Борисов: Случващото се в Русия е изключително опасно. Метеж, гражданска война само на 500 км от нас

Борисов: Случващото се в Русия е изключително опасно. Метеж, гражданска война само на 500 км от нас

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Във всички случаи в Русия има метеж, гражданска война. Службите да следят процесите в Русия, това е изключително опасно, защото въоръжени, професионалисти, убийци са само на 500 км от нас. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на национално съвещание във Велико Търново с участието на общински кметове, областни координатори, депутати и Изпълнителната комисия на партията.

Борисов изтъкна, че преди войната ГЕРБ са водили най-балансираната политика между Изтока и Запада, защото "българите не обичат войната". В момента, в който Руската федерация се превърна в Путинов режим, ние имаме само едно място и то е на страната на евроатлантическата общност и демокрацията.

"Не можем да подкрепим агресията. Режимът на Путин и частните армии убиват украинските граждани, това е чудовищно", подчерта Борисов.

"Що е то частна армия която напада и убива украински граждани, едновременно с руската армия. Когато това стана факт, нашата партия постави украинското знаме в централа и стои до ден днешен. Колко повече беше рисковано това, защото проруските сили възмажаха, ние още по силно затвърждавахме нашето членство в Европа", заяви Борисов.

Той призова външният министър, министъра на отбраната, службите да следят внимателно процесите в момента в Русия и в Украйна.

"Във всички случаи това е гражданска война, във всички случаи, това е метеж, във всички случаи това е изключително опасно. Тези само на 400-500 километра от нас въоражени, професионалисти, убийци, дори след свършването на войната, те няма да се върнат и да станат доктори, учители, те ще изпълняват поръчки. И затова нашето МВР, нашите служби трябва да бъдат изключително професионални", каза Бойко Борисов.

Борисов се обърна към Мария Габриел и я призова да не позволява да има посредници при търговията с оръжия, защото така се генерира голяма корупция.

"От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжия за Украйна. Колко милиона снаряди и оръжия са изнесени там? Цената от завода до Украйна е на 100% завишена, най-ниската е 20% комисионна, средната е 40. Предложихме директно да се дава от завода на Украйна. През тези години имаше много богати посредници", заяви Борисов. И допълни, че откакто ГЕРБ не е в управлението, нищо не е е случило в нито един град и в държавата и това е безспорен факт.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи и първи официален коментар след вчерашната декларация на "Продължаваме промяната - Демократична България", в която бяха поискани гаранции за устойчивостта на правителството. Съпредседателят на коалицията Кирил Петков посочи и 7 условия, от които ще зависи бъдещето на кабинета.

"Аз с моя опит го разбирам така, че те вече разбраха, че както работи Европа, трябва да работи и България. Това става чрез коалиции. Трябва да има подписан документ и в него ще е записано и ще знаем какво ще правим. Писмен документ, както е в Германия и Нидерландия", каза Борисов, който заедно с кметове и ръководители на партията откриха във Велико Търново кампанията си за местните избори.

Той настоя, че ГЕРБ следва декларацията, която ротационните премиери Николай Денков и Мария Габриел представиха при обявяването на кабинета. Именно такова обвинение получи от съпредседателя на "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов, който в няколко свои изказвания заяви, че Борисов лъже, че я спазва.

"Назначиха си министрите, назначиха си зам.-министрите без да ни питат. Надолу поголовно подменят всичко без това да е описано в декларацията. Искат и регулаторите да овладеят. Живеят с усещането, че имат това право. Решението е да направим коалиционно споразумение, другото е сърдитко Петко", каза още Борисов.

Бившият премиер разказа и за разговор с министъра на спорта Димитър Илиев, след като разбрал, че той не иска в екипа си заместник от ГЕРБ.

"Напипах телефона му случайно и му се обадих. Каза ми, че максимално можел да приеме съветник от ГЕРБ Ама аз не съм клошар, че да ти искам съветник на заплата. Да искам от някакъв си автомобилен състезател (бел. ред. Илиев е дългогодишен рали пилот). Каза ми, че защитил дипломна работа и обещал на дипломния си ръководител да го назначи за зам.-министър", обясни Борисов, намеквайки за назначаването на Даниела Дашева.

Лидерът на ГЕРБ призова за активизация, мобилизация и добре подбрани кандидатури за предстоящите местни избори.

Източник: dnes.dir.bg, dnevnik.bg

 

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    24 Юни 2023 16:53ч.

    Глупости на търкалета... боко и илянка някой им натисна звънеца ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    24 Юни 2023 17:09ч.

    ами вашата енп защо не иска преговори и мир и да се направи финансов одит на украина какво се хванали за русия генезисът е на друго място спрете това оръжие и нашите пари за украина мир и дружба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    24 Юни 2023 17:32ч.

    Вагнер ще ли да дойдат после у нас имало много посредници срещу тях и укри от Азов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който "има само едно място"…

    24 Юни 2023 17:33ч.

    може да остане без място, особено ако е избрал грешното място, а нямо по-големи грешници от НАТО и ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Режимът на Путин и частните армии убиват украинските граждани, това е чудовищно",

    24 Юни 2023 17:33ч.

    Съвсем фомално погледнато, това е така. Мобилизираните са украински граждани. Преди СВО пак украински граждани мряха, беше гражданска война. Изобщо до последния украинец. И с турения чужд флаг си купувате всички индулгенции. Това нищо не значи за хора, казали някога "Fack Europe". Каквото и да сложите, все тая. Въпросът не е какво ще спечелите, а как да не стане така, че да създавата обструкции по пътя на таковането на Европа и на самите себе си по подразбиране. Бойковщина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "всички случаи, това е метеж"

    24 Юни 2023 17:38ч.

    Във всички случай на баце му се иска да има метежи и драматизъм навън, за да не му дишат във врата вътре в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    24 Юни 2023 17:46ч.

    Борисов да не се прави на международен анализатор, защото няма капацитет за такъв род занимания! Доведоха мнозинството българи до просешка тояга, с цирковете, които се разиграват в Парламента, отвратихте хората окончателно и сега се чудят с какво да ни отвличат вниманието от стотиците нерешени български проблеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    24 Юни 2023 17:56ч.

    Единствените, които никога не могат да спечелят война на терен, са ясни на цял свят. Силни са в интгригите, подготовката на преврати, лъжи, манипулации и инсталиране на предатели на възлови позиции. В Русия, както и в България, е пълно с купени персони, които служат на чужди интереси. Но не всичко е пари ... и всяко начало има край! Включително предателството на род и Родина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив

    24 Юни 2023 18:11ч.

    Макиавели е казал , никога да не се използват наемни войски , защото на тях не може да се има доверие . Пиргожин е троянски кон на американците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    24 Юни 2023 18:38ч.

    Някой да каже на Борисов, че мълчанието е злато...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    24 Юни 2023 18:47ч.

    Предателят, с каквито и "подвизи" да се кичи, си остава нищожество, презряно от всички, дори и от тези, които му плащат и му ръкопляскат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    24 Юни 2023 19:33ч.

    Късмет, че нямаме оръжие и армия, а вие продължавайте да се лигавите политически, народът ще кара с камъни и пръти, а вие ще извикате Нато да ви защитава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи