Борисов: Нямам къща в Испания, живея в Банкя. Да разсекретят доклада, ако го има, или да се извинят (видео)

Борисов: Нямам къща в Испания, живея в Банкя. Да разсекретят доклада, ако го има, или да се извинят (видео)
"Да разсекретят доклада, ако го има, или да се извинят". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за "Барселонагейт". Бившият премиер даде изявление в централата на партията.

 

"Честит празник. Има опит да бъдем шантажирани и дискредитирани. Преди малко гледах министър-председателя Петков, който коментира въпросния доклад или каквото и да е това. Неясен е начинът, по който само някои медии го получават. Той каза, че единственото общо, което имам с този доклад, е, че ме има на снимка", заяви Борисов.

"Аз съм се снимал много пъти в Испания - от парада в Аликанте, където пред 50 хиляди полицаи ми връчиха Червения кръст на испанската полиция за работата между службите на двете страни. След това главния им секретар ми връчи Жезъла на испанската полиция. Много снимки имам там. Срещал съм се с премиерите Сапатеро, Мариано Рахой, с Педро Санчес", коментира Борисов по повод обвиненията.

Според Борисов причината в документите по "Барселонагейт" да има негова снимка е защото са изпратени данни, които имат в Испания по слухове и медийни публикации. "Знаете за сигналите, които се носиха, за сигналите в "Ел Периодико", затова са изпратили справка за слуховете", допълни той.

Бойко Борисов свързва атаката срещу него с "нелицеприятните неща, които е изговорил за правителството през последните дни".

"Засекретиха енергийната комисия, а там за секунда са източвани милиони. Скриха фирмите, а зад тези фирми стоят министри, зам.-министри. Едно време са казвали, че като няма хляб, трябва им зрелище. И припомнят някакъв скандал, в който ме забъркват", възмути се лидерът на ГЕРБ.

"Едно време са казали като няма хляб дайте им зрелища. Сега притоплят скандал, с който искат да ме свържат. Нито съм имал къща в Барселона, нито имоти. Живея в Банкя, където съм се родил и където влачиха ковчези и там си живея сега", добави Бойко Борисов.

Той призова Кирил Петков да покаже доклада. "Да го разсекретят, да го разследват или да се извиняват", допълни бившият министър-председател.

Лидерът на опозицията критикува правителството заради цените на тока и липсата на компенсации за хората и бизнеса. По думите му България остава първа по смъртност от COVID-19 в света, затова недоумява за какво справяне говорят управляващите.

"Сметките за електроенергия продължават да са високи въпреки компенсациите. Мрат по 100 души на ден, а те се хвалят, че се справили с ковид кризата. Месеци наред нямаме План за възстановяване, нямаме бюджет в средата на февруари, още преди да са го направили, вече говорят за актуализация", сподели бившият премиер

"Искам да напомня за стотиците "подслушвания" - оказа се, че няма и това е лъжа. После ядох хора, те са си живи и здрави. Всичко това заминава и трябва нещо ново да се изкара", възнегодува Борисов.

 

Коментари

  • ДО КОКО

    14 Фев 2022 19:13ч.

    Коко ,американците могат да го изпържат за 24 часа но в момента не им е на дневен ред и само леко го чукат по камбата да се пребере в черупката си ,че нещо се отаря много последно време, а това ги дразни но той е тъп и си го търси ,ако продължава така може и да го заземят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха сега

    14 Фев 2022 20:26ч.

    Какво, да ти се извиняват? Съди ги, ако ти стиска. Мамин Бойко!!! Той е "невинвн".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Махмут

    14 Фев 2022 21:03ч.

    Колко е жалък

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    14 Фев 2022 22:35ч.

    И този човек (извинете за неудачното определение) е бил министър-председател в продължение на повече от десетилетие? "Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели не е жертва, той е съучастник." Оруел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    14 Фев 2022 22:56ч.

    Сигурно вече сте разбрали какво има фнапредвит г-н Балев, като ни вика "скъпи съучастници"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    14 Фев 2022 23:40ч.

    Бойко, ти бе част от демократите и знаеш как действат. Сега върви и доказвай, че “нямаш сестра”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Фев 2022 0:05ч.

    Притежание на къща в Испания НЕ Е престъпление. Трябва да докажат, че е придобита по престъпен начин. Но никой не говори за това. Достатъчен им е факта, че има къща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    15 Фев 2022 6:27ч.

    Някои умници не искат да разберат, че разследването не е за "притежание на къща", а за пране на пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    15 Фев 2022 8:48ч.

    "Горкият". Жив да го ожалиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    15 Фев 2022 11:31ч.

    как пък не се намери некой дъ попитъ бикиниту абе моме спрягът те съ Буци. жебатъ на бобоков публично казъ чи не е мататанихари, любовницътъ нъ "киругелъ" не изтрая и казъ:нямъ тъкавъ работъ: тъй набедена за красивъ бикини как пък не си отвори съма устенцътъ с които гълтъ да опровергае лайнатъ съ които я замерят отъ сутрин до вечер. ева си bg шизофриниятъ (срутено обштиство сми)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи