Борисов: Решението за ареста ми е взето на оргия с много уиски, вино и пица на кристали

Борисов: Решението за ареста ми е взето на оргия с много уиски, вино и пица на кристали

"Решението за ареста ми е взето на оргия с много уиски, вино и пица на кристали. Бело вино и много уиски. Малинки, къпинки е имало също, угощение голямо", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията, която бе посветена на злоупотребите на "Промяната" с доставките на газ.

Борисов даде думата на Делян Добрев, който коментира най-актуалната тема - доставките на природен газ и договора с "Газпром" като отбеляза преди това, че бившите управляващи Кирил Петков и Асен Василев се "оказват се не толкова почтени и чисти, колкото твърдят". 

Добрев обясни, че за юли България е трябвало да купува газ по 86 евро.

"Купуваме от една компания WIEE, който е румънска, но всъщност е дъщерна на "Газпром". До последния ден на кабинета на "Промяната" България купува от въпросната фирма на 110 евро. От "Газпром" Швейцария една част от парите отиват в офшорките. Няма друго обяснение, защо не купуваме по-евтин газ от "Газпром", а ще купуваш по-скъпо от румънския "Газпром". Взимаме от дъщерна компания, а не от компанията-майка. Кой печели от цялата тази схема? Явно тези с офшорките", каза Добрев и показа схема на плащанията.

"Кой печели 28% разлика?! Сутринта Антоанета Цонева видя връзка между действията на ГЕРБ и действията на служебния кабинет. Не сме били критикували достатъчно служебния кабинет. Аз пък виждам много голяма връзка между "Демократична България" и служебния кабинет. Защо? Защото искат да купуват газ от "Газпром". Фактурите са пред вас - ще видите хоризонталната структура как всичко отива в "Газпром". И забележете периода на тези фактури - от 1 юли до 31 юли. Те бяха на власт до 2 август и са взимали тези комисионни до последния ден... Това е толкова скандално, че не може да е от незнаене, неопитност, неучене и т.н.", заяви още Добрев.

"От това печели "Промяната", печели и "Газпром". Защото той не взема 86 евро, вероятно взима повече, защото защо ще се включи в тази схема, ако няма кяр от това. Губещият е българското общество - то губи 28% - разликата между 110 и 86 евро", заяви Делян Добрев.

Той поясни, че ГЕРБ са подали сигнал до МВР и ДАНС за офшорките на "Промяната".

"ДАНС казаха, че е извършена проверка, а материалите са изпратени на ВКС. Отговор от МВР обаче 2 месеца няма. Днес входирахме писмо до служебния вътрешен министър Демерджиев къде е преписката. Да не би тази преписка да е "заметена под килима". Става въпрос за милиарди. Газът пак си е от "Газпром", пак си е руски, но го плащаме с 28% по-скъпо", добави Делян Добрев. 

"Предадохме фактурите и всички данни на медиите, проверете дали е фалшиво. От вчера Христо Иванов с пълно мълчание. Нека да подпишем още днес за 100% пълна диверсификация. ДБ, кажете къде да дойдем да си сложим подписа", призова на свой ред Бойко Борисов.

Политическото лицемерие е ужасно в момента. Протестират пред президентството, но и ПП и ДБ казват, че БСП са най-добрия партньор, каза Борисов. 

"На 16 август Демерджиев заяви, че почивните бази на МВР са ползвани за частни апртията. Как един водещ не пита някой от "промяната". По мое време щеше да има репортажи, разследвания... Е как нито един журналист не зададе въпрос - какви са тези частни партита? А там са канени хора, които дори не са служители на въпросното ведомство. Това го казва Демерджиев пред Би Ти Ви и темата се похлупва. Защо не казват кои са тези бази, кои са тези граждани? Но никой не му задава въпроси. На 22 август зам.-министър Папукчийски - Пощите бяха хакнати заради куриерска фирма. Все още следствието от тази атака не е отстранено. Дори последния месец пенсиите бяха раздадени със закъснение. Хакерските атаки, които сринаха Български пощи през април, бяха в интерес на частна куриерска фирма. Е как някой не попита за това? Не ви ли е интересно, това не предизвика ли въпроси?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Не сме били скачали сутринта, чух коментари... Когато служебното правителство изчегъртваше всичко, което се е допряло до ГЕРБ, за нас това беше нормално, беше правилно. А уж служебното правителство трябвало само да прави избори. Сега обаче тръгвате да търсите извинение са своето поведение. Лорер каза (извинявам се, ако ви обърквам и не е той), че не е редно да се извинява служебното правителство с далаверите на предишното. Абсолютно политическо лицемерие... Сега като гледам как на няколко пъти - когато управлява Корнелия Нинова са едни хора в кабинетите, когато тя не управлява, са други нейни хора шефове на агенции. В същото време ДБ се опитват да се прилепят към тях, играят си игрите с "Газпром", "Лукойл" и всички тях и само ни канят да протестираме пред Радев. Ама вие клечахте там, преди една година", заяви той. 

Борисов обясни и вчерашното си раздразнение: "Една ваша колежка се изока ей от там: "Ама Шишков казал еди-какво си". Искам да попитам - Шишков вече е два пъти министър - при нас зимното почистване беше 180 милиона, сега чувам за 380. Не ги обвинявам, но ги обвинявам, че вече две години - строежи на Поморие, Белокопитово, тунелът на Моста и Струма - готови... За година и половина искам да попитате тези хора и да ни посочите как се строи правилно - една къщичка за птици, едно булевардче, едно нещичко. И да кажат - ето така се строи правилно. Пълен хаос и разруха - тука съм съгласен с Радев. Няма човек, който да не каже, че е хаос и разруха, дори ПеПе-тата. А от кой дойде хаосът и разрухата?". 

Той отбеляза още: "Къде им е 3-годишната рамкова прогноза, за да видим къде са им годишните приходи? Едно време ние като управлявахме, се дразнехме най-много на инфлацията. Затова ние я държахме между 0 и 2%. И 50 лева за пенсионерите бяха 50 лева. А сега и 100 не са нищо, изяжда ги инфлацията". 

Томислав Дончев заяви на свой ред, че от икономическата прогноза на БНБ става ясно, че растежът на брутния вътрешен продукт ще е 2%. По текущата сметка на платежния баланс ще има отрицателно салдо.

"По-интересното обаче е друго. По данни от статистиката за януари-април 2022 отрицателното салдо с Русия 3 млрд. 740 млн. лв. Влошаването на търговското салдо е над 2 млрд. 450 млн. лв. Т.е. за този период България е станала три пъти по-зависима от Русия по линия на стокообмена си. Големите числа безпощадно показват, че това, което каза преди малко господин Добрев, е правилно," изтъкна Дончев. 

Той изтъкна, че яростната антируска реторика не се връзва с реалното "усвояване" на благините от бизнеса с Русия.

"Това, което предизвиква учудване от моя страна, е позицията на други политически лидери, които са готови да не се къпят, да стоят на студено, за да не се подновяват отношенията с "Газпром", но те нямат нищо против да купуваме газ от "Газпром" чрез посредници", заяви още Дончев. 

Бойко Борисов цитира бившия министър на енергетиката при ПП Александър Николов пред БНТ от вчера, който казва, че България е купувала руски газ, но не отхвърля обвиненията на ГЕРБ, че това е станало на много висока цена. 

"Обръщам се към репортерите - проверете, вижте какви са цените и когато някой се появи във вашето студио, питайте го", заяви той.

 

Източник: "Епицентър"

 

 

Коментари

  • Решението за ареста ми е взето на оргия с много уиски, вино и пица на кристали..

    24 Авг 2022 13:01ч.

    И без шампанско с дренки? Не вярвам..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боца, един ден ще дойдат за теб без хартийки и на никого няма да му пука дали е законно

    24 Авг 2022 23:09ч.

    Моли се да ги води някой без въображение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А трябва да ни пука!

    25 Авг 2022 0:12ч.

    Ръката Му отдава всекиму дължимото, мечтателю!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа...

    24 Авг 2022 13:05ч.

    Бокича прави всичко възможно само и само да не го върнат на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    24 Авг 2022 13:26ч.

    Напротив . Както каза Андрей Райчев , сега ББ бие сервиса. ПП , Кирчо и Кокорчо ще го върнат на бял кон. Това е “постижението” на промяната .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив

    24 Авг 2022 14:19ч.

    И боко и пп се самоизбиват едни други. Това е чудесно, защото никой от тях никога няма да се връща никъде. Отиват право на топлото. Да им завиди човек. Пък нашите зъби ще тракат от студ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    24 Авг 2022 13:27ч.

    Също бело и хапчета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    24 Авг 2022 13:51ч.

    Бойчо, остаѝ тия небивалици, дето те нямалоо... Кажѝ ! Еба ли манекенката, иНпотен ли си , купи ли нещо в Барселона

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В туй отношение

    24 Авг 2022 16:53ч.

    сексионално, бат Боку - където сме тръгнали, той оттам се връща. И аз се замогнах с пари, поръчах си проститутка, доийде една простакеса, колкот не ми става дъртия, тя хептен го доуби. Не фсичко е париии приятелюююю

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    24 Авг 2022 14:01ч.

    Простокирококорокорлеоновците връщат Баце на бял кон. Октомври ще стане факт. Може и коалиция да се опитат да спретнат, ама Бациту няма да се върже щото не е прост да фаща врял картоф, освен, ако не го натиснат началниците. Така или иначе, на техният фон той наистина изглежда държавник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    24 Авг 2022 14:08ч.

    Всъщност коалиция между Герб и ДПС се оказва най-ефективна, защото те са най-малко отвратителни. Нищо чудно ДПС да е второ и да се окаже възможно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото те са най-малко отвратителни

    24 Авг 2022 14:19ч.

    И ти си "най-малко отвратителния трол във форума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той е тя

    25 Авг 2022 8:37ч.

    бъди по-галантвн

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Риторичен въпрос към Каскетурата КАРЕНИН:

    24 Авг 2022 14:16ч.

    Защо сикаджийската Нутра не е ш затшора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ми да, боко лика прилика сте си с пп

    24 Авг 2022 14:17ч.

    Присмял се хърбел на щърбел, че са му по-дълги краката. И си мисли гроб, че ще метне с глупостите си избирателя. Ха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    24 Авг 2022 14:24ч.

    стига си бръщолевил от сутрин до вечер това няма да е първия ти арест ще има още които се вмъква в политиката да си знае какво го очаква никакви изненади

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боци,

    24 Авг 2022 17:40ч.

    не е нужно някой да е пиян или надрусан, за да прецени, че си за затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Знайш, алъш-вериш е то, не е шега… Па да ти кажа ли правичката… (Тука дали няма някой да ни подслушва?)

    24 Авг 2022 19:44ч.

    Да ти кажа ли правичката? - И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата - не може. Не си ли с тях - спукана ти е работата!"/ А. К.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все тая

    24 Авг 2022 21:18ч.

    Със сигурност е имало и ананас в пицата, но от пусто в празно, и вие, и те, все тая

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя индивид Борисоф, Методиев

    24 Авг 2022 22:01ч.

    така и не се научи да говори смислено!Ако сайта цитира точно думите му ще забележите че няма едно логично построено изричение,тая лоена топка не е ли ходил на училище,не е ли чел книги поне като ученик,не е ли водил смислени разговори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    24 Авг 2022 22:25ч.

    Тиквата май споделя какво е вечерял снощи ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлсон от покрива

    24 Авг 2022 23:47ч.

    Бойко ги размаза! Отново!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    24 Авг 2022 23:52ч.

    Кики завел дело с/у БайХой за 500 к. Някой има ли билети? За първия ред и цената е без значение! Особено съм заинтригуван от едно твърде възможно развитие - по разпореждане от козяк, кирето и БХ ще се целунат дълбоко, по френски. После излизам по улиците на София и ще гледам как електоратите им повръщатт от отвращение. И после заедно с тях хващаме сопите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Системата, която не ги уби, а нахрани!!

    25 Авг 2022 0:06ч.

    Сигурно е непоносимо да осъзнаеш, че човек, когото не харесваш и дори мразиш, в пъти превъзхожда всички, които харесваш! В партийно-политически смисъл, имам предвид!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи