Борисов: Третият мандат има реални шансове, ако отиде в ДБ, извинявам се на Христо Иванов

Борисов: Третият мандат има реални шансове, ако отиде в ДБ, извинявам се на Христо Иванов

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Аз съм оптимист за следващите няколко дни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с депутати. По отношение на третия мандат - има реални шансове да стане, ако отиде в ДБ. Ако отиде при „Български възход - може и да стане, но няма да е стабилно“, каза Борисов. 

Ако не приемем нашия закон в четвъртък, "Лукойл" ще продължи да прибира по 3 млрд. лв. за сметка на българските граждани. Пълно безобразие е бензинът и дизелът да са по 3 лв., каза Делян Добрев на срещата на брифинг съвместно с премиера Бойко Борисов.  "Имаме и проект на решение, което е за построяване на 7 блок на АЕЦ Козлодуй и за започване на работата по 8 блок, имаме лицензирана площадка и ОВОС, посочи Добрев.

"Воля имаме като партия, като група, като разбиране за тази тема и от ядрена държава в клиенти ли трябва да се превърнем'', попита реторично Бойко Борисов.

Убеден съм, че всички закони за енергетиката ще минат със стабилни мнозинства в НС, отсече Борисов. Ако се приеме проектът, всеки, който отиде на бензиностанцията, ще си вземе единия лев. Защо при 36 долара на руския петрол, който само ние в Европа преработваме, благодарение на ПП, натъжавате хората, попита реторично Борисов.

И за горивата, и за реакторите ще има огромно мнозинство, защото е правилно, обобщи Борисов. Той изтъкна, че и преработването на Плана за възстановяване пак ще мине с огромно мнозинство, защото е правилно. Поел съм ангажимент да влезе и медиацията, обещахме на съдийското съсловие, отсече Борисов.

Утре е кръглата маса относно промените в съдебната система - нека спрат да говорят празни приказки, а да го направят, подчерта експремиерът. 

За третия мандат

В този парламент сте дисциплинирани, виждам много ентусиазъм, което е похвално за вас. Що се отнася до третия мандат, има реални шансове да стане, ако отиде в ДБ. Ако отиде във Възхода, може да събере някакво мнозинство, но то няма да е стабилно, няма да сработи, отсече лидерът на ГЕРБ.

Не знам дали самите хора, които гласуват за ДБ, ще се съгласят да направят коалиция с БСП, посочи той. Извинявам се на Христо Иванов, не съм искал да го унищожавам като политик, заяви още той.

Правителството на проф. Габровски събра 115 депутати. Ако прибавим и 20-те на ДБ, става стабилно мнозинство. Важното е да се подпишем под това, което ще изпълняват, за да не шикалкавят. Само в този вариант може да има стабилно правителство. И тогава ПП щат не щат тези неща трябва да ги подкрепят. В момента партията на Промяната зае мястото на една ляво-либерална формация и те няма как да се разположат вдясно. А и да се разположат, ДБ трябва да се съобразяват с техните популистки решения, смята Бойко Борисов.

За радост, цените на уралския петрол падат и можем да живеем по-евтино, отколкото преди войната. А войната става все по-кръвопролитна, така е историята ще осъди Путин. Гаджев, каквото е необходимо, ако има още искане, трябва да сме готови като партия, да се подкрепи, призова Борисов.

Само малко кураж от страна на Христо, допълни той.

ПП-тата са изолирани от всички закони и проекти. Само 63-ма от 240 са гласували декларацията им. А ние много повече. Е, кой е в изолация тогава?! Срамно е, като петно са, и не гласуват с тях, само и само да не се прилепят за тях, отсече експремиерът.

Искам хората да са усмихнати, щастливи, лъчезарни, а в петък да си пожелаем щастлив уикенд, тук се шегувам, посочи още той.

 

 

Източници: "Труд", epicenter.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Видолов

    10 Яну 2023 17:57ч.

    Мунчо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    10 Яну 2023 18:56ч.

    Тези, на които се довери месното туземно население, го продадоха. Мат‘рялът не може да бъде купен, но може и беше продаден. Булгаристан влезе в безвремието, и затвърди краят си, като избра Запада !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    11 Яну 2023 8:51ч.

    Народ, който се откъсне от корените и дълбоките си кръвни връзки, става жертва на други алчни народи ( колониални народи )!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа

    10 Яну 2023 18:07ч.

    Брееей как всички искат власта , за да правят добро на хората разбира се

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • христо

    10 Яну 2023 18:13ч.

    Боци се гаври....Радев трябва да е луд да даде третия мандат на 6-тата партия у парламенто...и да подмине

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    10 Яну 2023 19:09ч.

    "Президента е мъдър", "Христо Иванов премиер"..... тези бъзици направо им скриват топката. Боци е велик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    10 Яну 2023 18:27ч.

    Предатели и майкопродавци! България има нужда от ДЪРЖАВНИЦИ, които да защитават националните интереси, а не от ветропоказатели като тези!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ст. Л. Костов

    10 Яну 2023 18:28ч.

    Ееех, гнусен парцал и за теб ще дойде правилният ден. Дано е час по-скоро...баси мършата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гнус

    10 Яну 2023 18:38ч.

    Хвани единия, удари другата вентрилог кукла на Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохол

    10 Яну 2023 19:17ч.

    Явно войната навлиза в решителна фаза и хамериканците са ги спешили тукашните горди евроатлантици.Особено тиквун кой знае какво е обещавал,та им се моли като малко дете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    10 Яну 2023 20:06ч.

    Борисов отново предлага от същото. Човекът хубаво беше се кротнал, но ... , някой пак го активира. Ще дойде и "Видов ден''за всички от неговата порода. Колкото по-скоро, толкова по-добре...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    10 Яну 2023 20:15ч.

    Ха ха ха... таз либофт галяма ще направи от Ристе само мокро петно ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майкъл

    10 Яну 2023 21:08ч.

    Нещо грухти и смърди от Банкя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mamut

    10 Яну 2023 21:32ч.

    а пааи за новия реактор откъде бе Баце и Делянеа, като взимате парите на АЕЦа да компенсирате "бизнесмените " на Домусчиев и Велев. С Кредит ще ни излзе златен, а закона за горивата е нефелен, аз акот собственик на рафинерията ,ще спра да работя ,та да видим тогава какви пари ще раздавате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе

    10 Яну 2023 22:35ч.

    Тиквоч, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • плачещ смях

    11 Яну 2023 8:57ч.

    Боко да се извини на тези, които гласуваха за него, че ги предава всеки ден. То е ясно, че са го хванали където трябва и стискат силно, ама чак такава гнус не се понася. Отвратително е да го гледа човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи