Борисов се подигра на ПП-ДБ: Ако искат да спрем или да продадем “Балкански поток”, ще ги подкрепим

Борисов се подигра на ПП-ДБ: Ако искат да спрем или да продадем “Балкански поток”, ще ги подкрепим

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в кулоарите на парламента, че партията му би подкрепила спирането на "Балкански поток" или приватизирането му, щом е толкова лош. Преди това обаче той ще изчака "Продължаваме промяната - Демократична България" да направи такова предложение.

Повод за коментара му стана внесеното проекторешение от коалицията за създаване на временна комисия, която да проучи обстоятелствата около изчезналата пътна карта за проекта "Турски поток". Борисов подчерта, че за него газопровод "Турски поток" няма, а това е газов хъб "Балкан". Каза още, че пътната карта на проекта я няма. "Има я само в "Дневник" и "Капитал", уточни той.

"Още днес колегите могат да внесат решение да спрем "Балкански поток", защото той е 100% български. Защо не и да го пуснат на приватизация. Готови сме и на двете решения. Предлагам или да го спрем, или да го продадем", каза още с подигравка към ПП-ДБ Борисов, като добави, че това ще е национално предателство.

"Вчера ви отговорих ясно на това ще има ли министри от ГЕРБ в служебния кабонет, питайте нещо друго", коментира въпрос от медиите той.

"Единият въпрос, който през медиите ми беше зададен, е защо не си кажем за ДПС", коментира Борисов и показа законопроектите и проекторешенията, подписани от ГЕРБ, ПП - ДБ и ДПС. 

"Ако го сметнем по трънския курс, близо 50 законопроекта - по три пъти да сме се срещали за всеки, това са 150 срещи. От 270 дни", продължи Борисов.

"Мисля, че Христо Иванов направи добра Конституция. И новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин, по който избирахме старото, само че няма да е от Радев, а от служебния премиер", каза още лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ бе призован за коментар по твърдението на Кирил Петков от ПП - ДБ, че когато той е бил премиер се е увеличила плодовитостта.

 "Като похваля, че сме успели да свършим нещо за 9 месеца, от ПП-ДБ се обиждат и излизат да ме опровергават. Нали досега всичко беше общо - правителството общо, парламентарната група обща, успехите общи", заяви с присмех още Борисов.

 

 

Бившият премиер защити "Турски поток". В дневния ред на парламента има точка за анкетна комисия, свързана с пътната карта на газопровода.

"Тръбата на "Балкански поток" е 100% българска. Акциите са на българите. Към днешна дата има над 1 милиард чиста печалба. Няма друго такова дружество. А и е важно геостратегически - виждате как наказваме Унгария и Австрия", обясни той. 

И призова колегите от ПП - ДБ, ако искат, още днес да внесат проекторешение за спирането на "Балкански поток" или,ако исках за приватизацията му. "Крановете са на територията на България", посочи Борисов. 

"Към днешна дата твърдя, че от Солун през Петрич влизат между 8 и 10 млн. руски газ", продължи лидерът на ГЕРБ. 

"Предложихме на колегите към точката за "Балкански поток" да прибавим и "Лукойл". За да могат българите да видят, че от едното печелят, а от другото левчетата от вашите джобове са изтекли към Швейцария. От едното се печелят милиарди, от другото изтичат милиарди", обясни Борисов. 

"През последните няколко дни върви едно надцакване кой колко пари ще даде. Включихме се и ние, разбира се, няма да оставим на Асен Василев и Денков да раздават стотици милиони в последния си ден", каза още Борисов.

"Готови сме с листите. Толкова пъти минахме през избори, че няма как да не сме готови", отговори той на журналистически въпрос.

В едно правителство трябва да има по-широка палитра, обясни Борисов защо е казал, че само с ДПС няма направи кабинет.

Готови сме да гласуваме още утре антикорупционните правила, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

Коментари

  • Даам

    03 Апр 2024 10:34ч.

    Понякога, за да изглеждаш умен е достатъчно да премълчиш или просто да сложиш лимит на изговорените приказки! Ганю обаче по ги разбира тези неща! Били наказали Унгария и Австрия??? Спри се, бе! Или просто не говори! Така може и за умен да минеш!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    03 Апр 2024 10:44ч.

    За Лукойл как изтичали парите към Швейцария Светиня му е прав. Но всичко си е по закон. А законите в РБ не се приемат от Лукойл, той само си плаща за тях на когото трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не изглежда добре клептомана. Притеснявам се за здравето му. Не бива да го изтървем да умре от естествена смърт.

    03 Апр 2024 10:45ч.

    Отнася се за още много като него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    03 Апр 2024 11:09ч.

    Тиквоний, Шиши, Кирчо и Асен нямат топки да спрат Турски поток . За Володя тази тръба беше от инструментална важност за да нападне Украйна. След като Турски Поток стартира за Володя вече нямаше спирачки! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • windschild

    03 Апр 2024 11:31ч.

    Може ли да обясниш как бг потока е важен за путин. Пълна боза е в главата ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    03 Апр 2024 12:03ч.

    "Може ли да обясниш" И в статията е пълно с тези простотии и продължават да говорят за "Турски Поток". България както и много други държави имат договори с Азербайджан за пририден газ. Газ идва ПРЕЗ Балкански Поток. Защо НИЩО не се споменава за това? "Турски Поток" НЯМА НИЩО общо с "Балкански Поток".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе, ЗИП, докато се строеше газопровода през България, КОЙ ЗНАЕШЕ, че ще има война в Украйна, кой знаеше, бе?!

    03 Апр 2024 12:24ч.

    Ами знаеха същите които отидоха да лаят пред портите на Русия и които както сами признаха МЕРКЕЛ И ОЛАНД ПРИЗНАХА, ЧЕ СА ИЗЛЪГАЛИ РУСИЯ С МИНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ! Ай сиктир и на елементаризмите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калина

    03 Апр 2024 11:22ч.

    Който каквото си заслужи бре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    03 Апр 2024 11:46ч.

    Баце им подхвърли червейче и рибоците лапат, лапат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце е моят фаворит за пилотна екзекуция с глад. И на червейче ще се радва тогава...

    03 Апр 2024 12:00ч.

    Но няма да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    03 Апр 2024 12:03ч.

    "Мисля, че Христо Иванов направи добра Конституция.” Дебил до дебила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    03 Апр 2024 12:16ч.

    писна ни от вашите простотии от сутрин до вечер краи нямат оставка и се махаите вие сте токсични за всяко об щество нито един глас за герб те живеят от корпоративния вот

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Южен/Турски/Балкански поток е построен от българския народ ЗА благоденствието на българския народ и държава! Долу ръцете от газопровода на България!

    03 Апр 2024 12:21ч.

    КОЙ ЗНАЕШЕ, ЧЕ РУСИЯ ЩЕ НАПАДНЕ УКРАЙНА, КОГАТО ГАЗОПРОВОДА СЕ СТОЕШЕ?! Кой знаеше бе, кикита щастливи? Ами същите, които дойдоха и ни затвориха всичко и всичко ни взеха. Лъжци безсрамни са ППДБ! Безсрамни платени марионетки, врагове на народа, явно! ....... Който посегне на газопровода, значи е българофоб! ..... Истината е, че американските окупатори искат да ни вземат всичко, ТОЕСТ БЪЛГАРИЯ ДА НЯМА НИКАКВА СОБСТВЕНОСТ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА! И да бъдем жалки роби, окупирани от завистливите алчни недобронамерени нации. Същите американски колонизатори искат да купят и Нефтохима, уж че бил руски. ...... Не, Нефтохима работи с руски нефт, най-евтиният нефт в света и това отново е за благоденствието на българския народ. Ай сиктир и на жалките продажници от ППДБ самопоказващи се като БЪЛГАРОФОБИ. Никой да не влиза в управлението на държавата с тях след изборите и никой да не гласува за тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    03 Апр 2024 12:27ч.

    "Южен/Турски/Балкански поток" През България е САМО ЕДИН поток, Балкански поток. България сключи договор с Турция да ползва инсталациите й за дегазификация на втечнен газ. Тази газ влиза в България САМО чрез Балкански Поток, както и газ от Азербайджан. Няма Турски, няма Южен поток в България и България НЯМА никакво отношение с Турски поток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12:27 ч - Е, така го наричат кикитата българофобите

    03 Апр 2024 12:30ч.

    За тях е бил Турски поток, а всъщност е Балкански поток. ЗАТОВА ХЕРО МУСТАФА ТЪРЧА ДА ПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВИЯ ГАЗОПРОВОД ДРАГОМАН - НИШ, ЗА ДА ДУБЛИРА БЪЛГАРСКИЯ! В този газопровод на Херо Мустафа основен акционер е ИНГ Банк осигурила 75% от финансирането. Ай сиктир и на българофобите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой знаеше, че Русия ще нападне Украйна, когато газпровода се строеше?

    03 Апр 2024 12:27ч.

    Знаеха тези, които отидоха да лаят пред портите на Русия, тоест НАТО отиде да лае пред портите на Русия, а Меркел и Оланд излъгаха Русия за Минското споразумение. Ай сиктир и на българофобите от ППДБ, най-токсичната партия в цялата история на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БХ да не бърза

    03 Апр 2024 12:36ч.

    да потрива ръце. Че опонентите му са прости, не го прави умен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов работи за България, може да е всякакъв, но вижте какво дойде от 2021 г. - колонизация!

    03 Апр 2024 12:55ч.

    Колонизация арогантна нали видяхме всички - Херо Мустафа посланик на САЩ отиде да се разпорежда в АЕЦ Козлодуй, после отиде да прави първа копка на дублиращия газопровод за Сърбия при Драгоман - Ниш, на нашия българския Балкански газпровод. И всичко това за нещастната диверсификация ли?! Ай сиктир и на лъжците, които считат българския народ за дебили, малоумни и повтарят като папагали - корупция, съдебна реформа, мафия, ЗА ДА УНИЖАВАТ БЪЛГАРИЯ ей тези токсичните от ППДБ. Затова, днес в този момент не е уместно да атакуваме Борисов, той може да е всякакъв, но удържа България на българите, колкото можа. Можеше и повече, ама трябва подкрепа от всички, както стана в Унгария и Орбан. Орбан без подкрепата на Националния бизнес на Унгария отговорния бизнес за бъдещето на държавата си, ЗАЕДНО спасиха Унгария от разкатаване с лъжи и унижение на робите, каквито превръщат нас, българофобите ППДБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има някои попадения наистина..

    03 Апр 2024 14:33ч.

    Но е нестабилен и със съмнителен морал. И говори много глупости и доста лъжи' в туй число. Дразни вече. И "кадровата " му политика е вредна. Вижте какви същества се въртят около него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 14:33 ч. - Налага се, човеко

    03 Апр 2024 17:02ч.

    Налага се да говори и глупости, щот беше допусната пълна окупация на държавата след ликвидацията на наборната служба и казармите в периода на царя НДСВ и НДСВ+БСП+ДПС. 2001-2008 г. безпричинен отказ от задължителна наборна служба като пуснаха едни българофоби да говорят глупости - НАТО щял да ни пази и прочие, тоест САЩ да ни пазел, щот всички други евродържавици разбиха националните си армии. ... И почти шеговито - "говореното на глупости е вид бацева дипломация". Налага се, заради платените българофоби - саморазкриха, като направиха НПО-държава соросоидна в истинската държава, без никой да ги е избирал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асен

    04 Апр 2024 11:02ч.

    За подигравка са си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гост

    04 Апр 2024 11:02ч.

    ми те са си за подигравка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    04 Апр 2024 15:04ч.

    ПП и ДБ се оказаха тотални политически клоуни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи