Борисов: Не е вярно, че България участва в сценарий срещу Русия

Борисов: Не е вярно, че България участва в сценарий срещу Русия
"Не са верни твърденията, че България участва в сценарий за нападение по държави около Черно море. Единственото различно, което правим в сравнение с предишни години, е да модернизираме военната си техника и летища за новите самолети F-16 Block 70". Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като в петък говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че „НАТО разполага в България и Румъния настъпателни оръжия, които могат да бъдат използвани срещу Русия“.

 

"Увеличаваме и способностите на военноморските сили, защото флотът ни не е в добро състояние. Сигурността в Черноморския регион е изключително важна, а нашите действия са в съответствие с международноправните норми. И отново подчертавам - не са насочени срещу Русия или някоя друга държава", добави министър-председателят.

 

 

Коментари

 • КОКО

  05 Дек 2020 14:38ч.

  За първи път мутрата не си противоречи и трябва всички ние дето го смятаме за нагъл лъжец да си посипем главите с пепел и да станем по-ниски от тревата. Аз лично за първи път чувам нещо излязло от мръсната устичка на мутрата да бъде повторено, а не обърнато на 180 градуса. Преди време когато мутренската власт направи блестящата сделка за ф-16 въпреки резултатите от конкурса, пред Путин нашия вожд и учител му заяви да не се плаши от новите ни самолети, защото ние няма да нападаме Русия. Тогава всички "независими" наблюдатели забелязаха как Путин видимо доволен си е отдъхнал. Явно все още нещо го е човъркало дали няма мутрата да се отметне от обещанието и сега отново от неговата уста излизат дългоочакваните словестни бисери, че ние няма да нападаме Русия. Това означава, че Путин ще се отдаде на отдих и спокойствие до края на кариерата си като президент на Русия. Каква по-радостна новина за него и руския народ, че ние няма да ги нападаме нито по въздух, нито по море?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сус

  05 Дек 2020 14:50ч.

  Никой не те пита, като ти заповядат началниците - и ти изпълняваш. Народът ти - кучета го яли... Лакейска мутренска власт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  05 Дек 2020 14:52ч.

  Винаги ще сме от страната на губещите, докато нямаме мислещи, далновидни политици и търпим тая измет да продава националните интереси за благоволението да бъде приет в белия дом !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  05 Дек 2020 14:58ч.

  Изнасяй тогава всички краварски войници и оръжия от нашата територия и не ми умувай къде да си правят военни бази, преди да сме ти опънали жартиерите на някое високо дърво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да си спомним

  05 Дек 2020 15:48ч.

  Да, и преди е имало идиоти , които предавайки националната сигурност и служейки заради своя изгода на чужди интереси са причинявали огромни страдания на народа, но да, спомнете си краят им! Край достоен за национални предатели. Нищо, че след време им издигат и паметници, които последствие пък подлежат на съсипване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  05 Дек 2020 16:18ч.

  Тоя ще съсъпе по заповед на амбасадата туризма и всички енергийни проекти. Парадокс е, че ние имаме по-голям стокооборот с врага Русия, отколкото със съюзника САЩ. Такова чудо в цялата българска история не е случвало - да имаш стокооборот с големия брат, колкото с този на 2 милионна Македония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 007

  05 Дек 2020 16:24ч.

  Когато си прост ти е лесно...беше каза същия тоя герой. На Черно море имаме 6 страни, 3 от тях сме в НАТО. На не му разбрах слабоумията на Тиквун, каква е тази "сигурност в Черно море", коя от 2-те други страни ни е враг (той изключвал Русия)...Украйна или Грузия ще ни напада? Единственият "враг" в Черно море са провокаторите, които пращат кораби да дразнят руснаците, и ни разгонват постоянно туристите, без да са дали една стотинка за 4-те бази, които ползват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  05 Дек 2020 16:46ч.

  Тоя пък явно още не може да загрее... А управлява държава ... Спрете да гласувате за такива бавнозагряващи реотани!!! Вместо да разтоварва чували с цимент на сточна гара, му дали да управлява държава!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спиноза

  05 Дек 2020 16:57ч.

  Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се изказа, че Алиансът трябва да укрепи позициите си в Черноморския регион във връзка с "укрепването" на руското военно присъствие в Крим. Баце, кога лъжеш, на къде гледаш, Столтенберг ли лъже, или ти? А и не мисли твоя "мат'рял" за глупави хора, и дете няма да излъжеш така!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  05 Дек 2020 17:20ч.

  това хартиеното самолетче по-принзип е пригодено за МК не знам си кой номер, демек малки атомни бомби, верочтно ако руснаците бомбардират банки с фекалии, нашият ще се оближе и ще подкрепи сътрудничеството, разбира се ако позволят Началниците, кво ли му е на портиера на козяк, всеки ден да ти лиже задника и подметките такава мърша, ама вероятно е хомотрансджендърен ромо-хафрикано-хамериканец и ги обича тия работи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  05 Дек 2020 19:32ч.

  Разбира се, че не участва. И планове за ядрена трета световна война няма. Има налудничави приказки от различни посоки. Във медиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помпео

  05 Дек 2020 20:02ч.

  Пентагонът започва проучване за постоянно базиране на военни в България Автор: "Дневник" https://glasove.com/categories/novini/news/pentagont-zapochva-prouchvane-za-postoyanno-bazirane-na-voenni-v-blgariya Парламентът на САЩ задължи министерството на отбраната да извърши в следващите 12 месеца проучване за евентуално постоянно разполагане на военни части в района на Черно море и Източното Средиземноморие. Част от него ще е оценка на това как и къде са разположени американски военни в България, бойната им готовност и каква инфраструктура е необходима. От тази оценка не произтича автоматично, че ще има такова постоянно базиране или увеличаване на военното присъствие на САЩ на българска територия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТОЗ "мата Хари-КЮЛЧЕТО" остарявайки

  05 Дек 2020 20:07ч.

  ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПОЧВА ДА МЯЗА НА МАНГАЛ!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вижте този поглед на тиквеника

  05 Дек 2020 20:08ч.

  и добре го запомнете,същият поглед направи ,когато на една от пресконференциите за ковида,го попитаха,кога България ще получи европейските помощи за кризата с ковид.Същият претиснат и полугузен ,но нагъл поглед се получи.Веднага каза ,че такива пари-безвъзмездни няма да получим.Нагъл ,долен лъжец,крадящ ,като луд и за последно.Иди ми да му забия една ваксина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Невежата мутра от Златуша и Хераково

  05 Дек 2020 20:13ч.

  Мутрата не знае как се пише името на Валери Жискар д’Естен и е написал Валери ЖАскар д’Естен: http://afera.bg/wp-content/uploads/2020/12/VAL1.jpg (*Валери Жискар д’Естен е френски политик и президент на Франция от 27 май 1974 до 21 май 1981 г. От 2001 г. Валери Жискар д`Естен е председател на Конвента за бъдещето на Европа. Той е и основната фигура в изготвянето на проекта за конституцията на ЕС. От 11 декември 2003 е член на Френската академия.)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Петков в предаването "Разговор"

  05 Дек 2020 20:15ч.

  Чекмедже-гейт и парламентарната воля Румен Петков в предаването "Разговор" https://www.facebook.com/www.fakti.bg/videos/381380099747514/?t=0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елена Гунчева

  05 Дек 2020 20:30ч.

  US войски за постоянно у нас https://19min.bg/news/8/143327.html?page=2 Парламентът на САЩ задължи министерството на отбраната да извърши в следващите 12 месеца проучване за евентуално постоянно разполагане на военни части в района на Черно море и Източното Средиземноморие, съобщава Дневник. Част от него ще е оценка на това как и къде са разположени американски военни в България, бойната им готовност и каква инфраструктура е необходима. От тази оценка не произтича автоматично, че ще има такова постоянно базиране или увеличаване на военното присъствие на САЩ на българска територия. След като през лятото Пентагонът обяви по инициатива на Белия дом значително съкращаване на присъствието в Германия (до 23 000 души), се коментираше, че част от тях може да се преместят в Източна и Южна Европа. Сега това изглежда невероятно, защото Камарата на представителите и Сенатът във Вашингтон наложиха ограничение на това съкращаване - числеността им да не пада под 34 000 души. И двете решения са част от закона за отбранителния бюджет на САЩ за 2021 г., след като той бе съгласуван между двете камари на Конгреса. За да влезе в сила текстът, предвиждащ разходи в рамките на 740 млрд. долара, трябва да бъде подписан от президента Доналд Тръмп. В него част 1246 е озаглавена "Доклад за американското военно разполагане в Югоизточна Европа". Конкретният текст, в който се споменава България, е: ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  05 Дек 2020 21:02ч.

  Тиквата лъже като дърт циганин. Май наистина дедите му са румънски цигани от копанарското племе. Не само че на българска територия има американски военни бази но българските власти нямат право да инспектира какви въоръжения има там. Нещо повече, български представител може да влезе в базата само с разрешение от САЩ. За американците базите са със статут на неприкосновеност като американска територия. Също така, Каракачанов подписа съглашение американците да държат на наша територия контингент от 5000 войници. При съвременните въоръжения и методи за водене на война, това е огромна цифра. Прехвалени магистрали също са по поръчка на НАТО. Нищо че са като дунавски вълни, за военната техника това не е от значение. Борисов съвсем съзнателно ни вкарва във военен капан. При военен конфликт Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, София и ред други градове ще бъдат цели за руските ракети. Само че Борисов ще е скрит на поне 200 метра под земята. Ще мрат тези които го харесват и тези които го ненавиждат. Той ще си върти синджирчето и ще си рита мАчлета в бункеру. А после с крадените от всички нас милиарди ще разпуска до дълбоки старини на някой райски остров и ще разказва на туземците как е прекарал с 200 българският народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  05 Дек 2020 21:15ч.

  Подготовката върви планомерно. Ремонта на летищата и строежа на маг. Хемус е част от плана!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  05 Дек 2020 21:19ч.

  Съвсем вярно е, "че България участва в сценарий срещу Русия". Както шахматните фигури не участват в сценария на шахматната игра. Играчите са които създават сценария и движат фигурите. Не трябва да се пропуска, че България не е дори значима фигура, а е просто пионка. А след разполагането на чужди военни съоръжения, оръжия и персонал ставаме пряка цел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Началникът на нацията изглежда много зле.

  05 Дек 2020 21:21ч.

  Тоя е национален предател и краят му не ще е добър, въпреки пачките и кюлчетата. В предишен пост се предполага, че плужекът ще се скрие на 200 м под земята...Без двете нули, със сигурност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Долен лъжец

  05 Дек 2020 21:48ч.

  Най щастливият ми ден ще е когато ТЕ погребват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  05 Дек 2020 22:34ч.

  вън ам воиски от балканите и черно море аз не желая да ставам мишена на руските ракети заради безкраините ам интереси и печалби ученията да се правят в ам прерии а не около русия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вие сам

  05 Дек 2020 22:57ч.

  Вярвате ли си като говорите щото никой не Ви вярва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кажи му тулуп,

  05 Дек 2020 23:04ч.

  лъжец и го остави да си дава оставката набегом. Заради организацията която създаде България е първа по смъртност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • terrarium

  05 Дек 2020 23:05ч.

  Лъже, разбира се. Планът "Триморие" еднозначно е антируски, в него участва и Бг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://narod.bg/wp-content/uploads/2020/12/бацу-путин.jpg?x95380

  05 Дек 2020 23:34ч.

  ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ужас

  06 Дек 2020 2:21ч.

  Като го гледам тоя хипопотам се чудя кои са тия “прекрасни госпожи”, които му се връзват. Трябва да са или много закъсали горките или да са барали яко пачките в чекмедженцето. Може ли нормална жена да легне с това прасе?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  06 Дек 2020 9:03ч.

  Всъщност, всичко което правим, е закономерен отговор на шпионирането с дронове и посещенията на неотразими госпожици и прочие руски агенти, или техни потомци от трето коляно, които подло зареждат нощното шкафче на домакина си със злато и евро, точно според инструкциите на КГБ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ;-)

  06 Дек 2020 10:40ч.

  Този не беше ли осъден, като лъжец?!?!?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този не беше ли осъден, к

  07 Дек 2020 12:35ч.

  Не,но е бил член на по презумпция престъпна организация-БКП, тъй като комунизма е обявен за престъпен от законодателната власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако тулупа не лъже ще окараставей ...

  07 Дек 2020 21:16ч.

  За да оправдае съществуването си, през последните дни НАТО постига връх в антируското говорене и провокации, като иска нови военни бази на Изток и обявява Руската федерация за основен враг до 2030 г.!? В същото време „ястребите” от ЕС молят Атлантическия алианс да се активизира срещу Русия и Китай!? През последните 30 години България бавно, но системно се превръща в прифронтова държава на южния фланг на НАТО. И въпреки оправданията на Борисов и министър Захариева, на всички е ясно, че заради външната политика от типа „каквото каже началството“, водена от правителствата на ГЕРБ, един ден ще се събудим с чужди военни бази на българска територия. - коментира Проф. Светлана Шаренкова

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да ама да

  17 Дек 2020 9:07ч.

  Ама, как може да не вярвате, че този кристално честен човек, чиято честно е доказан в съда, може да лъже. Ами, че то е кристално ясно, че не участва в сценарий срещу Русия, а други участват с нея в сценария срещу Русия..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи