Борисов: Осем “американски каскета” заедно с National Crime Agency на Великобритания мятат кал по "Промяната"

Борисов: Осем “американски каскета” заедно с National Crime Agency на Великобритания мятат кал по "Промяната"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Опорката за "Нексо" е “кал и каскети”. Съдейки по фактите и четейки FINANCIAL TIMES, REUTERS, Капитал и други, калта идва от тях, а каскетите са американски. Защото главният прокурор на Ню Йорк съди "Нексо" по обвинения за измама, а 7 други щата разпореждат на компанията да спред депозитния си продукт и започват разследвания. Така излиза, че осем “американски каскета” мятат кал по “Продължаваме промяната”, заедно с National Crime Agency на Великобритания." Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в своя Facebook профил, иронизирайки коментар на депутата от ПП Настимир Ананиев за аферата "Нексо": " Тече милиционерска акция "Кал и каскети" срещу ПП".

Лидерът на ГЕРБ говори в Ямбол и по политически теми:

"Или трябва да има правителство, или трябва да се мисли за промяна на системата. Около 1 млрд. лв. сме изхарчили за избори. Нови избори са още около 80-100 млн. лева".

„ГЕРБ ще участва в разговори за третия мандат. Считах, че ако мандатът бъде даден на „Демократична България”, това е пътят към сформиране на работещо правителство”, пише лидерът на ГЕРБ. 

От думите на Борисов става ясно, че той е разколебан след участието на съпредседателя на ДБ  Христо Иванов в обществената телевизия, защото изглеждал притеснен от въпроси за правителството. „За първи път му се дава такава отговорност, да е лидер на един процес”, обяснява си поведението му Борисов.

„Носител на третия мандат може да е БСП. Но ние няма как да ги подкрепим, защото имаме решение на партията”, обясни Борисов шансовете за коалиция.

Той изтъква дейността на своята партия. „Тази седмица парламентът прие 5 закона и две решения. От тези 7 законодателни акта, 5 са внесени от ГЕРБ. Тези решения са много важни. Народното събрание задължи Министерския съвет да измени Плана за възстановяване и устойчивост и да гарантира бъдещето на ТЕЦ-овете”, пише бившият премиер.

Според него има намаление в цените на горивата. „Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лв., сега са 2,50 лв. Откакто "Промяната" я няма, бензинът падна с 90 ст. Прие се и закон за изземване на свръхпечалбите на "Лукойл", с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората”, убеден е Борисов.

Парламентът работи изключително ефективно с много ясно мнозинство от ГЕРБ-СДС, ДБ, БВ и ДПС. Крайнолевите ПП са в изолация, те гласуват с “Възраждане”, смята лидерът на ГЕРБ.

Относно скандала с Nexo Борисов се позова на американско разследване.

„Опорката за "Нексо" е “кал и каскети”. Съдейки по фактите и четейки FINANCIAL TIMES, REUTERS, Капитал и други, калта идва от тях, а каскетите са американски, пише той.

„Главният прокурор на Ню Йорк съди "Нексо" по обвинения за измама, а 7 други щата разпореждат на компанията да спрат депозитния си продукт и да започват разследвания. „Така излиза, че осем “американски каскета” мятат кал по “Продължаваме промяната”, заедно с National Crime Agency на Великобритания”, коментира иронично Борисов.


Източници: NOVA, epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Хайде, хайде

    14 Яну 2023 15:34ч.

    Сриването на инфантилния ПП проект не означава, че хората са забравили за игричките на ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    14 Яну 2023 17:00ч.

    Да ама ГЕРБ крадеше само от българи, а ПП и ДБ крадат и от американци и от българи! Има разлика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видолов

    14 Яну 2023 15:40ч.

    И по каскетите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    14 Яну 2023 16:02ч.

    Много е кофти, когато и двата картела са курирани от Козяк, но са ги насъскали едни срещу други, иска ти се да изпееш какви лайна надробиха краварите, но знаеш че си мъртъв. Режат финансите на едните и на другите по малко, по силния да оцелее. Опита срещу младостта. Аз залагам, че и двете козяшки ОПГ ще бъдат смазани, а козяк ще се превърнас в Северно Корейско посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ------

    15 Яну 2023 11:17ч.

    "...а козяк ще се превърнас в Северно Корейско посолство". Да, с помощта на новия американски посланик, който пролетта трябва да поеме поста. Струва ми се, че точно този ще направи големи зулуми на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    14 Яну 2023 16:21ч.

    Много ме кефи изказа на Бат Бойко - "четейки FINANCIAL TIMES, REUTERS....". Оставам с впечатлението че Бойко Борисов със своя перфектен английски е чел публикациите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Конграчюлейшънс"!

    14 Яну 2023 18:26ч.

    Пожарникар, президент, пожарникар, президент, пожарникар, президент - промяна на системата! Сго-дих-ме се! Сго-дих-ме се! Сго-дих-ме се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласовете ви не чувам

    14 Яну 2023 16:25ч.

    Това платено съобщение ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    14 Яну 2023 17:34ч.

    Бойко Методиев Борисов 1959-2023. А дано...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Работещо за янки-окупаторите

    14 Яну 2023 17:48ч.

    Правителство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    14 Яну 2023 19:50ч.

    Буци, ти си изостанала сикаджийска мутра. Тебе те спонсорират само пътищари с офиси в Дубай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор Папазов

    14 Яну 2023 19:58ч.

    Виктор Папазов: През пролетта ще усетим първите ефекти на предстоящия икономически срив на ЕС Поглед Инфо https://www.youtube.com/watch?v=HjCHNkpf0BU Виктор Папазов: Във финансовия концлагер и вода няма да си купим, ако не спазваме правилата им Поглед Инфо https://www.youtube.com/watch?v=HjCHNkpf0BU

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    14 Яну 2023 20:25ч.

    тулуп, ти нали искаш третият мандат да отиде при ристьо ? Последно - какво точно искаш? Или смяташ хората за много тъпи, та не могат да съберат 2 и 2 ? Същият измекяр си - не си мръднал на йота!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бисери:

    14 Яну 2023 21:00ч.

    Щатските прокурори - каскети. Израелските служби - махмуд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хей

    14 Яну 2023 23:31ч.

    мутро, по-добре да даваме за избори, отколото ти да направиш правителство и : или да ни вкараш във война с Русия или да продължиш да взимаш заеми , които да крадеш и да ги лепиш на нас и бъдещите поколения.Капиш, боклук малоумен! Като тебе няма боклук в българската история.Аре, Дачков да ме трие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    15 Яну 2023 0:28ч.

    Ако по ПП мятат кал, по Борисов и герб камани ли трябва да мятат? Този примат какво се прави на ,,светец"? Не си спомням срещу друг български политик много хора, даже много вечери с пълни площади да са протестирали, в продължение на една година както срещу лицето ББ, така че да не се прави постоянно на света вода ненапита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    15 Яну 2023 10:19ч.

    Всичката дандания с Нексо е за да се даде възможност на президента да оправдае връчването на третия мандат на "Български изхОд". Макар да са най-малката представена партия, те са новите любими американски пудели в България. ДПС и Възраждане не стават за мандат по презумпция (твърде много афилиейшън към съответно Турция и Русия), БСП отсвири другите козяшки съдове за хигиенизиране на задни части - ПП, а Бокуслав забрани с партиен декрет тиквариумът да подкрепя мандат на БСП. От ДБ се гнусят почти всички (избиратели имам предвид, не политици и партии, те от нищо не се гнусят), тъй че нямат шансове, а на "началниците" им трябва марионетно правителство с достатъчно желание и правомощия да ни набута още по-дълбоко в киреча. Тия, служебните, само се офлянкват и бягат по тъча. Е, затова сега се вадят мръсотиите на ДБ, за които отдавна се знае, мандата се дава на Янев и всички т. н. евроатлантици имат повод да спрат да дефекират по главите си и да се гушнат. Разбира се - в името на България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    15 Яну 2023 14:29ч.

    Гьобелс за пропагандата: „Лъжата може да бъде поддържана само толкова, колкото държавата може да скрие от населението нейните политически, икономически и военни последствия. Поради това е жизнено важно държавата да използва всичките си сили за потискане на недоволството, тъй като истината е смъртен враг на лъжата, а от това следва, че истината е най-големият враг на държавата… Гледайте на пресата (tv) като на клавиатура, на която свири правителството.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    15 Яну 2023 14:57ч.

    Буци ! (и слагамИ точкъ)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    16 Яну 2023 15:18ч.

    Умее ги Борисов тези неща - уцели ги право в сърцето със собствените им камъни. Не са достатъчно добри, нито достатъчно честни и чисти ,да се справят с него. Обречени сме Борисов да се връща като бумеранг и да ни удря по главите. Той не може да бъде изчегъртан, защото е написан с някакво "симпатично мастило", което винаги се проявява като се нагрее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи