Борисов се шегува: Знаете ли как Гълъб Донев ще прави бюджета? Перо по перо

Борисов се шегува: Знаете ли как Гълъб Донев ще прави бюджета? Перо по перо

Искате ли да ви кажа как как Гълъб Донев ще прави бюджет? - Перо по перо. - Казвам го с най-добро чувство", пошегува се Бойко Борисов.  "Друго ще ме питате ли? За парапета, ако искате да говорим, ексклузивно. Ама това всъщност, което виждате, са зрителни измами", заяви още лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново е на обиколка в страната. Той се срещна със земеделци в гр. Исперих. Пред него те споделят проблемите в сектора.

"Това, което е сега, е много зле. Тези, които бяха преди вас, съсипаха земеделците! А ние сме аграрна страна", отбеляза кметът Гюнай Хюсмен. 

Той добави, че земеделците изпитват огромни трудности заради скъпите торове. 

Бившият земеделски министър Десислава Танева отбеляза, че година и половина сме имали управление, което не е защитило нито една посока в земеделието. Тя апелира да се върне Плана за напояване. 

"Страни като Гърция, Румъния включиха промени в напоителната инфраструктура. Единственият шанс на нашия сектор остава тоталната модернизация на напоителната система. По отношение на зърнените коридори от Украйна България не постави въпроса за застрашаването сигурността на нашите фермери," обясни още Танева.

Местните хора отбелязаха, че фонд "Земеделие" твърди - загубите за земеделието са 100 милиона лева. 

"Ама какви сто милиона? Това са им комисионните!", коментира Борисов. 

"Като видите, че грее слънце, значи е ден. Само на това ще вярвате. Иначе - не. Това са измамници!", заяви той по отношение на правителството на Кирил Петков и управлението на "Промяната". 

"Те последния ден сложиха маските, днеска чувам, че казват - не слагайте маските. Малко да се осъзнаят... От министър на БСП в земеделието се предава на министър от БСП в земеделието. А вие ми говорите за планове!", заяви Борисов. 

"Още малко трябва на народа, за да разбере измамата. Последните издихания излизат едно по едно - 100 милиона изгубили от фонд "Земеделие", милиард от друга...", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта още, че кризата в земеделието е била създадена от правителството "Петков". 

"Контрабандата е страховита в момента. И не е само със зърното. Не случайно днеска са сменени шефовете на митниците, на данъчното. Много скоро техните избиратели ще разберат как са се облагодетелствали и с колко. Виждате, че на всичките наши въпроси служебното правителство всеки ден дава отговори. И те са хаос, хаос, катастрофа и всичко останало," заяви лидерът на ГЕРБ. 

Запитан с кого ще се коалира на предстоящите извънредни избори, той отговори: 

"Защо трябва да се коалираме? Няколко служебни правителства на Радев чегъртаха ГЕРБ и обясняваха колко е лошо... Последната партия, която могат да заподозрат във връзки с Радев, е нашата. Но се надявам той да намери поне за някои от проблемите механизми да ги реши".

Лидерът на ГЕРБ посочи, че този път искрено се надява изборите да протекат по честен начин, а не както беше, по думите му, по времето на Рашков. 

Той се пошегува, че е слушал вчера по телевизиите "ексклузивно" как Кирил Петков е подписвал в Гранитна зала договора с "Джемкорп", а после съвсем нетържествено го е развалил. 

"А защо не подписахте така и договора за 7-те танкера? Защото, въпреки твърденията на госпожа Бориславова, този газ ще излезе десетки пъти по-скъпо за индустриалците",обясни Борисов.

"Те са пагубен експеримент за България. И непрекъснато ни заблуждават с оферти. КЕВР им бил виновен. Ама сега като излезе със 70% по-скъп газ? Експериментът доведе до фалит навсякъде. Днеска разбирам, че и приходите им не са добре. Има оферта - да кажат къде е терминалът, как ще дойдат танкерите. "Ние сме ги осигурили", ама като го подпише това служебният министър, това ще се изсипе на президента Радев на главата. Ама хак му е! Сега ще разбере президентът Радев какво е да работиш с недружелюбни партии", отбеляза още той. 

"БСП скачат от министър на министър и казват "Недоволни сме", "Чегъртат ни!". Представете си днес Деси или Томислав да са министри и аз да казвам: "Недоволни сме! Зверски ни чегъртат! БСП са като Триглавата ламя  винаги имат министри", допълни той. 

Изгонените от Русия 14 български дипломати той определи като "реципрочност". 

"И без това сме свели отношенията си с Русия на нула, така че това не е беда," обясни лидерът на ГЕРБ. 

"Аз много разчитам на президента да осигури максимално прозрачни и честни избори, за да не губят хората тотално доверие в машините. Ако народът не се усети действително да направи много малък резултата за "Промяната", ще има още един етап, в който народът ще се гърчи," отбеляза Борисов.

 

Източник: "Епицентър"

 

 

 

Коментари

 • Ох, бе Бойче! Разсмя ме.

  05 Авг 2022 16:10ч.

  Много духовит. В стила на английски благородник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mini96

  05 Авг 2022 16:25ч.

  Егати и простакела!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  05 Авг 2022 16:28ч.

  Бойче е идеален..хуморът му нашенски-дебелашко-наивен...при него държавата и цените бяха ок...аз лично ще гласувам за него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  05 Авг 2022 16:30ч.

  само да добавя...любителите на американския хумор (спъване на кора) и на английския хумор ...аероплана и у амерчико...не ни трябвате...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съгласен

  05 Авг 2022 16:43ч.

  според страната и хумора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  05 Авг 2022 18:40ч.

  Какво общо има правителството с цените, които са борсови, бе Мунчо. То верно си набира електората от помашките села.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  05 Авг 2022 16:29ч.

  Гъски с пера, вече не останаха. Ми сега, кво ще скубем ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mathur

  05 Авг 2022 16:45ч.

  Толуп банкянски....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прилика-разлика между Бойко и Кирчо

  05 Авг 2022 16:57ч.

  И единият и другият крадат, лъжат и са прости, въпреки разлика в образованието. Но най-голяма разлика е, че откраднатото от Бойко остава в България. Кирчо ще си замине в чужбина с откраднатото. Сами може да решите, кой нанесе по-голяма вреда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков

  05 Авг 2022 17:03ч.

  Няма по големи крадци от червените кратуни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  05 Авг 2022 17:57ч.

  Айде пак старата опорка. Първо , почти всички са червени. Второ, никой от управляващите и опозицията, не е червен, а са все евроатлантици ( би трябвало само Възраждане да не са евроатлантици, ама червени и ти не са). Ама продължавайте, може и след сто години да се оправдавате за всичко с комунистите. За дебилните хваща дикиш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zet

  05 Авг 2022 17:18ч.

  Естествено друг тъпанар му го е подшушнал, интересно как го е запомнил, щото гънки в тая кратуна няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  05 Авг 2022 17:18ч.

  Хуморист един вид ще дойде Божия човек. Само,че нещо не ми е смешно, нито забавно. Защото в основата на сегашната ситуация стои и той.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горският

  05 Авг 2022 17:18ч.

  Винаги съм казвал че Баце е страхотен събеседник за маса, ракийка, салатка и да разтяга масали ! Като призвание го виждах горски, или дори председател на ловна дружинка ! ... Трагедията на България , че БГ Мафията и американците го сложиха да управлява колонията цяла една епоха. Не горското - а държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а тиквата

  05 Авг 2022 17:37ч.

  семка по семка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  05 Авг 2022 17:46ч.

  Към горните, които се възмущават от простотията на бабуина... Че вие не сте ли ходили така - измежду повече хора, без значение къде - дали у софийския център, или в Горно нанадолнище!?!? Идете, походете - ще видите, че масово хората са същите като този бабуин! Българите изпратихме неистово да вече трудно се отличаваме от циганите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  05 Авг 2022 18:39ч.

  Нивото на Мутрата е като на общак от Пътното, то такъв му е и електората всъщност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  05 Авг 2022 19:25ч.

  заобиколен само отъ чукове

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи