Борисов: Няма да си дам имунитета, поискаха го, за да няма правителство

Борисов: Няма да си дам имунитета, поискаха го, за да няма правителство

Няма да си дам имунитета. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Целта е да няма правителство, каза Борисов. Днес ще се видим пак с ПП и ДБ, защото хаоса в държавата вече е голям. 

Той попита дали вчера служебният МВР министър Иван Демерджиев и службите са разбрали за мъртвите души и за изтичането на секретна информация.

"Защо вчера? Ами за да няма правителство. Защо вчера поискаха моя имунитет, а не преди един месец? Целта е да няма правителство - ясно и точно", коментира Борисов.

"Трябва да си сляп да не виждаш какво се случва. Вчера ли министъра разбра за мъртвите души. Защо вчера поискаха моя имунитет? Целта е да няма правителство. Трябва да има правителство с нормално мнозинство. Днес ще се видим пак с ПП и ДБ , защото хаоса е огромен. Съдебната реформа си им цена. Ние приехме закона за контрол на главния прокурора и започнаха атаката по партията на промяната. Изтече записа… аз не мога да говоря за ДПС. Преди една седмица казаха, че трябва да има мнозинство. Те трябва да бъдат въвлечени, за да има конституционно мнозинство", каза Борисов.

"Направихте много компромиси - каква е цената, която сте готов сега да платите?", попитаха журналисти Бойко Борисов в парламента, ден след като прокуратурата е оповестила, че ще му поиска официално имунитета.

"Аз я платих вече със съдебната реформа", отговори той. 

"Днес ще се видим пак с ПП и ДБ, защото хаосът в държавата вече е тотален. И не става въпрос за личностите. Съдебната реформа си има цена. От 2009 г. съдебна реформа няма. В момента, в който ние приехме закона, в който има контрол над главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. Трябва да сте слепи това да не го виждате. Започнаха веднага атаката по партията на промяната, за да блокират всякакви разговори", коментира той.

Според него записът от Националния съвет на ПП не е изтекъл случайно.

"Изтече записът неслучайно, защото тогава някой си е давал имунитет и са му давали охрана. Нека да го погледнем и от тази гледна точка", обясни Борисов.

 

Коментари

  • До днес Борисов беше само

    31 Май 2023 12:10ч.

    крадец. Вече и той е национален предател. Едно е да крадеш държавата и народа, съвсем друго е да го предадеш заради спасението на собствената си кожа. Ще чака маркетинговият му враг ПП/ДБ да го перат. Гнус!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    31 Май 2023 15:43ч.

    имунитет се иска-взема на хора извършили престъпления,в противен случай извършваш по голямо престъпление против конституцията-анадтму.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен си отзад

    31 Май 2023 17:21ч.

    Дали е извършвал ББ престъпления? Как мислиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    31 Май 2023 12:13ч.

    Много мъжко поведение! Иначе е един от най-устатите подръжници на правовата държава!Той ще спасява България, като предаде всички лостове за управлението ѝ на продажници и некадърници! Как се гледа в огледалото сутрин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуково

    31 Май 2023 12:15ч.

    Какво правителство, таранкоулу? Тоя съвсем е скъсал с действителността. Правителство от престъпници, крадци, лъжци и откровени национални предатели??? Майко мила...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    31 Май 2023 12:15ч.

    Студено погледнато доста слаб ход на Борисов.Ще се изтълкува, като страх и признание на вина. Без съмнение Радев се обедини с Гешев. ВСС дори да гласува отстраняване Радев няма да подпише указа.ДПС са бесни на ГЕРБ защото бяха прилъстени и изоставени. ПП може да се цепнат при гласуването на кабинета и няма никаква гаранция, че ще мине.14 човека е нужно да се отделят.... Уникален съспенс трилър.Тва заслужава 20 Оскара!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ЗИП

    31 Май 2023 12:18ч.

    ЗИП-е изтудявай бирата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВСС дори да гласува отстраняване Радев няма да подпише указа.

    31 Май 2023 13:04ч.

    Радев не е подписал закона за намаляване на броя на гласуващите за смяна на главен прокурор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да си сляп да не виждаш какво се случва

    31 Май 2023 12:18ч.

    Прав си Баце и слепите прогледнаха! всички сте за затвора! Безгранична наглост от този престъпник е да говори за правителство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любомир Русев

    31 Май 2023 12:20ч.

    Страхливец и продажник. Нали няма нищо общо със скандала Барселонагейт. Защо се дърпа да се води разследване тогава? Тъкмо ще го оневини...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    31 Май 2023 12:24ч.

    Какво общо има искането на Главния прокурор за сваляне на имунитета на депутат пък бил той лидер на партия със съставяне на правителство? Отказваш се сам от имунитета без да ревеш по медиите и правите правителство. Отказа от имунитет коства 5 минути историческо време на държавата. Всичко останало е страх от съд прикрит с парламентарни процедури.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадците се съюзиха с лъжците

    31 Май 2023 12:33ч.

    Също така и ППредатели и ДоноснициБъ няма да гласуват свалянето на имунитета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъжко поведение??

    31 Май 2023 12:37ч.

    Нищо подобно - страхливец, безотговорен, разглезен от малък, но със голямо самочувствие без покритие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филип

    31 Май 2023 12:39ч.

    След вчерашните новини седя и си мисля - ако в Парламента се стигне до гласуване на имунитета на Б.Борисов, как ли ще гласуват Христо Иванов, Атанас Атанасов, Ивайло Мирчев, Владислав Панев и т.н. и т.н. Много ще ми бъде интересно. Какво беше вчерашното интервю на Н.пр. Кенет Мертен - влизане в обяснителен режим или хвърляне на амбразурата, в защита на инвестицията им тук? Защото, ако човек от нивото и ранга на г-н Мертен, е бил принуден от обстоятелствата да влезе в обяснителен режим, предполагам, че вече е спрял да вдига телефона на Кирил и Асен. От друга страна, ако човек от нивото и ранга на г-н Мертен се е хвърли като Матросов да защитава инвестицията, то въображението ми е бедно и не мога да си представя какво е обещала да свърши в България инвестицията им. И ред, ред подобни питанки се въртят в главата ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инвестицията в "кучи синове"

    31 Май 2023 12:51ч.

    е рискова. За кучите синове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геноцид. Само това може да е планирано

    31 Май 2023 14:03ч.

    Инвестицията е в територията. Тя им трябва без нас, че само пречим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баш шиле

    31 Май 2023 17:25ч.

    ще предизвика точно това което предизвикваше в Хаити ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратително

    31 Май 2023 12:40ч.

    Колко сте долни! Значи все пак след всичко случило се ще правите правителство. Така ли ви заповядаха?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДАНС (уит ми)

    31 Май 2023 12:42ч.

    Няма да го дадеш, а? Тоя път си решил да не слушаш началниците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гинеколог

    31 Май 2023 12:44ч.

    Абе тази мис гащи златна сливка ли има че толкова пари е хвърлил Боко? Има ли някой да знае нещо за качествата на сливката и?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вкусна и сочна прасковка, а па "толкова пари" - колко да са толкова.

    31 Май 2023 13:15ч.

    Като си краднал милиарди, 5 милиона какво са. Сума ти честни бизнесдами и мени от България накупиха имения и къщи за милиони. Да не говорим за политици безкористни. Питайте г-жа Пръмова, г-н Вълчев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ни трябва

    31 Май 2023 12:47ч.

    правителство точно сега, то е нужно на тези, които искат да ни вкарат във войната, защото служебно такова няма такива пълномощия. Това е единственият начин да ни се размине войната, иначе "отиваме на кино"...Който иска това сега е или глупак или е лично заинтересован!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    31 Май 2023 12:50ч.

    Айде давай го и всичко си признай, ще видиш ще ти олекне, цялата държава ти гледа сеира и ти знае всичките свинщини и престъпления, кюлчета и пачки, признат грях полвин грях! Имаш много пари да връщаш и да си кажеш кое как и къде! Виж как префиненият Саркози не го страх, И Берлоскони, и Басеску, ти мъж ли си? Я се стегни и направо сам си ела при Бай Ставри, ще видиш че ще ти стане по леко, няма къде да бягаш, и може с много покаяние да намериш покой на старини във вътрешният двор на затвора! Агент Буда, вие православен християнин ли сте или не, не става само с целуване на ръце, трябва и пример на разкаяние и признание за да се научат децата да не правят като вас!!! Don't do the crimer if you can't do the time, така казват италянските мафиоти в Америка! Ако нямаш съвест, никога не е зле да си прелистваш НК и НПК, просто за всеки случай...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Днес ще се видим пак с ПП и ДБ, защото хаоса в държавата вече е голям".

    31 Май 2023 12:58ч.

    Голям хаос, искат да му грабнат кюлчетата в суматохата. Но най-много да го хванат за шлифера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Парите са хвърлени

    31 Май 2023 13:00ч.

    от страх да не се разбере какви ги е вършил, затова я е пратил извън страната, да се прикрие всичко. Ако беше отговорен, щеше да си признае детето, а не да го влачат насам-натам.И идвам до извода, че той е безотговорен за постъпките си спрямо държава и семейство. Един мъж не трябва да е страхливец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутрокрацията стигна до висшия си стадий - премина към интелектуални кражби

    31 Май 2023 13:01ч.

    Говори се, че Мутрата от Банкята, за да не загуби форма, е откраднал и книга отбиблиотеката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :)))))))))))

    31 Май 2023 13:16ч.

    Виц на седмицата! Сигурно е била Винету 4-ти том.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    31 Май 2023 13:05ч.

    Има си хас да си дадеш доброволно имунитета. Още следващата минута ще си в кауша, но не за 24 часа, а за много по-дълго. Страхливците като теб реагират винаги така, както ти днес. Не си мъж, правилно ти казват "прани гащи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сбирка на анонимните крадци от ОПГ ГЕРБ

    31 Май 2023 13:08ч.

    "Здравейте! Казвам се Бойко и не съм крал от повече от 30 месеца."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов просто го използват,

    31 Май 2023 13:24ч.

    за да се създаде антибългарско правителство. И ще го захвърлят после на бунището и в лапите на "Магнитски". Отвратителен страхливец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станкушев. соросоид и майкопродавец

    31 Май 2023 13:27ч.

    Ивайла Бакалова е ключов свидетел по „Барселонагейт” и знае всичко, тя ще бъде разпитана днес Ивайла Бакалова е ключов свидетел по делото „Барселонагейт”. Тя ще бъде разпитана днес и според мен тя знае всичко по казуса. „Тя познава хора, които са навързани най-отвътре с този случай” Бившата манекенка трябва да каже истината и съдът да даде ход на делото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя се самоуби

    31 Май 2023 13:41ч.

    ха, ха, тоя се самоуби, защо сега защо после, ама го има записа, нали, говори за него гнусен продажник, а не за имунитета си, хич ли не те впечатляват тези "управленци" или щото и ти си като тях за тебе е нормално, хаос има породен от вашите интриги и слугинаж, вместо да сте в затвора вие наглеци правителство ще правите с тях. Бесило за всички вас, там на площада да висите да ви заплюят хората, предатели гнусни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    31 Май 2023 13:55ч.

    Кенет Мъртън, новият генерал-губернатор на България има спешно нужда от правителство, защ0то нацисткият режим в Украйна закъсва и разчитат на българско ПУШЕЧНО МЕСО ... .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците, пък и европейците, след толкова години още не са разбрали, че българи не могат да воюват и няма да воюват срещу Русия

    31 Май 2023 14:07ч.

    Ще го разберат по трудния начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    31 Май 2023 14:18ч.

    Разбира се, че не трябва да има правителство, съставено от компрометирани болитици. Толкова е просто и Радев го каза. След като го е казал, не трябваше да се коалираш с ПП-ДБ, защото сега като не си дадеш имунитет, ще трябва ПП-ДБ да те подкрепи лично в Парламента, за да бъде пълна излагацията на жълтопаветниците. Радев не пасе трева, Бойко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асен Ф.

    31 Май 2023 14:50ч.

    “Дали да му(го) дам, дал да не му(го) дам” Каква хубава родопска песен беше. Дай го бе Бойко, дай го, нищо няма да ти направят, нали паричките ти са на си сигурно място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    31 Май 2023 15:04ч.

    Боко явно го държат с много яки компромати. Ще ни докарат до гражданска война. При нови избори едва ли и 300 000 души ще гласуват за него, и толкова за Промяната - и власт ще видят през кръв макарон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пич едва ли има и 1% от българите, които искат да се праща оръжие в Украйна, ти защо искаш?!

    31 Май 2023 15:04ч.

    Освен това почти колкото твоя електорат 600 000 българи искат РЕФЕРЕНДУМ за еврото, ти защо не искаш да дадеш демократичното право за избор?! Ами отварянето на границите на Шенген - значи да се напълни държавата ни с чужди народи, защо не върна българите от чужбина?! Това НЕ Е ПРОГРАМАТА на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОКО

    31 Май 2023 15:29ч.

    СТРАХЛИВЕЦ ОТ ВСЯКЪДЕ ТА ДРЪНКА…ТОВА Е МЪЖЪТ,ЧИИТО ГЪРДИ ПОСИНЯХА ОТ ТУПАНЕ ЗАТОВА КОЛКО ПЪТИ ГИ БИЕ И ГИ Е…А С 200.ПОЗОР,ИМАЙ ДОСТОИНСТВО И НЕ СЕ СТРАХУВАЙ,АКО НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАШ…МЪЖКАР(САМО НА ДУМИ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо вчера поискаха моя имунитет, а не преди един месец?

    31 Май 2023 16:05ч.

    Искат ти го от преди 5 години, ама ти затова въртиш интрижки, за да не го дадеш! Само не знам, кой именно е зад гърбът ти! Много "ловък" политик! Ако си чист, предай се , правителство точно без теб ще се състави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    31 Май 2023 16:06ч.

    ББ няма къде да мърда и до последния си коз ще играе наложената му игра и ще изпълнява стиктно каквото му нарежда Посолството. Дъщеря му и внуците са американски поданици, паричките му са под пълен американски контрол - ще изпълнява докато е лидер на ГЕРБ дори, както сам каза, тя да се срине до 5% подкрепа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    31 Май 2023 17:10ч.

    СИК transit gloria Pundi

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    31 Май 2023 17:54ч.

    що бе боко ,нали нямаш къща в Барселона от какво те страхуват,аз ако имам такова прекрасно момиченце и такава прекрасна дама какво ми трябва повече,ще ги излежа и после живот прекрасен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от банкя

    31 Май 2023 17:56ч.

    шопара е приклещен в ъгъла ,ще гледаме как са мята

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бате Бойко, ти си пътник

    31 Май 2023 18:31ч.

    Скандалът става все по-голям и по-голям. Трудно ще му е да се измъкне без да погребе партията си и се гушне с националните предатели от пъпъдъбъ. Сам може да погледне назад в историята на "нашите" кучи синове съдбата. От има-няма 20ина години пример може да му дадем с Усама, Садам, да не забравяме и Кадафито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    31 Май 2023 18:48ч.

    Обикновен смешник и страхливец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    31 Май 2023 18:56ч.

    Истината е, че посолството принуди ББ да унищожи Гешев!!! Бяха включени и ДПС !!! Гешев съответно ясно отвърна и предупреди ББ, какво го очаква, но Борисов не може да не изпълнява заповедта на посолсвото, и така се оказа на мушката на главния, междувременно получил и ключовия свидетел, бащата Йовчев. Това с мандати, преговори, правителства е следствие а не причина, или както се казва ала бала!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    31 Май 2023 19:06ч.

    преди години гледах в телевизора, на въпрос, на една от накацалите го месирки ,имали си приятелка, Буци поласкан (бг Казановата), членоразделно ,ясно и мелодично каза,че си има една и след като превърши с политиката, ще се събере с нея и ще си я гушка. по същото време изтече запис съ "двете каки". все измислени ескизи от театър 199. той Буци,пак в телевизора каза няколко пъти,че знае коя е Хати Мари. казах ли нещо на "сувиренъ". та: истината съществува , изнамира се само лъжата (жорж брак): общественият ни шизофренен морал продължава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи