Борисов: Ще направим правителство с първия мандат и с наш премиер. Избори през август, без бюджет, е катастрофа

Борисов: Ще направим правителство с първия мандат и с наш премиер. Избори през август, без бюджет, е катастрофа

Снимка: БТА

ГЕРБ ще използва първия мандат, за да състави правителство със свой премиер. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг след заседание на Изпълнителната комисия. Кандидатът за премиер ще бъде представен утре в парламента пред всички партийни лидери. "Във всички случаи - умен, красив, интелигентен, многоезиково знаещ много повече от "Промяната" и така нататък", посочи Борисов.

Той определи номинирания за министър-председател като човек, който може да изведе икономиката, индустрията, модернизацията към това, което всички очакваме.

"Ще предложим безспорен премиер. Ще го направим утре в Народното събрание пред лидерите на всички партии. И повярвайте ми - изборът ни е абсолютно за точния момент - това, което българите очакват. А те очакват да се тури ред в хаоса, да заработят еврофондовете, ПВУ, присъединяването ни към Шенген и еврозоната, правосъдната реформа и законите, за които сме поели ангажимент", каза Борисов.

Той допълни, че няма изисквания към личностите, които да заемат министерските постове в кабинета - дали да са партийни или експерти, важно е само това дали те ще свършат работа. 

"Слагам празните имена на министерствата и с тези, които се съгласят да има споделена отговорност, определяме имената на министрите", уточни той. 

Бойко Борисов отново се обърна към ПП-ДБ за съставяне на общо правителство със споделена отговорност, но ще търси подкрепа и от останалите политически сили.

"Обръщам се от името на първата политическа сила към втората - най-стабилните европейски демокрации работят по този начин - слагаме на масата програмата, тези приоритети, приемлив премиер, който казах - утре ще го съобщя, и правим правителство. Категорично сме решени да направим правителство, каквото и да ни струва това. Ако не стане с вторите, с останалите, но не може да разделяме на добри и лоши партиите в Народното събрание - те са определени от българския народ. Времето е разделно и тези, които говореха заклинанията, трябва да им е ясно, че неучаствайки в правителство, целейки се в местните избори, ще понесат голям пасив. Обръщам се към всички партии - избори през август без бюджет, с изоставено служебно правителство, е катастрофа. Всеки отговорен политик и който взима заплата за тази работа, не може да остави Народното събрание да работи месец и нещо без да произведе нищо. Не може да остави хаоса в държавата да продължи и следващите дни и месеци", каза Борисов.

Предлаганият от ГЕРБ кабинет ще има кратък хоризонт, защото в сегашната политическа ситуация на разделение не е сериозно да се мисли за пълен мандат, смята Борисов.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • „Кандидатът ни за премиер ни е умен, красив и много знаещ. Знае повече от „Промяната““, уточни Борисов.

    09 Май 2023 12:46ч.

    Борисов на пресконференцията: “Ако трябва да съм честен, по-умен и красив от мен няма”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха, така ли е казал?

    09 Май 2023 14:22ч.

    Еманация на честността! Все пак е леееко субективен! Хахахахахахсхахахахаха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай синхронизира мозъка на маймуна с компютър в първи по рода си експеримент

    09 Май 2023 14:52ч.

    Подозирам, че става дума за Борисов. Вече е “умен, красив (вероятно има и красиви маймуни) и много знаещ.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвипусник

    09 Май 2023 17:20ч.

    Добре, че Боко не е честен в признанието си, защото, ако беше честен щеше да си признае, че е не е красив, а грозен и че не умен, а тъп "селски хитрец"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хай Буй

    09 Май 2023 12:50ч.

    много ти е крива сметката. За да приемеш бюджет не е задължително да имаш правителство. Изнудването не минава, защото най-голямата катастрофа за България е ГРОБ а Хай Буй не е решение а е основният проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12 черни, мрачни години СТИГАТ!

    09 Май 2023 14:31ч.

    Наистина “ще бъде катастрофа” с всяко бъдещо правителство на ГЕРБ и Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    09 Май 2023 16:30ч.

    Ще бъде катастрофа,ама Кирчо и Кокорчо ?Изборът е между две партии ,доказано вредни за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-голямата катастрофа за България е ГРОБ

    09 Май 2023 16:45ч.

    Какво са ПеДеБетата тогава?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    09 Май 2023 13:05ч.

    всяко племе заслужава своя Винету... и само морален кастрат може да размахва пръст срещу всички, които знаят, че той е продал съвестта си на чужди интереси…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    09 Май 2023 13:12ч.

    катастрофа за герб - чудя им се, как издържат без тлъст бюджет вече 2 години... явно имат доста мазнинки ... и не само герб, другите също

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се чуди,

    09 Май 2023 13:57ч.

    общините са техни, а там тлъстините са големи. Само пример - как се правят 5 км линия на метрото за над половин милиард лева? Това как ще се изплаща? Иначе за "умния, красивия, интелигентния, полиглота" още отсега ме напушва смях...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    09 Май 2023 13:19ч.

    Бойко иска да играе шах само с пешки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MAGA

    09 Май 2023 13:32ч.

    честит ден на ПОБЕДАТА над фашистка Германия , простако .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sseed

    09 Май 2023 15:12ч.

    Неадекватна си, "простачко"!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дея

    09 Май 2023 13:53ч.

    Най-лошото е, че победата над нацизма предстои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • избори през август без бюджет

    09 Май 2023 14:02ч.

    Лъжеш, Буци, избори през август може да има само ако Радев разпусне парламента утре, което няма как да стане. Докато се извърти въртележката с мандатите, ще стане средата на юни, и Радев вероятно ще влачи парламента почти до лятната ваканция, т.е. изборите ще да са октомври.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И повярвайте ми -

    09 Май 2023 14:06ч.

    "изборът ни е абсолютно за точния момент - това, което българите очакват. А те очакват да се тури ред в хаоса, да заработят еврофондовете, ПВУ, присъединяването ни към Шенген и еврозоната, правосъдната реформа и законите, за които сме поели ангажимент". вЕрваме ти! Тези "българи" вероятно биха могли да бъдат изброени поименно, щото народът определено не очаква нищо от това, даже напротив. Ама нали сте "поели ангажимент".... Пред кого сте поели ангажимента?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив. Как пред кого ?

    09 Май 2023 16:26ч.

    пред хората от държавната администрация които са на хранилка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    09 Май 2023 14:28ч.

    Чакай, да се върне Гешев, за видим, дали не се притесняваш, че ще започне да вади нещата за които те е предупредил. Интересно, как ли са му въздействали партньорите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде стига!

    09 Май 2023 14:32ч.

    Хай Буй доста си е повярвал, но ние не му вярваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОРИСОВ ПРЕДЛОЖИ БЪЛГАРСКАТА УРСУЛА Ф.Д. ЛАЙЕН

    09 Май 2023 14:33ч.

    Ето кого предложи Борисов - Мария Габриел. Един истински, полиран евро-бюрократ. С този премиер България става Молдова. Завършва в Украйна, с Истанбулската конвнция, в Еврозоната, с дигитално евро и с убита енергетика. Но, достоен член на Европейското семейство. Не мога да си представя по-стръмен път надолу към нищото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Където Лорер

    09 Май 2023 16:47ч.

    там и Габриел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТОЙ ЩЯЛ ДА ДАДЕ 20 МИНИСТЕРСТВА ОТ БАЩИНИЯТА СИ БЪЛГАРИЯ

    09 Май 2023 14:35ч.

    Боже, помогни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Камен

    09 Май 2023 14:51ч.

    В затвора, Буци! Къде се намираш ти бе куче бесно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    09 Май 2023 14:52ч.

    пуснаха му по хоризонт диариятъ:пааак започнъ дъ натъртва,да маниерничи,дъ извисява кречендо глас,да иронизира шизофренну. както викъ чафката деси:зааааааааааабавляваме се.примаръ е за връзвъне,ну не малка част "суууувиренъ" си го баръ (аааресвъ). и в шенген дъ се натъкмим, и левъ дъ сменимЕЕЕ, не сме били и никога нямъ дъ бъдимЕЕЕЕ западноевропейци.цървулъ на трандафор не приличъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    09 Май 2023 16:28ч.

    Ако ГРОБ си върнат на власт ,аз ще стана партизанин . Всяко правителство на ГЕРБ е катастрофа за България, не че ПП-ДБ са по-малко лоши . Амаа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фалшиво обяснение

    09 Май 2023 17:51ч.

    Шекспир е написал пиесата Хамлет преди повече от 400 години и пресъздавайки терзанията на меланхоличния принц Датски, опитва да разсъждава по редица въпроси, които имат общочовешко значение. Между другото - въпросът за властта може ли да "обясни и оправдае" всяко човешко действие. Такива въпроси са занимавали Шекспир! Може да си представите какво е видял горкият човек! Тук забелязваме, че отговорът на Хамлет по отношение на чичото братоубиец е някак далеч по-категоричен и без никакви нюанси жесток и осъдителен. Не така стоят нещата във връзка с родната му майка. Дали кръвната връзка, емоцията, дали нещо друго го кара да намери някакво измислено "оправдание", и той изрича знаменитите думи: О, слабост, твоето име е жена! Става дума за нещо, което по никакъв начин не може да се "оправдае" със слабост! Е, Хамлет в известен смисъл е извинен, доколкото той все пак е един блед юноша и все още не се е сблъсквал с житейските реалии - иначе щеше да знае, че по отношение на интересите си, жените са далеч по-рационални и практични, отколкото "деловите" мъже. Не можем да търсим сметка на бледия юноша, авторът е виновен, че слага тези дума в устата му. Те не стоят добре там, ненужно претенциозни и опитни са. Това са дума от света на автора! Защо ви пълня главите с тези "глупости"? Зададох си въпроса: Ако днес Шекспир се прероди, ще бъде ли в състояние да произнесе думите: О, слабост, твоето име е Бойко! или О, катастрофо, твоето име е Бойко! Ще го направи като едното нищо, да знаете! Щампата е някак сходна. Борисов си измисля някакви несъществуващи, смешни и глуповати предлози, но гледа в последна сметка да сложи на върха на държавата СВОЕ КУЧЕ! Също като царицата на Дания Гертруда - изскача от леглото на краля и ... хоп - скок в леглото на Краля!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WcWc

    09 Май 2023 19:24ч.

    Вие представяте ли си Габриел да управлява България?Един от най слабите еврокомисари изповядващ само европейските ценности,т.е,няма ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    09 Май 2023 19:35ч.

    Не, не си представям, ОНЕЗИ ни се подиграват вече 30 години, а това предложение дори не е смешно, то е брутално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Андрешковщини

    09 Май 2023 20:37ч.

    Хитра мишка е бат ви Бойко! Глав Прок Гешев е негов Човек. Търсен със свещ, намерен, инсталиран. А-ааа, педи инсталацията имахме и многократен, подробен инструктаж в САШ. Як, сериозен, партньорски! Председателят на Парламента - негов Човек. Сега си е съчинил някакви безумни по същество аргументи - ама, зор та зор, да сложим моето куче и начело на изпълнителната власт. Какъв живот ще настъпи тогава?! Пачките ще се превърнат в розови листчета. Кюлчетата ще са боядисана ламарина, пищакът ще е воден, Барселона изведнъж ще се окаже детски макет Лего. Всички ще са взети от Народния театрални реквизити в пиеса на некадърен автор. Скоро ще го хване давността, а фактът ще бъде отбелязан тържествено с специална ария, в съпровод на Желязков на Китара. Той, Гешев и Габриел ще изпълнят Ария на джуджетата: Боооойко, Боооойко, Бойко ти си пич велик, паметник ще построим с твоя лик! Сал за един Ламизил ще могат да се хванат разследващите. Е, така и не разбрахме чия подопечна е била Прекрасната, но може да се окаже, че рогоносецът пет пари не дава за госпожата и БХ ще може най-сетне да плесне успокоено с ръце. Хитрец си ти, Бойкоооооо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи