Борисов призова Петков да внесе Френското предложение в НС

Борисов призова Петков да внесе Френското предложение в НС

Френското предложение за решаването на проблема със Северна Македония е най-доброто решение. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в нарочно изявление пред медиите.

Той призова премиера Кирил Петков да внесе предложението в парламента и управляващите в Народното събрание да го приемат и да отпушат пътя на Скопие към преговорите.

"Стига с квалификация и обиди!  Кирил Петков не е "страхливец", извинявам се за вчера. Той е "герой" и ние днес му даваме възможност на Европейския съвет да станат и да му ръкопляскат на крака. А ако България стане тъмния субект на Балканите и ако счупим и правителството на Северна Македония, вие ще работите в услуга на г-жа Митрофанова", посочи лидерът на ГЕРБ. 

Борисов призова да се спре с квалификациите и обидите и да се пристъпи към работа, за да бъде решен проблемът.

"Спрете да изричате квалификации. Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала. Вие ще оберете аплодисментите на целия Европейски съвет", каза Борисов. 

"Има огромни спекулации по темата за бюджета", добави той. 

Лидерът на ГЕРБ каза, че имат по-добри предложения за бюджета, а този на управляващите е нефелен и счупен. 

"За да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите решения, ако не се вслушат в разума, нека внесат две точки в дневния ред - Северна Македония и Албания и приемане на бюджета" заяви Бойко Борисов и призова депутатите си да приемат бюджета дори и лошия бюджет на управляващите.

По думите му правителството беше свалено заради тяхната арогантност и защото са изпаднали в изолация в парламента.

"Аз им предлагам на всички, нека се върнем към предизборните програми. Сега програми няма. Да се върнем към програмите. Аз затова казвам партия, която подкрепя влизането ни в Еврозоната, партия, която е на страната на Украйна и твърдо зад НАТО и ЕС, партия, която е за разширяване на Западните Балкани, партия, която е за пълна диверсификация и от газа, и от петрола, за нашите партньори. Винаги може да се намери формула по тези важни задачи - съдебна система, реформи истински - да седнат и да говорят компетентните от всяка една партия хора и да ги решат", заяви Борисов.

"Стига с квалификация и обиди!  Кирил Петков не е страхливец, извинявам се за вчера. Той е герой и ние днес му даваме възможност на Европейския съвет да станат и да му ръкопляскат на крака. А ако България стане тъмния субект на Балканите и ако счупим и правителството на Северна Македония, вие ще работите в услуга на г-жа Митрофанова", посочи лидерът на ГЕРБ. 

"Ние понесохме тежестта си вчера. Сигурно ще изгубим избиратели, но ще спечелим в дългосрочен план обединени, силни, Западни Балкани", каза още Борисов.

Той отново призова депутатите да проявят разбиране и да приемат тези две точки.

 

 

Коментари

  • На стара коза яре

    23 Юни 2022 12:30ч.

    Боклук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хах, искрено се забавлявам

    23 Юни 2022 12:38ч.

    Как евроатлантиците си избиват зъбите един на друг

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    23 Юни 2022 12:40ч.

    Ха ха ха... бързат да увисят Кирчо и да се връщат на бело магаре ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на кирил не му е чиста работата

    23 Юни 2022 12:51ч.

    За това сигурно се инати като магаре да не внася предложението. Голям тъпанар. Чака друг да му свърши работата, ама няма. Като се е хванал на хорото, ще го щипят, изнудват и контролират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Права" е банкянската магнолия!

    23 Юни 2022 12:53ч.

    Свалят ветото за Македония, "потичат" милиардите от Брюксел (такова е условието: вето срещу одобрен План и пари). Магнолията печели изборите и ги харчи. "Царица е Парица"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде и тоя мисиряк за Митрофанова се хвана

    23 Юни 2022 12:56ч.

    взела им е страха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    23 Юни 2022 13:01ч.

    Този е патологичен случай. Лошото е,че глупост му клони към минус безкрайност и няма никакви признаци за осъзнаване.Доказателство е вчерашната му изцепка за СМ,което си е самопрострелване в главата.От друга страна е класически пример за говореща кратна яко стисната за,е знаете за къде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце

    23 Юни 2022 13:03ч.

    тоя бистришки тигър пак се е разгонил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    23 Юни 2022 13:13ч.

    Храбрите български Левове, май са засръбнали английска сол ? Да , тя силно помага против всякакво запушване, дори и френско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    23 Юни 2022 13:15ч.

    Не знам за вас, но с кариерата на Борисов е свършено. Той ще си остане местен земеделец, който ще бъде ваден да върши "мръсната работа" на "големите момчета", в подходящия момент. От "втора линия". И понеже за момента няма кой да го осъди и да го отърве от "мъките", ако не бъде изваден от "играта" ще направи още поразии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предложението е внесено в НС на френски.

    23 Юни 2022 14:46ч.

    Има ли официален превод за обсъжданията? На какъв език са го проучили/оценили всички онези, които предлагат да бъде прието? Или сега си правят заявка в бъдеще... като днешния "слънчев лъч" на Бойко Борисов (EU Observer: https://glasove.com/na-fokus/eu-observer-podkrepata-na-borisov-za-frenskoto-predlozhenie-e-slanchev-lach)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи