Борисов: Най-добрата актуализация на бюджета е оставка на правителството

Борисов: Най-добрата актуализация на бюджета е оставка на правителството

Борисов в Търново: "Въобще нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление вече"

В театъра на Велико Търново Бойко Борисов се среща със симпатизанти на ГЕРБ. С него бяха кметът на Велико Търново Даниел Панов, депутатите Костадин Ангелов, Радомир Чолаков, членове на ръководството на партията.

"Историята, ние от ГЕРБ, никога не бихме предали за разлика от днешните управляващи. Всичко чуваме, че не е време за избори. Всеки ден това управление е пагубно за България. Когато премиер беше Бойко Борисов, успяхме да променим инфраструктурата. Нашият премиер не само беше обичан от нас, българите, но беше приеман и по света", каза от трибуната кметът на града Даниел Панов. Той призова, че е време това правителство да бъде спряно. 

Германката Луиза, която се прочу, след като прати благодарствено писмо на Борисов преди година, още веднъж изрази благодарност към него на събранието на ГЕРБ. Тя е съпруга на лекар от Арбанаси. "Г-н Борисов води България към Европа. Той иска да покаже колко е хубаво в страната. Вие имате тук Швейцария", каза развълнувано тя. 

"Сега се извършва едно родоотстъпничество спрямо църквата. Няма случай, когато г-н Борисов да идва в храм и камбаните да не зазвънят. От нулева толерантност към корупцията се оказа, че имат толерантност към нея", призна депутатът проф. Костадин Ангелов.

Той уточни, че България е преминала през ковид кризата най-добре, благодарание на Борисов и контактите му в Европа. "Ако Кирил Петков дойде на власт като Просто Киро, ще си тръгне като поп Кръстьо", уточни проф. Ангелов и припомни бележката на Петков, която Станислав Балабанов показа в телевизионен ефир за сваляне на ветото срещу Северна Македония. 

"Бюджет след бюджет се предлага. Махаме "Хемус", всичко останало - къде са тези пари за инфраструктури проекти. Едно крилато изказване, че на година ще се правят по 4 магистрали. Като е толкова важна актуализацията на бюджета - преди да стана премиер, съм бил кмет на столицата, шеф на службите, бил съм и частник, гледам с интерес. Аз съм длъжен да дам на хората някакъв оптимизъм. 2012 г. петролът на борсите е 125 долара, бензинът при лошия Бойко е 2,75 лв. Към днешна дата - петролът е 120 долара, ДДС е същия, бензиностанциите са същите, ДДС-то е същото, бензинът е 3,50 лв. Защо грабите Българите?", попита управляващите Борисов от трибуната. 

"Оня ден Севда ми казва, че министрите на ИТН си тръгнали. Но това не ми даде основание да спра да си хортувам. Следобед седнах да видя какво ще се случи. То пък спря тока. Газ нема, ток нема. При лошия Бойко газът беше 33,78 лв. 162,58 е при Киро. Между двата кабинета разликата е 9 пъти на основен продукт на индустрията", обърна се към присъстващите медии лидерът на ГЕРБ.

Той се удиви, че посещението на немския канцлер е било седма новина в телевизиите, което не можел да го разбере. 

"Договорът за газа за нас беше политически. Когато отидох в Азербайджан, Алиев ми беше шофьор. Щом ти возиш Ердоган, Орбан, ми казаха, защо ние да не те возим. От мене се учеха. Преди няколко месеца трябваше да се направи нов бюджет. 1 г. работиха с нашия бюджет, който не само работи, но ЕК каза, че България е влезла в ковид кризата с резерви. Аз, за да ме разбират хората, казах - трупаме мазнинка. Ако карат с този темп, на всяко дете трябва да му закачим лентичка 40 хил. лв. дълг. Нямаме никакви амбиции да се вкарваме във всякъв род управление. Нали бяха против купуването на гласове, та и машини вкарахме. Сега Кирил Петков  иска да купи 120 хил. гласа. Такова гигантско, прозраячно купуване на гласове, виждали ли сте в България. Какво значи: "Всеки, който не ме подкрепи, е корумпиран". Има една хубава гръцка песен, в която се пее: "Не аз, животът ще ти го върне. Актуализацията на бюджета гарантира липса на каквото и да е друго в общините, в държавата. Те искат да си купят една голяма група хора и да отидат на избори. Но с този летеж надолу на икономиката - какво ви пречи войната в Украйна. Каква продоволствена криза? Ако ГЕРБ управляваше, цената на тока нямаше да се вдигне. Въглищата на наши, АЕЦ "Козлодуй" е наш. Къде разтовариха първия танкер. Дали не е в Турция, аз знам, че е там. Ние нямаше да го допуснем това, което се случва. Днес можем да го оправим, на утре вече - не. Една велоалея няма, къщичка за птички няма.

 

Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. С 60 и няколко депутата искат да са малцинство. На нас народът ни е дал второ място и ние сме приели като опозиция. Да излиза ДБ и да да обяснява, че съдебната система дава властта на хора като Рашков да се саморазправят", каза Борисов. 

Според него не е на дневен ред дали ще се върнат спецправосъдието. Важното е къде ще отидат делата, които са разглеждани от него. 

Борисов коментира и мистериозния самолет, прелетял над няколко държави, включително и над България. "Каквото знаете, такова и ние. В други времена, това беше задължителна оставка за министъра", уточни Борисов. 

"Знаете ли къде са сега машините. Така ни измамиха всички. Те са толкова нагли, брутални и самовлюбени, че не разбират какво им се случва. Аз съм за смесения закон. Който иска да гласува с машини, който не - да си даде вота с хартия. Това е демокрацията. Да поставяш червени линии - ГЕРБ да го има, ама не и Борисов. Ами то ще стане като с НДСВ без царя, СДС без Костов. Партията ли искат да ни вземат. Тая мантра, ако не подкрепиш бюджета, си против пенсионерите и младите семейства, ами лекарите, военните, да не пропусна някоя професия, те не са ли хора", призова лидерът на ГЕРБ. 

"Те сега са в предизборна кампания. Ако примат този бюджет, че всичко ще е счупено. До вчера казваха, че ние сме едва ли не диктатори. Сега разбираме, че татко му, майка му, стринка му, леля му определят парите. Сега магистрала "Струма" никога няма да бъде завършена, ако не сме ние. Тези момчета и момичета с този си експеримент, наречен управление, ще ни донесат бъдещи плащания. Истински се надявам те да наели добри кантори. Аз веднъж съм плащал - тръгнахме 6,2 млрд. лв. под водата. След актуализацията на бюджета ще изляза и ще кажа на партията да се спасява кой както може. Инфлацията дойде от техните ток, газ и петрол през посредници. Цветанка Ризова като реши да му зададе неудобен въпрос и го попита какво става с "Джем корп", той отговори "Е, това е едно писъмце", разгневи се Борисов.

"Не можаха да изчегъртат туй, кое не се чегърта. Когато стоят хора зад тебе, не можеш да ги предаваш. Не можеш да отидеш да ги купиш на куп. Всеки ден Кирил Петков се гласи да купи десетки хиляди български гласове и ги събира в лаборатории. Защо не в парламента. В лабораториите ли е кешът? Без да имам кюлчета, те ми вмениха, че имам кюлчета. Златна верижка с кръстче, в Истанбул си я купих", каза Борисов. И призова "Бог напред и ние след него". 


Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството

    12 Юни 2022 14:39ч.

    Точно изказване. Казаха ви го - да се обединим всички хора и партии, да свалим тези долни предатели от ПогребалнатаПрограма (ПП)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.crimes.bg/анализи/400078-скандал-използвал-ли-е-кирил-петков-незаконни-частни-фирми-които-да-подслушват-и-следят-слави-трифонов-корнелия-нинова-мустафа-карадайъ-румен-радев-и-иван-гешев.html

    12 Юни 2022 15:03ч.

    Вече няколко седмици в ГДБОП и ДАНС се върти оперативната информация затова, че Кирил Петков с помощта на частна фирма, която осъществява напълно незаконна дейност по подслушване и проследяване, следи коалиционните си партньори Слави Трифонов, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, както и Иван Гешев и президента Румен Радев. --- Източник: crimes.bg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мутра стажант

    12 Юни 2022 15:27ч.

    съботно добиче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбирам тоя маниерда се иронизира Бат Боко с "дословно" цитиране на междуметия, пропуснати думи, несъгласувани определения и др.

    12 Юни 2022 15:39ч.

    В зап преса често публикуват така, но с (вметнати в скобки) липсващи думи, за да се разбере смисъла на изказването, не да се обезсмисля съзнателно. Прилагайте тоя стил към всички. Сигурен съм, че всички цитирани в новините ви са имали подобни пропуски, запъвания, когато не четат предв написан текст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    12 Юни 2022 20:17ч.

    сигурно забравяши подчинената на сошуа германистанска кочина която стздаде в партийно отношение нарко-трафиканта и го инсталира да ни управлява дванайсет години, тая същата германистанска кочина, дето шефовете и ни набутаха отанският джендерал радеф, неговите производни и КАТАСТРОФАТА ни, или хибридна война?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://pik.bg/мата-хари-на-киро-сравнена-с-мата-хари-на-бойко-непотизъм-не-личен-живот-news1109850.html

    12 Юни 2022 15:47ч.

    Мата Хари на Киро

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    12 Юни 2022 20:14ч.

    има и по добра, да ти гледамгнусният дебел корпус да плава по перовец, разбира се си неубиваем самолетоносач на сошуа, винетка ще ти плати сметките мършо - не, че е виновна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    12 Юни 2022 22:02ч.

    Най-добрата актуализация на бюджета е, да бъдеш арестуван, а имуществото и и заграбеното от държавата да бъде върнато обратно! Лошото е, че няма кой да го направи! Нагла мутра!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванчо йотата

    13 Юни 2022 7:45ч.

    Тъпанар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи