Борисов: Нали никой не се съмнява, че ротация няма да има

Борисов: Нали никой не се съмнява, че ротация няма да има

Бойко Борисов каза, че се е запознал с Лена Бориславова и е разбрал истинските намерения на ПП - "да управляват държавата еднолично, както парламента, законодателната власт, регулаторните органи. С 36 депутата всичко, което може да се командва".

Нали никой от вас не се съмнява, че ротация в управлението няма да има, заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. До това заключение той е стигнал и заради вчерашния му разговор по време на приема в британското посолство с Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“, с която се е запознал там. 

Разбрах истинските намерения – да управляват държавата еднолично, както и парламента, и регулаторните органи – с 36 депутати всичко, което може, посочи Борисов като припомни изтеклия запис от Националния съвет на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ). По думите му в момента те правят точно това, което е в него – министри, техни зам.-министри, пълна смяна на кадри в министерствата, съответно в агенциите, които изцяло контролират, и сега искат и регулаторите. Там има една ключова фраза на Асен Василев – с това правителство трябва да влезем в местните избори, с тяхно МВР, служби, областни управители, сиреч с цялото си действие се стараят да спечелят служебно местните избори, каза Борисов. Той изрази надежда те да осмислят позицията си, защото ГЕРБ няма да стои като жертвено агне. Лидерът на партията уточни, че това не е заплаха, нито предупреждение, а загриженост, апел към премиера Денков да си стъпи във функциите. Те, от една страна, говорят за службите сякаш това им е най-важно, а от друга страна, областните управители на президента Радев още са си на местата – това не им е важно, отбеляза политикът.

На въпрос колко време "ще живее" този кабинет, той отговори, че не си представя деня, след осем месеца, "когато се ротират, да стане правителство на ГЕРБ". 

Къде са законите за плана за възстановяване, внесоха ли ги, България единствена не си е взела парите по плана, продължи Бойко Борисов. Разправяме се за постове, кой да стане шеф на Държавната агенция "Национална сигурност", няма още и бюджет - излиза, че ни плашат, че ще падне правителството, допълни той. Ако искате пак служебно правителство на Радев, свалете го, обърна се той към ПП-ДБ, но декларира, че той няма да сваля правителството, с всичките си действия досега ГЕРБ са показали абсолютна стабилност и кабинетът съществува благодарение на тях.

За пореден път Борисов обърна внимание, че споразумение за управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма. Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов същото предлагаше  – да се подпише споразумение, към което да се придържаме, но те правят всичко, за което Делян Добрев предупреждаваше, и в същото време сега искат да командват и парламентарната ни група, коментира Борисов. Видяха, че са в изолация, че другите партии не ги искат, допълни той и припомни, че преди да бъде сформирано правителството, акад. Николай Денков също е заявявал, че ще търсят мнозинства от всички партии. И сега, когато те не ги намират, а ние ги намерим, изведнъж става плаващо мнозинство, посочи председателят на ГЕРБ. 

От думите му стана известно също, че ГЕРБ държат досегашният гуверньор на Българската народна банка Димитър Радев да запази поста си и няма да отстъпят.

Вече месец и половина, откакто е това правителство, механизми нямаме, те назначават навсякъде своите хора, дори за еврокомисар – нямат политическо семейство и предлагат, и еврокомисар, значи те искат всичко, обобщи Борисов.

Радев говори за война – правителството трябва да отговори в каква война участваме, коментира още той. По-рано през деня, преди да отпътува за Австрия, държавният глава заяви, че този кабинет тласка страната ни все по-близо до война. В тази връзка лидерът на ГЕРБ отбеляза, че вчера се е срещнал със зам.-министъра на отбраната на Украйна Денис Шарапов и е разбрал, че всъщност от първия ден на войната България изнася огромно количество оръжия за Украйна, само че разликата между производствената, търговската цена и доставката е два пъти. Т.е. някой през цялото време изнася оръжия, в същото време комисионери „лапат“ от 40% до 100% печалба. Не знам кой е, който е управлявал тези процеси последните години – редовно, служебно правителство, отговори Борисов на въпрос кой е правил това.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Моите имена

    23 Юни 2023 12:14ч.

    Е, само допреди 2 седмици опорката за гербовите избиратели беше, че ни чака светло ротационно бъдеще и ротации ще дебнат отвсякъде! Защо сега - така!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    23 Юни 2023 16:05ч.

    В Библията ясно пише: Там където ти е съкровището, там е и сърцето ти. Тяхното съкровище не е тук, то е "там" , всичко награбено, ведно с епикризите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    23 Юни 2023 16:09ч.

    Всички това "лалане" е опит да не се взриви отвътре герб. Опит за изпускане на парата. Не знам дали ще мине. Никой не е там заради мускулите и дърдоренето на ББ. Като изчезне надеждата за "папо" във водата ще има кръв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    23 Юни 2023 12:16ч.

    Жалка и гнусна картинка е българската политическа сцена ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ротация няма да има

    23 Юни 2023 12:19ч.

    Но ти дашно си се отдал да те "ротират", с 200 км/ч , нале ? Сепак трябва да се пазят двата милиарда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние не сме баламурници

    23 Юни 2023 16:11ч.

    Знаехме, че няма да има ротация и че Гаргамела беше жертван само и само да спаси задника на Борисов от пандиза. Но това не е задълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • право на избор

    23 Юни 2023 12:29ч.

    Не му е лесно на ББ. Още преди сформирането на правителство беше ясно, че на него му е отредена ролята безусловно да подкрепя новосформираната диктатура на войната у нас, представлявана от ДБ-ПП. Други функции няма. Пенявил се, не пенявил се, ще слушка. Но ако е мъж, има един правилен избор. Шут в задника на тия отрепки, нови избори и нова ситуация в страната. А на козяците ако му се отварят много, направо червен картон да им покаже. Ще задмине по авторитет и Радев. Иначе го чака бавно и тревожно старческо пенсиониране, през което ще играе ролята на поддържаща роля на ПП, докато всеки ден трепери за имунитета и авоарите си. Слушкане, което няма гаранция, че пак ще го спаси, напортив - при първия удобен случай, ще го ударят. А той вече изгаря мостовете и към своите, които все повече не одобряват поведението му и които докато му се мазнят, трескаво търсят заместник. Заместникът даже се съгласува с европейските партньори. Защото ДБ и ПП не са хора с принципи, на които да се вярва. Това са психологически сбърканяци и отпадъци, които считат, че останалите хора не съществуват, а са само материал за техните цели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ББ е пътник при всички случаи

    23 Юни 2023 12:45ч.

    И парите ще му заминат, и властта. Колкото и да се подмазва. И с другите е така. Имаш ли пари в чужди банки навън, то и нас не са наши де, но си зависим на 1000% от американците. Пуделчета, жалки антибългари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    23 Юни 2023 14:11ч.

    "Шут в задника на тия отрепки" - Това ще е най- скъпия шут в историята - гарантирано от козяк. Иначе подкрепям, но посолството така ги държи за топките, че ще гледаме жалък политически водевил, докато ни закриват държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    23 Юни 2023 12:30ч.

    Въпрос до Галфоний Банкянски. Как точно ПП управлява и ще управлява еднолично след като се крепят изцяло на парламентарната подкрепа на галфонивата ОПГ ГРОБ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ББ пак си мисли, че е върнал старото време, да го гледат в устата

    23 Юни 2023 12:47ч.

    ПП-то пък тропат с краче и настояват политиката "ала бала" да продължава! Гнусни до погнуса!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    23 Юни 2023 12:40ч.

    Това беше ясно още като започнахте да си гукате с ппдб Всичко ГЕРБ го направи да угоди на англосаксонските посланици и техните кохорти. Въобще в тази партия има ли мъже , не питам за държавници…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи Швейцария и Австрия не са демократични държави

    23 Юни 2023 12:42ч.

    Щото те не пращат оръжие на Украйна. Тоя дебел толуп за каква демокрация говори изобщо? Та това е най-безмислената дума на 21 век! демокрация! Пфу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    23 Юни 2023 15:42ч.

    И Ирландия и Унгария пращат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това го знаехме още отпреди

    23 Юни 2023 12:44ч.

    Ама ти що тогава още крепиш шарлатаните, дето "счупиха държавата"? Че и продъжаваш да ги крепиш, и обещаваш същото и занапред. Или и някой теб те крепи отзад с 200? Какво мисли по въпроса средния гербав избирател?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    23 Юни 2023 12:58ч.

    Според Тренд, средният им избирател не мисли, а им дава 24 %. Народе?!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все си мисля,

    23 Юни 2023 16:24ч.

    че гербавите, в голяма си част, са мутри и клиентела, a умнокрасивите трансатлантически идиоти при тях са по-малко, отколкото при ППЛГБТДаГе+

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Повръща ми се само

    23 Юни 2023 12:55ч.

    Като чуя думата България, българи или българско.. Отвратен съм. България стана най - фашистката държава. Задминахме и Усрайна и Слава Кокаине. Скоро ще ни натиснат копчето и ще ни изтрият от лицето на Земята. Ама то и по добре. Една кочина по малко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надеждата крепи...

    23 Юни 2023 13:17ч.

    "човека", дори когато е кристално ясно, че вече е сготвен, милиардите или там каквито са надбавките из чуждите банки вече са запорирани и сега някакви хашлаци и онуй-ТО го будалкат за последна аванта. Вече е пътник и по навик, страхливо ще замине и в небитието. Така и така е свършен, но поне геройски да си отиде, след като разгони със сапа тези ПП и ДБ плъхове! А не да стиска чекмеджето до последно и да се надява да му го оставят. Няма. И него ще му го отмъкнат, барабар с животеца. Съболезнования!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    23 Юни 2023 13:24ч.

    Не го слушайте тоя селяк бе, разиграват сцени заради задължителния референдум... няма да го допуснат и това вече се превръща в наш проблем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    23 Юни 2023 13:25ч.

    Методиев, Бойко Борисов излъчва мъжественост, но политическият ми наратив е фалцет! Така става като те хванат за "топките", чрез "Магнитски". Хубавото ти думаше Г. Марков да си пиеш ракията, ама Не! Искаше да им го набиеш с 200! Е, набихати го с 300! И не, няма да има ротация. Бъди сигурен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    23 Юни 2023 13:28ч.

    Две проамерикански групировки се борят за власт. Все пак Баце е за предпочитане пред Кокорчовците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    23 Юни 2023 13:31ч.

    Буци, ако имаше нещо в главата, никога нямаше да се бута да "управлява" (съсипва страната си), както и другарите му в качеството им министри, кметове, депутати и пр., пък и тези преди него. Щяха да си се мотаят тук-там и може би нямаше да гладуват....много. Всеки трябва да работи това, което може. И аз искам да пея в "Травиата", ама не съм Гена Димитрова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    23 Юни 2023 13:57ч.

    Циркаджилъци за сметка на мнозинството българи.Възмутително и нагло поведение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патриарх Евтимий

    23 Юни 2023 15:22ч.

    Въобще не се връзвам вече ни емоционални, ни метално на провинциалните български свински борби. Бокоци, Кировци, ХриВановци - всички са пътници. Пътници от думите ланшен снег. Нямат хоризонт повече от година, година и половина. След като падне Украйна, България ще е в съвсем друго климатично състояние. Борбите им ми приличат на борбите на Иван Шишман и брат му, дето делили яростно престола на България. Жалкари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    23 Юни 2023 15:32ч.

    До Повръща ми се само 23 Юни 2023 9:55ч. Ей,...., как не те е срам по толкова отвратителен начин да тъпчеш корените си и държавата си! Вярно е, че България, скъпата ми родина, от години върви надолу благодарение на такива простаци като теб. Не ни мисли, пак ще изплуваме, а вие мийте евроатлантическите задници. Никой да не ми разправя, че българите в чужбина са много добре. Не живеем на Луната! По въпроса как живеете на Запад съм наясно много отдавна! Поздрави и уважение за всички почтени българи, които останахме да се борим за родината си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    23 Юни 2023 16:10ч.

    Според мен ключовата фраза от видеото е "Те говорят на техните симпатизанти, аз сега говоря на нашите симпатизанти". Подготвят си избирателите за местните избори. Според мен, правителството няма да падне поне до местните избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Непослушната внучка Лена взе да се качва на главата на дедо Бойко.

    23 Юни 2023 17:04ч.

    Няма да мине дълго и ще излезе запис с Лена какво стои зад фасадата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бам бум

    23 Юни 2023 17:23ч.

    Хитра лисица е живковият охранител! Ще успее пак да изплува на бял кон, като междувремено ще затрие поредната партия! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буги Барабата

    23 Юни 2023 18:10ч.

    Той вече затри България, та някаква си партия ли няма да затрие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    24 Юни 2023 3:50ч.

    Фокус, мокус, има ротация, няма ротация, къде е ротацията: в главите на излъганите от цъфнал герб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи