Борисов: ПП счупиха държавата. На 3 октомври ще свалим цените на бензина и дизела

Борисов: ПП счупиха държавата. На 3 октомври ще свалим цените на бензина и дизела

Партията на Борисов опровергава опорните точки на "Продължаваме промяната". Пенсиите се вдигнаха благодарение на нашите гласове, заяви Десислава Атанасова

"Държавата е буквално счупена. Над 2500 блока в България сме санирали. А те го извадиха от Плана за възстановяване." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на кампанията на партията в Разград. 

"Това е най-лесната кампания. Защото, когато Корнелия Нинова говори за модела Борисов, ето ви цената на електрическата енергия август 2020 г. - 75 лв. При новия модел е в пъти по-скъпа. Избирайте, бе, хора. Аз повече на избори и на кампания няма да ходя. Въглищата са български и в българските земни недра. Там са си от векове. Миньорите, енергетиците, инженерите са българи. Заплатите им не са скочили. Откъде дойде това повишение? "Козлодуй" работи на макс и токът излиза на 45 лв., а се продава на 1800 лв. Защо изпуснаха това", обвини Бойко Борисов бившите управляващи от "Продължаваме промяната". 

"Ето ви поскъпването на хранителните продукти. Кое наложи да ви се вдигне олиото? Колкото искаш слънчоглед има. Токът е наш, земята е наша, селяните са наши, комбайните също. Кое ви вдигна цената? Няма стока да не се е вдигнала, след като нашия модел го няма. На 2 октомври преценявайте. Половината можем да ги свалим", заяви още Борисов. 

"Когато числата говорят и посредниците мълчат. Ето ви цените на природния газ - 837% по-скъпа е сега отколкото при нас", добави той и показа графики пред залата със симпатизанти.

"При лошите ГЕРБ дизелът е бил 2,09 лв., ето как расте, а като си тръгнаха Кирил и Асен малко падна, защото са по-малко комисионните. Няма да споря кой е по-добър. Ето народът да си избере. Цените на бензина виждате ли как расте", демонстрира той. 

"Какво ще направим, когато се върнем, продължи демонстрацията Борисов. Рафинерията е наша и за руския петрол е извоювана дерогация. Но руският петрол се внася от швейцарска фирма, произвежда се на ишлеме и се изнася в Швейцария. 1/3 от бензина и нафтата остават тук на цена 1,20 лв. по-висока, другите отиват да се продават в Европа. Ако сме в правителството ние още на 3 октомври или рафинерията се съгласява да работи за БЕХ на ишлеме и бензинът пада веднага с лев-лев и двадесет. Вариант 2 е мито от 1 лв. на всеки литър", разясни Борисов плановете на ГЕРБ. От митото ще се връща по лев на зареден литър на всяко зареждане. 

"Аз не ви ги обещавам тези неща, аз съм ги правил 12 години. 2009 г. дойдохме в условията на най-голямата криза в света. И удържахме българите да не я усетят. След това ни налетя миграционната криза. Правилно са им казали да не говорят за геополитика, защото говореха срещу турския президент Реджеп Ердоган. И тази геополитика никак не е лесна", каза още Бойко Борисов. 

"Когато правихме "Балкански поток" той беше в услуга за всички - Турция, България, Сърбия, Северна Македония. Заради това и президентът Ердоган, когато имаше проблеми идваше във Варна. А аз докарвах президента на ЕК, на ЕС. Правехме общи проекти и се държахме като екип. А те не ги разбират тези работи. 


Преди него говори водачката на листата Десислава Атанасова. 

"Ние нямаме нужда от опорки като партията на посредниците "Продължаваме промяната", заяви Атанасова. 

Според нея изтеклите в социалните мрежи опорни точки за кампанията на ПП са възмутителни и неверни. "Те казват, че са млади. Е, колко да е млад комунистическият сатрап Бойко Рашков. Казват, че са смели. Смели бяха като арестуваха Бойко Борисов и не си даваха сметка за последствията. Само след няколко месеца бяха свалени", заяви тя. 

"Определят ни като стари политици. Но ние сме се доказали, че при нас нямаше лекьосани парапети на управление, нямаше "Джемкорп", нямаше кумове и близки приятелски връзки за по 140 евро на час. Нещо, което се случваше тези седем месеца. Били увеличили пенсиите, били направили антикорупционно законодателство. Увеличените пенсии се дължат на гласовете на ГЕРБ, защото с нашите гласове се прие актуализацията на бюджета. Направили градините безплатни. Кои детски градини? Тези, които Бойко Борисов построи", заяви още Атанасова. 

"На тези от "Промяната" са им забранили да говорят по няколко теми. И каквото и да ги питат да повтарят едно и също - старите лица в политиката срещу младите и енергичните Бойко Рашков и Николай Събев. Да не говорят за геополитика, пише в опорните им точки. И доставките на газ са геополитика, и Украйна е геополитика, как няма да говорите господа? Кирил и Асен се срещнаха веднъж с президента Руанда, който оцени антикорупционната им политика. Докато предните години тук идваха всички световни лидери", заяви още Десислава Атанасова от трибуната. 

"Когато някой казва, че ГЕРБ е в изолация, той не знае какво говори. Как можем да сме изолирани, когато народът е с нас. На 2 октомври първа политическа сила ще сме ние - коалицията ГЕРБ-СДС", заяви пък бившата енергийна министърка Теменужка Петкова. 

"За последните 8 месеца гражданите успяха да видят разликата между държавническото управление на ГЕРБ и Бойко Борисов и аматьорското на "Продължаваме промяната". Тези хора ще останат в историята като правителство, което говореше само лъжи и предизвикваше само кризи. Една от най-тежките е в енергетиката. Този сектор пряко касае всеки български гражданин и бизнес и бърка в джоба на всеки. Тези хора обясниха как последните 7 месеца са се учили. Когато поемаш управлението на държавата, нямаш време за учене", заяви още Петкова. 

"Те обявиха, че са спрели доставките от "Газпром" и веднага подхисаха с посредници. Така пак получаваме газ от "Газпром", но с 30% по-висока цена. Над 100 млн. лв. ни струва това на месец", добави тя. 

Петкова обвини ПП, че са виновни за инфлацията, защото не са овладели цените на енергоресурсите. 

"Тези хора оставиха България без природен газ. Това се потвърди и от служебното правителство. Оттук нататък след цената да стане непосилна, защото те са купували тези танкери на над 450 лв. на мегаватчас, а обещаваха 4 пъти по-ниска цена", заяви Петкова. 

Според нея високата цена на електрическата енергия също е предизвикана от правителството на "Продължаваме промяната". Те нямаше да си мръднат пръста да помогнат на бизнеса, на общините, на болниците. Под наш натиск бе сложен таван на цената в последните дни, добави Петкова. 

ГЕРБ има антикризисни мерки - увеличени количества природен газ от терминала на "Александруполис", ще има механизъм за компенсиране цената на природния газ, изброи още тя.

 

 

 

 

Коментари

  • бензин по лев и трийсе

    03 Sep 2022 12:09ч.

    Буци го е ударил на як популизъм - 3-и октомври е денят след изборите, дори да ги спечелят с мнозинство, първо има официално обявяване на резултатите, връчване на мандат, гласуване на кабинет в парламента - минимум 10 дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Думи на високо-интелектуален ерудит!

    03 Sep 2022 12:12ч.

    Все пак Т.Ж. по ставаше...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къро

    03 Sep 2022 12:50ч.

    Т. Живков беше на светлинни години по умен от този капут ,изобщо няма място за сравнение орел и плъх.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкело

    03 Sep 2022 12:14ч.

    Верно ли на това говедо, майка му е била учителка и как точно се счупва държава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дад

    03 Sep 2022 12:18ч.

    Учителка по физическо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Велик е,велик до драйфане

    03 Sep 2022 12:28ч.

    недругарят ни Борисоф,Методиев!Пакъо хвана логореята и няма измъкване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    03 Sep 2022 12:34ч.

    Тъпанара отново е развързал торбата с лъжите и разчита на късата памет на избирателите, като отново ще ни спасява от нещо, което съществува само в неговата празна кратуна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма данни!

    03 Sep 2022 12:35ч.

    Голяма част от инфлацията е направена от ГЕРБ и ДПС, за да се върнат на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маркс и Енгелс!

    03 Sep 2022 12:36ч.

    икономическата база и политическата надстройка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    03 Sep 2022 13:39ч.

    явно Герб и ДПС искат да вземат властта в цяла Европа и САЩ, щото инфлацията е повсеместна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    03 Sep 2022 12:36ч.

    Вълкът козината си мени, но нравът не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    03 Sep 2022 12:42ч.

    Баце обикаля с торбата с лъжите и раздава като дядо Мраз в детска градина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пашата

    03 Sep 2022 12:47ч.

    давай тюфлек,давай мурук - бензина можеш да обещаеш по 1.13 ляба по 26 ст. кой ти вярва ,но ти обещавай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zzz

    03 Sep 2022 12:49ч.

    Най много да свалиш някой милион към банковата си сментка.Златни години са сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    03 Sep 2022 12:52ч.

    Борисов да ни обясни има ли смисъл да го избираме, ако ще остави управлението на българската кола в ръцете на "приятели", докато ни вкарат в канафката.Ще има ли силата да натисне спирачката в такъв момент, или просто ще ни напомня, че сами (но без да ни питат изрично) сме се качили на този превоз?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    03 Sep 2022 12:56ч.

    Този индивид, които докара страната / тъй като самия той погуби държавата / до пълна разруха и превърна корупцията в политика да дава оценки на другите е най-малкото несъстоятелно. А това, че на 3 октомври ще намали горивата е супер смешно...В качеството си на какъв???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Токът е наш, земята е наша, селяните са наши, комбайните също

    03 Sep 2022 13:02ч.

    Избива го на ретро соц: Пред нас са блеснали житата, свири хармонико свири и т.н. Обаче влакът счупил гума. Парите ги няма. Лошо Седларов, лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глава последна на банкянския барон Мюнхаузен

    03 Sep 2022 13:12ч.

    Поздравления за синтезирания коментар в стил Илф и Петров :-) !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тарас

    03 Sep 2022 20:59ч.

    Страхотен коментар, браво!Боко да поправи счупената гума, не да плямпа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • AzBe

    03 Sep 2022 13:06ч.

    То и оня пъпчивия се кълнеше като майка в кьораве дете,че няма да видим цена над 2 лева на бензиностанциите му ама....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    03 Sep 2022 13:06ч.

    Мдааа, никой не иска бензин по 2 лева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уилтчо, мамин-сладък,

    03 Sep 2022 13:22ч.

    Евроджендърче, то да е само бензина, с мед да го мажеш! Ма другаде е заровено кучето! А и русофобията не е прерогатив! Иначе, уилтчо, незачет! И козяшки лебец днес няма да има! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Ой Боли!!!

    03 Sep 2022 13:16ч.

    Тоя "СЧУПЕН" дърт цървул вече става само за очистително за населението със ''запечен'' стомах. Като го види народа само и веднага му се регулира перисталтиката....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросът е,

    03 Sep 2022 13:25ч.

    защо горивото е на тези цени (при съпоставими цени на петрола "Урал" с минали периоди)? Да не би индиректно да финансираме усрайна и фашагите там? Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Sep 2022 21:44ч.

    Естествено, че е така! Никой не може да пипне Лукоил, защото бензина и най-вече дизеловото гориво произведено там отива за Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този американски представител досега трябваше да излежава многогодишна присъда за държавна измяна в особено големи размери!

    03 Sep 2022 13:43ч.

    Този американски представител досега трябваше да излежава многогодишна присъда за държавна измяна в особено големи размери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    03 Sep 2022 13:51ч.

    Ами трябва да ядем украински филии без мас, щото така ни нарежда ЕК !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    03 Sep 2022 13:54ч.

    Китното село Торбалъжи се намира в средата на пътя Габрово- Трявна и аз подозирам, че това е" родното място" на всички български политици. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    03 Sep 2022 13:55ч.

    Ни думай ва! И как ще ги свалиш ? Ще се обадиш на бай даньо да ти докара малко евтин бензинец ли ?!? А бе няма ли честни хора в тая държава и тоя да лежи в затвора най-сетне?!? То няма ден в който да не лъже и да маже, само да се докопа пак до властта и парите!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    03 Sep 2022 14:06ч.

    този ни взе за пълни идиоти вземате мандата и веднага го връщате изчезваите да не ви гледаме отвращавате хората с просташките си приказки отиваме на избори 2023 г

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 14:54ч.

    Опитах да се зачета. Не става. Лакардиите и идиотиите ескалират с всеки следващ ред. Ще изтърпим и лебедовата ти песен. Многобройните и гладни местни структури, "подсилени" от тъщи, братчеди и балдъзета вероятно и сега ще вземат най-много гласове, но след това твоите ще ти вземат главата и после идва вътрешното самоизяждане за неследството, при което ще се къса живо месо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 14:58ч.

    И още нещо се сещам. Представяте ли си този ненормалник, дето ръси ангро небивалици и месали, да се яви на истински предизборен диспут по коя да е важна обществена тема. Е, изключвам опъването на пожарникарските маркучи, където имал докторска степен. Може и да е вярно! Този човек практически никога не се е явил на сериозен разговор с/у сериозен и подготвен опонент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Sep 2022 15:10ч.

    "където имал докторска степен. Може и да е вярно" Вярно е. Темата е: "Разгъване на маркуч в гориста местност".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дисертацията на Негово Високотиквие за научна степен кандидат на физкултурните науки е на тема "Психофизическа подготовка на оперативния състав на противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар".

    03 Sep 2022 16:07ч.

    Съдържа 181 страници, илюстрирани с 43 фигури и 25 таблици. Научен ръководител му е бил Атанас Апостолов, тогава декан на Пожжарникарския факултет. Научното звание на Тиквун е утвърдено с диплома № 20 109 от 8 май 1990 г. Дисертацията се пази в хранилицето на БАН в с. Чуковезер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    03 Sep 2022 16:12ч.

    Професор Младен Григоров от ВВМИ/ВМА е написал половината от дисертацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормален

    03 Sep 2022 21:07ч.

    Не си представям невъзможното. Може ли обаче да спрем оповестяването на глупотевините му? Ако не, поне да накараме партията му да носи отговорност за тях. Във форумите това трябва да правим. На медиите се плаща, те не коментират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лалю

    03 Sep 2022 15:59ч.

    ПП посегнаха донякъде ма държавата, ама ДпС ги хчупи с як шут, преди да постигнат каквото и да е. Защото тоя народ може да са управлява само от сарая! Всичко друго е хаус и разруха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Sep 2022 21:53ч.

    Я не приказвай глупости! ПП по лъжи и облагодетелстване от държавната баница го задминаха с 200! Само си спомни, как за 1 седмица опраскаха 9 милиарда лева и не и до сега не са дали отчет. Да не говорим, че набутаха всичката си рода в управлението на държавата и банките! Разфасоваха Булгаргаз (още не встъпил в длъжност техният човек успя същата вечер да продаде евтин газ от Чирен на своя фирма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Счупване на държавата, поставяне на червени линии, опорни точки, вдигаме пенсиите, подреждане на къщичката, визии, спадане на данъци и пениси, екзактно, ясни и категорични сигнали, европейски ценности и т.н.

    03 Sep 2022 19:19ч.

    Ей такива безсмилици се щурат като черни хлебарки из главите на властниците, независимо от техните политически и сексуални оринетации. Клета България! Защо ли Аспарух не пресече Дунава около Козлодуй - още при връх Вола щяха да му видят сметката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Дачков

    03 Sep 2022 20:20ч.

    Не потъпквайте свободата на словото,уважаеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    03 Sep 2022 21:04ч.

    Луд умора нема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    04 Sep 2022 0:14ч.

    Очевидно Вашингтон пак тоя хитър шопландер ще постави за "спасител" след пълния провал на "почтените" харвардци. Предполагам обаче, че хитрецът ще се дръпне назад да дрънка, а за премиер ще бутне американската "сачма" Даниел Митов, проверен и обучен соросоид с британска съпруга. Пак ще последва пълен провал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ходове

    04 Sep 2022 0:47ч.

    Исторически подобни завършват разкъсани от своите с помощта на преторианците. Съдбата му ще е тъжна. В модерните времена инструментите са се променили и не са задължтелно толкова кръвожадни, но същността е еднаква!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    04 Sep 2022 8:26ч.

    най правилниъ човек зъ бългърете е наистинъ тъп, но като гледъм,май се тъшачи съ селенете: (междудругуту днес е Уййййййкиндъ):само как кълват шараните!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи