Борисов: Правителството го има заради геополитическата обстановка

Борисов: Правителството го има заради геополитическата обстановка

"Правителството го има заради геополитическата обстановка", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети полигона „Ново село”.

Да си кажем честно - ако не бяхме подкрепили ПП-ДБ в София, нямаше да имат кмет (б.р. Васил Терзиев). Във Варна ние направихме грешка. Те изгубиха изборите. Реално са четвърта политическа сила. Парадоксално е с 33-34 депутати да казваш, че ще падне правителството, ако се защитават чуждите интереси. 

По думите му реалната модернизация на Българската армия е започнала още през 2017 г. „Милиарди левове се изсипаха в модернизацията на БА още по времето на Каракачанов”, припомни той.

Борисов коментира и дерогацията за „Лукойл”. „Оказа се, че докато сме управлявали ние, половината петрол у нас е бил руски – така, както е правилно, а по същото време – по време на санкции, по време на война, докато се тупат в гърдите за своите антипутинови настроения, преработката на руския петрол е стигнала 100% и са реализирани огромни печалби. Измъкнати са от джобовете на българина реални левове. Който носи отговорност – да си отговаря”, каза още лидерът на ГЕРБ. 

 Борисов към американския посланик на учение в Ново село: Ние сме лоялен и отговорен партньор на НАТО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи на учебния полигон в Ново село в присъствието на американския посланик Кенет Мертен и пусна предаване на живо от там.

Двамата бяха заедно със зам.-главния секретар на НАТО Мирча Джоана на учение за водене на отбранителна операция от многонационалната бойна група на НАТО.

Днес на посещение в България е Северноатлантическият съвет на постоянните представители на страните-членки в НАТО. На полигон "Ново село" присъствах на учение за водене на отбранителна операция от многонационалната бойна група на НАТО. Демонстрацията е част учението "Iron Strike -2023", написа Борисов във Фейсбук. 

В рамките на демонстрацията разговарях със заместник-главния секретар на НАТО Мирча Джоана, както и с американския посланик у нас Кенет Мертен и заместник постоянния представител на САЩ в НАТО Рик Холцепъл. Пред тях заявих, че във все по-дестабилизираната среда за сигурност в световен мащаб от изключително значение е стратегическата роля на НАТО за България. Подчертах, че сме лоялен и отговорен партньор на Алианса като винаги твърдо сме отстоявали позицията си за стабилно евроатлантическо мнозинство, пише още лидерът на ГЕРБ. 

Демонстрацията е част учението "Iron Strike -2023". Действията на военнослужещите ще бъдат наблюдавани и от министър-председателя на акад. Николай Денков, министъра на отбраната Тодор Тагарев, както и посланиците на държавите, които участват със свои военни формирования в многонационалната бойна група. 

Учението се провежда в изпълнение на плановете за подготовка на многонационалната бойна група, създадена в съответствие с мерките за усилване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО за гарантиране на сигурността на страните членки от Източния фланг.

 

Коментари

  • баба мара

    10 Ное 2023 15:40ч.

    и затова че герб го подкрепя за което ще си платите оставка и нови избори до дупка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    10 Ное 2023 16:23ч.

    Ангела Кашнер, Нетаньху, Папите и Братиньото са го подготвили в гео стационарна позиция спрямо чекмеджето !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    10 Ное 2023 15:55ч.

    Да живее геополитическото положение и... Магнитски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    10 Ное 2023 15:58ч.

    "Правителството го има заради геополитическата обстановка", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ами точно това е грозната истина! Дали Тиквун е осъзнал, какво е произнесъл на глас, не ми е ясно, но е точно и кратко определение на това, което се случва в момента. От Посолството (онова на ул. Козяк) имаше инструкция и директиви, според които, независимо, че Сглобката може да нанесе непредвидими и тежки последици, както за ПП-ДБ, така и за ГЕРБ, трябва да се съчлени атлантическо правителство, което да изпълнява безпрекословно разпорежданията на господарите, защото им беше ясно, че България не е традиционно русофобска страна и има вероятност анти-атлантическите настроения да избуят, след като истината за войната на САЩ/НАТО срещу Русия започне да излиза наяве, независимо от дезинформационната медийна завеса, което вече се случва. За това БГ-плебсът трябваше да бъде здраво хванат в джендър-либерастка хватка и да бъде усмирен... А дали този план ще успее, ще покаже близкото бъдеще. Количествените натрупвания неимоверно водят до качествени промени... а понякога и до взрив! Ще видим...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    10 Ное 2023 16:02ч.

    Наистина сензационно признание, което на всички, които живеем с отворени очи, ни е ясно отдавна, а именно, че БЪЛГАРИЯ НЕ Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА!... А, добро утро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    10 Ное 2023 16:03ч.

    Този е ПРОКЛЯТИЕТО на България! Няма срам и чувство за мярка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!...

    10 Ное 2023 16:04ч.

    Ареее, ЕднокнижнияТ откри Топлата вода!... Сега чакаме, да открие и Колелото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така е,

    10 Ное 2023 16:06ч.

    но трявба да МУ признаем, че и в Демагогията е добър...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    10 Ное 2023 16:16ч.

    То заради геополитическата обстановка бяхме и 45 години под съветска власт. Сега пак ли заради тази обстановка 45 години ще сме тоалетното казанче и кенефната изтривалка на Посолството? А иначе всеки знае защо го има правителството - заради Магнитски и спасяване на собствената кожа - заради нищо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демек е фиктивно ,защото е удобно назначено

    10 Ное 2023 16:18ч.

    Ами значи това не е демократично и пронародно правителство, а колониална диктатура откъм външен фактор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    10 Ное 2023 16:31ч.

    Правителството го има, преди всичко защото двамата с шиши умирате от страх да не ви приберат изкараните с много бой и заплахи кинти .... Айдуци такива !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    10 Ное 2023 16:32ч.

    Ти сега не ни баламосвай, ами кажи какво е закусвал другаря Мъртен? Смъртен или Мъртъв, голям зор ми е да го запомня тоя дядка ... ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълт котарак

    10 Ное 2023 17:14ч.

    Онзи, с ръцете в джобовите, дето ми прави ''Ф'', да си ги напълни с пясък и да ги зашие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов: Правителството го има заради геополитическата обстановка

    10 Ное 2023 20:03ч.

    ТОГАВА ЗАЩО РАЗКАРВАШ ХОРАТА НА ГЕРБ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗА НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ утре?! Няма какво да решавате, то геополитиката го е решила, и е по-важна от българския народ и държава, какво тук значи един народ и държава. Защо Борисов, излъгахте предизборно, че ППДБ правели куп пакости и ще ги сменяте? Прав беше Денков, че Борисов се шегува и че никакви министри никога няма да бъдат сменени до 4 годишния мандат. ........ а ....... С днешния ЗАКОН ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА затривате пълномащабно България, ще има анклавчета с чужди навлеци - енергийно независими след ликвидацията на НЕК, БЕХ, АЕЦ, ТЕЦ, ПАВЕЦ Чаира кой го затри, знаете ли в ГЕРБ?!. ....... Както масово пишат будните българи по форумите: ПОДДЪРЖАЙ БОРИСОВ СГЛОБКАТА, ДОКАТО НЕ РАЗГЛОБИТЕ БЪЛГАРИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    10 Ное 2023 20:04ч.

    Баце голяма геополитика пада с с Галя. Щото те е стиснала в Кама сСутрата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, точно заради

    10 Ное 2023 20:52ч.

    геополитическата обстановка това правителство е особено вредно и опасно за България. Оставка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стегай речта!

    10 Ное 2023 22:07ч.

    Наблегни на факта, че си дал пари и е построен Турски поток. Е, не си ги дал, а си ги върнал за наша сметка. Но съществува възможност поне да не те претрепят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сливенският Балкан

    11 Ное 2023 8:47ч.

    Където хайдути са бродели, американците тъпчат! За чий интереси, за чий!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи