Борисов: Ще вложим огромно усилие да направим правителство. С който е патриот и народът избере

Борисов: Ще вложим огромно усилие да направим правителство. С който е патриот и народът избере

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Пети път да не се направи правителство не е честно към народа. Ще вложим огромно усилие да направим правителство, заяви във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. С кой? С който народът избере, с който е патриот - отговори той на незададения въпрос с кого ще се коалира ГЕРБ след изборите.

Срещу чудовищната война на Путин в Украйна, с който е за европейските ценности - каквито сме ние от ЕНП. С тези ще правим правителство, бе категоричен той.

"5-и път да не се направи правителство и да се оправдаем с президента, за да търсим местните избори, това не е честно към народа", бяха точните думи на лидера на ГЕРБ.

"ГЕРБ категорично победи ПП и ДБ.

Очаквах хиляди хора да се съберат в Пловдив заради чисто механичния сбор ПП, ДБ и т.н. Изненада ме отиването на Петя Ставрева: там от думите, които съм чувал от нея в централата. Пет години евродепутат от ГЕРБ. Ако някой ме чуе да кажа една дума срещу Царя някога, да ми отреже езика. Човек трябва да има морал. На който си казвал "шефе" или "Ваше Величество", не трябва да забравяш.

Кой е първи - темата не съществува. Само за 6 месеца провалът им ги докара до там да се събират заедно да ни бият", каза още Бойко Борисов, надъхвайки своите за предстоящите избори. И даде отговор защо ПП не са останали сами, а са се събрали с други - видели са разликата от 10 %. "Нали са от добрите, защо народът не ви разбра? Как - вие го съдрахте народа. По левче от всеки джоб сте извадили в зависимост от автомобила, напомпахте инфлацията", обвини бившите управляващи той.

"Две години държавата компенсира бизнеса, откъде ги взимаш тия пари - помпаш инфлацията. Асен Василев е цар, ама народът обедня. Любимо на финансов министър е да отпусне инфлацията, това е скритият данък. Това е такъв омагьосан кръг. Има временно пълнен на бюджета. Що не са доволни пенсионерите - сумарно 50-те лева, дето давахме ние, бяха 50 лв., а сега и 200 да им дадат, те ги харчат на първия пазар", описа бившият премиер.

Бойко Борисов отправи молба към министър Росица Велкова и президента Румен Радев - да изкара какви са параметрите на финансите на държавата. "Когато обещаваш, а не знаем какви пари има, какво трябва да се плаща, нямаме 3-годишна финансова рамка, може да излъжем. Може да кажем 30% вдигаме пенсии, ама като ги няма парите? Ние сме честни с хората", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов се ядоса и на строителния министър Иван Шишков и го призова да дойде до Враца и "да види в какво състояние престъпното нбездействие обрича живота на гражданите". Той трябва да си вземе личната кола и да я строши. Според Борисов само от Ботевград до Враца има 1000 дупки, дори сам е спукал гума. Лидерът на ГЕРБ призова медиите да посочат нещо, построено от друг освен ГЕРБ. "Да отида да взема ядка аз, да ми покажат как добре се строи. Ще кажа евала", добави той. Но се ядоса, че до Враца се пътува със средна скорост 17-20 км в час. "Той да има късмет да стане главен архитект. Той на софиянци таква хубава работа ще направи, че после ще ни търсят", продължи с атаката към Шишков той.

Лидерът на ГЕРБ сподели свой разговор с производител от Варна, който му е казал, че продава кашкавал на цена 9 лв., а в магазина го вижда на 34 лв. "Срам нямате ли, кой ви разреши да грабите хората със 100, 200% надценка? Кметовете, организирайте тържище и изкарайте производителите там два дни в седмицата. Производителите не смеят да се обадят. Ще направим голямо усилие да направим правителство, с който българският народ избере, който е патриот, който е срещу чудовищната война на Путин в Украйна, който е с европейски ценности. Пети път да не се направи правителство не е честно към народа и не трябва да се прави. Ако партиите не се вразумят, няма смисъл от съществуването им. Иначе излиза, че си играем с ПП кой ще вземе Черния Петър", посочи Борисов.

"Патриоти са тези, които кажат благодаря на Радев, че за две години прави каквото можа без партия и парламент. Не му благодаря за Киро, Асен и Рашков, които ни натресе. Той сам каза, че шарлатанията ще спре. Време е да се стегнем и да управляваме. За две години 6 пъти се събираме и говорим едно и също. Те говорят, че ще вдигат пенсиите с 20%, при положение, че инфлацията е 40%. Дайте да стане 60?", риторично попита той.

"Който изтегли "Черния Петър" и направи правителство, ще загуби местните избори", смята Борисов.

"Далавераджиите все казват "е, има как да стане" и те сега си го сложиха за слоган. Замислете се", каза той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра Враца за официалното откриване на предизборната кампания. Повече от 800 симпатизанти и членове на ГЕРБ се включиха в събитието. Те го посрещнаха със скандирания "Бойко" и "Победа".

Кампанията ще премине под мотото "За стабилна България отново".

Водач на листата в района този път е Красен Кръстев. На предишните избори листата водеше Петя Аврамова, която също бе на събитието.

Домакин бе кметът на града Калин Каменов. Който обяви, че тази кампания ще е частична кампания и за местните избори. "Какво получихме за 2 г. - проверки, санкции, саморазправа, заплахи. Това не бе саморазправа към мен, а към всички. Това е оценка как не трябва да се прави, какви хора да избираме и на какви да се доверяваме. Дали на неузрели инфантилни хора, които поставят себе си на първо място, или на професионалисти, които могат да направят крачка назад", добави той. И покани на сцената всички водачи от цялата страна, както и листите от Враца, Видин и Монтана.

Каменов си пожела "големият шлем - кметове на ГЕРБ във Видин, Враца и Монтана".

Първи думата взе Николай Нанков, който атакува наследниците си в транспортното министерство. "Наближат ли избори, темата с магистралите става актуална за тези шарлатани, които втора година ни управляват. За 2 г. не построиха нито един метър, не предвижиха нито една процедура", атакува той досегашните управляващи. "Служебният Шишо Бакшишо под сценария "Приказки под Шишовия храст" се разхожда по пътища, направени от ГЕРБ преди 10 г., за да взима проби", заяви Нанков. И го обвини, че не ги взима по правилата и показва само една компроментирана на още етап взимане проба.

"По време на управлението на "Продължаваме промяната" имаше резултати: те се виждат в магазините, двоен и троен резултат в цените, инлфацията, обедняването на българите. Резултатите са в ущърб на всеки български гражданин. Средна инфлация от 20%, депозитите в банките намляват, има бум на бързите кредити. Това е ясен сигнал, че в България обеднява. Знаем как да решим този проблем, при ГЕРБ инфлация нямаше", заяви Делян Добрев.

"Специален град, специални хора. Малко недостъпен, но така е с хубавите работи. Надявам се това скоро да се промени. Ние вече сме спечелили изборите. Имаме отговори на всички въпроси: как, къде и защо. Ако предишни години сме си говорили кое може да се построи първо, фабрики, инвестиции, образование, наука, индустриални зони, сега водим друг разгвоор като от 90-те години: как да спрем инфлацията, как да спрем мигрантския натиск, как да успокоим страната. Трябва да има правителство, но трябва да обясним на всички, че смисълът на политиката не е да си направиш един хубав бой с другия. Смисълът е да намираш решения, не да създаваш проблеми", подчерта заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Няма патриоти сред вас

    05 Март 2023 18:40ч.

    До един сте американски еничари и национални предатели. И Гербавите и Пипишковците, за ДеБъ да не говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко що целува

    05 Март 2023 20:05ч.

    Сапогите на др. Путин го дава патриот. Кат го ликвидират - на следващия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разсмя ме

    05 Март 2023 18:40ч.

    Че как иначе, байхуй, краварите са приготвили прангите ако не подкрепиш шарлатаните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Палячо на амбасадата

    05 Март 2023 18:49ч.

    До един сте, пробвай да не сте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    05 Март 2023 19:11ч.

    И панаирджиска мечка е готов да го играе, само и само да оттърве пандиза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    05 Март 2023 18:50ч.

    Защо не ни обясни какви са тези "европейски ценности" - безумията с храни ГМО, насекоми в храните, оръжия за Украйна, разрушаването на традиционното християнско семейство за сметка на извратенячества разни и т.н. Докога ще се говори на ангро? Знаем, че целта е да се спаси, но трябва да му е ясно, че ако ще напреки да легне, рано или късно "благодетелите" ще дойдат за рестото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народът вече е избрал -

    05 Март 2023 18:51ч.

    пече погачи и приготвя бъклици с руйно вино за посрещане на братушките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    05 Март 2023 18:51ч.

    Другарят Путин и Генерал Борисов са безценно богатство за народите си, особено в среда на евроджендъри и насекомоядци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доста голямо кощунство е да се сравняват

    05 Март 2023 23:30ч.

    един подполковник и родолюбец, с раболепен генерал, като БМБ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    06 Март 2023 8:06ч.

    Кой казваш е генерала, че се обърКах?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    05 Март 2023 18:52ч.

    Мнозинството от народа не желае да гласува, защото осъзнава, че нищо не зависи от така нар. народни избранници, които правят това, което има наредят "началниците"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той състава на парламента няма връзка с гласуването

    05 Март 2023 20:36ч.

    Резултатите ги обявяват по други съображения

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Март 2023 18:58ч.

    Ха ха ха... точно с него нема да стане ? помня кога ти целуваха кунките, а сега целуваш само краварскизадници! Жалък завършек, много жалък! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще вложим огромно усилие...

    05 Март 2023 19:03ч.

    Как няма да вложите усилия ? Козяк 16 ви дават 1 000 000 000 /един милиард/ целеви рушвет на вас и киро-дебевците, да направите правителството за да ПРАТИТЕ БЪЛГАРСКИ КОНТИНГЕНТ В УКРАЙНА ! Но няма да ви стане номера , българи няма да вдигнат оръжие срещу Русия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    05 Март 2023 19:07ч.

    Борисов предизборно "плюе"/извинете ме за използваната дума/, но ако му наредят от посолството ще направи правителство с ПП/ДБ. Той си знае с какво го "държат" отвъдокеанските "партньори", а и не иска да е в следващия списък...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    05 Март 2023 19:19ч.

    12 години при ГЕРБ нито гладни останахме, нито жадни, обиколихме европейските курорти и си гледахме живота! Само за две години КДС (коалиция добрите сили = комитет за държавна сигурност) върна времената на Виденов, ограби хората с милиарди, провали членството ни в Еврозоната, направи цените космически, съсипа всичко построено и ни върна с две десетилетия назад - в мутренските времена на Костов. Това са фактите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    05 Март 2023 19:27ч.

    Чуваш ли се какви ги пишеш? Времената на Костов не бяха мутренски, а най-благодатните за България. Спря виденовата разруха, напълни магазините със западни стоки и повиши стандарта на живот на голяма част от хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Това са фактите."

    05 Март 2023 19:46ч.

    А дебилната интерпретация на фактите от кого е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Iviviv

    05 Март 2023 19:46ч.

    Ти като малък си падал от цадилката. Ако знаеш какво е това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • повиши стандарта на живот на голяма част от хората.

    05 Март 2023 19:30ч.

    ...и го понижи на още по-голяма част от хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    05 Март 2023 19:45ч.

    Ами, охх, не се изразих както трябва. Исках да кажа, че много от хората заживяха по-добре по времето на Костов, това исках да кажа. ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Праматаров А.

    05 Март 2023 22:50ч.

    Къф е тоа Гешев бе, бах го у набедения сопол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    05 Март 2023 19:38ч.

    Дай на простака пари и власт и после се опитай да го отстраниш. Гласувайте за партиите на мира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласуването не оказва влияние върху резултатите от "изборите"

    05 Март 2023 20:38ч.

    Само легитимира колониалната власт на Козяк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опичайте си акъла хора!

    05 Март 2023 19:47ч.

    Зависимите не могат да ни управляват. Те могат да изпълняват само нечии поръчки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян

    05 Март 2023 19:55ч.

    Борисов две думи не може да каже на кръст . Говоренето и изказа му са на ниво на махленска мутра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кажи нещо

    05 Март 2023 20:03ч.

    За дебелината на асфалта, бе примат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правете

    05 Март 2023 20:30ч.

    че иначе здрав Козяшки шут в гъза милиционерски ща има. Измет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    05 Март 2023 20:30ч.

    Ето на това му се казва Фрик шоу! Тоя вместо да търка наровете, се гласи да управлява с бандата си! Няма толкова просто племе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Март 2023 20:40ч.

    Кво искаш от племето бе, докараха му генерал, пилот и нам къв си, племето си го избра веднага като уж нещо качествено, а то по-зидя и от БОКО - докара един киро, дето прати баща си да търси газ ??? Ох, не е истина просто!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че какво общо имаме ние с управляващия "елит"?

    05 Март 2023 20:41ч.

    Въобще петата българска държава я иззидаха около нас като затворническа ограда, докато си мислехме, че уж ще правим демокрация. Просто или не, племето няма отношение към случващото се в София. София не е България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    05 Март 2023 21:16ч.

    Нито гласуват, нито протестират, що е то? Стадо оффце!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    05 Март 2023 20:52ч.

    Едва ли САЩ ще се занимават персонално с Борисов.Би било лош знак за клонингите му в други държави.Освен това САЩ създадоха още 2бр аналози на Борисов само в България.Дето си ги знаем,чета с предател!Кой с кого щял да се коалира та да прецака 3тия?Филма го гледаме през година и задължително прецакания е човека дето лови мухи/по Т.Колев/Обаче по тия места тектоничните плочи се разместват на 30-40г.1878г 1918г 1944г 1990г.Както казват сеизмолозите ВЕРОЯТНОСТА Е ВИСОКА.А и бройката попарен цвят е ясна.Само луд би искал да се класира

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    05 Март 2023 21:10ч.

    4та нац.катастрофа ще е най тежка.В предишните селячеството спасяваше България.Дори в последната разтеглената във времето/1990-2000/ остатъчната селска култура не позволи масов ГЛАД.Днес вече няма селячество,наследниците им си нямат хал хабер от земя,овца и кокошка.Гладът ще е повсеместен в добавка с радиация.Б.Димитров казваше че сме като троскот но явно не правеше разлика между селячество и университетски канадски ливади.Е от айдуците някои може и да оцелеят но при масов глад ми се чине че няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelevv-европейските цености

    05 Март 2023 21:18ч.

    Се пазят в швейцарски банки.Само богоизбрани имат достъп до тях.Не им понася светлината и гласноста.Не питайте за тях.Ако ги огласят ще се разпаднат като прах пред очите ви.А без цености на къде?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само от пренапъване, жълто да неа

    05 Март 2023 21:47ч.

    У киспетите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Г-н Борисов, първо кажи какво поиска мистър ОБраян на 13 февруари!

    05 Март 2023 22:23ч.

    Защо държавата намираща се на 11 000 км презокеански път от България, с която сме заедно само и единствено във ВОЕНЕН съюз, иска на всяка цена да има РЕДОВНО правителство и парламент?! Това не е ли отговорност и грижа на българското население, на българската нация, която поддържа тази българска държава?! ....... Следователно, докато Борисов не разкаже на народа - КАКВО конкретно искат ОБраян и УСАпосланичката, която си позволи дори да привика кметовете от 4-те краища на България, за да има каже (?) и на тях, че България (а не нейните сащ) ТРЯБВА да има редовно правителство, той няма моралното право да иска не само подкрепа, но и въобще да иска каквото и да било от българския народ! .......... (!) ........... Важно! Някой може ли да обясни логическата връзка между двете тези, които Борисов развива и повтаря: значи 1) хем разкрива в подробности как ПП са полуфалирали държавата и ограбили народа, 2) хем - как щял подкрепи правителство на ПП-ДБ и да управляват заедно?! ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    05 Март 2023 23:28ч.

    В устата на предател думи като "патриоти" и "национални интереси" добиват ла.нян мирис и предизвикват околните да напсуват изреклия ги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    05 Март 2023 23:39ч.

    Ами тогава какво всъщност ще избираме, като задължително ще получим накрая избора на американските ни надзорнци? Играта на демокрация е задължителна, така ли?Борисов като не може да устоява на натиск, къде е тръгнал да управлява държава - есента да се кандидатира за кмет на Банкя и стига ни е теглил по нанадонището в прегръдка с ПП и ДСБ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пандиз Палас

    06 Март 2023 3:42ч.

    Маймуните са склонни на всякакви маймунджулуци, за да оттърват тоягата. Козяк вика: Скачай! И маймуната подскача (къде ще ходи?)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    06 Март 2023 3:45ч.

    Кой подаряваше кученца на Путин? Кой построи газопровода на Путин? Кой ходи на крака на Путин? Как се казваше оня див селянин от Банкя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми това е добро, така се прави, защо го отбелязваш?!

    06 Март 2023 9:39ч.

    България е получавала само ДОБРО от Русия и бившия СССР! .... 1) Построи ни АЕЦ Козлодуй за чиста и евтина атомна енергия; 2) построихме наши СОБСТВЕНИ български газопроводи, за най-евтиният природен сибирски газ, газопроводи, по които можем да прекарваме какъвто искаме и откъдето искаме газ; 3) построи ни най-голямата на Балканите петролна рафинерия Нефтохим! ...Помогна за изграждането на десетки ТЕЦове за държавата и благоденствието на българския народ! ............ А знайно е и без да си икономист, че РАСТЕЖ на ИКОНОМИКАТА и на държавата се постига с ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ! ............ Русия ни помогна и с природните подземни богатства и не ни ги взе, нито ЗЛАТОТО, нито медта, нито редките метали и скъпоценни камъни. И още много добро от Русия и все ни даваше, даваше. А какво направиха великата западна демокрация? ВСИЧКО изброено по-горе НИ ВЗЕ, взе го от благополучието на българския народ! Факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Яга

    06 Март 2023 8:38ч.

    Унижението на ББ няма дъно! От филията с мас до евроатлантически ценности, какъв гигант на мисълта. Да си призная, когато крадеше и лъжеше ми беше по-симпатичен някак. Сега като трепери от страх и се е наг@зил на Козяк ми е страшно противен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народно творчество

    06 Март 2023 8:48ч.

    За ГЕРБ има новина. За народа е добра. И в централния затвор има футболен отбор. Магнитски ги менъжира. Ковеши ще ги подбира! Бойко ще е капитан, и Горанов ще е там. Томчо Дончев е вратар, той на плонжове е цар. Тома Биков ще е бек- ще им служи за дирек. Лъчко Мозък- съдията, ще им свири със устата. Пеевски ще е защита, и ще брани тази свита. Делян Добрев шашми прави- Магнитски не ги забрави! Десито със очилата влачи кофата с метлата. Сачева е мажоретка... Абе, просто супер гледка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи