Борисов настоя МВР да разследва престъпна умисъл на Кирил Петков по доставките на газ

Борисов настоя МВР да разследва престъпна умисъл на Кирил Петков по доставките на газ

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов заяви на извънредна пресконференция, че "с радост приветстваме и се радваме" позицията на ДБ спрямо "Газпром". "Ура, другари, браво!", заяви той и поясни, че на 31 юли той е казал, че ГЕРБ ще подкрепят само партии, подкрепящи 100% диверсификацията от "Газпром".

Борисов настоя МВР да разследва престъпен умисъл на Кирил Петков по доставката на газ.

И се питам защо ДБ решиха така за "Газпром", а то защото на 2 юни 2022 г. Асен Василев каза, че България никога нямя да приеме газ от "Газпром", а на 14 юли той обаче казва: "Защо не на газа от "Газпром".

"37,71 лв. е цената на газа, която ГЕРБ имаше по време на своето управление. След Промяната цената е 298,20 лв. и не ми говорете, че така е навън. Ние имаме до 31 декември договор. Септември - 315 лв, август - 125 евро. Ето това, уважаеми господин Христо Иванов, Атанас Атанасов, ни доведе Промяната - хаос и разруха", посочи с раздразнение бившият премиер.

"Аз сега ще запитам Кирил Петков пред БТВ: "Ние не искаме да подпишем договорите и искахме да дадем шанс на следващия кабинет да даде оценка." Чакайте бе, нали довчера обяснявахте, че служебният кабинет не трябва да прави нищо, освен честни избори. И им оставяте най-важното нещо в държавата в момента да го правят те", продължи Бойко Борисов. 

Борисов заяви, че се надява министър Демерджиев да разследва предшественика си Бойко Рашков и останалите, вкарали България в този газов капан.

По подкана на Борисов Радомир Чолаков прочете текстове от Наказателния кодекс, уличаващи общественоопасния характер и последици от поведението на Кирил Петков в качеството му на премиер. 

"Искам да попитам колегите от ДБ защо категорично са против връщането на "Газпром"? Ние в нашата позиция казваме и "Лукойл". Защо руският петрол е готин, а руският газ не е за ДБ?", попита Бойко Борисов. 

"Аз бих попитал - има действащ договор на възможно най-добрата цена. Влизаш в него и го разрушаваш, както направиха ПеПе-тата, в същото време искаш дерогация за руския петрол от Брюксел. Цената с "Газпром" по нашия договор е ниска, а през посредниците на Кирил и Асен е висока. Така "Газпром" печели два пъти - веднъж от цената и втори път - от посредниците.

Борисов обясни: "Затова те не подписаха, подлъгаха и американските компании, а вторият умисъл - че те не ангажираха слотове. Втечнения каз не можеш да си го пренесеш в джоба. Къде е решението на Министерски съвет, с което те имат капацитет да докарат 7 танкера? Резервираха ли те, както казва Кирил Петков, "паркинг"? Или искате, както стана с "Вера Су", да заседне и да ми източите газа. Надявам се след Бойко Рашков да бъдат зададени всичките тези въпроси".

Борисов се обърна към служебното правителство - незабавно да ангажират един слот в Гърция.

Лидерът на ГЕРБ заяви по повод "искането за пенсионирането му" от ПП, че "политиката е като във футбола - има можещи и неможещи". 

"Пак за колегите от ДБ, които ние истински уважаваме: ние от две години ви казваме какви измами правят с машините. И сега като разбрахте, че не сте вие, няма го Рашков, който да контролира изборния процес, вие писнахте, че партиите трябва да имат контролиран достъп но машинния код. Ама ние нали нова искахме! И сега изведнъж те цитират нас. Те със софтуера взеха изборите, но днес ДБ, ние се радваме, че ни подкрепят за "Газпром" като ги призоваваме да напишат и "Лукойл" в тяхната декларация. Защото измамата продължава". 

Борисов допълни, че в тази връзка никой не отбелязва, че "спонтанните" протести срещу "Газпром" са изчезнали.

Той заяви още: "Актуална гръцка връзка стана 2020 като тогава купих 20% за българския народ от терминала за втечнения газ, в Александруполис. Какво свършиха те, освен да ходят и да се снимат на празния кран, на тръба, пълна с руски газ? Това са фактите, бе, хора. Виктор Николаев пита наш представител: Пак ли предлагате от същото. То за съжаление "от същото" няма, "от същото" не може да се върне. Скъп ток, скъп газ, скъп хляб, чудовищна инфлация, огромни дългове. Това са факти. Една сфера ми дайте с добър пример". 

Бойко Борисов вметна и темата за бойната ескадрила, която е платена 100% от ГЕРБ: "Христо, защо само "Газпром", какво ви спира, какво ви мъчи? Не го разбирам това. Айде, да направим един документ и за самолетите".

  

Коментари

  • ха ха

    23 Авг 2022 14:07ч.

    Радев да каже ,от къде ги намери тия двамата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    23 Авг 2022 14:12ч.

    Човекът който е затънал до устата си в мръсотия и корупция бил настоявал да се разследва някой. Ако съм на него ще си стоя в мишата дупка и няма да играя ролята на морален съдник на никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къв морален съдник, умнико безподобен,

    23 Авг 2022 14:29ч.

    става дума за престъпна подлост, а на КОКО с кокошия ум някой му бил виновен, че я вади наяве престъпната далавера

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • все повече правописни грешки

    23 Авг 2022 14:23ч.

    Престъпна умисъл, а не престъпен умисъл. Писатели и журналисти не знаят как се пише, политици не могат да говорят, преводачите са пълна скръб и не разбират, това което превеждат. А вие как смятате да я развивате тая държава? За България питам. Уж българи, а не знаят езика си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даскал

    23 Авг 2022 14:41ч.

    От мъжки род е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • малеее

    23 Авг 2022 14:53ч.

    Пък и спори. ОТ ЖЕНСКИ РОД Е! Казваме една мисъл, а не един мисъл. Още някой неграмотник да поспори??? https://rechnik.chitanka.info/w/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BB

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От женски е -

    23 Авг 2022 15:14ч.

    Казва се "зла умисъл", а не "зъл умисъл". Вместо да забатачвате форума, купете си речник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даскал

    23 Авг 2022 16:06ч.

    Не се излагайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @малеее 23 Авг 2022 14:53ч.

    23 Авг 2022 17:15ч.

    Добре де, погледни си линка, който си дал. Горе си пише ясно - умисъл - съществително име, мъжки род . Със себе ли спориш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • боко и кирил играят на народна топка

    23 Авг 2022 14:25ч.

    Мислят си, че са много актуални като говорят непрекъснато за пиар. Отдавна думите им не значат НИЩО: 0.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от банкя

    23 Авг 2022 14:28ч.

    тоя е като америка, ако ги няма светът ще е прекрасен,не ми се живее пак с тоя мръсник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    23 Авг 2022 14:33ч.

    Ти пък знаеш ли вече какво искаш и говориш бе, диверсифициран диверсант ? За тази година свободни слотове в Гърция и Турция ,НЯМА. И като си толкова отворен, що толкова години се мота с Алексантрупулис и нищо не сътвори, поне сега очи нещо да имаше !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поли от Симитли

    23 Авг 2022 14:47ч.

    Аз съм заангажирал задния слот на кака Бойка плътно до Коледа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идин руски трол в Глъсове ми са уплака че вничиту му било дошло от Кънада

    23 Авг 2022 14:49ч.

    И той му пударил един тъблет ужким да си играй, ма дитето взело тъбледа и го цапардосало по рускотролската чутура, и дядката гу зъпитъл +Защо ми цапна, щото тъбледа няма блутут?+ Не, защото свихти на Кирчу пъспорда, буклук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    23 Авг 2022 14:53ч.

    откъде я намерихте тази снимка, Тулупъ изглежда като каещата се (проститутка) Магдалена. Само дето си е същият мошеник, когато си отвори устата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    23 Авг 2022 15:16ч.

    Уважаеми г-н Тиква, единствените червени линии днес в политиката са позициите за или против Путин и Радев. Когато герб получи първия мандат, трябва вече да е изготвил искане за импийчмънт на путинското прокси Радев, което ще бъде подкрепено от всички партии, както и да е направил необходимото за коалиция, в която комунягите да не участват. Герб, ДПС, ПП и ДБ примерно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комунягите да не участват.

    23 Авг 2022 15:58ч.

    Герб, ДПС, ПП и ДБ примерно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    23 Авг 2022 15:20ч.

    Крадецът вика: "Дръжте крадеца!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадинов взриви мрежата с виц за Кирил Петков

    23 Авг 2022 15:28ч.

    Попитали Петков: - Не се ли страхувате, че тази зима ще сме на студено? - Аз лично повече се страхувам да не съм на топло. ( и с право)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Костадинов му е широко около врата.

    23 Авг 2022 21:43ч.

    Построи 300 квадрата къща с парите за първия процент. Сега маха тарикатите като Гунчева и Ченалова от листите, за да лапа цялата субсидия и да взема на депутатите безотчетните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    23 Авг 2022 15:35ч.

    Бойче, таа работа нЕма да стане с хоротуване! Иди и бий едно чело пред Радев! Извини му се за гадостите, които говори пред Томето за него. Радев, както знаеш, е много добър пилот и бил също така ненадминат оператор на дронове. Викат, през отворен прозорез можел да вкара кюлче в чекмедже. Наговори го да измъкне от спалнята на Линда уличаващи док-ти за кирето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    23 Авг 2022 15:35ч.

    Цял един народ чака разследване и съд, но не само за киро, а за цялата му компания, която работеше против интересите на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    23 Авг 2022 15:45ч.

    Цялата тая компания дойде на власт с помощта на Льотчика, без него щеше да е нула, и двамата с Кирчо са еднакво виновни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • селянин

    23 Авг 2022 15:44ч.

    Този е дебил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов настоя МВР да разследва престъпна умисъл на Кирил Петков по доставките на газ

    23 Авг 2022 16:01ч.

    И най-умният си е малко прост и най-простият си е малко умен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    23 Авг 2022 16:15ч.

    тоъ е най правилниът човекъ зъ bg сеееленете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • радой

    23 Авг 2022 16:38ч.

    А дали не трябва да се разследва престъпен умисъл в платените към Росатом милиарди, без да има договор с тях?!? Дали не трябва да се разследва престъпен умисъл в подареното нефтопристанище? А в подарения на Газпром "Турски поток", дали няма откровено предателство на националните интереси?!? И кой е виновен за това?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    23 Авг 2022 16:40ч.

    По-горе колеги провели интересен спор за рода на мисъл/умисъл и евент. причини за мигриране на рода :)). В контекста на статията, дойде ми на ум една особеност. Понеже мандатът и заданието по повод на действията на кирето идат от адрес на козяк, а в английския език третират рода на съществителните по различен начин, та тикой там не се е се, че БХ ще ползва тази дума и ще нахендри мисирките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой разбира ли какво казва този?

    23 Авг 2022 16:42ч.

    Не само всяко изречение противоречи на предишното, но дори всяка дума в едно изречение е противоречива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    23 Авг 2022 16:54ч.

    Тоя за толкоз години като Главен секретар на МВР и Началник-минситър на държавата така и не е научил, че това се разследва от следовател в националното следствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    23 Авг 2022 17:15ч.

    Трябваше да арестуват Гешев, преди Тиквата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    23 Авг 2022 18:11ч.

    Грачиш по градове и села,заблуждаваш простолюдието,защото зад гърба ти, на всека крачка е бай Иван прокурора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    23 Авг 2022 18:22ч.

    Интересно защо индивида на снимката, заедно с останалите предатели, от политическата ни класа, не са на подсъдимата скамейка ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайчарника в Банкя се тресе от страх (задокенските не-партньори не си поплюват).

    23 Авг 2022 18:25ч.

    И вика: дръжте крадеца! Пък за газопровода до Сърбия, както и за Белене: ни дума, ни вопъл ни стон. Останалите "умности" - без коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе умнико,

    23 Авг 2022 19:10ч.

    Чака ни студ и глад! Мисли ако можеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • странно

    23 Авг 2022 19:09ч.

    Независимо кой го е казал, нима сте против? Отвратително е , ако сте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не сме,

    23 Авг 2022 19:43ч.

    но ако сега попитате Боксън за "разследването на престъпната умисъл на Кирил Петков", той ще ви каже, че не сте го разбрали, той искал да каже, че по-голям евроатлантик от него нЕма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народен представител

    24 Авг 2022 1:39ч.

    Ние народа , на които никой не може да ни забрани да обичаме безвъзмездно и до полуда госин Борисов , много се интересуваме да чуем неговото компетентно мнение на експерт по случая Дария Дугина! Уверени сме, че госин Борисов изключително много се интересува от тази неродавна тема и че ще изкаже най-дълбокото и компетентно мнение , което може да се намери в цял Регион България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    24 Авг 2022 8:14ч.

    Как една суровина ще стане по евтина ако се отказваш на 100% от евтин доставчик за сметка на по скъп.Тиквата така разбира диверсификация независимо от определението.Каквото му кажат от козяк 16 това скача.Гнида.Колония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ББ толкова усърдно си върти гъза във всички посоки, че е на път успешно да се ухапе сам на туй сакрално място

    24 Авг 2022 11:16ч.

    За жалост едва ли ще го видим подсъдим. По вероятно е да получи инфаркт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвети за предпазване

    24 Авг 2022 12:47ч.

    Инфарктът най-често настъпва при затлъстяване, при прекомерно хранене придружено с големи количества алкохол, при неразумен секс, при неприятности пред законите на страната и ред други нездравословни проблеми...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи