Борисов: Референдумите в Украйна са фарс, никога няма да се съгласим да бъдат признати

Борисов:  Референдумите в Украйна са фарс, никога няма да се съгласим да бъдат признати

Следвайте "Гласове" в Телеграм

От бедствието Асен Василев във финансите ще се излезе най-трудно, смята Бойко Борисов

Ако сме в управление всеки, който не иска да убива и да бъде убиван, ще има убежище в България. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с ескалацията на напрежението между Русия и Украйна и очакваната вълна от бежанци. 

"На всички им е ясно в какво състояние е държавата. Но по-лошо е това, което се случва за първи път след Втората световна война - агресията на Русия в Украйна. Безсмислена, кръвопролитна и все повече се задълбочава този конфликт. Частичната мобилизация в Русия довежда до хиляди мъже да бягат от там", обобщи бившият премиер.

"Относно фарсът, наречен референдуми, които се проведоха в Донецк, Логанск, Херсон, Запорожие. Рефрендуми, които ако ГЕРБ участва в управление никога няма да се съгласим да бъдат признати. Те са невалидни и незаконни. Това е позицията на партията", категоричен бе той.


Борисов отбеляза и саботажите по "Северен поток" и е разтревожен от подобни саботажи и по ядрената централа в Запорожие. "Заканите за ядрена война могат да бъдат обиколени по този начин, затова съм толкова притеснен. Тогава територията на Украйна, Румъния и България, зависи къде ще духне облакът, но във всички случаи това ще е катастрофа за икономиката, туризма, здравето на нашите държави", заяви той.

И обвини предишния редовен кабинет за "чадъри" по границата, които са довели до бедствено положение в  3 големи области - Ямболско, Хасковско и Бургас. Такова, че планините са пълни с мигранти, възмути се той.

От бедствието Асен Василев във финансите ще се излезе най-трудно, смята експремиерът. Можем да излезем от тези кризи, ние сме показвали, че можем, добави още той.

"Правителство трябва да се направи. ГЕРБ не прави компромиси и тези които пробутват корупцията като тема, да напомня. БСП от червените мобифони до какво ли не, заменки и подобни... "Да, България" или ДСБ, ми разбойническата приватизация, Мистър 10% кръга "Агнешки главички", те ли са за пример? Или ПП-тата с Gemcorp, с горивата или с какво ли не още?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Партиите, които могат да работят с нас или ние да подкрепяме, трябва да са за това, което изброих - диверсификация за ядреното гориво, от "Газпром", за горивата, F-16 да се довърши сделката с ескадрилата. И непризнаване на референдумите. Това са ценности. Това сме ние. Това са нашите разграничителни линии"

На срещите, които провеждаме всички са разтревожени от войната, която се води недалеч от нашите граници, посочи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Продукт и на негативните процеси в Европа, и на аматьорското управление в България, войната тревожи всички. Всички очакват мъдрост от политическите сили, за да не се генерират допълнителни рискове пред националната сигурност. Втората основна тема е и необходимостта от сформирането на компетентно, адекватно правителство с адекватна парламентарна подкрепа. За да може да води страната в тези кризисни времена", добави той.


Източници: "24 часа", epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    28 Sep 2022 15:19ч.

    Тиквата е разположил мутри от Сик и Ипон да пазят балкански поток, раздал им е по една бухалка да вардят да не гръмне, че тогава вече съвсем отече работата, за европейци атлантици и всичките джендер либерсти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моско москала

    28 Sep 2022 20:15ч.

    боцко ти вземи по-добре ги признай тия референдуми,щото ако вземем да не признаваме референдуми проведени под дулата на руски автомати,то излиза и че оня-за република или монархия и той е невалиден,демек ще ти изстине стола,ще трябва да го връщаме обрамно бившия ти началник царя и ти ще си излишен,мило дете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    28 Sep 2022 15:30ч.

    В България референдумите и всичко останало е фарс, нали сме в ЕС, не може "елитът" да се отклонява от еврофашистките ценности. Но борците за власт, станаха повече от избирателите, то затова и изборите ни са фарс, все повече миришещи на политически катарзис. Нато ви очаква като първи кримки на фронта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    28 Sep 2022 15:31ч.

    Че теб точно, кой те пита ?!? Освен себе си и престъпната си шайка, кого точно представляваш, че и да признаваш, каквото и да е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпчо

    28 Sep 2022 15:33ч.

    И ти си фарс,че беше министър председател на никой не ни пита

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toм Сойер

    28 Sep 2022 15:44ч.

    Абе, Бай Хой, толкова си прост и тъп, че чак е плашещо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    28 Sep 2022 15:46ч.

    Върви ожесточено състезание между Боко и Киро - кой ще направи по-дълбок поклон пред Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе!!!

    28 Sep 2022 19:53ч.

    Киро е по-млад и по-слаб, и едва ли има болки в кръста, докато за Боко поне трябва да му дадат утешителни точки за усилието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    28 Sep 2022 15:49ч.

    Сякаш положението не е достатъчно лошо ами и простата тиква държи с ежедневните си появи да ни напомни, че винаги може да стане още по-зле като той и мутренската му банда отново яхнат държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    28 Sep 2022 15:49ч.

    Явно боко се е научил да ползва шланга,но не е научил съвременната история на Европа.Иначе си е останал същият дрънчащ празен бидон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    28 Sep 2022 15:56ч.

    Абе то и демокрацията в България е фарс, ама я признавате,щото иначе гладни ще ходите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    28 Sep 2022 15:56ч.

    Докато Борисов въртеше далавери, включително и с Русия, хората в Донецк и Луганск се бориха за бъдещето си. Абсолютно е без значение какво мисли някакъв си "наш кучи син".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария

    28 Sep 2022 16:51ч.

    Той не е наш кучи син, той е американски кучи син

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    28 Sep 2022 16:03ч.

    Бойко от теб нищо не зависи бре. Ако англосаксите ти подсвирнат да признаеш референдумите ще ги признаеш, че и хоро ще играеш. Ей заради такива политически недоразумения съм против Президентска Република, защото България не може да произведе политици патриоти, а йесмени и йесуомънки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    28 Sep 2022 16:08ч.

    Малка корекция - ще играе казачок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гроб са фарс, невалидни и незаконни

    28 Sep 2022 16:10ч.

    требе да им се отнемат къщите за тъщи и с раирани пижами да копаят пепелта под основите на "магистралите" ИМ. А боко има пари да си купи собствени чертежи на самолети, щом толкова ги иска, за играчки на внучетата МУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Раз

    28 Sep 2022 16:16ч.

    Много си смел. Ама чухме как се беше шашнал преди да тръгнеш за Москва преди няколко години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Sep 2022 16:17ч.

    А ти кога ще управляваш, че да се съгласяваш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комунетата се интересуват

    28 Sep 2022 16:18ч.

    Повече от референдумите отколкото от собствената си държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Sep 2022 16:55ч.

    Прав си.Борисов е стара курва, правещ се сега на 1ви анти.А иначе не е работа на магарето да казва кой с кого.Слава на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    28 Sep 2022 16:20ч.

    Каквото говори мутрата, същото говори и про100киро, дебъ, стянев. В какво се състои разликата между тези групировки? Не се обединяват, като всички се надяват да вземат властта и останалите да им бъдат патерици. А няма как да има разлика в приказките им, след като всички четат едни и същи брошурки, дадени им от посолствата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • родните ни компрадори предатели имат основание за притеснение

    28 Sep 2022 16:41ч.

    защото един ден Русия може да организира референдум и в нашите земи и току виж българският народ също реши да се отърве от удушаващия захват на западния геноцид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • митето

    28 Sep 2022 17:07ч.

    И Турция може да организира,че и Северна Македония.Но това не говори лошо нито за Русия,нито за Турция,нито за вардарското недоразумение.Говори лошо,и то много лошо за политическата върхушка на България,а и за българите,че са го допуснали с действия и бездействия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    28 Sep 2022 16:50ч.

    На баце резко му се смениха ценностите от преди има няма половин година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • буци откакто пусна потока

    28 Sep 2022 17:00ч.

    Повече власт няма са видиш. Затова не се обаждай отдире.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Sep 2022 17:08ч.

    Това на козяк ли ти го пишат?Боклук!Няма значение какво мислиш ти и подобни а хората по места.Що не отидеш,Боклук,да питаш в кърджалийско къде искат хората?Щото нямаш дънце.Ами ако поискат да са към Турция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Sep 2022 17:12ч.

    Откривам особен аспект в думите му. Нарича войната "безсмислена и все повече задълбочаваща се". Очевидно визира действията на Русия и е очевидно, че ги мисли за идиоти. Макар и да не е директно изречено, значението на думите категорично сочи в тази посока. Е, има и една друга възможност! Не разбира смисъла на изричаните думи. Да, този човек действително е много тежък случай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя пък кой го пита

    28 Sep 2022 17:22ч.

    Руският народ става с няколко милиона повече. Много му здраве на престъпник борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Sep 2022 17:37ч.

    Във Фрог са се докопали по някакъв начин до договора за Балкански поток. Оказва се, че във връзка с договора имало няколко многозначителни доклади на ДАНС. Ролята на Гешев! Да не преразказвам - вижте го сами. Интересен материал! Особено на фона на загрижеността на БХ сега за Украйна?! Някой не е редовен и ни играе игрички, а наоколо всички се правят на луди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.И.Паси

    28 Sep 2022 17:50ч.

    Бау-бау, квик-квик.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ел Ниньо

    28 Sep 2022 18:12ч.

    Хай, поне се запаси със свещи, за Боже помилуй на ЕС, време за смяна на пола, нямаш, за избягване на мобилизацията, пък то по почина на Украйна, мобилизират и жените, най-добре да се пишеш джендър-неутрален, поне докато статусът все още е неуточнен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман от двойни стандарти

    28 Sep 2022 18:34ч.

    Като сте толкова ербап поставете въпроса за референдума на Фолклендските острови, проведен през 2013 г. под военния контрол на Великобритания. Същото сега е в Донбас, но едното, според натовските политици, съответно и българските администратори, отговаряло на международното право, а другото не. А в Косово даже нямаше референдум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сбирка на анонимните крадци от ОПГ ГЕРБ:

    28 Sep 2022 19:00ч.

    "Здравейте! Казвам се Бойко и не съм крал от година и половина."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След изборите

    28 Sep 2022 19:04ч.

    Очаквайте коалиция на ПП с ГЕРБ. Бойко се оформи като американска подлога нумеро уно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да живее свободата

    28 Sep 2022 19:06ч.

    И администраторстве на»Гласове,които като матросовци на амбразурата защитавате авторитета на БМБ.Ще яви забележат и похвалят.Браво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До администраторите на Гласове

    28 Sep 2022 19:09ч.

    Вие признаватели референдума в Косово?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Sep 2022 21:40ч.

    Тъп по тъп -Тиквата.Да си припомним референдума за Фолклендските острови. Той се проведе през 2013 г. под военния контрол на Великобритания. Същото сега е в Донбас, но едното, според натовските политици, отговаряло на международното право, а другото не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    29 Sep 2022 2:06ч.

    Борисов разправя,"ако сме във власта".Ма акото цапа гащи бе умник,но това ти е до болка познато.Нали си прани гащи все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТУФ

    29 Sep 2022 10:18ч.

    На този изрод докога ще му давате да говори. Страх ме е да пусна водата, че и от там ще "потече"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи