Борисов: По-реална коалиция с ПП-ДБ няма как да бъдем, ДПС е част от нея

Борисов: По-реална коалиция с ПП-ДБ няма как да бъдем, ДПС е част от нея

Управленските партньори от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са "реална коалиция", макар и да нямат коалиционно споразумение, а ДПС на практика е част от нея. Това обясни пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при началото на днешното пленарно заседание.

"Тези динамични събития ние, некоалицията, което вече започна да става смешно за хората, защото не отговаря на истината. Ние по-реална коалиция няма как да бъдем" - така Борисов отговори на въпрос какво е станало с подписването на управленското споразумение между първите две политически сили.

"Ние нямаме (хора във властта), но се чувстваме отговорни, защото сме гласували за това правителство, за да станат тези министри", коментира още Борисов.

А на въпрос дали и ДПС са част от коалицията, той отговори: "На практика да".

Лидерът на ГЕРБ обясни, че има как парламентът да се намеси в спора между изпълнителната власт и зърнопроизводителите, които започнаха протести.

"Има и решения, има и много бързи фактически действия, които да се направят. Като се започне от контрола на това, което влиза в България, ако трябва, да се назначат 100-200-300 и повече хора във фитосанитарния контрол. Учудвам се, че и премиерът, и министърът продължават да не се срещат, да не го решават въпроса и той да ескалира", обясни Борисов. Но успокои, че протестите не са толкова страшни, понеже Орлов мост с месеци е бил затворен от протестиращи.

"Майбасите" се набиват в очите, а никой не пита за колите на IT-сектора, коментира още той.

Борисов призова за диалог и обясни, че ако бъде поискано от него, ГЕРБ може да се намеси в спора чрез парламента.

"Със сигурност има и доза истина в това, което казва и Денков. Въпросът е, че ние не гледаме на IT сектора или на който е друг сектор автомобилите, само техните. И това прави впечатление, това ги дразни", коментира бившият премиер, но отрече да противопоставя двата сектора и обясни, че IT секторът е мотора на българската икономика.

Въпреки критиките си срещу земеделския и икономическия министър, Борисов не отговори дали обмисля смяната им при ротацията на премиерите през март.

Кой ще бъде кандидата на ГЕРБ-СДС за кмет на София, все още не е ясно. Борисов единствено обясни, че има неща, които в момента са по-важни, както и че когато ГЕРБ реши, ще свика брифинг в централата си, на който да обяви името.

 

Коментари

  • Боко току-що състави списък с партии за забрана и лустрация

    19 Sep 2023 12:44ч.

    За светът след САЩ и неговите ракови метастази ЕС и ОТАН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    19 Sep 2023 13:00ч.

    Възможно е да има предварително споразумение между ППДБ и ГЕРБ за кметовете на София и Пловдив, след като все още не са оповестени?! Ако е така забавянето на кандидатите на ГЕРБ може да бъде разчетено и като окончателни пазарлъци в Сглобката?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оркестъра свири на палубата на потъващия кораб

    19 Sep 2023 13:20ч.

    Когато избягаха от Кабул, англичаните уж случайно наръсиха двора на посолството си с папки, съдържащи всички данни за местната им агентура. Че някой от тях току-виж и пенсия можеше да очаква от англоезичниците. Тук ще е същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха, иновативната коалиация на НоваПромяната + РетроСтарата 17 и 30-годишна партии!

    19 Sep 2023 13:23ч.

    Давай г-н Борисов съешавайте се - за такава ИНОВАТИВНА коалиция трябва да говори президента Радев днес в ООН. България била в топ 3 по иновации, ми не, направо си е номер едно. Еваларка, г-н Борисов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    19 Sep 2023 13:34ч.

    След толкова родилни мъки, най-накрая си признаха, че недоразумението "сглобка" всъщност е тройна коалиция. Поздравявам пепетата и дебетата за успешното изчегъртване на модела ГЕРБ и трайното отстранявана на КОЙ от властта. Поздравявам и КОЙ, превърнал се в най-видният конституционалист. Оставяме се в неговите ръчички и високото му интелигентно чело, признак за невероятна мисловна дейност. Завършвам всички добронамерени, уважителни намерения с пожелание за безпроблемно и бързо напускане на властта (накратко - оставка).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военнопрестъпника

    19 Sep 2023 13:41ч.

    И долнопробен фашист Борисов ,е съучастник във четвъртата национална катастрофа във България и го чака заедно със другите престъпници народен съд . Ако не избягат през това време . Иначе никакъв член 4-ти и 5-ти на нато няма да ги спасят от народното възмездие .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живота на НАТО се очертава да е по-къс от този на Борисов

    19 Sep 2023 14:02ч.

    Но не с много

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тайната на айсберга

    19 Sep 2023 15:04ч.

    Селската (по-вярно е селяндурската) семка на БХ му подсказва, че сиромахомилският наш народ няма да може да прости видимите атрибути на разкош и власт. Та все придърпва чергата към майбасите! Той, горкият, няма Майбах! Има пачки и кюлчета, има и цели планини от кеш, но упорито се прави на умряла лисица, а неговите и сглобените упорито игнорират, надявайки са на РЕКАТА НА ЗАБРАВАТА! НЕ, БХ! Това никога няма да бъде забравено! Без оглед на вашата СЛЕПОТА! Истината е пределно ясна. Твоите шкафчета и О, Барселона - те са само скромен връх на едно огромно тяло на айсберг от кражби, което срамежливо се крие под повърхността. Поради неравномерно топене, айсбергите имат странната особеност - да се преобръщат и да показват част от тайните си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Повръщня

    19 Sep 2023 15:10ч.

    Хайде, БХ! време е вече да излезете с кандидат! Не е прилично да държиш КОАЛИЦИОННИТЕ ТИ ПАРТНЬОРИ в подобно напрежение. Нали сте съюзници, поддържате се?! Искам да вземеш отношение къмкандидате на ппдб, прекрасно описан от К. Шкварек! https://epicenter.bg/article/K--Shkvarek--Liberalite-vodyat-kampaniya--ot-koyato-strui-arogantno-useshtane-za-predizvestena-pobeda/326766/11/0 На вас, като истински десни, не ви ли се повръща?! А, БХ! Ако направите ала-бала с ппдб за София, партията вече ще си изповръща червата! До този момент оттам се чува само едно ръмжене и непосилни опити да предотвратят повиците за повръщане! Тези хора заслужават уважението ти! За да бъде спасена твоята кожа, те вече месеци стискат повръщнята между зъбите си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Старата жипка

    19 Sep 2023 15:23ч.

    Тези нещастници, които притежават майбаси, ролс-ройси, бентлита, ферарите, ламборджинита, астън мартини и т.н. - те са за оплакване! Не ми ли вярвате! Притежаването на такъв автомобил в България е божие наказание! Тук не могат дори да им направят едно най-обикновено обслужване, което при тях се случва задължително по-често от обичайното. Ако собственикът има късмет, той трябва да прати колата само до Виена за най-елементарни дейности по нея. А представете си да трябва да иде до Лондон?! Покрай пачките и Барселона, видяхме ги - какво представляват нашите зърнари и пилещари. Такъв ще си прати колата за смяна на масло и филтри до Виена, няма да се замисли, пък и неговата г-жа дома най-вероятно е семпла до последната клетка и дори няма да забележи. Сега БХ разкрива още мръсни тайни. Оказва се, че такива коли притежават и босовете, пък и по-дребни риби от други браншове А те са все умници! Пък да не ви обяснявам какви са госпожите им! Представяте ли си, какви душевни терзания и болки са принудени да понасят тези хора, когато на три месеца колата отсъства по 10 дни за обслужване?! БХ е момче от народа, той си юрка една стара жипка и си е рахат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • потайност

    19 Sep 2023 15:56ч.

    Пък самото обслужване струва колкото един среден семеен автомобил! Имането-нямането на парите, само по себе си не може да обоснове и оправдае плащането на такива пари за такива цели. Ако си нормален човек от българските потайности, де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    19 Sep 2023 15:51ч.

    Буци, намери си истински астролог!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инфекция

    19 Sep 2023 15:51ч.

    Била реална коалицията, ... пардон НЕКОАЛИЦИЯТА! Тоа ще ме спука от смях! ДПС-то и то било вътре! Треса се от кикот! Че това го знаят дори децата от група Брезичка на люлинската детска градина. Сега истинският въпрос е друг. Мустафато видимо отстъпи на втори план и се занимава с партията им. В парламента ДП видимо командва парада, дори киретата отправят влажен взор към него, мъчително опитвайки да открият какво е желанието и настроението му. А пък ДП е дружка на г-н Магнитски, заедно си пият питието, ката ден. Бойката е формално препран, но това не значи, че не го държат за деликатни части на тялото - никак дори не е случайно, че предаде без всякакъв бой крепостта на властта. Той си е стара приятелка (бойна) на ДП, но пък сервилничи пред ппдб-тата, които правят метани на Делян Ага. Тази триада може да завърже погледа и на опитни играчи, какво да говорим за такива аджамии като нас тук. Чудя се, как ли се оправя с тях мистър Мъртън?! Кройка, сглобка, слепка - тия хора ще прихванат скоро някаква заразна шизофрения! И такава вече имало, открили я в някаква лаборатория на 404! Бойката го ядосаха и той скастри някаква там мисирка, че щял да каже кандидата, ама когато той си поиска! Пък си мълчи! Ей, хора, вие съобразявате ли на какъв пъклен огън се пече този човек. ппдб вече са поръчали музиката за победата си в София. На бойчо е поставена божествено трудна задача - да намери такъв човек, че да загуби от терзийка, но задължително да победи Ваня и Възраждане! Признайте, не е лесно! А пък партията му е на нокти отдавна и се е побърката! Дано д-р Гълъбова има някакъв илач за бактериалната шизофрения!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    19 Sep 2023 15:55ч.

    "Реални" сте, спор няма, но тази реалност е вредна, фалшива и позорна. Въз основа на реалните избори и реалните погроми тази реалност е отрицание на национален интерес и закон! Реални и незаконни. Реални манипулации. Реална продан. Реална некадърност. Реални недопустими компромиси! ПП-тата направиха реален погром навсякъде и наложиха лъжата и гаврата за стил на управление - реално!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи