанската прокуратура за пране на пари с участието на тогавашния премиер Бойко Борисов. Българската прокуратура и досега бави разследването по темата, като последно главният прокурор Иван Гешев твърдеше, че се чака разкриването на банкова тайна от Кипър. По информация на Bird.bg се чакат още данни от ревизии на НАП и проверката едва ли ще приключи преди края на годината

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    02 Апр 2023 18:10ч.

    BIG5 ПРОФИЛ Председател на секция в Пловдив не може да чете и пише Председателят на секция в район „Източен“, където е най-големият ромски квартал „Столипиново“, е неграмотен. Подаден е сигнал до 16 РИК. На място е направена проверка и е установено, че той действително не може да пише и да чете. Веднага след това е бил заменен, предаде БТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно послание

    02 Апр 2023 18:56ч.

    ...война в Украйна ... преразпределяне на света .....на цялата верига от доставки .....трябва да стоим в демократичния избор... самоубийствен атентат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратена

    02 Апр 2023 21:02ч.

    Всяването на страх вече не работи г-н неолиберален Гробаджию! Този подход прилагахте и за ваксините! Голяма грешка! Не нас, а вас ви е страх! Не разбрахте ли, че не може да изтриете от паметта на българите безочието, с което изпрахте асфалтовите комисионни през авери и овшорки, купувахте къщи в чужбина за проститутките с копелетата си, съсипахте вътрешната сигурност, здравеопазването, и корумпирахте цялата държавна администрация чрез метода на шуробаджанащината в схеми! И сега искате още власт, за да няма санкция срещу деянията ви! Даже сте готов да се коалирате с палачите ви, които ви щракнаха белезниците, само защото получихте нареждане от неопределения козяшки пол! Колко гнусно, долно и жалко! А уж се кръстите и говорите, че сте бил христянин, ако въобще знаете какво означава? Едва ли, защото в книгата Винету май не го пише... Е щом сте, да ви го кажа - Бог забавя, но не забравя! И по-добре спекула на германските вериги, а не трудоспособни българи в ковчези заради чужда война - само за да ви оставят на власт, с цел да не понесете кармата си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи