Борисов: Ново правителство в този парламент - банкрут за държавата

Борисов: Ново правителство в този парламент - банкрут за държавата

За ГЕРБ ново правителство в този парламент е идеалният вариант, за държавата – това е банкрут. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети изграждащия се храм „Свети Пантелеймон“, който се намира в град Каспичан, съобщава БТА.

Според него „Продължаваме Промяната“ целят да има предсрочни избори, но преди това ще работят за избирането на Бойко Рашков за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

„Бойко Рашков иска да застане начело на КПКОНПИ, за да може да пази откраднатите пари. Всеки ден трупат в офшорките си огромни печалби. Управляващите обаче не знаят колко подъл човек е той и накрая ще ги излови и тях или ще ги държи в подчинение”, заяви Бойко Борисов, съобщава Нова телевизия.

Той коментира и преговорите за нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание. „Преди десет дни казаха, че ИТН е мафия. А сега преговарят с мафията. Подплашиха ги с резултат 3,8% при нови избори, за да могат да ги хвърлят на преговорите, да се раздадат”, заяви експремиерът.

Според Бойко Борисов днес е достигнат абсолютен рекорд на цената на тока за бизнеса - 1200 лв. за мегаватчас. „А при лошия модел „Борисов” беше 80 лв. Това е колапс за икономиката. Но така ще бъде, докато не им свърши далаверата, защото в момента на границата тече чудовищна контрабанда. От Украйна влиза зърно, слънчоглед. Няма никакъв контрол”, каза Борисов. И допълни, че високата тарифа за електроенергията се дължи на това, че „крадат”. „Иначе въглищата, миньорите, централите са български и нищо не налага вдигане на цената”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

По думите му, една хилядна от това, което прави сега правителството, ако е било направено от ГЕРБ, "щяха хората да ни разсипят", подчерта Борисов, цитиран от БНР.

"В същата джипка се возят година и половина. Аз като се возех беше лошо, при тях – готино. Защо е този двоен аршин?", попита бившият премиер.

"Те си крадат от тока, от бензина, посредниците им превеждат пари. Оплитат се в кълчищата – колкото повече говорят, толкова повече услуга ни правят", настоя лидерът на ГЕРБ.

Според него инфлацията в момента у нас е чудовищна. "През нея правителството ви взима с 20 на сто повече данъци", пресметна той и посочи, че по негово време е държал тя да е около процент.

"Хлябът си е скъп, колкото си беше, олиото си е скъпо, колкото си беше, но… Това е положението. Народът мълчи, що мълчите бе?", попита той.

Бойко Борисов заподозря за пореден път, че държавата изнася оръжие за Украйна, но крие.

Той отрече партията му да има вина за неприемането на важни закони в парламента. „Казват, че заради нас не са приели 22 закона, а те не са ги написали, както установиха и журналисти в София. Ние подкрепихме всички тежки решения”, заяви Борисов.

 

Източници: БТА, Нова телевизия, БНР

 

 

 

Коментари

  • Силогизъм

    21 Юли 2022 11:22ч.

    Излиза, че за ГЕРБ идеалният вариант е банкрут на държавата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    21 Юли 2022 11:35ч.

    Хора, КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ЖИВЕЕТЕ В БУЛГАРИСТАН !!!Вече 33 години чакаме да ВЛЕЗЕ УБИТИЯ, НО влизат само ЖИВИТЕ МЪРТВИ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    21 Юли 2022 11:24ч.

    този трябва да е в затвора. вчерашното предложение за промяна на националния празник на България казва всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mini96

    21 Юли 2022 11:34ч.

    Тоя се оля да се натяга на хамериканците!Стана по голям турчин от ходжата!Трябва да е при бай Ставри,а не да ръси глупотевици!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист

    21 Юли 2022 14:57ч.

    От КОЗЯК са го предупредичли, че могат да посегнат на "трудовите" МУ спестявания (около 5 милиарда)...ин да го направят честен човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    21 Юли 2022 11:35ч.

    За ГРОБ и тарторът им идеалният вариант е да си напълнят чекмеджетата. Няма да стане нито в този, нито в следващия парламент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нови избори

    21 Юли 2022 11:44ч.

    Бойко, прекалено започна да си въртиш задника. Не се надявай на нещо положително. От момента в който започна да целуваш задниците на американските подлоги, от тогава загуби авторитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    21 Юли 2022 11:46ч.

    А твоя правителство с Израждане и ДПС на Пеевски ще е ежедневен цирк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    21 Юли 2022 11:54ч.

    споко френд, ще има годеж между Герб, двете путк! и останалата сволоч. Ще имам евро-атлантически парламент, който до края на годината ще направи нещата необратимо катастрофални за България. нема се пуашиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стиснаха го за ...

    21 Юли 2022 12:01ч.

    След нахлуването в дома му в Баня и задържането му, Бойко коренно се промени. ВСИЧКО което казва, ВСИЧКО което прави е едно към едно с политиката на американските подлоги. Вземе ли властта отново, няма да е Бойко отпреди няколко години - ще е много по-зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно!

    21 Юли 2022 13:17ч.

    Арестът му беше показно. Да не вземе да си помисли, че не го държат и него с нещо. Всичко знаят за него и имат доказателства за това. Ако не прави каквото му кажат, ще лежи ефективно и никога няма да види откраднатите пари. Такива като него са най голямата заплаха за всяка страна. Другата заплаха са инсталираните марионетки като Киро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смолец

    21 Юли 2022 12:25ч.

    Абее всички се подигравате с ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ценности,ама се "точите"за евросубсидиите!Старият мъдър лаф:"Препоръчва боза,ама пие вино!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хламид хламид

    21 Юли 2022 12:43ч.

    те да изберат Рашков, тогава да видим този как се реве като етрополска магарица награбена от разгонен катър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    21 Юли 2022 13:02ч.

    Тиквеникът, без да иска, е формулирал основният проблем на т.нар. българска демокрация! Полза от това положение имат и кукловодите на нашите родни марионетки. Но, всички ние, като народ и дръжава нямам никаква полза от тоя порочен модел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боцко така да са го

    21 Юли 2022 13:15ч.

    Хванали за орехите американци и англичани , че няма мърдане. Каквото му кажат, това прави. Целият ни така наречен политически елит за последните 30 години са ходещи мъртъвци. Още не са го разбрали обаче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайчарка

    21 Юли 2022 13:45ч.

    Дачков, знаем, че си срещу новите и имаш своите основание, но моля те, не ни продавай мутрата Борисво като първа инстанция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новите?

    21 Юли 2022 16:40ч.

    Това да не би да са ония старите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    21 Юли 2022 14:18ч.

    12 години стигат никога повече герб на власт стига си се изказвал защото отвращаваш хората с простотиите си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Язе му вервам.....

    21 Юли 2022 14:46ч.

    Тоест, Митодиев ни казва в прав текст, че Рашков ще е нещо като Иван и Сотир за герп и офшорките, чекмеджета и гардероби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    21 Юли 2022 16:51ч.

    козяшката/енп кучка на хранилка 12+ гоини, без кмет . ще поръча и самолетоносачи и АП, само и само да не му теглят ножа - не видя ли др. Нориега, също Бял /деа/цру/ Джендерал, с поръчаните Бел го отнесоха и му взеха всичко, нали на маргините и ко кучетата разхождаше, следващият - простокиро, кокорчо и прочие боклуци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи