Борисов: Срам - това е парламент, свързан само с постове, пари и власт

Борисов: Срам - това е парламент, свързан само с постове, пари и власт

Коалиция няма. Само корупция и делби. Христо Иванов вчера каза, че за тях дали само постни дробчета. Това се води карантия, бе, Христо. Те докато не откраднат соларните паркове, докато не вземат всички комисионни, ще се крепят, заяви Борисов.

Това е парламент, свързан само с постове, пари и власт - срам. Така бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Пловдив решението на депутатите да предоставят военнотехническа помощ на Украйна. Той определи действията на управляващите като PR акция.

„То няма решение. Те само консумират парите на данъкоплатците в парламента и си разпределят постове“, коментира той и допълни - хората нямат ток, няма газ, 30 лева гони агнешкото, а те вчера 6 часа решават как да вземат още пари на данъкоплатците като разширят с още комисиите. 

„Срам до там, че вчера Христо Иванов да каже, че те имали само порция дробчета. Не ми се говори на Гергьовден в кулинарно отношение, но другите, изяли тлъстото, а за него останали дробчетата. Срам за този парламент“, каза пред журналисти Борисов. 

Коалиция няма. Само се разпределят кой ще взима от пътища. Само корупция и делби. Те докато не откраднат соларните паркове, докато не вземат всички комисионни от оръжейните фирми, ще се крепят, заяви Борисов.

На въпрос трябва ли да има предсрочни парламентарни избори той заяви, че тези управляващи трябва да стоят, докато „заравнят всичко“.

„И всяка мисъл, че те можели да бъдат добро за България - да си заминат като антихристите“, допълни той.

Бойко Борисов коментира още, че Румен Радев е довел и „инсталирал тези“, а сега „всячески се пази от Стефан Янев и от другите“, защото хората го сочели само него с пръст за колебливите му позиции и за това, че няма позиция.

„Аз преди една година ви казах – който сее ветровете, жъне бури. Народът се мрази, Радев направи така, че хората да се мразят“, каза още лидерът на ГЕРБ.
На въпрос възможно ли е да се ремонтира украинска техника в наши заводи, Борисов посочи, че може да говори с часове за военните ни заводи. „Все едно питате може ли в един сервиз да ремонтират коли. Може да се ремонтират. Помощ няма, има кризисен пиар на Кирил Петков.“

 

„За съжаление, щом вкараха и украинския посланик в техния пиар, да им спасява коалицията, този посланик повече няма да дойде при мене. Дотолкова с подкрепата на посланика“, заяви Борисов. Пожелавам на българите да са храбри и да слушат владиците по църквите - те винаги дават правилните съвети, каза Борисов.  Лидерът на ГЕРБ беше на църковна служба за Гергьовден в Пловдив. Тя бе отслужена от митрополит Николай.

Войната се води срещу всички православни християни по света. Никой няма право да промени божията заповед: Не убивай. Ако някой се пита какво да избере, да застане на страната на нападнатия, Бог би избрал нападнатия. Нашето призвание е да бъдем миротворци, знаем думите на Бог: Блажени са миротворците, каза митрополит Николай.

Като политик и държавник направихте за църквата това, което никой не е направил. Направихте го защото обичате България, защото сте знаков държавник, каза митрополит Николай, обръщайки се към Бойко Борисов. Молим се и ви благославяме, каза Дядо Николай.

В словото си Николай поиска да се молим за мир заради братоубийствената война в Украйна и припомни Божията заповед "не убивай".

 

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    06 Май 2022 15:51ч.

    Бойко, с протести успя да свалиш Орешарски. А сега? Само мърмориш като бабичка. Щом търпиш, поне си трай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ружа

    06 Май 2022 16:03ч.

    Засрамете се бе хайдуци ! Всичките сте един дол дренки. Жалко е , че загубихте времето на народа със глупостите си през последните години. От една работеща държава направихте джунгла. Засрамете се и си платете греховете !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не джунгла, оживена и шумна,

    06 Май 2022 20:14ч.

    а пустиня, в която виреят само бръмбари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко, и твоята свърши!

    06 Май 2022 16:08ч.

    Тръгнал боко да се крие зад полата на свещеника. Не го е срам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не, не го е срам

    06 Май 2022 20:15ч.

    а той отдавна ОФИЦИАЛНО щеше да и изпратил оръжие, всеки ден призовава за това, че и Кулеба жалеше - като сираче се молел в НС...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цигански катун

    06 Май 2022 16:10ч.

    Всички сте срам и позор. Направихте ни на цигански катун.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    06 Май 2022 16:13ч.

    затвори се в някои манастир и не се показваи повече писна ми от твоите простотии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Харитон

    06 Май 2022 16:15ч.

    Ъхъм... някой манастир с девическо училище и по-голяма изба...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срам - това е парламент, свързан само с постове, пари и власт

    06 Май 2022 16:18ч.

    Докато предишният беше свързан единствено с власт, пари и постове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти само за себе си можеш да

    06 Май 2022 18:44ч.

    ги разправяш тия приказки и за тези до теб! Не те ли е срам, бе, Господ те гледа ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    06 Май 2022 20:15ч.

    Боко, толкова си нагъл, че мерната единица за наглост я кръстиха "1 боко". Единението ти с наглия владика Ники, може да ви обедини по стойността на ролексите ви. Скрий се проста муцуно. Мразя те безплатно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    06 Май 2022 20:22ч.

    Буци си купи влияние пред мутрополита Кольо Ролекса като му даде пари да си ремонтира резиденция в най-скъпия имот на Пловдив /половината дарен от Гергов/ и незаконна църква до него. Всичко това по време на пандемията през която енориашите измираха и изнемогваха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    06 Май 2022 20:50ч.

    А на САЩ си плати 2.2 млрд такса спокойствие за самолети на хартия и засега нищо драматично не му се е случило. Нищо чудно американските началници да го върнат отново на власт, когато сегашните слуги предадат българския интерес в Македония и оставят стотици хиляди без работа и без отопление по заповед на добрия запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    06 Май 2022 22:14ч.

    Не може да оправдаваш всяка своя несполука със Запада. Трябва да има етика на личната отговорност. щото иначе ще станем като циганите /ако не сме станали де/. Не работя, щото държавата не ми дава работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи