Борисов след разпита в прокуратурата: Докато се тълпите тук, правителството натрупа 1,5 млрд. дълг

Борисов след разпита в прокуратурата: Докато се тълпите тук, правителството натрупа 1,5 млрд. дълг

Освен бившия премиер днес показания се очаква да дадат бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият ръководител на Правителствената информационна служба Севделина Арнаудова

След по-малко от 45 минути разпит в прокуратурата, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе пред медиите и обяви, че ситуацията се използва за отвличане на вниманието, докато се тегли нов дълг и правителството прави големи сделки.

"Вие докато се тълпите тука, половин милиард дълг е взело правителството. Днес половин милиард, миналата седмица половин милиард и вие докато се тълпите тука, вече милиард и половина за по-малко от 30 дена." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на излизане от Софийска градска прокуратура, където бе на разпит. Той отказа коментар за разпита, тъй като е подписал да не разгласява данни от разследването.

Борисов обаче обърна внимание върху дълговете, които трупа правителството на Кирил Петков. Да видим дали довечера ще има в новините за новия половин милиард дълг, посочи Борисов и благодари на медиите за интереса. "Три пъти по-високи са лихвите, лихви ще минат половин милиард за година. Докато вие изпълнявате заръката на деня, се подписа в Гранитна зала сделка за милиарди в присъствието на премиера", посочи Борисов, като припомни подписания миналата седмица в присъствието на министър-председателя Кирил Петков Меморандум за сътрудничество с два консорциума - американски и британски, които ще инвестират около 1 млрд. долара в българската енергетика.

"Оправданието на Асен Василев беше, че не трябва да проверява, защото имало човек от американското посолство", посочи той за подписването на меморандума.

 

Той отговори и на казаното от Асен Василев в тв интервю вчера – че собственикът на „Инса ойл“ Георги Самуилов (по чийто сигнал му вицепремиерът е разследван – б.р.) по-рано му се е оплакал от натиск от страна на Бойко Борисов и на Делян Пеевски. „Никога… Г-н Самуилов, ако знае нещо, да го каже!“, заяви видимо подразнен бившият премиер.

Бившият премиер даде показания по образуваното досъдебно производство, за което беше задържан от МВР. „След подобни разпити се подписва декларация за неразпространение на това, за което се е говорило“, подчерта Борисов.

На 17 март тримата бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха задържани по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков.

Прокуратурата прецени, че действията на МВР по разследването са опорочени, защото е трябвало да са извършени от следовател и затова част от тях ще бъдат повторени.

Това наложи повторния разпит на всички лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на обстоятелствата по случая.

 

Източници: бТВ, epicenter.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • СМЕХХХ

  28 Март 2022 16:22ч.

  Горкият, какво и да става, на него му е най-мъчно за кинтите... Еххх, алчност борисова, еххх его борисово - нямате насищане!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  28 Март 2022 18:32ч.

  Говорим за бюджета, до който той няма достъп сега. Наистина ли ви е безразлично за тези постоянни дългове? Работа на опозицията е да казва тези неща, Кирчо и другия няма да се похвалят. Те само обясняват как тези дългове ще доведат до икономическо развитие, но не изглежда да е така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  29 Март 2022 0:52ч.

  Скрий се бе, герберски трол нещастен. Пак ли са те активирали, беше се покрил, като беше напечено за тиквеника. Или нямаше кинти,а ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hzhfqm

  22 Авг 2022 13:43ч.

  buy azulfidine 500mg sale <a href="https://verapamilr.com/">buy calan 240mg without prescription</a> order depakote sale

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gqlavz

  23 Авг 2022 9:24ч.

  order imdur 40mg without prescription <a href="https://atorvastatini.com/">atorvastatin 40mg for sale</a> order atenolol 50mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Март 2022 16:54ч.

  Бойко все още не може да разбере, че Света се раздели. Докато е в един и същи лагер с американските подлоги, няма да може да се пребори с тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  28 Март 2022 18:33ч.

  След цветна революция, може ли сваленият да е с американците?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на Тато апартаментите

  28 Март 2022 17:07ч.

  Буци, защо ходихте двамата с Крадлив Дедо в Саудитска Арабия преди няколко години? На какъв принцип беше съставена делегацията? Точно ти и Дедо?! М? Подписал ли си декларация за неразгласяване с принц Муаммад бин Салман? Ще се намери ли прокуратурата кой да те пита?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Март 2022 17:07ч.

  БОКО, аз доколкото си спомням, съвсем наскоро му подаде ръка на това правителство... забрави ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  28 Март 2022 17:26ч.

  Тиквата все повече прилича на дребен джебчия в сравнение с Кирчо и Кокорчо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Медената Питка

  28 Март 2022 21:08ч.

  А през 2015 г. когато ОПГ-ГЕРБ взеха наведнъж 16 МИЛИАРДА лева заеми, защо не протестирахте тогава? КАКВО СТАНА С ТЕЗИ 16 МИЛИАРДА? Общо от 2009 до 2020 ОПГ ГЕРБ са взели 30(тридесет!) МИЛИАРДА заеми!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  28 Март 2022 23:28ч.

  Протестирахме, глас в пустиня. Но защо онези с видимост, политиците от тогавашната опозиция, които са сега на власт, сега не протестират? Нинова да сте чули да говори против заемите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • A мен абсолютно ми бръкват в здравето

  29 Март 2022 5:05ч.

  парите, които този шут ПРЕДплати за чертежи на изстребители В НАВЕЧЕРИЕТО НА СЕГАШНАТА БУРЯ! Защото няма да ги видим и след 10 години. Никога няма да получим нищо срещу мутренската индулгенция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи