Борисов отговори на ПП-ДБ: Незряло и неприемливо, изборите две в едно са абсолютно логичен завършек на тази некоалиция

Борисов отговори на ПП-ДБ: Незряло и неприемливо, изборите две в едно са абсолютно логичен завършек на тази некоалиция

"За мен от това, което са написали, първите десет реда, тях ми ги прочетоха, изборите две в едно са абсолютно логичен завършек на тази некоалиция", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента предложения от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) меморандум за управление. "Аз разбирам, това е много щедро предложение към ГЕРБ, с Кирил Петков да си разделим държавата на две - съдебна власт и регулатори", коментира в отговор на въпрос Борисов и добави, че не вижда абсолютно никаква принципност. Защо девет месеца те сменяха поголовно всичко, без изобщо да се сетят за подобен меморандум", попита той. 

Не съм го чел, защото го нямам, заяви той. Борисов каза, че вицепремиерът Мария Габриел разполага с меморандума и предположи, че тя ще направи своето изявление. Аз от името на ГЕРБ мога да кажа, че това не само, че не е приемливо, а е незряло, каза той.  

Борисов посочи, че в ПГ на ГЕРБ-СДС не са получили никакъв меморандум, а Мария Габриел по телефона му прочела първите няколко изречения, но той я спрял.

Подобен подход е незрял, коментира лидерът на ГЕРБ. Подобен документ се изготвя от работни комисии, ние го правихме навремето с Реформаторския блок около един месец, добави той. Борисов обясни, че в процеса на изготвяне следва да участват представители и на двете страни и когато един такъв документ е готов, отива за подпис. 

Интересно е, че вие ми говорите за някакъв документ, изпратен някъде, във време, в което те усилено сменят регулатори. Този подход вече не е незрял, този подход е арогантен, този подход е неприемлив, този подход поставя ГЕРБ в невъзможност да подкрепи каквото и да било, заяви Бойко Борисов.

Кой съгласува смяната на най-важната агенция в държавата – Агенцията за държавен финансов контрол, и тя в кой меморандум е записана, попита той. Лидерът на ГЕРБ постави въпроса още за Дирекцията за национален строителен контрол, за Българската агенция по безопасност на храните и за смяната в Агенция "Митници", за която разбрали вчера.

"Подялба на регулаторите – коя правова държава парцелира... Аз разбирам, това е много щедро предложение към ГЕРБ, с Кирил Петков да си разделим държавата на две - съдебна власт и регулатори", коментира в отговор на въпрос Борисов и добави, че не вижда абсолютно никаква принципност. Защо девет месеца те сменяха поголовно всичко, без изобщо да се сетят за подобен меморандум, попита той. 

"В този меморандум от това, което казвате, това е всичко друго, но не принцип. Всичко друго. Да поделим с Кирил Петков държавата на две, да загърбим парламентаризма, да загърбим опозицията, да си разделим за следващите седем години 50 на 50 всичко. В същото време целият Министерски съвет да остане техен, с две трети зам.-министри и с две трети областни управители", коментира Бойко Борисов.  

Относно готовността на ПП-ДБ да се седне на една маса и да се обсъди проекта на меморандум, лидерът на ГЕРБ каза, че това се прави предварително. 

 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Ghost

  21 Фев 2024 11:21ч.

  Боце и Делян клатят ППДБ. Във всеки смисъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  21 Фев 2024 11:46ч.

  Е, ако Боко е взел вече решение да се ходи на избори, чудесно! Стига само да не си промени мнението до довечера или най-късно до утре, както обикновено се случва при него...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  21 Фев 2024 11:21ч.

  Много се тежкарее, както винаги, но само докато се обади Галка от посолството.?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ./.

  21 Фев 2024 11:47ч.

  ...което е силно вероятно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  21 Фев 2024 11:26ч.

  А как стои въпроса с временните правителства при новоприетите поправки в конституцията? Щото се очертават избори до дупка а дупката е някъде далеч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  21 Фев 2024 11:27ч.

  В ППДБ второто парче от слепената коалиция(като ДБ също е коалиция) напоследък са на втора линия. Цел на Боце и Шишо е не само преформатиране на сглобката, а разпад на коалицията от коалиции на умнокрасивите. Може и да успеят. При ниска активност, фрагментирано партии двайсе процента (оптимистично) умнокрасувитета разцепен на три(или две) може да остави към осем процента за служебно разпределяне на мандатите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • vld

  21 Фев 2024 11:38ч.

  ...Сега вече разбрах, че този тиквун, не може даже и да чете, защото меморандума му го четат по телефона, вместо да му го снимат и да му го пратят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  21 Фев 2024 12:29ч.

  Като споменахте "меморандум", то самият ББ преди време обясняваше пред журналисти, че меморандумите (ставаше въпрос за меморандум относно газ или електричество) нямат никаква юридическа тежест и се подписват само за да си спомнят какво са говорили. Идвало от "memory" или с други думи "спомен". Сега се хвалят /или оплакват/, че подписват разни меморандуми с разни други оръфляци и очакват това после да се спазва ли? За тези хора всичко подписано е "предпоследно", а казаното дори не се брои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  21 Фев 2024 14:34ч.

  В случя е прав проф. акад.д-р Баща. Меморандумът е поет ангажимент, но няма обвързващата правна стойност на договора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  21 Фев 2024 11:39ч.

  Дееб@ и нещастниците, дееб@ ( ПП Де Бъ, ГРОБ и ДПС ) !!! К'во се правите на големи блъфьори и политически покерджии . Сега сте много сербез и постоянно вдигате ставката, като се плашите един с друг за нЕкви избори ,,две в едно", а всъщност се посирате от шубе от колосалната загуба предни такива избори. Тъпашкото ви блафиране за пред дебилите ви избиратели ще приключи с уж компромисна фигура за външен министър, примерно като оня предателски говньо Марин Райков и толкоз. После пак в "НЕ"коалиция сглобени ще продължавате ДА КРАДЕТЕ от 80 милиардният бюджет на България. И от другаде, там докъдето се докопате, де.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  21 Фев 2024 11:40ч.

  Внучката ми е на 5,5 годинки и е по-зряла от Кирето шарлатанчето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жорката

  21 Фев 2024 11:48ч.

  Няколко коалиции от коалиции правят една некоалиция. Става като за логопедични упражнения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  21 Фев 2024 11:51ч.

  Да се ходи на избори е чудесно решение! Но, от Сглобката питаха ли Господарите от Посолството, преди смело да обявяват намерението си, защото много добре знаем всички, че без благословията на "началниците", както ги нарича самия Тиквун, всичко е, като "сметки без кръчмаря"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "важен" отговор

  21 Фев 2024 11:52ч.

  Отговорът, който е отправен към едни неадекватни, буквално луди хора, не е чак толкова интересен. Понякога е необходимо да забаламосаш лудия, както се налага да забаламосаш едно пощуряло дете - та да се успокои и да заспи. Друго е важно! Какви реални действия ще последват?! Преддоговорно надлъгване ли е това или има пратена блага вест от Вашингтон, че изродщините на ппдб са вече нетърпими. Знаят ли, че ДП ще мине на конференцията? БХ готов ли е на истинска коалиция с ДПС и да управлява заедно с ДП????? Знаем, че американците не са гнусливи, за тях нищо не е проблем, може да е дори НАМАГНЕТИЗИРАН, важното е да бъде верен техен son of a bitch. А обичта на ДП към САЩ е гарантирана през парите? Българското правителство по Конституция се идентифицира с лицето на премиера. Оставка има тогава когато физическото лице Денков предприеме действия. Това гарантирано ли е?! Много въпроси, а малко надеждни отговори. Към днешна дата по-скоро ни будалкат и играят театро! А ние продължаваме страстно да им вЕрваме и да ги обичаме! Чудя се, как може в този момент да живееш в кожата на човек, който гласува за ппдб? Сигурно е много "интересно" изживяване. За геппсовете не питам, там отдавна всичко е ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  21 Фев 2024 11:53ч.

  Буци е прав тук...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • песимист

  21 Фев 2024 11:55ч.

  Бойко, не се пъчи, не си велик. Пак ще клекнеш на ПП. Все ще се намерят обяснения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  21 Фев 2024 11:56ч.

  Е,я! Борбата за принципи я докараха Боце да изглежда принципен при пряко сравнение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • искам избори до дупка

  21 Фев 2024 12:00ч.

  Не че ще ида да гласувам, но зная какво ще стане в дупката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реципроч Корифееф - счетоводител

  21 Фев 2024 12:01ч.

  Проблема с безвъзвратно хроничните лъжци е в това, че дори когато кажат по погрешка нещо вярно, вече никой не и вярва!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докато сме окупирани от Пиндостан избори нищо няма да променят, но поне краденето им малко ще намали темпото

  21 Фев 2024 12:09ч.

  Изобщо, само геополитически размествания може да ни извадят от таз септична яма ЕСОТАН.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  21 Фев 2024 12:27ч.

  в името на кокала колко години подкрепяте парапета заедно с дпс съсипвате държавата освинихте софия с това застрояване нищо не върви в българия бюрокрация и корупция няма здравеопазване стари не функционални болници нищо не свършихте толкова години избори до дупка ставате само за далавери

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харвардците са опасни за здравето на нацията и целостта на държавата

  21 Фев 2024 12:27ч.

  Защото действат със заблуда и измама за населението - сценарият същият като в Гърция! Теглят милиардни кредити, вдигат доходите - народа доволен и чики-рики без да мисли за последствията, без да мисли, че големите кредите трябва да се връщат и доходите в един момент носят мизерия, защото държавата изплаща кредитите и вече няма пари да вдига доходите! Отделно от това държавата остава без собственост и чужди далечни държави се разпореждат в собствената ни държава и НЯМА кой да защити същия народ, заблуден от кирленаасените - високи доходи с кредитни камъни на шиите, ама требе да се мисли!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха

  21 Фев 2024 12:33ч.

  Тия блъфьори, в опита си да наложат свой външен миситър, обърнаха държавата на покерджийница. Сега чакаме да видим кой ще мигне пръв. ППДБ са в толкова лоша електорална кондиция, че ще им се наложи да изядат и солта и тоягите според мен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  21 Фев 2024 12:34ч.

  От много време предлаганият от Елита Обществен договор(това е ритуала с Изборите-легитимация на властта с бюлетина, не с дружините хранени хора на Султана) получава мълчалив отказ да бъде преподписван от мнозинството избиратели.Значи Общественият договор е порочен, а властта нелегитимна. И се връщаме на хранените хора в партийните дружини .Толкова за демокрацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бобо

  21 Фев 2024 12:41ч.

  Е Бойко има възможност за първи път да свърши но читаво. Хората вече чакат избори. ПП и ДБ да вървят в небитието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НС парламента ще работи ли при служебно правителство по новите закони?

  21 Фев 2024 12:47ч.

  Разпуска ли се парламента при служебно правителство сега след промените дето промениха и сега пак ремонтират... И кой ще е служебен министър-председател шефа на НС, БНБ или ВАСъд?! ... .... Или Марин Райков от лобито на Великобританските интереси към Балканите ще оглави Външно министерство и грозната американо-британска-полубългарска сглобка ще продължи да изсмуква жизнения потенциал на България?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  21 Фев 2024 12:47ч.

  Да не дойдат бърже сега някои материали от испанската прокуратура, някой дубайски банкер да се обади, че не може да оперира с парите, щото чичо Сам е сложил катинар? Янките освен Авдеевка едва ли ще загубят и София ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мутра стажант

  21 Фев 2024 13:05ч.

  батко,като та слушкам ,май идва времето да раздаваш рестото на тези тутуруткаджии,най шимий кефда отпочнеш първо с тоз дет лесно се разгонва ,той пръв да усети жегата отзаде

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • При всички

  21 Фев 2024 13:13ч.

  положения ПП-тата са крайно вредни вече за страната, а точната дума е да се махат, даже ако можем и извън страната. Така че всичко, което се стори за това е добро за момента. Вън от политиката засега и от страната въобще, ако е възможно все още. Даже и по-малкото зло е добро в момента, след като няма друго решение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Блъфът не мина, почна свиването на знамената

  21 Фев 2024 13:37ч.

  Женерал Атанас вече е обяснил, че то, всъщност, р'ззираш ли, меморандумът бил само покана за преговори. Седнали шарлатаните с дърта мутра покер да играят. Дори само годините тренировски с Вальо Златев си казват думата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  21 Фев 2024 13:40ч.

  То туй им е проблема, мислят си че играят покер на маса за белот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джеймс О'Браян от Горското стопанство

  21 Фев 2024 14:01ч.

  Рекет приет. Разкарай кокошката с пломбирания зъб. Свободно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мента

  21 Фев 2024 14:05ч.

  Скандалният американски шионин про100 к!р0 хвърли бомбата: ако денк0ф не е външен министър на сащ /тук той бърка държавата/, ще си сменя пола!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълтохубвец

  21 Фев 2024 14:10ч.

  Тоз левент тулупий насъщен, тоз с 200 въртящ се чиляк, доказа че е еднокнижник..как простичко си призна че не е чел меморандума на жълтопаветниците...демек е нямал кой да му прочете в пустите одаи на банкянският му палат. Жив да го ожалиш, жив!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  21 Фев 2024 14:13ч.

  Четенето на меморандума е предизвикателство за всеки нармолен човек...не се учудвам, че никой не ще да се занимава с пенделите от ппдблгбт

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  21 Фев 2024 15:16ч.

  Боцко няма пари за избори, от които нищо няма да произлезе - тоест да хвърли едни пари на вятъра. За това плаши гаргите - след загубите от местния вот много структури или се разпаднаха или затихнаха силно. На парламентарните избори тези неща се покажат, още повече, че и кинти няма (вече натрупаните не са дават ей така за избори).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  21 Фев 2024 16:06ч.

  досега му беше лесно, водеше се опозиция, но при техен премиер няма измъкване, затова не искат ротация

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зрял и приемлив

  22 Фев 2024 0:09ч.

  ""Незряло и неприемливо" е тези пичове да си въобразяват, че могат да делят (делкат) с мен! До вчера вземах всичко сам, странно е защо решиха, че имам необходимост от ортаци??!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи