Борисов: Радев се справя сравнително добре. ДБ и ПП искат друг да работи, а те да търсят грешките му и да излязат на площада

Борисов: Радев се справя сравнително добре. ДБ и ПП искат друг да работи, а те да търсят грешките му и да излязат на площада

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Ако има санкции към ядрената енергетика към Русия, ние да ги подкрепим. Това е позицията на ГЕРБ, така работи ГЕРБ“, заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

По думите му цялата власт е била дадена на Радев и "той добре се оправя". "Никой в България не е мечтал да има еднолична власт, затова политическите партии трябваше да направят всичко възможно да има кабинет. Остава ни единствено да се молим на Господ Радев да управлява разумно", каза още Борисов.

"Виновниците не са в президентството, виновниците са пред президентството. Аз вкарах държавата в Еврозоната. "Демократична България" и "Продължаваме Промяната" къде ни вкараха? За две години ни вкараха само в кризи", подчерта Борисов.

"Кой помага най-много на Украйна? Кой мисли най-много за диверсификация? Ние", допълни той.

"ПП и ДБ не искат да работят. Те искат друг да работи и те да търсят грешките му, а след това да излязат на площада", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Струва ми се доста странно тези, които клечаха пред президентството, сега да протестират. Колегите от "Да, България“ го подкрепиха, ходиха да клечат срещу нас. И техните остри декларации и шумни тупаници пред президентството, не носят нищо. Ние сме се борили от първия ден. И искам да ги питам - искат ли да отидем и да вдигна и аз един юмрук? Две години нищо, управляваха ДБ с ПП и две години нищо!", изтъкна Борисов.

"Дойде последната нощ да се сетят за закон за пране на пари, който бламираха. Криза с тока, криза с инфлацията, криза с тока, криза, криза, криза! Радев си е такъв, той обяви, че Крим е руски, следва си тази политика. Виновниците не са в президенството, а пред президенството", заяви Борисов.

Борисов започна с думи за съболезнования към Турция и Сирия след опустошителните земетресения там. Той обяви и началото на акция по събиране на одеала и други необходими неща за пострадалите.

Той подчерта, че ГЕРБ винаги е бил за развитие на ядрената енергетика.

"Освен това, благодарение на колегите, беше приет закон, с който да се закупят два реактора IP1000, една от най-добрите технологии, за да сме построили съответната енергийна нова мощност. Ние сме по-напред от полския проект“, изтъкна Борисов, припомняйки какво е прието като законодателство в парламента за ядрената диверсификация.

"Сега вече, който не охули Радев, вече ще стане лош. Толкова ли кратка памет имате?", обърна се Борисов към медиите.

"17 юни миналата година сме казали за първи път и сме рисували, че 1 лв. взимат на литър от бензина и нафтата и го дават на руснаците. Ето, обяснено ви, написано, нарисувано и никаква реакция. Когато правителството на Христо Иванов взимаше по 1 лв., този който ядеше баницата, никой не му опонира. Ситуацията е същата, само ги няма Киро и Асен в управлението и сега цената е ниска, точно с 1 лв. Някакви въпроси има ли по тая тема? Няма! Радев е праволинеен човек, това е неговото разбиране“, продължи Бойко Борисов.

"Кой мисли за истинска диверсификация, не само на доставки? Още 2012 г. ние сме дали концесия на "ТоталИ и ОМВ, тогава много се смееха. Две години нищо не работеха, турците обявиха огромно находище, а румънците вече го черпят. Говорим за стотици милиарди кубически метра газ на няколко километра от Варна, с най-добрата газопреносна мрежа, която сме изградили. Ние имаме собствен газ и няма да сме зависими от никакви танкери. Турците вече черпят, на 5 км. от нас. Веднага БЕХ да влезе в съдружие с "Тотал" и ОМВ, да инвестираме и да започне да се черпи, не само да събираме концесионна такса. Това е тема за разговор с колегите от ПП и ДБ“, коментира той и темата за добива на българско синьо гориво.

"Кой не отиде на протеста срещу Радев днеска, значи не е демократ. Аз съм демократ, извадихме най-добрия кандидат срещу него - проф. Герджиков. Що не го подкрепиха? Снимаха се с него (Радев, бел. ред.) по плакатите... ГЕРБ издигна по-добър кандидат, затова бяха против. Радев сравнително добре се оправя. Но понеже аз истински се надявам партията на "Промяната“ да не се превърне в един момент в "ДА, България“. Те искат да има някой да тричат, да се разходят пред някой, да кажат "Уууу!", да се приберат. Те не искат да управляват. Никой не е мечтал в България да има такава еднолична власт. Затова политическите партии трябваше да направят кабинет. Що не искахте? Сега щеше да е друг човек на Съвета. Пак няма да има правителство, няма да има и след местните избори. Каквито и да са те, все ще има обидени. Остава ни да се молим на Господ, Радев да управлява разумно. Няма никакви механизми в момента срещу него. Каквото иска, това ще направи. Той си има друго разбиране, праволинеен е, следва си. Нашата реакция срещу Радев беше нашият кандидат. Днес ще минат бързо, за 40-45 минути, студено е, ще бъдат обслужени от група медии, че вършат някаква работа. Какво сте се възбудили, от кое? Какво ново е казал президентът? Какво ви превъзбуди, та искате реакция?", заяви Борисов.

Той отново припомни за цената на газа, че при 100 лв. цена на синьото гориво, България е плащала 130 лв. Тези 30 лв. са отишли при посредниците, категоричен е Борисов.

 

Източници: dariknews.bg, epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Махай се, бе

    10 Фев 2023 16:08ч.

    Омръзнал си до смърт на всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян

    10 Фев 2023 16:12ч.

    Еее пръв Евроатлантик бре . Тиква простаа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    10 Фев 2023 16:48ч.

    Ало, каскетурата КАРЕНИН! Защо Мутрата от СИК не е в затвора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутрата е българоубиец:

    10 Фев 2023 16:50ч.

    BIG5 АКЦЕНТИ Борисов: Ние сме „за“ санкции срещу Русия в ядрената енергетика

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ли още "умници" да гласуват за байчо?

    10 Фев 2023 17:25ч.

    Значи, плюем си на икономиката, затриваме енергетиката! И защо? За да ни кажат "конграчюлейшън" и папи да ни милват по тиквата! А народът? А, това пък какво е? Де гиди мръсни народни изедници, бял ден да не видите! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корелация

    10 Фев 2023 18:11ч.

    Умри, шопар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lizard

    10 Фев 2023 18:12ч.

    Започва да става жалък :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lizard

    10 Фев 2023 18:12ч.

    Започва да става жалък :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    10 Фев 2023 18:29ч.

    Радев те задмина само за една година по безстопанственост... друга оценка за него няма - И двамата сте ТОТАЛ ЩЕТА! Безгръбначни за тор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    10 Фев 2023 18:52ч.

    Този криминален екземпляр се бои да коментира "Как Америка извади от строя "Северен поток" - на Сиймур Хърш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минаващ

    10 Фев 2023 21:32ч.

    Днес Борисов се осра политически по всички телевизии: щял да спре руските реактори и щял да чака да се построят американски реактори!!! Американците ги чакат вече 25 години и не се вижда кога ще ги дочакат. Ако тръгне един ден американски реактор 1000МW в България, то Борисов ще бъде тогава на гробищата (да му дава Господ още дълги години живот!) на метър под повърхността... Интересно, нашите актуални български политици имат ли завършено основно образование???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    10 Фев 2023 21:57ч.

    такива като вас, които искат стачки, митинги, юмруци, размирици, те рушат всичко добро в българия! сега е президентска република, народа видя че нещата се оправят, но вие, парламента и партиите сте недоволни защото няма бъркотия, мътна вода, да може да крадете и лъжете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мира

    11 Фев 2023 7:26ч.

    Какво ще кажеш за Горанов? Той наистина ли неправомерно беше арестуван?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    11 Фев 2023 8:39ч.

    Боко, Боко, ама много си прост бе, особено откак одърте! Дано американците не ти наредят да спреш и кислорода, би го направил с удоволствие, само и само да си първи, в поредната гламария!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи