Борисов от Плевен: ПП не ни искали! А те защо си мислят, че ние ги искаме?

Борисов от Плевен: ПП не ни искали! А те защо си мислят, че ние ги искаме?

Борисов показа схемата, по която чрез посредници се оскъпява цената на природния газ за България.

ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания със събитие в Плевен. Пред симпатизанти на партията и журналисти там говори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Той подчерта, че инфлацията у нас към момента е „чудовищна” и запита: „При това положение за какво вдигане на пенсии и заплати говорят”. 

„Няма сфера, в която нещо да се е подобрило – всичко се е строшило. Промяната унищожиха всичко направено”, коментира още Борисов. И нарече формацията на Кирил Петков и Асен Василев „бели якички” и „партия на посредниците, която трябва всячески да бъде побеждавана”.

Не казвам, че сме били идеални. Винаги може да бъде по-добре. Не казвам, че всичко е било мед и масло. Но не съм вярвал, че могат така да счупят държавата, заяви Борисов на откриването на предизборната кампания в Плевен.

"Ние имахме най-доброто председателство в ЕС. Само в България дойдоха абсолютно всички лидери на Европейския съюз. Обикновено ходят половината, две трети. В България - от канцлера на Германия, през премиера на Великобритания, до президента на Франция, и всички останали се разхождаха в София. Защото бяхме добри, бяхме много добри. Издействахме си влизането в чакалнята на Еврозоната и приемането ни в Европейския банков съюз", каза лидерът на ГЕРБ. "Вие представяте ли си Томислав Дончев и Деница да отговаряха за Плана за възстановяване?" 

"Доказано - от всеки литър нафта и бензин, 1,20 заминават за Швейцария. Доказахме ви, че газа вчера с още 20%, 18% близо скочи - както и да ги закръгляш,те така летят цените, че кой ще ги връща тези пари. Те ви грабят директно от джоба с водата, нафтата, бензина, метана, газа, а днес съм ви извадил и цените на хранителните продукти", заяви Борисов и допълни: "Това е най-лесната предизборна кампания за ГЕРБ, защото фактите говорят." 

"При тази чудовищна инфлация, за какво вдигане на заплати и пенсии говорим? Не е важно кой вдига пенсиите. Важно е кой ги плаща", заключи Борисов. 

"При Бойко нафтата беше 2 лв., бензинът беше 2,20 лв. - при вас е 3,70 лв. При Бойко газа беше 35 лева, а сега е 300 лева. Ето ви 12-те години, за които говорят пиарите им. Няма сфера, където нещо да се е подобрило, всичко се е строшило. Два часа не мога да стигна до Плевен.", каза още той. 

"Защо си го причинихме това като българи", запита Борисов. 

"Лозунгът, когато бях кандидат за кмет на София беше "Генерална промяна". Те и това изкопираха, не можаха нищо да измислят. Но те, вместо да надградят промяната и ние да им се зарадваме, те унищожиха всичко направено. Една къщичка за птички не направиха, една велоалея, нищо не направиха", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Eдин лев на литър компенсация за горивата предложи Борисов: "Виждате, откакто Киро и Асен ги няма, горивата започнаха да падат надолу. Те ви обираха", каза той. 

"Излишък има, защото не са направили никакви плащания", каза той. "Те са толкова слаби, че не могат да планират бюджета за повече от 2-3 месеца" 

"Ако българите се подведат пак, след зимата няма да има оправяне", категоричен бе Борисов. 



"Всеки ден служебното правителство вади кражби и далавери, с какво са ни излъгали. Ние нямахме достъп до това, само предполагахме. Ние можем да заявим, че Румен Радев ще си удържи на думата и ще проведе честни избори", каза още лидерът на ГЕРБ. 

"Истинското им име е "Партията на посредниците", заяви Борисов за "Продължаваме промяната" и допълни, че те са истинските "бели якички", 

"Излизат и казват: "Ние не искаме с Бойко и с ГЕРБ". А вие защо си мислите, че ние ви искаме? По какво си мислите, че ние ви искаме. Аз съм си говорил с моите експерти. Те ми казват: Представяш ли си един кабинет с Киро, Асен, Лорер, майка му, баба му, жена му, леля му. Те ще ми покварят министрите, не трябва да ги пускаме там." 

"Най-неудачният лозунг за НС е "Съединението прави силата", защото нацията първо Радев я раздели, после ние се разделихме на партии и стана като едно време както се мразеха "Левски" и ЦСКА", заяви Борисов. "Точно така стана - аз като кажа нещо добро, че с някой може да управляваме, мойте искат да ме бият. Добре че още не могат."

По-късно Борисов се срещна в Плевен със здравни работници.

"Ако не прогоним тези измамници - Партията на Посредниците, ни чака жанвиденова зима. На тези избори е последният шанс да вкараме някакъв разум в държавата! Това заявих днес по време на среща с представители на здравния сектор в Плевен. 
Ако бяхме оставили “промяната" още 2-3 месеца на изборите щяхме да ги бием с 40-50%. Но днес вече нямаше да можем да направим нищо. 
Сега само се харчи без да се произвежда. 4,76 млрд., цитирам НСИ, сме изнесли извън страната само за газ и петрол чрез посредници. Парите, които се плащат повече, отиват директно при Асен и Киро. През МЕТ и румънския Газпром и през Лукойл и Литаско за Швейцария. За пет месеца – близо пет милиарда изчезнаха в нечий джоб. До края на годината ще станат десет", написа той във Фейсбук страницата си.

 

 

Коментари

  • посланник Байърли

    02 Sep 2022 16:13ч.

    Троянския кон ако си беше направил труда да обясни правилно нещата, ПП щяха да клонят към нулата. А той както винаги ръси простотии. Е на кого да се сърдим по-напред?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОКОНОН

    02 Sep 2022 16:13ч.

    ИНТЕРЕСНО,КОГАТА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ,КАК ЩЕ ЛИКВИДИРАТ ПОКАЗАНАТА НА ХАРТИЙКА(ТВОРЕНИЕ НА ДЕЛЯН ДОБРЕВ),СХЕМА?ИМА ЛИ НАИВНИ,КОИТО ДА МУ ПОВЯРВАТ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    02 Sep 2022 16:56ч.

    Ко хубаво беше , тоя страхлив толуп като се беше покрил и не му четяхме тъпотиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като ти наредят

    02 Sep 2022 17:04ч.

    американците и това ще направиш. Не с ПП, а с Корнелия и Волен дори ще се съюзиш, ако иска големият "брат" зад океана. Лошо е да си зависим много, много лошо - правиш се на господар, а всъщност си скъсана и лекьосана парцалена кукла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    02 Sep 2022 17:08ч.

    всички изчезваите че ни писнахте с простотиите си отиваме на избори 2023 г

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Zet

    02 Sep 2022 17:10ч.

    Какъв идиот трябва да си, за да гласуваш за този тъпунгер, освен ако краденето и със задните си части, не ти е хоби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за закуска

    02 Sep 2022 17:11ч.

    о заповед от едно посолство за закуска може и да спретнете едно бойче в центъра на някое селце. Номерата ви няма да минат защото сте хванати с въженце за гушката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на бунището на историята

    02 Sep 2022 19:00ч.

    Герб не иска , ПП не иска ГЕРБ, а българският отруден народ не ще нито ГЕРБ, нито ПП във властта, иска ги на бунището на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    02 Sep 2022 21:22ч.

    Мачкай, Баце! ...че сте пендели не се издържа...леле кво ни чака зимъска....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Moesia Inferior

    03 Sep 2022 10:02ч.

    Това ще остане от България поради десетилетията колониални власти, назначавани от англоезичниците по техния изпитан в Индия принцип: "власт на най-лошите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи