Борисов поиска пълен Шенген пред ЕНП и се обърна към Австрия: Това не е начинът, по който трябва да работи Европа

Борисов поиска пълен Шенген пред ЕНП и се обърна към Австрия: Това не е начинът, по който трябва да работи Европа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов държа реч пред конгреса на ЕНП в Букурещ, в която категорично настоя за приемането на България и Румъния в Шенген и през сухопътните граници. От трибуната на форума той призова представителите на Австрия да отидат само на 60 км разстояние от залата в румънската столица - на Дунав мост, и да видят опашките с тирове, които чакат с денонощия. 

"Винаги сме били едно семейство, а само на 60 км оттук е Дунав мост, където е с километри опашката. Колегите от Австрия да отидат и да видят каква антиекологична, антизелена среда е около тях. Това не е 21-и век, това не е начинът, по който трябва да работи Европа!", възкликна Борисов в присъствието на лидерите на ЕНП и на председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

"Каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава през другите държави", добави той, а думите му бяха посрещнати с аплодисменти от залата. После се обърна към австрийската делегация: "И вие сте прави. Аз обещавам, че ние ще направим и го правим, така че австрийците да бъдат сигурни за границите. Обещавам и моля, защото нито България, нито Румъния заслужават на моста с денонощия да стоят живи хора. Нали всички сме зелени? Това са работещи двигатели, без санитарни възли", продължи да разказва за тежката ситуация по границата заради това, че Австрия ни спря да получим пълноправно членство и по суша.

 

Лидерът на ГЕРБ акцентира и на помощта, която страната ни е изпратила за Украйна в помощ на съпротивата й срещу руската агресия. Борисов беше категоричен, че ние сме дали много повече, в сравнение с други по-богати европейски държави.

"Макар и с колебливо правителство, но много силен парламент, България, която разполагаше с остарял тип съветско въоръжение, която разполагаше с остарял тип съветско въоръжение, България може да каже, че е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богатите държави на Европа - с боеприпаси, точно каквито им трябват, с танкове, бронетранспортьори, артилерия, с всичко, което българският парламент реши и изпрати за Украйна. И плюсът е, че директно отива на фронта, тъй като украинските войници и офицери точно с такова оръжие разполагат", изтъкна лидерът на ГЕРБ. "В тази кръвопрлолитна война България направи много повече от други по-богати държави", категоричен беше Борисов. 

Той отчете, че сме постигнали диверсификация от руското гориво и сме започнали строителство на новите реактори в АЕЦ "Козлодуй" с "Уестингхаус". Днес със самочувствие мога да кажа, че се справяме добре, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че делегацията на партията категорично ще гласува Урсула фон дер Лайен да бъде кандидатът на ЕНП за нов мандат начело на Еврокомисията.

"Сега е моментът . Сега ни трябва силен председател на ЕК, силен председател на ЕП и тези две железни дами могат да се справят", каза той и по адрес на Мецола и Фон дер Лайен. "Днес трябва да гласуваме. ГЕРБ ще даде всичките си гласове за теб", обърна се към сегашната шефка на Еврокомисията Борисов. 

 

Коментари

  • Само спешно излизане на България от ЕС може да спаси българския народ

    07 Март 2024 11:28ч.

    ЕС е душегубка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жожо

    07 Март 2024 11:37ч.

    "И с танкове"???? За какво говори този човек. Нас ли са лъгали или сега ЕУ будалка?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И нато!

    07 Март 2024 13:48ч.

    И нато!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клоуната на фетиша ще върне откраднати ф-ки и незаплатени оръжия

    07 Март 2024 11:36ч.

    Кьопеци на Пентагона, българоубиици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ние сме дали много повече, в сравнение с други по-богати европейски държави

    07 Март 2024 11:39ч.

    за сметка на мен и останалите българи, които скубете по всякакъв начин. МРЪСНИК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    07 Март 2024 11:41ч.

    ЕС е бита карта след самоубийството на Германия. В сегашното си състояние последното от което има нужда е повече интеграция. Напротив, трябва да се работи за повече независимост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кучи Гъз

    07 Март 2024 11:46ч.

    Как да не гласувам пак за ГЕРБ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Март 2024 12:06ч.

    ЕС = ЕИО+Маастрихт+Лисабон. Маастрихт =Вътрешен ред и сигурност(Шенген-не работи)+ Обща външна и отбранителна политика(няма такава) Лисабон=Европейска конституция(отхвърлена на референдуми) и в неработещ вид . Така ЕС не работи. Номинирането на Лайен не променя конструктивни и грешки при изпълнението, само ги повтаря. Другото за абракадабри, дим и огледала. Поредица кризи-финансова, гръцка, мигрантска , ковид, днес война просто показват сбъркан дизайн. Боце е в режим 'о миг, поспри" и "краят на историята" . Другото е опиум за народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Секретар на съюза на артистите

    07 Март 2024 12:09ч.

    Ако бай Тошо сега стане от гроба, веднага щеше да присъди на Бойко званието Народен артист на НРБ и после да го надари с апартамент по държавни цени, платими за период от 30 години без индексация. Напълно заслужено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Товарач във вещеви склад

    07 Март 2024 12:13ч.

    Аз нямам спомен да има решение за дарение от танкове. Имаше танкове, но на 404, които да се ремонтират при нас. Рано или късно ще лъсне и ситуацията около ракетите на ПВО комплексите. Също така ви предлагам да държите постоянно на радара и съдбата на българската щурмова авиация су25. Не съм чул някой да ги е виждал наскоро. Седели под ключ и строга охрана на склад в хангарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Март 2024 12:22ч.

    От години два се подържат от "Аркус". Трябват им за полигонни изпитания на произвежданите от завода авиобоеприпаси(както и НУРС на Арсенал)Другото от много години е в неработно състояние. Данни от открити източници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вещар

    07 Март 2024 12:39ч.

    Дух, ама ти май забрави, че 8 бр. минаха през тотална рехабилитация и модернизация по договор със завод на Батыка (Белорус). През миналата година един падна при учения, става дума за другите 7.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Март 2024 12:56ч.

    Туй МИГ 29 падна, щото командира на ескадрилата бе забравил да лети. Пита за щирмовите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    07 Март 2024 13:03ч.

    Извинявай-прав си. Каракачанов е извършил дълбока модернизация в Беларус на осем самолета. При това изключително евтино. Пропуснал съм. Човек да не очаква от това шкембе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Бай

    07 Март 2024 12:20ч.

    Смешен и жалък! Само че тоя същия много българи го харесват щото са същите като него смешни, жалки и най-вече продажни....... Разказва на другите от ЕНП какво е направила България, хеххехе сложила си е бесилката на врата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    07 Март 2024 12:26ч.

    Ръкопляскали на Борисов, боже, значи са по-прости и елементарни от него! Пък той най-безсрамно се подмазал на фон дер лайен....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ме гледайте, какво правя

    07 Март 2024 12:35ч.

    Този започна да си решава личните проблеми с инструменти на международната арена. Слагачество на атлантическо и европейско ниво, последвало вътрешните му маймунджилъци, сценични миниатюри и тарикатлъци. Железната Виктория обяви оттегляне, да не би пък в международната администрация на гегемона да има смут и БХ се опитва да мине през открехнатия прозорец???! А железните дами, нали ги познавате?! УфдЛ е един доказано изключително противоречив и семпъл индивид, който нанася масови политически вреди на всички поприща където свърне. Ще се запомни с купищата глупости, които издрънка и основателните подозрения за корупционни мотиви в действията и. Другарката Мецола е стара дружка на БХ! Още през 2020, когато България беше въстанала против безумствата и безобразията на глутницата, тя явно и ярко застана на страната на БХ и геппса. А нея пък ще я запомним с опортюнизъм и всеядност от най-зловонен тип. Във времената когато още не беше Голям човек, Заставаше открито на консервативни позиции, дори се обявяваше против абортите и защитаваше традицонните семейни ценности, но после, буквално след едно преспиване и след проведен инструктаж и дадени обещания, буквално веднага се ВРЪТНА и стана глобален либераст! Упадъкът на Европа ще бъде бавен, отначало лъкатушещ, но после изведнъж нещата ще станат жестоки и мъчителни! Не го гледайте БХ, той си спасява арестуваните пари, които са минавали транзит през чекмеджетата, та сега го играем на митингарски ентусиазъм, с грейнал поглед, верен на партийната линия! Пфууу, гадост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    07 Март 2024 12:39ч.

    "....с боеприпаси, точно каквито им трябват, с танкове, бронетранспортьори, артилерия, с всичко, което българският парламент реши и изпрати за Украйна". Значи все пак догадките са били правилни. Дали сме всичко, което са поискали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слугинаж

    07 Март 2024 13:39ч.

    Борисов не пропуска да се похвали със слугинажа си и на европейско ниво, все пак от посолствоТО наблюдават. Прави впечатление, че вече е забравил за министерствата на пропорционален принцип, вече говори, че каквото реши Габриел, това ще бъде екипът от министри. Асен Василев вече е съгласувал с посолствоТО имената на министрите, така, че всичко е ясно -за да продължават с кражбите, ще разоръжават армията в посока Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Танас

    07 Март 2024 13:51ч.

    Браво на баче Бойко?! Който няма грам мозък в главата пак да гласува за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Март 2024 15:35ч.

    Много мазен тоя БХ, забрави да каже колко много ваксини файзер сме си купили, купуваме и ще продължаваме да купуваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи